- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #75.941
selam canım. yatarak yedirmek nasıl oluyor anlamadım. yani oturmuyor çocuk , dümdüz yatar pozisyonda mı yemek demek?
hayır başının altına yüksek yastık koyuyorum ben direk boğazına gitmesin diyeselam canım. yatarak yedirmek nasıl oluyor anlamadım. yani oturmuyor çocuk , dümdüz yatar pozisyonda mı yemek demek?
Hugocuk haklı neyazık ki ev batacak. Şimdi ben yemeğinin birazını mama sandalyesinin tepsisine döküyorum mıncıklayarak atarak üstüne başına sürerek arada ağzına götürerek vakit geçiriyor bu kendi kendine yemeyi öğrenmesi için çok önemli. Boğazında kalmayacak özellikte yiyecekleri masasına koyup mıncıklamasına arada ağzına götürmesine izin vermek lazım bu şekilde anca kendi kendine yemeyi öğrenirmiş. Eskiden hiç ağzına götürmüyordu sadece mıncıklayıp sağa sola atıyordu ama artık yavaş yavaş tepsisinden aldıklarını yiyor. Sabah omletini bayağı yedi kendi. Her taraf batıyor o ayrı. Mama sandalyesinin altına örtü serebilirsin ve üstüne de bütün vücuda giydirilen önlükler var onlardan giydirebilirsin. Sakın yatarak yedirme artık çok tehlikeli .
Herkese merhaba nasilsiniz bebisler nasil? Ben katilara gecmeye calisiyorum cikariyo yemiyor nasil alistiricam bilmiyorum alismicak herhalde suan 9 yeni girdi, sizde bu konuda sikinti varmi?
hoşgeldin tatlım
ilk verdiğimde bizimkide istemiyordu bilmiyodu ama bu ara ben ne yesem istiyo
o yüzden bende önce kendim yiyorum sonra ona veriyorum
demin tarhana çorbası içti fırında hamsi yaptım kılçıksız o da yer diye önce yemek istemedi ben yemeye başlayınc istedi çok sevdi beş tane yemiştir hamsidahada istedi ama vermedim
tabiki çorbaya bidaha bakmadı
ama çok mutlu oldu çok beyendi
üzerinede 1 biberon anne sütü içti
maşşallahhhh 5 tane hamsimii
heee
dahada yerdide vermedimmm
ben patatesi haşlıyorum suyuyla eziyorum içine az tereyağı ve bolca peynir koyup birdaha ateşe koyuyorum karıştırarak az bekletiyorum ateşte tereyağı peynir eriyo sonra dadından yenmiyooo
benim tosunto kaşığıda yiyecek nerdeyseee
hamsiyimi bu şekilde yaptın anlamadım ne peyniri koyuyorsun bide benim kızım çok iştahsız ya böyle sevebileceği şeyler arıyorum napçam bu çocukla hiç yemiyor
hamsiyimi bu şekilde yaptın anlamadım ne peyniri koyuyorsun bide benim kızım çok iştahsız ya böyle sevebileceği şeyler arıyorum napçam bu çocukla hiç yemiyor[/QUOTE
hugocuk' un tarifler kadar besleyici değil ama benimde çok pratik bir tarifim var hatta fazla pratik. bi arkadaşdan öğrendim. kızım da pek seviyor. 1 tatlı kaşığı irmiği küçük bir cezvede üstüne hafif kaplaycak kadar su koyup pişiriyorum. yaklaşık 1-2 dk da pişiyor:) üstüne kapak kapayıp iyice şişmesini beklerken de herhangi bir meyveyi ya cam rendeden geçiriyorum. elma ya da armut olabilir yada çatalla eziyorum. muz olabilir. ikisini karıştırıp uyku öncesi yemeği olarak veriyorum. acil durumlarda deneyebilirsiniz.
Bu sabah kabaklı omlet yedi tosbik.
hamsiyimi bu şekilde yaptın anlamadım ne peyniri koyuyorsun bide benim kızım çok iştahsız ya böyle sevebileceği şeyler arıyorum napçam bu çocukla hiç yemiyor[/QUOTE
hugocuk' un tarifler kadar besleyici değil ama benimde çok pratik bir tarifim var hatta fazla pratik. bi arkadaşdan öğrendim. kızım da pek seviyor. 1 tatlı kaşığı irmiği küçük bir cezvede üstüne hafif kaplaycak kadar su koyup pişiriyorum. yaklaşık 1-2 dk da pişiyor:) üstüne kapak kapayıp iyice şişmesini beklerken de herhangi bir meyveyi ya cam rendeden geçiriyorum. elma ya da armut olabilir yada çatalla eziyorum. muz olabilir. ikisini karıştırıp uyku öncesi yemeği olarak veriyorum. acil durumlarda deneyebilirsiniz.
slm..
hugo:
tarifin güzelmiş,bende oğlum için denicem.patates tatifini..
kkyaist.
bu irmikli tarfi geçenlerde bikaç kez bende oğluma yapmıştım.kendim uydurdum ama sevindim yapanda varmış.ben içine elma rendesi,muz ve çok küçük minik mink doğranmış kayısı ve rondodan geçirilmiş cevizde katmıştım.kapattıktan sonrada üzerinde 1 tatlı kaşığı pekmez gezdidim ,daha besleyici ve güzel oldu.
böylede denemeni tavsiye ederim.
buarada einsten canım kızın için çok çok geçmiş olsun diyorum bende..atlattınız çok şükür.
irmik çok besleyicidir
çok besleyici biir tarif
benimki irmik sevmiyo pirinç unlu yaparsam yiyo öbür türlü yemiyo sıpa
yok canım hamsiyi temizledim kılçıklarını çıkarttım yağlanmış tepsiye dizdim üzerine limon dilimleri koydum fırınladım bukadar
ben patatesin kabuklarını soyup haşlıyorum eziyorum suyuyla ve tereyağı ile peynir ekliyorum ateşe koyup peynir eriyene kadar karıştırıyorum hemen eriyo zaten
çok seviyo oğlum
peynir kaşar gibi oluyo tadınada baktım çok lezzetli hakikaten
sağol canım deneyeceğim
bu arada aşure yapanlar olmuş.ellerinize sağlık..
ben hiç bilmem yapmasını..
daha bu sene apartmandan getirende olmadı.
herkesin yaptığını yiyemem ama yakın tanıdıklar bile getirmedi((
anneciğimde uzAKTA BENİM.((
SIcak sıcak yemeye bayılırım..
eşimde diyorki akşam hazır satılan paket şureler var puding gibi pişiriyorsun herşeyi içinde.ondan alıyım sana çok canın çektiyse yada gel dışarıda yiyelim diyor ama ben ev yapımı istiyorum..
oğlum sabaha karşı 4-5 sularında beşiğinden düştü.
geçmiş olsun canım bişeyi yok değilmi
nasıl düştüki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?