- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #26.541
selam kızlar
bugün şeker yüklemesini yaptırdım...50 mglık glikozu 1 bardak suya karıştırıp bişr güzel içirdiler ıyy iğrençtii...neyse 1 saat sonunda kan verdim az önce çıkmış sonuçlarım..dr.uma maille yollıycaz birazdan..ben baktım 83,2 çıkmış yani normal gözüküyor...
yalnız hemoglabinim 9,5 çıktışoka girdim resmen...15-20 gün kadar önce 10.1 di ve üstelik günde 2 tane demir hapı içiyorum...yükseleceğine daha da düşüyor,noluyooo :18:
dr.umla görüşüp yazıcam size yine...çok moralim bozuldu buna.....hayır enteresanda bir durum yani acaba yanlış mı bakıldı???
benim bilmediğim bişey varmış.duyunca çok şaşırdım .bilmiyorum belki siz biliyorsunuzdur.demir tabletleri aldığınız zaman iki saat öncesinde yada sonrasında süt ve süt ürünü almamak gerekiyormuş.alındığında o demirin bir faydası olmuyormuş.birde suda eritip içtiğimiz kalsiyumlar varya onlarda aynı şekilde.
mesela et yemeklerinin yanında da kesinlikle ayran içmemek gerekiyormuş.etteki ferritin yani demir emilmiyormuş vücutta o zaman.demirle hemoglobinde bağlantılı zaten.sağlıkçı olmama rağmen ben bunları yeni öğrendim.şok oldum:)
Geçmiş olsun canım. İzin alıp eve gidip dinlensen? Bu aylardan itibaren alıştırma kasılmalarımız olacakmış bu çok normalmiş. Vücudumuz doğuma hazırlanıyor artık :) Periyodik aralıklarla olmadığı müddetçe sıkıntı yokmuş. Sıkma canını bu yüzden.
benim bilmediğim bişey varmış.duyunca çok şaşırdım .bilmiyorum belki siz biliyorsunuzdur.demir tabletleri aldığınız zaman iki saat öncesinde yada sonrasında süt ve süt ürünü almamak gerekiyormuş.alındığında o demirin bir faydası olmuyormuş.birde suda eritip içtiğimiz kalsiyumlar varya onlarda aynı şekilde.
mesela et yemeklerinin yanında da kesinlikle ayran içmemek gerekiyormuş.etteki ferritin yani demir emilmiyormuş vücutta o zaman.demirle hemoglobinde bağlantılı zaten.sağlıkçı olmama rağmen ben bunları yeni öğrendim.şok oldum:)
evet canım demir ve kan haplarında eczaneden alırken beni uyarmışlardı.. ama 1 saat öncesi ve sonrası dediler.. magnezyumu zaten gece yatarken içiyorum..
Amaaa etin yanında ayran diyorsan onu bilmiyordum ama ayransız yapamammm
benim de iki gündür karnım çok ağrıyor. gaz desem değil, mide ağrısı desem değil. doğum kasılması diye düşünmedim de karnım büyüyor ondan gerilip kasılıyor herhalde dedim. bugün iyi bakalım akşam ne olacak. ben akşamları çok rahatsız oluyorum. üstelik 2-3 gündür acayip şişiyorum. salı sabah bi kalktım sağ elimin parmakları avucuma kavuşmuyor şişmiş. bi de sol ayağım kocaman olmuştu. şimdi daha iyim. ama bugün de iş arkadaşlarım yüzümün ve ellerimin şiş olduğunu söylüyorlar. allahtan havalar biraz serinledi. umarım bi süre daha böyle serin devam eder. yoksa işimiz zor..
evet biliyorum var öyle bişey..ben eskiden beri biliyorum :) demir hapımı o nedenle yoğurt fln yediğimde almıyorum bikaç saat sonra alıyorum...ayrıca etle portakal suyu fln içmek çok daha doğru oluyor çünkü c vitaminiyle birlikte alındığında demir emilimi artıyor
ayrıca demir hapı alındığında antiasit ilaçlar da alınmamalı yani şu gaviscon vs...onlarda etkiliyor çünkü emilimini...
benim öyle bir durumum yok yani ama neden böyle çıktı hiç anlamadım...dr.uma da
ulaşamadım hala...açmıyor tel.unu...ben talasemi taşıyıcısıyım bir de,o nedenle kan düşüklüğü daha çok oluyor,bunun için de folik asit almam gerekiyor normalde ama şu an folik asitim fln da normal hatta yüksek...bi açsa dr. telefonu...
peki yıllık iznini doğumdan sonra kullanmaıyomusun nadia,
benim de 40 gün yıllık iznim var geçen sene kullanamamıştım, eleman olmadığından izin vermemişlerdi,
şimdi bu 40 günü bu yıl doğum iznim bittikten sonra kullanmak istiyorum, şimdilik ses çıkarmadılar ama tamam evet de demediler,
bulunduğum ülkede bakıcı bulmak zor olduğundan beni anlayışla karşılayacaklarını ümid ediyorum,
çok stresli ya bu izin konuları,
sen neden öncesinde haziranda kullanmak zorundasın, sonrasında kullansan...
Bu kadar şişmek için daha erken canım ya. Ödem olur tabiki ama az olması lazım. Çok tuzlu yiyip az mı su içiyorsun acaba?
selam kızlar nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir ben bugün çok miskinim sabahtan beri önümdeki işimi bile bitiremedim sersem sersem dolanıyorum anlamadım ne oluyor birde sanki çok geç kalmışım hissi var içimde hepsi hallolur telaş yapma diye kendimle konuşsamda saçma bi endişeye kapılıyorum
aynen...tembellik mi,gerçekten halim mi yok çözemedim...ama ruh gibiyim..hep uyumak istiyorum...bir de çarpıntım arttı,kulağıma kadar geliyor neredeyse kalbimin atış sesi...son aylarda bebeğin göğüs kafesine yaptığı baskı da artıyor ama çok rahatsız ediyor beni bu durum
ya işte eczaneden yada dr lardan böyle bir uyarı gelmezse blmiyorsun.aslında ayrıntılı anlatmaları lazım dimi?
beni hemoglobinim ve ferritinim bir anda çok düştü.ferritin 6 oldu mesela.ilaç kullanmama rağmen hemde günde 2tane maltofer içiyordum.sonra bu durumu duydum ve dediğim gibi 2 saat öncesi sonrası dikkat ettim.ferritinim 17 oldu maşallah:)
bilmeyenler de dikkat etsinler diye paylaşmak istedim.çok önemli çünkü erken doğumu bile tetikleyen bişey bu değerlerin düşük olması.
insan kendi başına gelince saf gibi kalıyor işte:)evet gaviscon vs ilaçlarda öyleymiş.
iskenderi yoğurdun içinde yüzdürüyoruz resmen.gitti caaanım demirler:)
talasemi taşıyıcısı olman tabi farklı bir durum.
dr un yoğundur kesin inşallah görüşür sorarsın.
cnm bilmiyorum ki, sınavım vardı sıkıntı etmiştim. sıkıntıdan olur mu bilemiyorum. aslında çok tuzlu da yemiyorum ama tuzu da azaltmadım her zamanki gibi yiyorum tansiyonum düşmesin diye. su ne kadar içiyorum hiçbi fikrim yok. ben de şimdi böyle şişersem haziran temmuz nasıl olurum diyordum. normal karşılamıştım ama erken diyorsun. beslenme konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor demekki. sen nasılsın cnm.
Kızlar bunlar da benim oğluşuma1 yaş doğumgünü için yapmış olduğum zencefilli- tarçınlı kurabiylerden bazıları.. Yapmak isteyenlere fikir olabilir diye düşündüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?