2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim bilmediğim bişey varmış.duyunca çok şaşırdım .bilmiyorum belki siz biliyorsunuzdur.demir tabletleri aldığınız zaman iki saat öncesinde yada sonrasında süt ve süt ürünü almamak gerekiyormuş.alındığında o demirin bir faydası olmuyormuş.birde suda eritip içtiğimiz kalsiyumlar varya onlarda aynı şekilde.
mesela et yemeklerinin yanında da kesinlikle ayran içmemek gerekiyormuş.etteki ferritin yani demir emilmiyormuş vücutta o zaman.demirle hemoglobinde bağlantılı zaten.sağlıkçı olmama rağmen ben bunları yeni öğrendim.şok oldum:)

evet canım demir ve kan haplarında eczaneden alırken beni uyarmışlardı.. ama 1 saat öncesi ve sonrası dediler.. magnezyumu zaten gece yatarken içiyorum..

Amaaa etin yanında ayran diyorsan onu bilmiyordum ama ayransız yapamammm

benim de iki gündür karnım çok ağrıyor. gaz desem değil, mide ağrısı desem değil. doğum kasılması diye düşünmedim de karnım büyüyor ondan gerilip kasılıyor herhalde dedim. bugün iyi bakalım akşam ne olacak. ben akşamları çok rahatsız oluyorum. üstelik 2-3 gündür acayip şişiyorum. salı sabah bi kalktım sağ elimin parmakları avucuma kavuşmuyor şişmiş. bi de sol ayağım kocaman olmuştu. şimdi daha iyim. ama bugün de iş arkadaşlarım yüzümün ve ellerimin şiş olduğunu söylüyorlar. allahtan havalar biraz serinledi. umarım bi süre daha böyle serin devam eder. yoksa işimiz zor..

evet biliyorum var öyle bişey..ben eskiden beri biliyorum :) demir hapımı o nedenle yoğurt fln yediğimde almıyorum bikaç saat sonra alıyorum...ayrıca etle portakal suyu fln içmek çok daha doğru oluyor çünkü c vitaminiyle birlikte alındığında demir emilimi artıyor

ayrıca demir hapı alındığında antiasit ilaçlar da alınmamalı yani şu gaviscon vs...onlarda etkiliyor çünkü emilimini...

benim öyle bir durumum yok yani ama neden böyle çıktı hiç anlamadım...dr.uma da
ulaşamadım hala...açmıyor tel.unu...ben talasemi taşıyıcısıyım bir de,o nedenle kan düşüklüğü daha çok oluyor,bunun için de folik asit almam gerekiyor normalde ama şu an folik asitim fln da normal hatta yüksek...bi açsa dr. telefonu...

ya işte eczaneden yada dr lardan böyle bir uyarı gelmezse blmiyorsun.aslında ayrıntılı anlatmaları lazım dimi?
beni hemoglobinim ve ferritinim bir anda çok düştü.ferritin 6 oldu mesela.ilaç kullanmama rağmen hemde günde 2tane maltofer içiyordum.sonra bu durumu duydum ve dediğim gibi 2 saat öncesi sonrası dikkat ettim.ferritinim 17 oldu maşallah:)
bilmeyenler de dikkat etsinler diye paylaşmak istedim.çok önemli çünkü erken doğumu bile tetikleyen bişey bu değerlerin düşük olması.

slm kızlar daha yeni girebildim sabahtan beri hastanedeyim aç karnına troid testi verdim cumartesi vermiştim 0.1 düşük çıkmıştı serbest t4 üm tekrarlayalım demişti doktorum bugünde devlete gittim tekrarlattım Allahım hastane deil tımarhane sabah aç karnına gittim zaten öldüm gelen giden çarpıo neyse kanı verdim eve geçtim kahvarltımı yaptım işe geldim öğleden sonrada almaya gittim sonuçları doktor kaçmışmillet sonuçları göstermeye 15-20 kişi birden dalınca adam bunalmış neyse gösterdim aslında bu bi anlam ifade etmio ama en düşük dozda ilaca başlamakta fayda var dedi ben kendi eşime böle yaptım 2 günde bir içebilirsiniz dedi riske atmamak adına bebeğin gelişimini dedi,rahatladım biraz şükür geçmişe hiç bakmadım siz neler yaptınız bugün umarım herkes iidir

Bu kadar şişmek için daha erken canım ya. Ödem olur tabiki ama az olması lazım. Çok tuzlu yiyip az mı su içiyorsun acaba?

insan kendi başına gelince saf gibi kalıyor işte:)evet gaviscon vs ilaçlarda öyleymiş.
iskenderi yoğurdun içinde yüzdürüyoruz resmen.gitti caaanım demirler:)
talasemi taşıyıcısı olman tabi farklı bir durum.
dr un yoğundur kesin inşallah görüşür sorarsın.

cnm şu 16 hafta eğer 6 altı aya çıkarsa, 2014 başı olacak, bu seneki izin yanacak. seneye devretmiyor bizde. oyuzden alıyorum erkenden. her 2 durumdada ücretsiz hakkımı kullanmak istiyorum zaten, minicikken bırakamam onu, 8 aylıkkken mi dönerim işe 1 yaşındayken mi onu bilemiyorum ama, yaşayıp görmek lazım...

OCAK:Hırslı ve ciddi kişilik.Öğrenmeyi ve öğretmeyi sever.Akıllı,planlı,programlıdır.Çok çalışkan ve üretkendir.Çok eleştirir..Hassas ve derin hisleri vardır.İnsanı nasıl mutlu edeceğini bilir.Aşırı dikkatlidir.Bünyesi kuvvetlidir.Zor heyecanlanır.Romantiktir ama aşkını ifade etmekte zorlanır.Çocukları sever.Evcil ve sadık bir eş olur.Kolayca kıskanır.Sosyal yönden zayıftır.

ŞUBAT:Somut şeylere önem verir.Değişken,sessiz,utangaç ve ağırkanlı.Kendine güveni pek yok.Dürüst.Özgürlüğüne düşkün.Bazen saldırganlaşır.Kesin olmayan işlerden hoşlanmaz.İnatçıdır.Hayallerinin peşinden gider.Batıl inançlara eğilimlidir.

MART:Çekici kişilik,utangaç vetutucu.Esrarengiz.Cömert ve sempatik.Rahatına düşkün.Hassas.Hizmet etmekten zevk alır.Kolay sinirlenmez.Güvenilir.Nezakete önem verir.İyi bir gözlemcidir.İntikamcıdır.Seyehat etmeyi sever.Dikkat çekmeyi sever.Dekorasyona meraklı.Tempolu müzikleri sever.Çok değişkendir

NİSAN:Aktif ve enerji dolu.Çabuk karar verip çabuk pişman olur.Şefkatlidir.Mantığını dinler.Diplomatiktir.İnsanları teselli etmeyi sever.Dostlarının sıkıntılarıyla ilgilenir.Cesurdur.Maceraperesttir.Sevgi ve ilgisini belli eder.Hafızası güçlüdür.

MAYIS:Sert yapılı.Kolay sinirlenir.İlgi çeker.Fiziki güzelliğe önem verir.motivasyona ihtiyacı yok.Sistematik çalışır.Hayal kurmyaı sever.İleri görüşlü.Kolay sakinleştirilir..Anlayışlı.Edebiyat ve sanatla ilgili.Evde oturmaktan sıkılır.Çocukları pek sevmez.

HAZİRAN:Aynı anda birden fazla şeyi düşünür.Nazik ve tatlı dillidir.Hassastır kararsızdır.Komik ve eğlecelidir.Konuşkandır.Kolay arkadaş edinir.Kolay incinir.Gribe yatkın bünyesi vardır.Çok inatçıdır.

TEMMUZ:iyi bir surdaş.Anlaşılması güç.Aşırı gururlu.Başkalarının düşüncelerine aşırı önem verir.sokulgandır.Kin tutar.Sempatiktir.Yalnız olmayı sever..Kolay öğrenir.Arkadaş sıkıntısı çekmez.Zor ikna olur.Ağır işleri sever.

AĞUSTOS:Şakalaşmayı sever.Hassas ve ilgilidir,Korkusuzdur..Liderlik özellikleri vardır.Psikolojiyle ilgilenir.Kolay provoke edilir.Dikkatli tedbirlidir.Hürriyetine düşkündür.Yol göstermeyi sever.Romantiktir.

EYLÜL:Hataları yüze vurur.Detaylarla uğraşır,İyi bir konuşmacı.Sadık ve güvenilir.Sorumluluk almayı sever.Bilgi ve kültüre önem verir.Spor ve seyehati sever.İlişkilerinde seçici.Hislerini kendine saklar.

EKİM:Herkesle sohbeti sever.İlgi odağı olmak ister.Yalancılığı yapmacıklığı sevmez.Arkadaşlarına çok önem verir.Çabuk kırlıp toparlanır.Kararsızdır,duygusaldır.Kendine kolay güvenmez.Etraftan çabuk etkilenir.

KASIM:Eğlenceli kişilik.İnsanları kolay etkiler.Çalışkan ve sorumluluk sahibi.Kontrolü ele almayı sever..Enerjik çevresini motive eder.iyi bir liderdir.İçten ve yardımseverdir.Adil davranır.Süprizleri sever.Hataları affetmez.İradesi güçlüdür.Derin duyguları sever.Herkesi olduğu gibi kabul eder.Sır saklamayı bilir.

ARALIK:Sadık ve cömert.Sabırsız.Birlikte vakit geçirilmesi eğlenceli.Azimli.Sosyal
yönü kuvvetli.Dostlarını kendinden fazla düşünür.Kızgınlığı uzun sürmez.Sevildiğini görmek ister.Espri anlayışı gelişmiş.

selam kızlar nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir ben bugün çok miskinim sabahtan beri önümdeki işimi bile bitiremedim sersem sersem dolanıyorum anlamadım ne oluyor birde sanki çok geç kalmışım hissi var içimde hepsi hallolur telaş yapma diye kendimle konuşsamda saçma bi endişeye kapılıyorum

Bu kadar şişmek için daha erken canım ya. Ödem olur tabiki ama az olması lazım. Çok tuzlu yiyip az mı su içiyorsun acaba?

cnm bilmiyorum ki, sınavım vardı sıkıntı etmiştim. sıkıntıdan olur mu bilemiyorum. aslında çok tuzlu da yemiyorum ama tuzu da azaltmadım her zamanki gibi yiyorum tansiyonum düşmesin diye. su ne kadar içiyorum hiçbi fikrim yok. ben de şimdi böyle şişersem haziran temmuz nasıl olurum diyordum. normal karşılamıştım ama erken diyorsun. beslenme konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor demekki. sen nasılsın cnm.

aynen...tembellik mi,gerçekten halim mi yok çözemedim...ama ruh gibiyim..hep uyumak istiyorum...bir de çarpıntım arttı,kulağıma kadar geliyor neredeyse kalbimin atış sesi...son aylarda bebeğin göğüs kafesine yaptığı baskı da artıyor ama çok rahatsız ediyor beni bu durum

canım su miktarını takip için 1 lt lik pet şişe al onunla takip et günde 3 tane pet şişe su tüketmeye çalış ödem atmak için bol su şart

aynı beni tarif ediyorsun canım inan ki.yarın akşama misafir alacagım o bile güzümde büyüyor işe başlamadan yoruluyorum.kalp atışlarım benimde geçen ay öyleydi dudaklarımda bile hissediyordum kalbimin atış titreşimlerini yorma kendini tansiyonuna bi baktır istersen.

ferritinin 17 mi? benim 69.9 çıktı 20 gün önce yani herşey normal...b12 imde normal çıkmıştı ama hgb neden böyle düşüyor yahu...

hemetolojiye gitmem lazım ayrıca benim...bu kadın doğumcular çok fazla ilgilenmiyor bunlarla...adam ferritin bile bakmıyordu ,detaylı ultrasona gittiğimiz prof.la konuşmuştum o demişti ferritin baktır mutlaka diye öyle baktırmıştım...

kırk yılda bi yenen iskenderden bişey olmaz zaten de :) her et yemede yoğurt yenirse o zaman bi faydası yok işte...

görüştüm şimdi dr.la demir hapını 3 e çıkar dedi bir de bol bol et ye dedi...ben et yiyemiyodum başından beri son zamanlarda başladım işte yemeye biraz ama daha sık ,bol yemem lazımmış...

Kızlar bunlar da benim oğluşuma 1 yaş doğumgünü için yapmış olduğum zencefilli- tarçınlı kurabiylerden bazıları.. Yapmak isteyenlere fikir olabilir diye düşündüm...

Eklentiler

• $IMAG0369.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 25
  • $IMAG0389.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 24
  • $IMAG0462.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 36
  • $IMAG0459.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 68
  • $IMAG0463.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 26

Bende pek ödem yok canım. Çok su içiyorum sebebi bu. Çok hafiften oluyor tabi ki her gebe gibi ama hiç abartı olmadı. Ayakta çok kaldıysam ayak bileklerimde olabiliyor o da belirgin değil bastırırsam anlıyorum sadece. Arada kontrol ediyorum ödem durumumu. Tuzu da olabildiğince azaltmıştım. İyice tuzsuz yemiyorum tabi ama normal zamanki gibi de değil yani.

Kızlar bunlar da benim oğluşuma 1 yaş doğumgünü için yapmış olduğum zencefilli- tarçınlı kurabiylerden bazıları.. Yapmak isteyenlere fikir olabilir diye düşündüm...

hmmmmmm harika görünüyorlar canım ellerine sağlıkkk... çok uğraşmışsın ya üst süsleriyle kurabiyelerin tarifini verirsen bizlere belki bigün yapmaya çalışırızz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…