2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yuh artık! bide en iyisi en pahalısı artık neye güvencez bilemiyorum en iyisi doğal yollar umarım bebişlerimiz emer sütümüz yeterde onları doyurmaya ihtiyac duymayız mamalara felan

her zaman söylüyorum hazır mamalara güvenmeyin,yedirmeyin...hiç yedirmeyi düşünmüyorum....

22. haftada gittiğimde önde çıktı ultrasonda 5 gün 28 cm boyu 550 gr kilosu çıktı dr 5 gü ilerde dedi o zaman su an bilmiyorum ama nasıl durumu sen kaçıncı haftada gitmiştin?

ben bugün gittim...24.hafta dolmadı daha...senin de takvimin 24.hafta gösteriyor şu an senin de öyledir yaklaşık o zaman..550 gr 22.haftaysa,daha da fazla olabilir hatta evet...çünkü benim 21 di sanırım 400 gr.dı....şimdi anladım canım

yuh artık! bide en iyisi en pahalısı artık neye güvencez bilemiyorum en iyisi doğal yollar umarım bebişlerimiz emer sütümüz yeterde onları doyurmaya ihtiyac duymayız mamalara felan

işte baştan süt olayı sorun olursa o zaman mecbur kalınabiliyor ama mecbur kalınmadıkça hiç kullanmayın derim...

bi de aptamil i isminden dolayı sevmezdim ben zaten hiç

işte baştan süt olayı sorun olursa o zaman mecbur kalınabiliyor ama mecbur kalınmadıkça hiç kullanmayın derim...

bi de aptamil i isminden dolayı sevmezdim ben zaten hiç

benimde gıcığım var mamalara felan zaten hep büyük konuşmuşumdur mama yedirmicem bebişime diye hem mama yiyen bebekler kof oluyormuş biri demişti kim hatırlamıyorum allah mamalara muhtac düşürmesin ne diyelim

kof oluyor derken söylenmek istenen şey aslında bebekte sağlıklı bir kilo alımı olmadığı. anne sütü ile kilo alan bebek sağlıklı kilo alıyor demektir ama mama ile beslenen bebek kilo alıyorsa bu ilerde o kiloları zor verecek anlamına gelir. obezite riski mama kullanan bebeklerde daha fazla.

zaten bağışıklıklarıda anne sütüyle beslenen bebekler kadar iyi olmuyor sürekli hasta oluyorlar ufacık şeyden mikrop kapıyorlar kardeşim buna örnek anem ilaç kullağından emzirememişti annemin yaşı ilerdeydi tansiyonu yüksekti aptamillerle büyüdü kardeşim ama ne zaman görse hasta sürekli arkasında şuruplarla dolaşılıyor

Merhaba anneler.. Bugün eşimle kontrole gittim, şok haberlerle geri geldim. Öncelikle adet tarihim en son 7 aralık yani hesaba göre 25+3 olmam gerek ama ultrasyona göre 24+3 haftayım. İşin komik tarafı ise bebek iri ve uzun boylu olduğu için 2 hafta önde 26 haftalık gözüküyor. Eşimde bende uzun boyluyuz bebebkte de bu normal. Ama işin can sıkıcı tarafı suyum çokmuş, bütün şekerli tatlı şeyleri, pirin,makarna,normal ekmeği kestirdi. Bebek ters dönmüş aşağıda doktor erken doğum diyemem ama dikkatli olmalısın dedi ilişkiyi 1 ay yasakladı. Ben yürürken hep kasıklarım ağırırdı, meğer çocuk aşağıda olduğu içinmiş. Herkes yürü iyi gelir diyorken ben bana iyi gelmediğini söylediğimde laf ediyolardı. Doktor yürüyüş yapma dedi, doğumu kolaylaştığı için öneriyorum ama sen yapma dedi. Ve en şok edeni ise, ben hep başından beri normal doğum istiyordum doktor demez mi çocuk iri böyle giderse normal doğum zor yaparsın diye yani sezaryan diyor Aptal gibiyim, çok şükür sağlıklı kilosu 850 gram boyu 28 cm, bu tabi 24 haftama göre hesaplanıyor ve kilosu ayına göre 150 gram önden gidiyor. Yüzüm düştü canım sıkıldı, eşim teselli veriyor, annem ablam aynı şekilde. Rabbim sağlıklı şekilde kucağıma almamı nasip etsin başka bir şey istemiyorum

Son düzenleme:

kuzum yaa sıkma canını
tosuncuk bir bebişin olacak işte. sezaryenden korkmana gerek yok ben ilkini öyle doğurdum,şimdi de mecburen sezaryen olucam. normal doğuma göre pek çok avantajı var. mesela bebeğin oksijensiz kalıp beyninde hasar oluşma ihtimali normale göre daha az. bebek kilolu ise zaten aşağıdan da kesi yapıyorlar,bizde yukardan olacak. kesi yapılması durumunda iyileşme süresi de aynı. ayrıca bebeğinin kilosu ve boyu gayet iyi durumda kaç hafta göründüğünün ne önemi var? bazı doktorlar bana çok işgüzar geliyor,vakti zamanı gelince doğacak,bunu Allahtan başkası bilemez. bana da aynı şeyleri söyledi doktorum,eşimde buna koşullanıp beynimi kemirdi erken doğum yapacaksın diye. sonra baktım bende öyle hissediyorum; ne yapıyosun sen dedim kendime,resmen bebeğini erken doğurmak için hazırlıyosun kendini. yapma rahat ol. psikolojini neye hazırlarsan o oluyor

canını sıkma bence normal doğumla 4 buçuk kilo doğuranı bile biliyorum hem çok iri değil ki su an bebek dr biraz abartmış sanki şu an zaten 26 haftanın içindesin sanırım bebekte 26 haftalık gözüküyor bence kafana çok takma derim allah sağlıklı sıhatli bi biçimde kucağına almayı nasip eder inşallah bütün anenelere nasip etsin rabbim

Çok sağolun, gerçekten nevrim döndü ve beni anlayan sadece yaşayan insanlar olur. İnşallah ters gitmez koşullar, ben dediği şeyleri yapıcam. Eşimle ilk kalp atışını duymuştuk sonra ilk kez böyle gördü yavrumuzu ama duydukları onuda üzdü. Garibim teselli veriyor, ama artık sezaryanla da doğum yapabilirim diye düşünmeye başladım. Gerçekten sizn gibi tecrübeli hanımlar sayesinde ki olumlu konuşmanız beni çok rahatlattı çok sağolun.

cnm hiç korkma inş.bebişin sağlıklı olur normal olamazsa yapacak bişiy yok.benim kafamı kurcalayan senin son adet tarihin 7 aralık nasıl oluyor.benim 7 kasım ve benimde doğum senden 1 gün sonra görünüyor.anlayamadım ben bu işi.beni bi aydınlat canım ya.bu arada benim oğluşumda geçen hafta yaklaşık 800 gr olmuştu şimdi artmıştır.yani öyle aşırı değil seninki bence

nisanın annesi
benmde bebişim önde gidio iri olcak sanırım bence sewinmelisin üzülcek ne war bunda...bende sezeeryan düşünüyorummm bebek iri olursa normal doğumda sıkıntılar oluoo bebek sıkışıoo bi çok sorunn...sezeryanla bebekte rahat eder....tosuncuk doğar :)) sewinmeliisn bencee

tıp ilerledi artık eskiden sezeryan yokken kordon dolananıda normalle terside normalle doğurtuyorlarmış allahtan böyle bi çağda hamileyiz bebek ölümleri eskiye göre çok aza indi artık biz şanslıyız bence herşeye çağre buluyor drlar biz daha doğmadan bebeklerimizi görüp cinsiyetlerini öğrenip kalplerinin atısını duyabiliyoruz bence şükretmeliyiz halimize

Benim bildigim ilk tarih SAT'ne gore hesaplanan dogum tarihin, 2. si ise ultrason cihazinin bebegin mevcut boy kilo ve olcumleri sonrasi verdigi tahmini dogum tarihi

Canım yanlış yazmışım kusura bakma kafam karışık 7 kasım son tarihim benimde. Kilosu 150 gram öndeymiş benimkisinde ama bunlar değil canımı sıkan çok suyumun oluğ aşağıda bebeğin olması.

benim bebğimde aşağıda 5 günde önden gidiyor suyumu bilmiyorum drun biraz abartmış sanki ya bna herşey gayet yolunda bebekte sende iyisin dedi benimde sol kasığımda sancı var sureklı hatta sol bacagıma vuruyor druma syledim merak edilcek bişey yok ama sancın çok fazla olursa acılden gel dedi bence kafana takıp bebişini üzme o senden çok etkileniyor iyi düşün ki iyi olsun

canım hiç üzülme bak banada dr rapor verdi 1,5
ay çünkü kasılmalarım var uzun zamandır.bendede erken doğum olabilirmiş ama ben hiç kafama takmıyom :)allahın dediği olur sonuçta hem bebiş sağlıklı ya önemli olan o.hem bak belki birlikte doğururuz sıkma canını :)

canım çok doğru diyorsun, Allah'ım bilir ne zman ne şekilde doğacağını. Ben sıkmak istemiyorum canımı ama beklenmedik birşey duyunca işte sıkmamakta zor oluyor. hep derdim ya erken doğum olursa vs diye şaka kakaya döndü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…