2012 Şubat Anneleri

her işte hayır var derlerya doğru eşim bağırsak enfeksiyonu geçirmese belkide hiç anlamıcaktık
mehmette su gibi yapıyo ateş bulantı halsizlik var hiçbişey yemek istemiyo mama içmiyo sadece su istiyor yarın sabah acile gidicez boğaz enfeksiyonu böyle yapmaz

günaydın herkese, hıgocuk geldimi hep üst üste gelir ama dediğin gibi vardır bir sebebi belki ikiside aynı yerden kapmışlardır mikrobu tekrar geçmişolsun
dünden beri girip okuyup çıkıyorum gerçektende fırsat olmuyor dün anneme gittik düzen bozuldu nil çok kudurdu oradanda da gezelim biraz dedik ve çıktık dışarı çıkmaya bukadar karşı bir çocuk görmedim 1 2 saat gezelim dedim hiç rahat durmadı yine bağırdı durdu koca kız oldu hala böyle bide anne diye net şekilde çağırıyor artık arabasını annem sürdü bende mağazalara bakayım biraz dedim annii annii diye bağıırıyor sesi heryerde bu kadar kudurunca akşam babasına verdim uyutsun diye içerden bağırıyor anniii ben olunca uyumuyor eziyeti bana babası 10 dk uyuttu

Selqam kızlar..ya bişey dicem size bu ara bu bağırsak enfeksiyonumudur üşütmedenmidlr nedirse herkeste çevremde kusma ishal var özellikle çocuklarda nedenki..havalardanmıdır anlamadım geçen erkek kardeşim oldu ishal ve kusma sonra diğer kızkardşm ve annem geçirdi 2 gün okula gitmedi ama sonra iyi oldular dayımın kızı kocası çocukları annesi falanda oldu onlar yumurtadan diyor ama salgındanda olabilir hugo senin eşindemi böyle acaba...yediklerinide çıkarıyormu acaba..çok halsizlkte yapıyo..burda bi kaç arkadaş bebeğm ishal yazınca şüphelendm bende salgınmı var acaba...Allah şifa versn zor hastalık bunlar..memoyu götür cnm dr nolur nolmaz baksınlar..

Benmde kayınpederim geçen gün ameliyat oldu tekrar...prostat kanseri kendisi ve git gide ağırlaşıyor tekrar ciddi bir ameliyat olup safra kesesi alıncakmış ve kol altındn delip açıp o şekilde küçük wc ye çıkabilck torbayla gezck...bunu düşünmek bile çok acı..83 yaşında. Ama bu yaştan sonra böyle ızdırap çekmesi zor olck..son kez raporları ameliyatı yapck olan dr a gitck bakalım kesinleşecek ozaman..Allahtan kalbi falan temiz çıktı sigara içmediği için yoksa ameliyat olmazmış dayanamazmış..yani sigara içmemek ilerleyen yaşlardada bi avantaj..bizde içen yok şükür..eşimde bende içmiyorz...inş acısı azalır

Kimseler yok cidden esadda alışmış ayakta uyumaya bıraksam hemen uyanıyoo ağlıyoo hep annemin hatası ayağında sallayıp bırakmadığı için son 2 haftadır böyle..eskiden uyurken işimi yapardım şimdi nerde zırt diye uyanıyor..tekrar sallıyorum tekrar kalkıyo..deli oldm..zamanla unutur aslında anneme bırakmasam ama arada ordada uyuduğu için tabi olmuyoo .... Annem bırakmıyoo sağolsn...inş düzelir...iştahı iyi hamd olsn bu ara pütürlüde rahat rahat yiyor...eline bişeyler vermeye başladığımdan beri pütürlüde sııkıntı çekmiyoo...tavsiye ederm hala düzelmyen bebelere..krakere elmaya bayılıyoo.bugün gitmiş kendi kendine elma almış ısırmış 4 dişli canavarım.....damat gibi oldu bugün kot pantolon badi üstüne uzunkol üstüne lacivert yelek çok şık... etcem oğlumu kendi kendim..babamız bakalım beğenckmi akşam...

selamlar herkese...öncelikle hugocuk sanırım mehmet hasta çok geçmiş olsun üzülme sen ona çok ii bakıyosun atlatır en kısa zamanda..
çok karışık bi hafta geçirdim kızlar sizlerle de paylaşmak istiyorum
yanlış hatırlamıyorsam pazartesi günü sağ göğsümde tuhaf bi acıyla uyandım.üzerine dokunamıyordum bile o derece acıyordu.kızımın burnu tıkalıydı o göğsümü ememiyordu bi türlü..bende ondan acıyor heralde diyorum ama aklımda karışık çünkü hani süt dolunca şişer ya göğüs benimki şiş değil sadece dokunamıyorum acıyor.zaten sabahları okula giderken süt sağıp öyle gidiyorum.neyse 3 gün acıdı 3.günün sonunda banyoda alt kısmında bi sertlik farkettim.eşime gösterdim oda farketti.tabi tahmin edersiniz o anda aklıma bin türlü şey geldi.
en önemlisi herşeyden önce kızım geldi.eşim hemen doktora gidelim dedi ama dur bakalım biraz daha bekleyelim dedim belki gerçekten kızım ememediği için olmuştur diye ama ben ona belli etmeden bunu kendime acayip sıkıntı yaptım depresyona girdim resmen..
veee peşinden ertesi sabah kızıma süt sağarken sade 30 cc çıkarabildim.bi gün önce 1 biberon doldurdum yanlışlıkla döktüm sonra tekrar doldurdum düşünün yani o kadar vardı sütüm ama o sabah tam 45 dk uğraşmama rağmen çıkaramadım.tabi resmen bunalıma girdim.göğüslerim dolmuyor sütüm çıkmıyor çok üzgündüm.sonra ertesi gün o göğsümdeki acı kayboldu.sertliği aradım oda kayboldu.hala bakıyorum iyice bakıyorum ama yok.işte dünde ilk defa regl oldum.acı yok sertlik yok ama sütümde acayip azaldı yani yok gibi resmen.
sizce ne bu şimdi kızlar??
kızım ememediği için damar içinde süt mü birikti de bi anda sertlik gibi geldi bana??
yoksa adet olacaktım onun sıkıntısı mı dersiniz??başına böyle bişey gelen var mı?
veee sütüm neden azaldı??yine sizce adet olmamla alakalı olabilir mi??yoksa o akşam yaptığım bunalım yüzünden kesildi mi14:
süt konusunda şuan yine sıkıntı yaşıyorum ve çok üzgünüm tekrar başa sardım still tea, pekmezler helvalar..akşamları da bi kere daha sağmaya karar verdim artsın diye
umarım tekrar gelir

hugocuk canım çok geçmiş olsun..eşinin de hastalanmış olması lginç olmuş..hayırlısıyla atlatırsınız inşallah

mozp dediğin gibi bebekler hastalanınca ilk önce kendimizi suçluyoruz..halbuki hepimiz de gözümüz gibi bakıyoruz üstlerine titriyoruz
Allahım beterlerinden esirgesin..bütün hastalara Rabbim şifa versin

benimolan merhaba..bu ayakta sallama olayına benim cadı da sonradan alıştı..gecenin yarıları kalkıp beni sallayın ben öyle etrafa bakayım diyor
diş sıkıntısına veriyor bu isteğini ama umarım uzun sürmez..yoksa bizim canımız çıkacak

playdoh senin kızın aksine benim kız acayip gezmeci..tam izmir kızı :) bütün gün dışarda gezdirsinler..arabasında uyusun kalksın,annesi onu arabalarda gizli saklı emzirsin
ohhh hiç umru değil valla...ama öyle alışveriş için mağazaya giremezsin ..illa hep hareket halinde olacaksın..dolaşacaksın..gezme için beni bile satıyor sıpa

buarada geçmişi hiççç okuyamadım hem bu olaylar hemde karne haftası olduğu için giremedim başımı kaşıyacak vaktim kalmıyor Nisa ev ve tabi karne doldurmaktan
umarım tüm bebeişler ve anneleri iyidir

mehmetin isali bir türlü geçmiyor su gibi yapıyor
larenjiti geçti fakat isali geçmedi
dün hiçbişey yemedi gece ağlayarak uyandı yatak döşek batmış yine aldık acile gittik dışkı testi yaptılar bağırsak enfeksiyonu çıkmadı
eşim dedi çocuk hastanesine götürelim dedi
götürmez olaydık serum dedi doktor
aklı çıktı korkudan çok ağladı neticede serumu taktılar geri çıktı heryer kan oldu çok ağladı mehmet bende öyle
doktor kusmasın diye iğne yaptırdı zaten kusması yoktu
eve geldik kusması olursa hastaneyeyatırcaklar
bugün bişeyler yemeye başladı en azından ona şükrediyorum ama çok isal su gibi
uyumuştu uyandı heryanı batmış
canım çok sıkkın çok

Son düzenleme:

Nisane merhaba..bence korkmana gerek yok...kötü huylu bir kitle durumunda ağrı olmaz..daha önce eline gelen sertlik şimdi yok diyorsun..büyük ihtimal kızın emmediği için sertleşme olmuştur..süt birikmiştir..ama sen o panikle sütün azalmasına sebep olmuş olabilirsin..sıcak suyla elinle masaj yap göğsüne..ama yine de için rahat etsin istersen bir doktora git..

bu konudaki bilgilerime gelince
yaşadığım deneyimlerimi sana anlatayım..iki sene önce sol göğsümde ilginç bir ağrı ve şişme oldu..adet öncesi ağrı diye düşündüm ama sonra baktım göğsüm morarmış..hemen bir tıp merkezine gittim ultrason çekildi..solid kitle lezyonu dediler..büyük ihtimal kötü huylu değil çünkü kötü huylusu ağrı yapmaz ve oynamaz sabittir dediler..içim rahatladı ama bizim ailede de olduğu için mutlaka biyopsi yapılması lazım dediler..yine de insan tedirgin oluyor biyopsi sonucu çıkana kadar epey gerildim ben..seni çok iyi anlıyorum..sonuçta iyi huylu ama her iki göğüste de 2 şer tane kitlem var birçok kistte cabası..ben o zaman sormuştum kitle ve kist süte engel mi diye hayır demişlerdi..çok şükür hiç birsorun olmadı kızımı emziriyorum..

sana gelince dediğim gibi senin ki büyük ihtimal korktuğun şey değil...kötü huylu kitlede ağrı pek olmaz..kitle oynamaz sabittir ki şimdi elime gelmiyor diyorsun..sen yine de kızını emzirmeye ,sağmaya ve masaja devam et..sıcak su çok etkili ve moralini sıkı tut..yine içim rahat değil dersen doktora gidebilirsin..geçmiş olsun canını sıkma merak etme kötü birşey yok bence

Oyyyyyy kıyamam ya tahmin edebiliyorum o anı
kızımdan kaç defa kan almaya çalışmıştı acemi bi hemşire bende deli olmuştum ağlaya ağlaya
inş en kısa zamanda atlatırsınız

teşekkür ederim dicle sanada çok geçmiş olsun
kitle şuan yok iyice arıyorum eminim yok acısı da yok ama insan bi kere tedirgin oldu mu aklına takıldı mı takılıyor işte
doktora gitmeye de korkuyorum desem...
ama ara tatilde mutlaka gidicem tabi kaçış yok olmamalı
ama şuan asıl sorun göğüslerim bomboş
nasıl oldu bianda aklım almıyor

hugocuk antibiyotik kullanmaya devam ediyorsanız o da ishal yapar..şükür bağırsak enfeksiyonu çıkmamış..
ishal canına okuyor kuzuların
biz de reflor ishal için epey etkili oldu
acaba siz kullanabilir misiniz antibiyotik kullandığınız için bilmyorum..

evet reflor kullanmaya başladık bugün
ya ben dün akşam sordum çocuk hastanesindeki doktora antibiyotik iğne isal yapamı dedim yok dedi
hastanede iğnesini vurunca başladı ilkkez
iğne bitti şurup kullanıyoruz şimdi antibiyotik

Hugocum larenjit ishal yapmıyorsa belki aldığı ilaçalardandır antibiyotikte yapar kullanıyormu bilmiyorum ama bol bol su içsin muz yerse ver prinçli herşey keser leblebi colada keser ama içemez onları...Allah şifa vrsn cnm çok yoruldun üzüldn sen bu ara...bilirim hastalık zordur...

Nisane cnm göğsündeki bence adet olacağın için şişlik olmuş olabillr yada yağ bezesi..emziren kadınlarda meme kanseri olmuyor sanırım ama...istersen doktora git bi baktır derm... Sütüm benmde azaldı dün oruç tuttum bugün az...sanırım ondn..helva yeme boşuna kilo alırsn anca asıl süt yapan su ve pırasaymış...bide bulgur..ama bize artık yaparmı bilmem...denemeye devm...5 6 ay daha emsinler en azındn...

Benm oğlumda 6 günlüktü kan aldılar elinin üstündeki deriye ince bi iğne batırıp tüp doldurdular 2 tane hemde o ağladı ben daha fazla ağlamıştım..onlara bişey olmasın valla anne olmak asıl o zaman zor bi duyguymuş dedm ben...

pırasa mıvalla ben bu süt yüzünden su tankeri gibi geziyorum içim dışım su oldu ama ben de pek fark olmuyor sanki
işte benimde tek amacım 5 -6 ay daha götürebilmek inş olur
geçen hafta sende rahimden bi operasyon geçirmiştim sanırım geçmiş olsun demeye fırsatım olmamıştı.aklımdayken sana da çok geçmiş olsun canım..önce biz iyi olmalıyız ki bebklerimize ii bakabilelim öyle değilmi

canım biz daha önce antibiyotik kullandığımızda doktor söylemişti ishal yapar diye
sizin de büyük ihtimal ondan olmuştur..reflor rahatlatır mehmeti

Kızlar dün arkadaşımın eşi evi terk etti. Biri iki, diğeri dört yaşında iki çocukları var. Başka bir kadına aşık olup, İstanbul'a gitmiş. Arkadaşım resmen bitik durumdaydı, yanında olmaya çalıştım. Adam da çok beyefendi, evinden pek çıkmayan biriydi. İnternette bulmuş kadını, çok şaşırdım ya. Hiç aklıma gelmezdi, konduramazdım. Arkadaşım bebeklerine sarılıp sarılıp ağlıyor.

....

Hugo, perişan oldunuz kıyamam size ya. Ama okuduğum kadarıyla ishali kalmış bir tek memoşun o da geçer kuzum az daha sabır. Eski günlerine çarçabuk dönecek kuzu. Hasalığın her türlüsü tatsız, umarım bu son olur.

....

Nisane, büyük ihtimalle stresten azaldı sütün. Rahatlamaya çalış, boğazını da ihmal etme canım.

hugocuk ilaçların etkisi olabilir. Sıvı veriyorsundur zaten su kaybı için. İnşallah çabucak geçer şu ishal.

Nisane benim de adet olmadan önce sol göğsümde değişik bir acı ağrı oluyor. Sertlik oluyor ama kitle gibi deil bütün göğsüm daha ser oluyor. Doğumdan önce böyle bi ağrı acı olmuyordu bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…