2012 Şubat Anneleri

selam kızlar bugün bebişimin her şeyi ağzına sokma isteği çok kötü bitti.pet şişeyi kayınvalidemin elinden çekip alırken ağzına geldi o sırada mağazadaydık annemin kucağındaydı ve bir çığlık ardından nefessiz bikaç saniye ve büyük patlama.adeta dükkanı yıkarcasına bir ağlama.yavrumun ağzı kanamış badim kan oldu.doğduğunda bile bu kadar çok ağlamadı.o kadar kötü oldum ki anlatamam.eve geldik çocuk mız mızlanıyor babası hemen sordu tabi bi şey mi oldu dışarda diye.ben tabi söylemedim ama uyuyana kadar içini çekiyodu yavrum benim

Soylesen ne derdiki esin kasitli yapmadinkii sen annesisin

napıyorsunuz kızlar yaw ben de yetısemıyorum hıc hatta bu aralar sokaklara attım kendımı yanı ınsanlarla
arkadaslarla ewlerınde görusuyoruz ewıme gelıyorlar pers den berı böyle ..yoksa ewde UMUTSUZ EW KADINI
olmaya basladım ..hıc ınanamıyorum annelerımız nasıl 3-5 cocuk bakmıslar ,nasıl yemek bulasık bez yıkamak
elde camasır yıkamak ütü vs vs yapmıs da ben uyurken bıle yorgunum yaa..taktık werecek olan var mı bana artık
24 saat yetmıyor 1 gun 35 saat olsaydı keske(

çok geçmiş olsun canım

aynen ya bende yetişemiyorum+içimden bişey yapmak gelmiyor
ütüler 1,5aydır bekliyo eşim artık kendi ütüsünü kendi yapıyo

kızlar mrb

bir sorum olacak pardon 3

soru 1: bebelerinize hangi multivitamin veriyor musunuz. ben 1 kutu vermiştim 2. ayı bittiğinde şimdi unuttum adı neydi, ne önerirsiniz

soru 2: eşimde ben de memuruz. doğumdan sonra çocugu kendi üzerine kaydettirdim. yani cocuk yardımını ben alıyordum ve hastane işi olursa izin almam kolay olsun diye. ancak babanın üzerinde de olsa cocuk hasta olunca refakatçi yazılıyormus sanırım. neyse umarım anlatabildim. eşim 2 yıla kadar ücretsiz izin kullanmamı istiyor. bakalım ne zaman sıkılırım bilmiyorum ama evdeyim şu anda ve ben 2 yıl ücretsiz izin kullanırsam çocuk yardımını alamıyor muyum bilgisi olan varsa yazsın. alamazsam çocugu kendi üzerimden silip eşimin üzerine kaydettirsem zor bir iş mi? bir daha çocuk yaptıgımızda yine 2 yıl izin kullanmamı istiyor beyfendi. o halde hakkım olan ücreti alamam.

soru 3: benim memuriyet yılım ocak ayında doldugunda yıllık iznimi ocakta kazanıyorum. 2012 ocakta dogum iznime ayrıldım ve 2013 te 1 yıl çalışmamış olacagım. sizce yıllık izin hakkım olur mu? 2014 e kadar izin kullansam 2 yıllık izin hakkım olur mu? çalışılmamış zaman sayılır gibi geldi bana. ayrıca memuriyette 10 yılı dolduran 30 gun yıllık izin hakkı kazanıyor. bu ücretsiz izinler o 10 yılın içine girer mi

evet cevap bekliyorum. iyi sahurlar...

sabah 8 de başlayan gece 1e kadar devam eden bir koşuşturma içindeyim ben de. geçenlerde camlarımı falan da silmiştim. perdeleri yıkadım falan. ev işlerini yetiştiriyorum. ancak bu arada çocuğa şarkı türkü söyleyemiyorum, onu biraz ihmal ediyorum. yoruluyorum ve yüzüne gülemiyorum.

yemeğe gelince zaten çok yemek yiyen bir eşim yok. benden pek yemek beklemez. her gün dışarıdan yiyelim desem canına minnet. ancak küçük bir ilçede oldugumuz iççin dışarıda yemek seçeneği yok. yani yemek bana düşüyor. yemek olarak ana yemek, pilav ve basit bir salata yapıyorum ama çorba falan uğraşamam. zaten elimden de pek gelmez.

evde oldugum sürece temizliğie kafamı takmış durumdayım. sürekli temizlenecek, düzenlenecek bir yer görüyorum. ev kadını olmak zor zanaat. eşi giriyorum. eşim kafayı yemek üzere oldugumu söylüyor.

bir de bu siteye takıldıgım için hastasın diyor. mutlaka okumak için oğlanı sallarken giriyorum.

aynı dert bendede var canım.dert demiyimde güzel bişey aslında temiz titiz olmak ama takıntı olmaya başlayınca çok kötü oluyor.ben kendimi bildim bileli hep vardı bi yerleri temizliyim takıntısı bu aralar da iyice arrttı.mutlaka tenmizliğe yetişicek bi zaman ayırııyorum kendime.yemek,çamaşır,çocuk,ev işi derken çok yoruluyorum,çocuğumlada yeteri kadar ilgilenemiyorum giibi geliyor.işin kötüsü bu kadar işin gücün içinde 1 gr bile veremiyorum.
bugünkü planımda balkon pimapenlerini silmek var.(((
eşimde kızıyor bana iyice kafayı yedin diye.:44:

tünaydın kızlar

cuma akşamı yeni evimize geldik çoluk çocuk. bir haftadır oğluma ve kızıma annemle babam baktı, ben de yeni eve temizlik yapmaya geldim. ama bittim. oğlum da böylelikle ek gıdaya geçmiş oldu. kolaylık olsun diye ben yokken bebelac sütlü pirinçli mamayla, kavanoz meyve pürelerinden almıştım. bundan sonra artık eskisi kadar ağlamaz sanırım. Çünkü hazır mama yiyecek.

hoşgeldin. geçen gün aklıma geldin. toplanıyorum diye bahsediyordun. başka şehire mi taşındınız.

bebelacı nasıl buldu oğlun. tavsiyen nedir, ben de tatilde hero babynin meyve püresini verdim. mandalinalı olanı beğenmedi. sen hangi marka verdin.

evin hayırlı olsun. bi gün çaya geliriz hep beraber :)

kızlar bebeklerinize günde ne kadar su veriyosunuz? yada veriyomusunuz? bide yoğurdu sevmeyen bebekler var mı? napıyosunuz bu durumda? içine ne koyabilirim? çünkü yoğurt verdiğimde öğürüyo ve dilinin üstüde pütür pütür oldu acaba allerji mi anlamadım gitti:26:

kızlar yaaa.adanadayken sıcaktan dolayı isilik,ishal,aşırı terleme gibi sorunlarımız vardı..orduya geldik annemlerin yanına rahat da ettik biraz ama buralar da sıcak.burda da terlıyo tabi ki ama adanadaki kadar değil.burdaki sıkıntımız sivrisinek.her sabah uyandığımda başka bi yerirnin yendiğini görüyorum.elektrikli tabletler var ya ondan kullanıyorum ama sanırım pencere de açık oldgu için etklı olmuyo yani bebeğim her gün sinek saldırısına uğruyo.ayy yardım edin nolur ya!çözümü olan var mı?????imdat yani!!!!

kızlar yaaa.adanadayken sıcaktan dolayı isilik,ishal,aşırı terleme gibi sorunlarımız vardı..orduya geldik annemlerin yanına rahat da ettik biraz ama buralar da sıcak.burda da terlıyo tabi ki ama adanadaki kadar değil.burdaki sıkıntımız sivrisinek.her sabah uyandığımda başka bi yerirnin yendiğini görüyorum.elektrikli tabletler var ya ondan kullanıyorum ama sanırım pencere de açık oldgu için etklı olmuyo yani bebeğim her gün sinek saldırısına uğruyo.ayy yardım edin nolur ya!çözümü olan var mı?????imdat yani!!!!

camı kapat tatlım

selam minnoşlar napıyosunuz bakiiyim hiiiii
ben gece 1 gibi yatıyorum sabah 5 gibi oğlum uyanıyo emiyo o ara iyice uykum açılıyo
sonra yine yatırıyorum bende yatıyorum o bıcır bıcır konuşa konuşa uyuyo saat 10 gibi uyanırım önce onun mamasını veriyorum bu arada kendimde diyete başladım kendime kayfaltı hazırlıyorum
o arada bi süpürge tutuyorum kahvaltı yapıyorum oğlumla oynuyorum derken 12 gibi uykusu gelir mamada içer yatar o ara yemeğimi yaparım çarçabuk benim eşim tam tekmil ister herşeyi malesef sulu yemek yanına pilav yanına salata fina tam olacak güzel olacak
bazen yemeğin yarısını geceden yapıp koyuyorum dolaba yarısını gündüz yapıyorum
köfteyi geceden yoğurup ertesi gün pişiriyorum
neyseki havalar çok sıcakta karnıyarık filan gitmiyo bu sıcakta yoksa bide onunla uğraşıcaktım şimdilerde mevsim sebzelerini tencerede yapıyorum filan ses etmiyo zatende işime geliyo diyetteyim
zaten ona ayrı kendime ayrı yemek yapacak vaktim yok yemeği az yağlı pişirip onun tabağına ilave yağ ekliyorum
öğlen 2 gibi oğlum uyanır emziririm ardından öğünde artık ne vereceksem onu hazırlarım yer biraz kendi oynar ama çok az çünkü herşeyden çok çabuk sıkılıyo
biraz ben oynatırım biraz kuşlarla konuşur biraz kucakta sevdirir biraz evi gezdiririm derken yatırırım hamağına saalrım bi yarım saat daha kestirir
işte saat 6 gibi 7 gibi uyanır derken babamız gelir biraz o ilgilenir emzirirm 9 gibi öğünde ne yiyecekse onu veriririm sonra mızlanmaya başlar tekrar yatırırım 11 e kadar uyur uyanır emer ardından mamasını içer 12 gibi gece uykusuna yatar
en çok akşam yoruluyorum oğlum akşam doğru dürüst uyumuyo yatım satt filan anca uyuyo geceye kadar ve ilgi bekliyo eşimde çay kahve o da ilgi bekliyo
kuşlarda ilgi bekliyo akşamları kırılıp geçiyoruz
bu ara kuşlar memonun oyun halısına sarmış vaziyetteler memo oynarken kalksada biz oynasak diye bakıyorlar
memoyu oyun halısından aldımmı hepsi başına toplaşıyo oyuncaklarla oynuyorlar saatlercee

Son düzenleme:
dün akşam eşimin ısrarıyla kayınvalideye gittik benimkinin sağı soolu belli olmadığından evde önce emzirdim sonrada mamada verdim orda arıza çıkartmasın diye
niyseee gittik
valla yarım saat sonra benimki başladı mızlanmaya
dişleri çıkacak zati eli ağzında
hemen kayınvalide bu çocuk aç dedi
değil diyorum ısrarla aç diyo
meme verdim almadı toktu çünkü evde doyurdum
eşime diyo sürekli aç bu doyursun şimdi susar diye
eşimde demesinmi evet galiba aç ellerini emiyo diye cinlerim tepeme çıktı
eşime dedim evde yedirdim biliyosun doyurup geldik dedim
bişey diyemedi o zaman
bu seferde kayınvalide uykusu var uyutalım dedi
dedim evde uyudu uyandı doyurdum getirdim şimdi uyumaz dedim yok ısrarla bu çocuk ya aç ya uykusu var diyo almış eline nevresim sallaya saallaya uyutcakmış yatır diyo
ya dedim neden ısrar ediyosun bilmiyomusun kaç kere denedik uyumuyo daha çok sinirlenecek dedim yok diyo
artık tepem attı verdim çocuğu sallıyorlar
sustu önce
hemen kayınvalide ben demedimmi uykusu var bak nasıl sustu derkennn bir çığlık bir bağırma yıktı benimki ortalığı
hemen alın götürün demeye başladı
bende dedim sustumu susturdunmu al işte dedim ama sinirden kıpkırmızı oldum
çünkü içerde sürekli aç bu çocuk aç bırakıyo mama vermiyo mama vermesi lazım deyip duruyodu duyunca zate sinirlendim
sanki orda durmamamk için aç bırakıyorum çocuğumu
hiç böyle şey olurmu nasıl aç bırakırım zaten aklıma bile gelmez böyle bir şeytanlık
ama işte insan karşısındakini kendisi gibi sanırmışya ondan heralde
kadın hala ısrarla ama bu çocuk neden böyle var bişey bi götüremediniz paralı doktora çocuk mama yer susar yatar uyur bu hiç durmuyo deyip duruyo
ısrarla aynı şeyi söylüyo kadın öyle üzüldümki
benim oğlum doğduğu günden itibaren isteklerini bir şekilde belli eden sinirli bir çocuk napabilirim karakteri şimdilik böyle
öyle oyuncakla filan kandırılıp susturulacak çocuk değil
dünde almış çıngırağı eline oğlum mızlandıkça sallıyo bak bak diye
oğlumda zaten sinirli bi patlattı eline çıngırağıda attı
neden başka bebeklere benzemiyomuş neden uyumuyomuş yok çok ağlıyomuuş
evet çok ağlıyo ama istediğini anlatıyo bana eğer olmazsa o zaman sinirinden ağlıyo
herşeye bir kulp buluyorlar
eşimede dedim ben bu çocuğu açmı bırakıyorum dedim o da yok annem onu demek istemedi filan açıklama yapıyo bende dedim duydum söylediklerini aç bırakıyo aç aç deyip duruyodu dedim

selam ben nisan annesiyim 3 aylık kızım var son 1 hafta kadardır meme emek istemiyo bi uyurken böyle bi sorun yaşayan varmı ve çözüm bulabildinizmi ve bu günler nekadar sürer yaşayan varmı böyle bi sorun acil öneri bekliyorum resmen memeyi ısırıyo

oluyo canım bazı arkadaşlarında oldu istersen sağlık ocaklarındaki ebelere danış onlar yardımcı olur
uyurkende olsa emzirmeye devam et

yoğurttan bende bişey anlamadım
benimkide kusuyo çok geğiriyo
meyve ekleyerek yedirebilirsin veya çorbalarınada ekleyebilirsin

yoğurttan bende bişey anlamadım
benimkide kusuyo çok geğiriyo
meyve ekleyerek yedirebilirsin veya çorbalarınada ekleyebilirsin

ben de ek gıdaya geçenlerden daha doğrusu geçmeye çalışanlardanım.
benim kızın uyut emzir eziyeti ek gıdaya geçersem biraz hafifler diye bugünleri çookkkk bekledim ama şimdide yapamayacağım diye korkuyorum(
şimdilik sadece meyve suyu(elma armut şeftali) ve yoğurt verdim..
meyvelere deli oluyor bayılıyor resmen
ama iş yoğurda gelince hiç istemiyor(
6 kere yedirdiysem 3ünde kustu
ama öyle böyle bi kusma değil
görünce çok korktum
resmen büyük insan gibi oluk oluk kustu((
şimdi yoğuttanda geçtim sırf buyüzden ek bişey vermeye korkar oldum(
çünkü her öğğhhh dediğinde kalbim ağzıma geliyor kusacak diye(
örneğin kayısınında rendelesemde lifleri kalıyor ondada çok kusacak gibi oluyor
offf offfffffffff
benim bu kızı doyurma derdim hiççççç ama hiiççççççççççççç bitmeyecek galiba((

canım benim derdim de tam o aylarda başlamıştı..
kızım önce çok ama çok az emmeye başladı
zaten doğduğundan beri öyle ahım şahım emen bi bebek değildi buna rağmen epey azaltmıştı emme sürelerini
5 dk az derken 2 dkya düştü
hadi dedik büyüdü hızlı çekiyodur önemsemedim
sonra zamanla sağ göğsümü reddetmeye başladı
yapmadığım şey kalmıyordu emsin diye
yattığı yerde tepesine çıkıp veriyordum sağ göğsümü(
zamanla memeyle kavga etmeye başladı.çekip çekip bırakmalar memeyi ısırmalar...
sütütm az ondan yapıyor diye yeyip içmediğim şeyde kalmadı ama nafile
sonra nasıl oldu anlamadım artık uyanıkken emmemeye başladı((
ama vazgeçmedim yaklaşık 2,5 - 3 aydır her 2 satte bir zorla salıncağında uyutup öyle emziriyorum yinede kızımı
sırf uyumadan emmiyor diye evden çıkmıyorum
ankaraya ailemin yanına giderken bile sırf bunun için salıncak şartı koydum
salıncak olmazsa gelmem diye
çözümü varmı bilmiyorum
doktora söylüyorum hiçç umursamıyor neymiş acıkmıyomuş acıkınca emermiş
4 saat beklemeliyişm
sanki kızım kilodan patlıyorda
göz var nizam var çok emzirsem çocuk kilolu olurdu heralde
ama benim kzızım ancak 7 kilo olabildi.ucu ucuna yetiyor demekki sütüm
üstelik dediğinide yaptım 4 saat bekledim ama nafile
allah yardımcın olsun canım çok zor oluyor gerçekten
elinden gelebiliyorsa savaş ver bıraktırmamaya çalış
ben başaramadım çok üzülüyorum inş sen başarırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…