2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynen ben de canım. hayatımda 50 kiloyu görmeyen ben nişanlılık döneminde kocacım sağolsun beni gezdirip gezdirip beslediği için 52 kilo olmuştum. öylece de hamile kalınca şimdi ben de 62'yi zorluyorum.

ben de bıyık bölgemden korkuyorum lekelenecek diye.sanki biraz koyu geldi.. eğer doğum lekeleri güneş lekesiyle birleşirse kalıcı olabiliyormuş. güneşe çıkarken mutlaka koruyucu sürün deniyor.

Zaten temizlik dediğim de öyle detaylı değil toz alma ve yerleri silme banyo lavabolar temizliği o kadar bu bile bitiriyor beni valla ... Bazen teyzelerim geliyor bizim evi temizliyorlar sağolsunlar

tünaydın kızlar, bu ara çok ihmal ediyorum topiğimizi. akşamları telefondan okuyorum ama cevap yazamıyorum. dün akşam mulberry'nin yazdıkları dikkatimi çekti. aynı sorun bende de var ama benim doktorum çok rahat nedense, ben de hiçbir korku yok. biraz küçük doğabilir ama çabuk toparlanır, dedi sadece. çoğu kişide kendiliğinden geçiyor, gelişimini takip edeceğiz, diyor. doktordan doktora nasıl fark var inanamadım, bilmiyorum ki o mu çok kötümser benimki mi çok iyimser
ben de işe yürüyerek gidip geliyorum ve bana yürüyüş oluyor diye seviniyordum. 15 dk sürüyor zaten. ama dün akşam karnıma bi ağrı girdi yürürken, sabah da oldu biraz. moralim bozuldu, 10 dakika yürüyemeyecek miyim ben

ayyyy niye kesiyorlar bizi
kesmeden olmaz mı bu iş acaba

ay olmuyormuş belki biz kolay doğurcaz hemen de kesiyorlar.

Ayy canım hatırlatma yaaa. Nasıl dayancaz bilmiyom. :18:
Doğum videosu izlemek istiyorum ama korkuyorum :18: izleyen varmı aranızda.

bi ara cesaretlenmiştim ama dün parmağım kesilince korkmaya başladım :)

ay benım annemde doğum sancısı adet sancısının daha şiddetlisi diyor.ondan korkmuyorum dikişten korkuyorum.ama bilmem cahil cesaretidir belki:)

evt canım kesecekler ama hissetmiyosun çünkü uyuşturuyolar
hele ki epidural normal olurs hiiiççç hissetmezsin.
konuşa konuşa diker doktorun

ay inşallah canım pırtt diye kayıp çıkarlar:)

AY İNŞALLAH HİSSETMEYİZ

Benim de saçlarım çok güzel olduuuu Nazar değdiricem kendime :) saçlarım ince telli hiç bu kadar havalı durmazdı sönerdi hemen ama şimdi dökülmesi de azaldığı için baya havalı yaşasın :)

Canım kendini üzme değmez sen çalışıyorsun sonuçta kendi paranla alırsın evine temizlikçi. Eşine çok kızdım ama anlayışlı olması lazım madem o kadar titiz yapsın kendisi hıhh

valla benim eşim öyle birşey dcek olsa lafları sayardım heralde hem hamilesin hemde çalışıyorsun jetmisin sen hangisine yetişesin... eşim sağolsun kendisi bakıo yerler falan tozlanmış hemen alıo eline süpürgeyi heryer batmış gene dio. evi komple süpürüo. bende toz alıyorsam alıyorum almıyorsam bişey demiyor.. geçen cuma eve erken gittik baktı gene batmış heryer temizlik yapalım hadi dedi.. o süpürdü koltuk altlarını çekti bende viledayla sildim.. ki yalnz yaptığımı duysa banada oyüzden bağrır kızı çok kıymetli yorulcam diye aklı çıkıyor eşine izah et canım kendisi görmüyor sanırım çalıştığını ve hamile olduğunu tek başına birşeyler yapamayacağını söyle bişekilde anlat..

Hayda bugün bişey beğendim 10 lira sadece 6 lira kargo parası dedim yazık diğer butiklerdede alacağım bişey yok yarın dalan bekleyin dedim iyi bı şey çıkarsa beraber alırım ama olmuyor anlasilan

aynen yarını beklersen gene aynı duruma düşersin.. farklı tarihlerden alınmıyor canım..

AAyyy canım seni çok iyi anlıyorum, benim eşimde çok titiz, ev sürekli ışıl ışıl düzenli olacak, ilk zamanlar hiçbirşey yapamıyordum bende bir ara evi b... götürdü resmen, temizlikçi alışkanlığım olmadığı için öyle kaldı bir süre.
Hatta eşimle bu yüzden tartıştık bile... Hamileliğime alışamamıştı henüz ona herşey normal geliyordu.
Sonra toparlandım ve kendi işlerimi yapmaya başladım yavaş yavaş...
Bir gün temizlik yaptım akşamına kayınvalidemle telefonda konuşuyoruz, saolsun temizlik yapma sen artık, çağır bir kadın yaptır dedi. Annesi öyle deyince bizimki de temzilki yapma ma kızar oldu
neyse şimdi gücüm yettiği kadar yapıyorum, geçenlerde komşum yardım etti saolsun, dip köşe heryeri sildi süpürdü, camları bile sildi.

Ama sorun sende değil hepimiz çok zorlanıyoruz. Kocan sana acımıyorsa sende ona ona acıma canım, madem temizlik iistiyor çağır temizlikçiyi yapsın, kendini zorlama sakın....

Kızlar benim bir arkadaşımın annesi ebe yıllardır köylerde doğum yaptırıyor kadın ve bir doğumu bile dikişli yaptırmamış

eeeeeeeeeee ne yapmış peki öyle mi bırakmış

seninki yine iyiymiş redcim. bende artık korkuyorum bebiş doğunca iyice yetişemeyeceğim diye. artık çok kırılıyorum sanırım temizlikçiyi dediğin gibi alacağım ki aklı başına gelsin...
bende yok para gider aman o parayı vermeyim de başka şeye harcarım diye düşüne düşüne kendimi helak ediyorum. bir yandan da yok şöyle süslen yok kendine şöyle bak diyor. ben zaten kilo aldıkça kıyafetlerim olmuyor hamile kıyafetlerimde tabi normal kıyafetlerim kadar çok değil ayakkabı desen ayağım şişiyor sadece ikisiyle rahatım bu adam beni iyice çıldırttı ama bakalım artık bencil olmam lazım benimde yoksa yaranamayacağım.
bir de kaynanam anji oldu 1 ay önce 3 kızı da aynı şehirde işlere yetişemiyorum ben demeye başladı temizlikçi mi çağırsam diyormuş :26:ben temizlikçi çağırıyorum ya ayda yılda bir. annem yetişemiyor diyelim temizlikçi parası gönderelim diyor. sanırım kadın da sırf benim temizlikçi çağırdığımı duydu benimle iddialaşıyor. ayağımdaki terliği, ayakkabıyı beğeniyor onlardan istiyor şaka gibi.

valla seyyahcım çok zor ben hem ruhen hemde bedenen çok yoruldum artık canım sıkılıyor birşeyler yapsam kalçam çıkacakmış gibi ağrıyor diğer gün yürüyemiyorum bile. bir de misafiriydi şuydu buydu hizmetiydi

Kız dur panik yapma gayet pırt diye çıkarmış işte bebekleri yırtılma olmadan

Canım öyle şey mi olur. Çok haksız ve çok anlayışsız. Ya sana yardımsı olsun yada birini çağır.
O bu şekilde tepki vermese belki sen daha istekli yapacakson. Kendini fazla zorlama canım.
Benim eşimde tek yaparsam kızıyor çünki sonrasında çok nazlanıyorum. Hafta sonları 1 saatte sil-süpür-tozal tamam.
Bu hafta temizlik yapayım dedim daha 10 gün olmadı ki diyo çok mu abarttık ne
Aman zaten 2 kişinin ne kiri olcak ki dimi ama

çekirgecim bir de yapılan her işi beğenmiyor annemle aynı şehirdeyiz. ama kadında artık genç değil 60 küsür yaşında onun yaptığı işi de beğenmez o yüzden ondan da yardım istemiyorum boştan yere kendini yormasın diye. bizimki de ailesi de temizlik hastası yemek yapmazlar önemsemezler düzenleri yoktur ama sürekli temizlik yapma hastalıkları var ama ben öyle biri değilim şuan da olmamım mümkünatı yok

EVİ DAĞINIK OLAN HATUNLAR boşverin tutun bir kadın temizlesin. zaten 1 - gün hafatsonumuz var.ben çok şükür o konuda şanslıyım eşim anlayışlı birlikte yapıyorz. ama sölense elimi sürmem tutsun kadın temziletsin..
valla topluyorum hemen dağılıyor dağıtanda ben oluyorum genelde:) anlmadım gittti.nasıl dağılıyor hemen bu ev :)hele çamaşır yıkayınca kurutucu olmasına rağmen toplayasım gelmiyor bazen.
evde değilizki sürekli ev derleyip toplayamazyız. merdiven bile cıkamıyom artık nefes nefese kalıyorum.
oldu hem işte çalış hem evde çalış .hıhhh olmaz bikerem :)

rabbim evladını korusun allaha emanet et ve dikkat et inşallah bişey olmaz hepimizin kaygıları oluyor nekadar dikkat etsekte bi konuda korkularımız büyüyor psikolojını yüksek tut ilaçlarını ve kontrollerini ihmal etme canım

ay allahım ya bak benden sana bir sır; erkekler neye çok para harcar ya da neyin peşinden koşarsa onun değerini bilirler. kolay elde edilen şeyler onlar için oyun gibidir. bırak para harcasın,çağır temizlikçiyi değerini anlasın. ben sizi anlamıyorum yaa,adamlara bebek doğuruyosunuz,canınızdan can çıkıyor birde kendinizi paralıyorsunuz ev temizlik yemek diye cadı olun biraz cadı.
sana bir de kendine bakmanı mı söylüyor ? siz böyle anlattıkça ben eşimin ayaklarının altını öpmek istiyorum. temizlik yaptırmaz,yemek yaptırmaz,çirkinleştim ben artık ilgini çekmiyorum diye ağladığımda teselli eder. hatta geçen gün abarttım biraz, "sen beni kendine çekebilen tek kadınsın" dedi. yalan ya da doğru önemli olan ruhuma iyi gelip gelmediği
yani özele ne kadar kök söktürürsen o kadar tatlı oluyosun. eşim yıllar önce bir söz söylemişti ,biraz argo ama söylicem yine de; "seven s..lir, s2..en sevilir" yıllardır tecrübeyle anlaşılıyor ki doğru!
ayrıca bütün kaynanalar aynı, benimki de UGG aldı ayaklarına benden görüp hemde 60 yaşında kadın vişne çürüğü rengi giydi. kocasının ve oğlunun ayıp demesine aldırmadan salla onları.

Son düzenleme:

yardımcı olmuyor bir yandan da söylenip duruyor yaşasın kk hemen düzenli temizlikçi alacağım kızlar hafta da mı gelse 15 günde mi

canım hiç yorma kendini, al temizlikçiyi, kendi düşünsün
benimki de diyip duruyordu, bizim 20 aylık bebeğimizde var, bakıcımız sağolsun hergün süpürsede dağıtıyor oglan 5 dk.da, artık bişey demiyor, eskiden 1 hft küserdi ev pis diye

canım benim ya çalışan bir kadının iş yetiştirmesi asla mümkün değil. ben akşamları yemek yapmadığım halde işlerimi yetiştiremiyorum.evde de 6 da oluyorum. ama öyle yorgun, bitkin üzerine bir de hamilelik kimsenin bizden iş beklememesi lazım.ki en anlayışlı olması gereken eşin. eskiden beri derim erkeğin titizi asla çekilmiyor. bence hiç acıma.senden kıymetli değil... al haftada bir evine temizlikçini sen de rahat et.. sakın kendini suçlu hissetme işlerini yetiştiremediğin için. haftasonu tüm işlerimi bile halletsem haftaiçi öyle iş çıkıyor ki anlayamıyorum. bu dönem böyle.kimse bizden bir şey beklemesin çok sinirleniyorum

Haklısın tatlım çok zor oluyor her şeye yetişmeye çalışmak çok çok zor kendini hırpalama çok fazla iş yapqacaksan da üstten yap ayda bir falan da temizlikçi çağır napalım artık ... Benim eşim de söylediğinde dürtüp söylüyorum istesen bebeği sana devredeyim ben iş yapayım diye o zaman susuyor o da haklı diyorum bir yandan, evin dağınıklığı beni bile huzursuz ediyor sağda solda hep bir şeyler var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…