2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar
Herkes kocişiyle gezmelerde,alışverişte sanırım.:)
Bizde kocişle evi temizledik ikimizde yorulduk belim çok ağırıyor azıcık iş yapsam bile
Şeker yüklemem 23 nisanda yapılacak sabah 08:30a aldım randevuyu erkenden gidip halledeyim diye çoğu kişiden olumsuz şeyler duyunca bende çekinir oldum ama inş.sorunsuz atlatırız bunuda :)

Benim bir arkadaşımda hamileyken sorunlar yaşamaya başlamıştı eşiyle ve bebek doğduktan 3 ay sonra ayrıldılar.Annesinin yanında kaldı onlarla büyüttü bebeğini bir çok zorluk çekerek ama şuan oğluşu 4 yaşında ve arkadaşım yeniden evlendi çok çok mutlu.
Yani Allah sabırını veriyor elbette çok zor bir süreç ama önceliğiniz bebişleriniz olsun kızlar.Allah yardım etsin ikinizide.

Kızlar ölüyorum yorgunluktan daha taşınmadan bu hale geldiysem taşınınca ne olacak bilmiyorum. Evi temizletttik dün kadın aldım ama onu getir bunu götür nakliyeciyi ayarla perdeciye git canım çıktı. Arada okudum ama yazma fırsatım olmadı benim de kasıklarım mı idrar yollarım mı dün ki yorgunluktan mı bilemedim ama sabahtan beri sancım var.
İki arkadaşımız boşanmaktan bahsetmiş çok üzüldüm heleki en hassas olduğumuz ve desteğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde böyle bişi yaşamak çok zor Allah yardımcınız olsun kızlar. Hepimizin hayatın da sorunlar illaki oluyor anlaşmazlıklar tartışmalar ama sevgi ve saygı bitmiş ise yapacak en doğru şey sanırım. Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin geçen sene bu ayda en yakın arkadaşım 3 aylık hamileyken iş kazasında eşini kaybetti. Rahmetli o kadar düşündü ki çocuğuna baba olmayı çok istiyordu ama göremeden hakkın rahmetine kavuştu. Bazı çocuklar Allah'ın emriyle babasız kalıyor bazılarıda babaları sağ iken babasız kalıyor inşallah çocuklarına olan sorumluluklarını kaybetmezler

Kızlar, bu benim ikinci gebeliğim, 25. haftadayız.
Küçük bir tavsiye şeker yüklemesi için. Kan vermeden önce kaç defa kan alacaksınız diye sorun hemşireye. 50 g lık glikozda bir aç bir de tok alıyorlar. Yani iki kez. Fakat devlet hastaneleri 75 g ve 100 g da 3 yada 4 defa kan alıyorlar.
Bu durumda tavsiyem size damara serum aparatı taktırmanız. Ben öyle yapmıştım ilkini. Böylece defalarca delemiyorlar kollarınızı:) Serum iğnesi damarınızda bekliyorsunuz, kan verme saati gelince kanı alıp tekrar kapatıyorlar o aparatı. Son işlemden sonra da çıkarıyorlar.
Muhtemelen laboratuarda yoktur, eczaneden alırsınız.

Herkese geçmiş olsun şimdiden:)

slm kızlar herkese iyi pazarlar dilerim.oğlumla ancak dinlenme fırsatı bulduk.boşanma durumu olan arkadaşlara allahtan yardım ve sabır diliyorum.çok zor bi süreç ama geçecek.önemli olan babaklarinizin ve sizin iyiliği ve sağlığı.ben rahatsız olduğumdan son 3 gndür annem bendeydi.alışverişte yaptık biraaz.bebeğime yorgan aldık alt açma ve hastane çıkışı birde çorap seti aldık.alt açma bi tane almıştık ama bu daha taşıması kolay bebeişin çantasına sığacak bişiy.resimleri koyamıyorum ama hepsi öyle şirin ki anlatamam.dr um bana çalışmayı yasakladı bundan sonra.artık evdeyiz minnoşumla.bu arada doğumla ilgili dr ile görüşen var mı yoksa daha erken mi

kızlar kasığımda ve malum yerin üstüne doğru agrım var niye ki yaaaa
o ağrı rahim bağları kasla kemiklerin birleşim yeri geriliminden oluyor canım endişelenme... hepimizde oluyor...
ama regl ağrısına dönerse çok yorulmuşsun demektir o zaman dinlenmen gerekli...

aynen foto önemli değil canım inşallah senin sonuçların da çok iyi çıkacak... tüm organları ve parmaklarını bile tek tek görebilme şansın oluyor süper bişey bence keyfini çıkar o günün.... çok yolunda gitsin :)

bizde eşimle temizlik yaptık aynen belim ağrıdı ve çok inatçı bir ağrı sana da geçmiş olsun bu gün benim başım döndü ağır iş yapmasamda toparlamacadan süpürge toz vs yoruldum yemek de yapmıştım haliyle... Allah kolaylık versin...
Ben de ayrılan çiftlere üzülüyorum hele haklısın en hassas dönemlerimizde ben eşime çok düşkünüm... bebeğime de daha doğmadan doğmuş gibi alıştım... ayrılığın her türlüsü acı ve kötü... ama hiç anlaşamayan eşlerde hayırlısı ne ise o olsun demek gerekli...

Son düzenleme:

ben 10 gün önce yaptırdım 50 mg.bir kez aldılar sadece sonuç iyi dedi 104 çıktı.ben acilen gidince biraz erken baktı sanırım gelmişken dedi.

bizde temizlik yaptık gündüz..biraz dinlenip dışarı çıktık...arabayla çıktık ama ben öldüm yorgunluktan..sırtım kalçalarım çok ağrıyor şu an....
bu arada boşanmaktan bahseden ikinci kişi olarak ben algılandım sanırım ama benim şu an böyle bir durumum yok,sadece bazı sorunlardan dolayı bi kaç kere düşündüm hatta eşime de söyledim...sorunlar bi şekilde düzeltilebiliyor ya da üzeri örtülüyor bilemiyorum ama şu bir gerçek ki bazı şeyler çok yıpranıyor,eskiyor...hele ki böyle sevgiye ve şefkate en çok ihtiyacımız olduğu dönemde olunca bütün bunlar çok daha ağır geliyor...ben kendimi bu anlamda yalnız hissediyorum...hepimizin hakkında hayırlısı olsun...o kararı vermek kolay değil,sonuçta kimse yuvası yıkılsın istemez,herkes mutlu olmak için evleniyor ama kendi adıma konuşmam gerekirse belli bir noktaya gelince de arkama bakmam...kıymetim bilinmiyorsa ve acı çekiyorsam kendime işkence yaptırtmam

ıyyyy damar yolundan bahsediyorsunuz....ben onu hiç yaptıramam çünkü hamileliğimin başında sürekli serum tedavisi gördüm ve kollarım delik deşik olmuştu artık,damar ağrılarım oluyordu vs..çok eziyet çektim damar bulamıyorlardı artık..bir daha aynı şeyi yaşamayı aslaa istemiyorum...off dr.umla konuşucam ama çok gerekli değilse yaptırmıycam ben yaa :18:

doğumla ilgili eğer normal doğum düşünüyorsan erken çünkü normal doğumda 37. haftadan sonra olup olamayacağı anlaşılıyor... ama sezeryan düşünüyorsan doktorun la bunu görüşmelisin... mesela ben zorunluluktan sezeryan olacağım çünkü rahim ameliyatı geçirmiştim bu nedenle sezeryan olmak zorundaymışım...

normal doğum düşünüyorsanda doktorunla paylaşman gerekli epudural anestezi ile mi olacak vs. birde doktorun rolü çok önemli normal doğumda psikolojik olarak hastayı hazırlamalı...

Son düzenleme:

cnm ben ilk defa doğum yapcam bu yüzden endişelerim var tabi ki.aslında normal epidural düşünüyorum ama bi taraftanda korkuyorum.bazıları çok memnun kalırken bazı arkadaşlarım birdaha normal asla diyor.dr um daha bişiy demedi.ben sorsammı acaba diyorum.kasılma sorunum var ya erken doğum oluyrsa diye de endişeliyim.progestan kullanıyorum hala sabah akşam.

cnm bosanma kararı almak cok zor ve bu asamaya gelnmısse cıddı sorunlar var demektr..ama annesı babası bosanmıs bırı olarak cok zor bsey oldugunu soyleyebılırm..hep yarım kalıyosn..cnku bı yarın annen bı yarın baban...annene gtsen babayı ozluyosn babaya gıtsen annenı arıyosn..ben bu ıkılemı zorlugu cok yasadm.ama bnm annemn ve babamn en ıyı yanı kanlı bıcaklı olmadlr...bzmle ılgılı durumlrda hep beraberlerdı halada oyle....ama huzursz bı ortamda buyumektense ayrı olmaları daha saglıklı.ama bag kopmamalı cnku bosanmk gercekten cocukları vuruyo...allahm herkese huzur versn

bosver canım ya doğumdan sonra verirsin ...bende 5 kiloya doğru gidiyorum 8-10 arasıyla bitirsem süper olcakk...
sen kaç kilo almışsın canım

ben 15 kilo aldım moralin düzelsin :)

benim doktorum erkek bana sana ne olmuş böle dedi eşimin yanında yerin dibine girdim kadın olsaydı belki alınmazdım ama heralde erkek olduğu için birde saçlarım benim çok beyaz bana saçlarınıza bişey mi yaptınız dedi malum boyamıyorum ya 9 kilo aldım tatlı çok yedim onndan oldu kızlar ne görsem canım çekiyor 5 yaşına yeniden döndüm okulda çocukların ellerinde yedikleri dahil utanmasam alıp kaçaçam ellerinden eşim den gizli gizli giyinip soyunuyorum 68 le hamile kaldım neyse bebişim sağlıklı olsunda ne yapalım veriririz inşallah emzirerek veririrzz onun için herşeye değer

Şeker testi için bende birkaç öneri duymuştum.Biri suyun içine bir kaç damla limon damlatılması oldu.Diğeri ise suyu içtikten sonra naneli draje sakızlardan çiğneyin ve dinlenin oldu.
Amann kızlar önümüzde doğum var ufacık bir şeker testindenmi korkucaz,boşverin :)))))))

Bebekkafa canım sen değil IvyTheMe ve hurre arkadaşlarımız yazdılar boşanma durumlarının olduklarını Allah yardımcıları olsun.

Ben dr.doğumu sormuştum geçtiğimiz haftalarda.Şuan konuşmak için erken ama normal olmasından yanayım eğer son haftalar bir sorun çıkmazsa normal olur ve doğuma ben girerim dedi.Gerçi ben özel hast.pek güvenmiyorum bu şekilde söyleyip son anda o vey bu sebeplerle sezeryana yönlendirebilirler diye düşünüyorum.Onlar için hem kolay,hem ücreti daha fazla.

Selam kızlar nasılsınız bende dün şeker yüklememi yaptırdım kilolu olduğum için risk yüksek diye erken yaptırdık 75 mg glukozla yapıldı içmek korktuğum kadar zor olmadı ama uykum geldi uyumamak ve az hreket etmek gerekiyormuş aç karnına sonra 1.saat 2.saat garanti olsun diye 3. Saat kan verdim ama son kanı verdiğimde elim ayğım titredi sıtımdnan ter boşandı sonuçları dr uma göstermedim daha ama netten araştırdım normal görünüyo çok şükür belli olmaz ilerleyen dönemde tekrar isteyebilir drum kızlar yalnız gitmeyin nolur nolmaz hoşçkalın

cnm bazı agrılar oluyo hepımızde...ama erken dogum rıskn olsa doktorun soylerdı bnce raht ol...bn normal dogum hc dusunemıyorm...panık bı ınsanm bde agrıya pek dayanklı degılım...her kasılmayı dogum sanırım son aylar....zaten bnm doktormda mınyonsun deyıp duruyo...allaha sukur herhangı bı rıskım yok ama ablam erkn dogum yaptı doktorumuzda aynı...sende tedbır olarak hftalk ıgne verıcem dedı...

o nası doktormus...nası guzel moral verıyo oyle:)mıllet bı tuhaf..cann bısey ıstıyosa yıceksn tabıkı...

bu yastan snra goruyomusn sen kaynatayı:)cnm bnce ne yap et barıstr basına kalır hamıle halınle onunlamı ugrasıcn bde

aslında bende öyle pek acıya dayanıklı falan değilim ama ilk defa kendimi rahim filminde cesaretli buldum şaştım kendime.anestezi olmadan sadece ağrı kesici ile yaptırdım çıktım.tabi doğum çok başka bişiy.benim kasılmam çok olduğundan şu sıralar düşünmeye başladım bu erken doğum olayını.yoksa öyle evhamlı bi tip değilim hiç.bu arada bende 5 kilo aldım şu sıralar hızla almaya devam ediyorum bakalım sonumuz nolcak.8 le biter hamilelik diyordum başta ama olmayacak sanırım.önemli olan bebeğim gerisi teferruat :)

slm kızlar 2 gündür giremiorum pek cum a akşam işten çıkarken annem süpriz bi şekilde geldi çokk mutlu oldum ,bebişe bi sürü bişeler almışlar 3-4 günlüğüne geldi bugünde kociş ben annem gezmeye gittik biraz alışveriş yaptık yeni geldim öldüm yorgunluktan geçmişi okuyamadım umarım herkes iidir öptüm hepinizi

cnm bnde 5 kılo aldm 47ydm 52ym suan..57yle bıtırrm dıye hedeflıyorm bakalm ama...bebslermz saglklı olsnda gerısı onemlı degıl..emzrme kostrma uykuszlk derken verrz cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…