- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #26.461
kızlar belki daha önce çok konuşuldu bu konu ama ben hala anlayamadım,
ben bir aksilik çıkmazsa doğumdan 3 hafta önce izne ayrılıcam, çünkü ücretsiz izin almam işyerimde pek hoş karşılanmadığı için almıycam, bu nedenle her anne gibi bebeğim doğduktan sonra daha fazla onunla vakit geçirmek istiyorum.
doğumdan 3 hafta önce ayrılırsam doğumdan sonraya 13 hafta iznim oluyor toplamda,
ama sorun şuki eğer bebek tam vaktini beklemezde ben izne ayrıldıktan 1 hafta sonra doğarsa o doğum öncesindeki 2 haftalık iznim yanacak mı?
yoksa o 2 hafta da sonrasına aktarılacak mı?
sanırım policim sen bunun için bebeğin doğum tarihini doktorla konuşup daha ileri bir tarih gösterme gibi bir şey yapacağını söylemiştin,
anlayamıyorum nasıl olacak?
Kızlar dün işten erken çıktım eşimle dolandık bana kıyafet aldık. Yürüyüş yaptık, yemek yedik vs.
Yolda el ele yürürken aklıma geldi artık ellerimizin arasına bi minnoş girecek o bizi bağlayak.
Ayyy dedik bu günleri bulamayız. Son 3 ayımız gezelim, uyuyalım bol bol diyoruz. :))
bende bir problem olmadığı sürece en aaz o zamana kadar çalışacağım mecbur hem para yönünden hem de özel çalıştığım için fazla izin alamayacağımdan bebişimle daha çok vakit geçirmek istediğim için ne diyelim Allah yardımcımız olsuncanım bunları kafana takma , herşey olacağına varır, Allah dermansız dert vermesin, ayrıca bebeğe tabi bakabileceksin aksini hiç düşünme bile, annelik içgüdüsü okadar güçlü ki. inşallah bebekler sağlıklı huzurlu olurlarda kolayca bakabiliriz bizde ,insanlar neler çekiyor onları düşün, halimize bin şükür
bende şu koca cüssemle sıcaklarda 37. hft ya kadar çalışmak zorundayım borçlar yüzünden, neyapalım Allah daha büyük dert vermesin
canım ne kadar geç ısınırsa o kadar iyi bizim içinannem menopoz a girdi sürekli ateş basıyor diyo. ben onla dalga geçerken aynı menopoz lu kadınlar gibi oldum. vücudumdan ateş çıkıyor sanki bide havalar sıcak olsa kim bilir nolcak ...
Kızlar dün işten erken çıktım eşimle dolandık bana kıyafet aldık. Yürüyüş yaptık, yemek yedik vs.
Yolda el ele yürürken aklıma geldi artık ellerimizin arasına bi minnoş girecek o bizi bağlayak.
Ayyy dedik bu günleri bulamayız. Son 3 ayımız gezelim, uyuyalım bol bol diyoruz. :))
aynen eşime sarılamıyorum bu minnoşun yüzünden göbekten bariyerim var artık. eşim şimdiden ayırdı bu bizi diyor
aynen eşime sarılamıyorum bu minnoşun yüzünden göbekten bariyerim var artık. eşim şimdiden ayırdı bu bizi diyor
Özle canım yatarken bile zor oluyo. Benyatağın soluna alışmışım mecburen eşime arkamı dönüp yatıyom.
bebek 1 hafta sonra doğarsa cnm, o 2 hafta aktarılacak doğum sonrasına yanmayacak yani. bende personel müdürlüğüne sormustum 8 hafta kala çıksam 6. haftada doğsa diye, problem olmaz ekleriz o 2 haftayı dedi. ancak yıllık izinlerimi 8 hafta kala çalışır alıp, o dönemde kullansam dedim. yakarsın yıllık iznini, yoksun diye düşeriz 16 haftandan dedi. bende haziranda yıllık izinlerimi kullanmak zorunda kalacağım. temmuz bası 32. haftada duruma göre ya iş başı yada izine ayrılacağım.
bebek 1 hafta sonra doğarsa cnm, o 2 hafta aktarılacak doğum sonrasına yanmayacak yani. bende personel müdürlüğüne sormustum 8 hafta kala çıksam 6. haftada doğsa diye, problem olmaz ekleriz o 2 haftayı dedi. ancak yıllık izinlerimi 8 hafta kala çalışır alıp, o dönemde kullansam dedim. yakarsın yıllık iznini, yoksun diye düşeriz 16 haftandan dedi. bende haziranda yıllık izinlerimi kullanmak zorunda kalacağım. temmuz bası 32. haftada duruma göre ya iş başı yada izine ayrılacağım.
Don arkanı esın sırtından sarılsın hem sana hem bebisinede sende kollarında eşinin kollarını sararsın.
Biz bayılıyoruz böyle uyumaya :)
açelyacım canıma tak dedi vallahi Allahtan bebişe fırsat bulmuşuminsan bunalıyor evde tek başına ne yemek yapıp yiyesim geliyor te kolunca ne başka birşey yapasım miskin mislkin oturuyorum gidince ayın sonu gelince ne yapıcam bilmiyorum şimdiden sardı derdi
Canım malesef tak etmeyecek gibi çok sor durumun. Allah yardımcın olsun ne diyim. Ama dediğin gibi bebiş için iyi zamanlama olmuşaçelyacım canıma tak dedi vallahi Allahtan bebişe fırsat bulmuşuminsan bunalıyor evde tek başına ne yemek yapıp yiyesim geliyor te kolunca ne başka birşey yapasım miskin mislkin oturuyorum gidince ayın sonu gelince ne yapıcam bilmiyorum şimdiden sardı derdi
Benimdi de fazla konuşmuyu biraz kıskancım kıskanırım diye korkuyobnm esımde artık senn elını tutmam eylulle elele gezıcez dıyo:) tadını cıkar bu zmanlalrn dıyo:) bnm papucum dama atıldı artık :) ısten gelınce ılk ısı gobusu opmek snra benı :) onu boyle heveslı gorunce nası mutlu oluyrm allaha sukredıyrmm olmayanlar ıcınde dua edıyrmmm....allahın ıznıyle hepımız tam anlamıyla aıle oluyrzzz kızlarr ne guzel bseyyy
Canım ne güzel bak kendini hazırlamışsın. Yeterki bebişlerimiz sağlıklı olsun. Boyağımızdan 2 lokma az geçmiş çok mu onlar için :))bir de şeker çıktı kızlar günde 6 defa ölçüm yapacakmışım hatta biri için gece 3te kalkıp ölçüm yapmam gerekiyormuş... 1 haftada diyet verdiler onu uygulayacağım normalde kimse bana diyet yaptıramazdı ama bebeğim için mecbur dikkat edeceğim.
patates, makarna ve pirinç pilavı baştan yasak. onun dışında kahvaltıda peynir, zeytin ve yumurta. normal ekmek yasak, çaya şeker atmak yasak vs. bir sürü yasak varmış:26: uymaya çalışacağım artık napalım vasfiye teyzenin dediği gibi napacaksın mecbuuuurrr
Aynen canım biz de öyleDon arkanı esın sırtından sarılsın hem sana hem bebisinede sende kollarında eşinin kollarını sararsın.
Biz bayılıyoruz böyle uyumaya :)
cnm bzm aramzda bde yastık var...bn sırtm raht olsn dıye yastık koyuyrmm artk...bde bunu cıkardnn dıye kızıyoo...ama sen raht uyu dıye yatagn ucunda yatıyo adam ya :)gece uyadm yorganımı almısım ustunden yatagı ortalamısımm :)
ben de 32 haftalıkken yıllık izne ayrılcam 3 hafta
şirkete sordum sorun olmaz dedi sonradan yamuk yapmazlar inşallah.
heeee o pozisyonn çok güzelll ama çok da sakıncalııı arkadan malı dayayınca olan oluyooo
peki yıllık iznini doğumdan sonra kullanmaıyomusun nadia,
benim de 40 gün yıllık iznim var geçen sene kullanamamıştım, eleman olmadığından izin vermemişlerdi,
şimdi bu 40 günü bu yıl doğum iznim bittikten sonra kullanmak istiyorum, şimdilik ses çıkarmadılar ama tamam evet de demediler,
bulunduğum ülkede bakıcı bulmak zor olduğundan beni anlayışla karşılayacaklarını ümid ediyorum,
çok stresli ya bu izin konuları,
sen neden öncesinde haziranda kullanmak zorundasın, sonrasında kullansan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?