- 26 Eylül 2011
- 2.325
- 528
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #22.701
Zaten allaha havale etmekten baska bişey yapamıyoruz maalesef eşimiz korursa korur artık olmadı n kadar kusursuz ol bişeyler buluyolar ben hep kendi anem gibi görüyorum kayınvalidemi kendi ablam gibi görüyorum görümcemi ama onlar ne beni evlettan nede kardeşten sayıyolar bunu anladım mesafeli olsan suç oluyo samimi olsan suç ben bide hep aralarında olmaya çalışıyrm deli gibi daha özen gösteriyorum eşimin akrabalarına karşı ama yok onlar bi tuhaflar kendi çocuğu evi dağıtıyo topluyo onun lafını yapıyo ya kendi çocuğuna sahp çıkamıyo lafını hç bi zaman yapmadım ama yapmam gerekiyomuş kendi görümceleri gibi ya siz size laf sokan birine ne kadar sabredebilirsiniz soruyorum sürekli becerksiz muamelesi yapılıyo ya laf sokuluyo 1 diym susuyom 2 diyom susuyom sabır sabır nereye kadar en son bende laf soktum kıyamet koptu ya bi görseniz bu kız hamile diye düşünen yok kendi hamile olduğunda bi nazlar bi nazlar bana gelince hamile insan camda siler bilmem ne de yaparmış vallahi o kadar içlendim bütün gün ağladım ya tutamıyorumda kendimi hala. Onlar yüzünden oğluşumuda üzdüm ya bütün gece insanlıktan nasibini almamışlar işte ne olcak takmıcaksın ama takılıyo işte allah kahretsin
kızlar bebeklerin kıyafetlerine özel deterjan alacakmısınız yoksa abartmamalımıyız
sinir oldum şuan yaa görümceme ev arkadası bulmuştum bizim kurumdan birini bekarken 1 yıl beraber kalmışlardı bende pek tanımıorum kızı sadece aynı kurumdayız. şimdi o kızın yanında benim en samimi arkadaşım çalışıo arkadaşıma diomuş ki duruselin bebeği olmuo demi oda yok demiş hamile,yaa ii bari olmuodu onların diomuş. ayy varya deli oldum Allah bunları bildiği gibi yapsın bu konuda çok hassastım sırf eşim ısrar etti die ameliyat olduğumu falan söledi veee görümceme dahi kimseye sölemeyecekti hadi o söylüo bu aptal görümcem 5 ay beraber kaldığı ve arası ii olmayan bi insana anlatmış ki kulağıma geleceğini bildiği halde.beni arayıp sürekli diodu sen beni hala yapamadın ben abimi hemen evlenip dayı yapcam diodu kızlar,kaynanam olmadığını öğrenene kadar nereye gitsem kucağıma bi bebek getiriodu bide senin olsun die nasıl ağlardım eve gelince,en son eşim rest çekmişti işte. bişe demiyorum Allaha havale ediyorum bunları ben
doktorum 32.haftaya kadar kafalarına göre takılırlar dedi. daha zaman var sanırım.benimde tam yukarda olmasada yandaydı kafası canım sanırım bundan sonra dönecekler inş. aynı günüz seninle bakalım önce hangizim doğuracak.. benim bebeğin eşide çok şükür yukarı çıkmış. doktorum normal doğum için sorun yok şuan boyunda ii doğuracağına inanıyorum. tabi aksi bir durum olmazsa dedi ve bu haber beni çokkk mutlu etti
ayyy nasıl insanlar var yaa yazıklar olsun bırak canım boşver sen,belli ki çekemiyor seni. allah sorar hesabını. duymamaya çalış
insan mı acaba bunlar işte duymadanda olmuo cnm eşim 1 saat konuştu ailesiyle dil döktü ağlamışlar falan bide eminim sölemedikleri kimse kalmamıştır mahallelerinde,Allah sorsun bunlardan
Canım bebeklerin cildi çok daha hassas olduğundan ve muhtemel alerjik reaksiyonlar gösterebileceğinden onlar için üretilen özel deterjanları kullanmak ve mutlaka çok iyi durulamak lazım çamaşırları. Fiyatları da uygun o deterjanların, veya saf doğal sabunları rendeleyerek çamaşır makinanızda kullabilirsiniz. Ben şuanda hamile olduğum için iç çamaşırlarımı yıkarken sadece saf sabun rendeliyorum çamaşır makinasının deterjan gözüne... Enfeksiyon, kaşıntı gibi risk almamk için.
Canım bebeklerin 36. haftadan sonra dönmeleri beklenir :S o resimler bence bebeklerimizin şuandaki pozisyonlarını anlatmıyordur. Hatta bebeğin dönmesi doğum kanalına yerleşerek doğuma hazırlanması demektir Allah korusun... Bana doktorum bu şekilde açıklamıştı, benim bilmediğim birşey mi var ki:S
ben ilk zaman bebek için özel deterjanlar varya hacı şakirdi galiba ve yumoşundu sanırım bebekler için yumuşatıcısı vardı ,onları sadece bebişin kıyafetlerine kullanıyorum, bitince bizimkilerle beraber yıkıyorum, ozamana bebişte birkaç aylık olmuş oluyor.
sinir oldum şuan yaa görümceme ev arkadası bulmuştum bizim kurumdan birini bekarken 1 yıl beraber kalmışlardı bende pek tanımıorum kızı sadece aynı kurumdayız. şimdi o kızın yanında benim en samimi arkadaşım çalışıo arkadaşıma diomuş ki duruselin bebeği olmuo demi oda yok demiş hamile,yaa ii bari olmuodu onların diomuş. ayy varya deli oldum Allah bunları bildiği gibi yapsın bu konuda çok hassastım sırf eşim ısrar etti die ameliyat olduğumu falan söledi veee görümceme dahi kimseye sölemeyecekti hadi o söylüo bu aptal görümcem 5 ay beraber kaldığı ve arası ii olmayan bi insana anlatmış ki kulağıma geleceğini bildiği halde.beni arayıp sürekli diodu sen beni hala yapamadın ben abimi hemen evlenip dayı yapcam diodu kızlar,kaynanam olmadığını öğrenene kadar nereye gitsem kucağıma bi bebek getiriodu bide senin olsun die nasıl ağlardım eve gelince,en son eşim rest çekmişti işte. bişe demiyorum Allaha havale ediyorum bunları ben
hayatımsın sık sık kasılmalarım oluyor demişsin..nasıl oluyor bu kasılmalar??? benim ilk gebeliğim sayılır ve neyin ne olduğuu kestiremiyorum
deneyimli anneler siz de bu konuda ki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
benim bebeğim gün içinde birçok kezzz böyle öbek öbke toplanıyor bı dakıka surmuyor karnımın sertelşmesi sonra açılıyor ama bebeğim olduguna eminim bi yerlerini dayıyor tümsekleşiyor karnım. bu kasılmamı allah askına :26:
öyleyse eğer bende çok kasılıyorum. zaten amniyoon sıvısı azalmıs bebeğimin allahım korusun onlarııı:18:
cevap yazın lütfennnnn....
buarada hayatımsın yatak odan cok sık olmus masallahh
kanaması olan arkladaslara da cok gecmıs olsun. ben basından berı yatıyorum ıns gecıcek bu gunlerr
Merhaba canım,hakkınızda hayırlısı olsun,biz de boşanacağız eşim razı olduğunda.biran önce razı olsada bende hayatımı düzene koyabilsem
cnm ben ilk defa doğum yapcam bu yüzden endişelerim var tabi ki.aslında normal epidural düşünüyorum ama bi taraftanda korkuyorum.bazıları çok memnun kalırken bazı arkadaşlarım birdaha normal asla diyor.dr um daha bişiy demedi.ben sorsammı acaba diyorum.kasılma sorunum var ya erken doğum oluyrsa diye de endişeliyim.progestan kullanıyorum hala sabah akşam.
ya ben genel olarak netten alışverişi pahalı buluyorum galiba, h.sonu da çıktık mesela minik bebek ayakkabıları var ya nette aynıları 10 tl, mağazada 7 tl, badiler nette 7-8-10tl mağazada 5 tl civarıydı. hem de görerek alıosunhasim işcanda besık olrk cok model yok mobılya ama arabalar çeşit çeşit duyduguma göre netten alışverışten bıle daha uygun bızım araba 700 800 liralarda nette
abartmak olmaz cnm çünkü dr'lar da öle önerio, ben kendikıyafetlerimde de toz deterjandan vazgeçtim artık sıvı kullanıom aynı şekilde oğlum için de bebeklere özel ama sıvı olan deterjanlardan alıcam, en azından ilk bikaç ay böyle kullanmak gerekirmişkızlar bebeklerin kıyafetlerine özel deterjan alacakmısınız yoksa abartmamalımıyız
benimde tam yukarda olmasada yandaydı kafası canım sanırım bundan sonra dönecekler inş. aynı günüz seninle bakalım önce hangizim doğuracak.. benim bebeğin eşide çok şükür yukarı çıkmış. doktorum normal doğum için sorun yok şuan boyunda ii doğuracağına inanıyorum. tabi aksi bir durum olmazsa dedi ve bu haber beni çokkk mutlu etti
Evet canım epey oldu geleli, ben çok beğendim, park yatak düşünenlere de tavsiye ediyorum. İçindeki minik beşiğin otomatik sallanma özelliği var ben sırf bu nedenle aldım... Hepsiburada.com dan 190 tl ya aldım canım incelemek istersen oraya bak, Maxsima swing otomatik sallanan beşik yazınca bulabilirsin....
of ya of!!! şekerim yüksek çıkmış doktorum hemen diyetisyenden randevunu al diyete başla ve 2 hafta her yemekten sonra şekerini ölç ve liste çıkar ve bana gel dedi. of ki ne of!!! gebelik şekeri çok tehlikeli olduğundan hemen harekete geçmem lazım ama moralim bozuldu
canımcım şu anda sinirini hiç birşey geçirmez ama bence kendini boşa üzüyorsun ya bırak hakkı nda ne konuşursa konuşsunlar ya da ne düşünürse düşünsünler sen bu beişi millet aaa baka onunda bebeği var desinler diye yapmadın ki anneliği tatmak evlat sevgisini yaşamak için yaptın bak zor zamanlar geçirmişsin Allah da sana bu bebği kısmet etmiş değiyor mu şimdi değmeyenler yüzünden kıymetlini bebişini üzmeye eşinin canını sıkmaya üzme kendini al bir çikolata ohh misss gibi bebişin tekme atsın dursun çok kaçırma çikolatayı ben verdim diye
canım belli ki eşin senden yana en güzeli bu. benimde kayınvalidem aynı, hatta daha dün eşime "karın beni eve istemiyor korkarım torunum doğunca onu bile göstermez" demiş. hakkı var zor görür. zira benim karnım burnumdayken; "boşa bu kadını sanki seni sevmiyor gibi ben gelir sana bakarım yerleşirim buraya" diyen ve daha buraya yazamayacağım binlerce söz kullanan bir kadını ne evime alırım ne de torun gösteririm. oğlu da benden yana ayda yılda bir gidiyor ziyaretineinsan mı acaba bunlar işte duymadanda olmuo cnm eşim 1 saat konuştu ailesiyle dil döktü ağlamışlar falan bide eminim sölemedikleri kimse kalmamıştır mahallelerinde,Allah sorsun bunlardan
canımcım şu anda sinirini hiç birşey geçirmez ama bence kendini boşa üzüyorsun ya bırak hakkı nda ne konuşursa konuşsunlar ya da ne düşünürse düşünsünler sen bu beişi millet aaa baka onunda bebeği var desinler diye yapmadın ki anneliği tatmak evlat sevgisini yaşamak için yaptın bak zor zamanlar geçirmişsin Allah da sana bu bebği kısmet etmiş değiyor mu şimdi değmeyenler yüzünden kıymetlini bebişini üzmeye eşinin canını sıkmaya üzme kendini al bir çikolata ohh misss gibi bebişin tekme atsın dursun çok kaçırma çikolatayı ben verdim diye
ayy cnm güldürdün beni Allahta seni güldürsün doğru sölüyosun ohh yiyim mis çikolata o da hissetti herhalde tekme atıp duruo anneciğim ben burdayım üzülme dio herhaldeeşime söledim dayanamadım ağladım telf da sen hiç canını sıkma çok şükür evladımız karnında inşallah hayırlı doğar dio,ben arar aslını öğrenirim sorarım anneme dio dedim dahada ne ararım ne sorarım dedim takma kafana karnındakine şükredip duralım dio
yok canım sık sık kasılmalarım değil ama ara ara olmaya başladı. karında değil bacakta ve kasıkta kasılmalarım var.. yatakta bacağımı uzatmaya korkarım hemenn kasılır kramp girer.. yürürken aniden kasığıma kramp girer kasılır bu tarz kasılmalar. doktoruma söyledim başladı demek kasılmalar dedi ve magnezyum ilacı verdi suda eritilenlerden.. karnımda ara taş gibi olur nefees alamam hatta patlıyacak gibi olurum. oda ya öğlen yemeklerımden sonra olur ki çok bişey yemesemde.. bebeğim bazen bir tarafa kayıyor otarafım daha sert oluyor. başımı artık kestiremiyorum :) seviyorum kızımıı biraz sonra yayılıyor genebence onu kafana takma.
Oda içinde çok teşekkür ederiz :)
Yaşadığının kasılma olduğunu sanmıyorum. Tarif ettiğini ben de genelde eğilip doğrularak yaptığım bir iş olduğunda yaşıyorum, örneğin bulaşık makinesini boşaltırken. Bir anda ağırlık karnımın bir yanında toplanıveriyor, bebeğin kendini koruma güdüsüyle dertop bi şekle giriyor sanki, hemen uzanıyorum biraz. Sırtüstü uzandığımda karnımdaki asimetri bariz belli oluyor, bebekler biraz daha büyüseler kimbilir nasıl olacak :)
işteyim şuan ağlamamak için zor tutuyorum kendimi düşünsene ya hamile olmasaydım,ne kadar acımasızlar yaa Yarabbim hayırlı sağlıklı bebeğimi kucağıma alıp büyütmeyi nasip eder inşallah, eşim bide annesine dediki eğer kardeşim dahil bi kişinin ağzından duyarsam sizi silerim dedi hala bunu yapabiliyorlarsa ne deyim ben artık Rabbim sorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?