2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eşler malesef bu konuda bencil. Kendi aileleri bişey yapmazken sayılsın senin ailen ince düşünürken sayılmasın. Çok haksızlık ediyorlar. Diğer arkadaşlara katılıyorum. Kızınız olacağı için sen torunun olacağı zaman onun bi eksiğini tamamlamak ya da hediye almak istemez misin desen belki bi faydası olur. Empati her zaman kurulmalı. Hayatımsın'a katılıyorum sayarsan sayılırsın, sayılırsan saygı görürsün lafı çok doğru. Bu arada malesef benim eşimde ailemin bebeğime bişey almasını istemiyor. Boğasım geliyor öyle saçma sapan konuştuğunda. SAnki benim tanıdığım aşık olduğum adam değil de başkası konuşuyor sanki

Tey tey tey :124::124::124::124:

hadi canım hayırlısı

çok sevindim gözün aydın

ohhhh çok şükürrr mutlu bir haber almak beni bile rahatlattı... gözün aydınn canım

gözün aydın canım çok sevindim

çok saolun kızlar bende çok sevindim inşallah Allah gönlüme göre verir dedikleri gibi bi problem çıkmaz

cnmm inan şaşarak okudum yazdıklarını bu erkekler neden bu kadar saçma hareketler yapıolar beyinlerinden geçen ne anlamış deilim valla,eşinde çok ayıp edio cnm adamlar daha ne yapsında yaransınlar eşine.İnşallah tez zamanda anlar hatasınıda, günahına köpekler girsin ama bu iş de başkalarının parmağı var bence eşinin aklına birileri girmiş

Canım daha emzirme mevzusu var. Sütten geçiyor bebeğe de daha uzun süre var belki silinir o zamana kadar aklımızdan.

5 yıl oldu bırakalı ama bugün bir kere içime çeksem devamı gelecek biliyorum

Yapma yaa 5 yıla rağmen haa? Yuh beya nasıl bir şeydir bu, ben de 5 ay geçti nasıl hala canım çekiyor diyorum, sen 5 yıldan bahsediyorsun. Çok ilginç.

bazen saygının da zararı fazlaymış onu anladım nasıl bi anne bi kere en sinir oldugum şeydir insanları birbirleriyle kıyaslamak oğlunun durumundan haberdar değil sanırım adam kayınpederine borcunu bile ödeyemiyor kalkmış bide görümceni örnek veriyor Allah akıl fikir versin ne diyeyim

dogru soyluyosn arastacm...bu dunyada degsmeyen bı kural ne yazıkkı...ıyıkı varsınzz vla ıcımı doktumm tesekkuler destegnzz ıcn kızlarr

Gunaydin anneler gecmisi okuyup ancak gelebildim bugun gec uyandim masallah epey birikmis bakalim bakalim safak kac takvim neler soyluyor bugun

canım gerildiğim zaman benim bebeğim de kaskatı oluyor sanki
sen sakinliğini korumaya çalış
ama eşin ayıp etmiş yani
acaba babana borcunu ödeyemediği için böyle yapıyor olabilir mi

tuttum bu espriyi
bende evrene mesaj atıcam bundan sonra izninle

sağol cnm
aydınlattın olayı
Rabbim havvaya da hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

hayatımsın
sepetin fotosunu eklemiş miydin
bende her gördüğümde park yataklara bakıyorum ama bir türlü içime sinmiyor onlar

yok cnm
vermedi öyle birşey
zaten bir önceki değerlerle karşılaştırdı
düzelme yok dedi
Allah büyük
dua etmekten başka yapacak birşey yok madem dua edeceğiz bizde di mi

inşallah düşer dediğin gibi

güzel arkadasım,
yazdıklarını hüzün ile okudum..erkekelr bazen egolarının esiri oluyorlar. başarısız bır erkek sendromu yaşayor bence.. bu sebeple kendisinden daha başarılı olduğunu düşündüğü erkeğe ve çevresine cephe alıyor... para konusu, basit bir tamir konusu onun eksikliğini hissetitiğikendi alanına dahil olan konular.. bunların sebebini bilmek onu haklı çıkarmıyor. onun yaptıkları cidden basit hatalar değil.. eşinin yaşını ve mesleğini hatta eğitimini bilmiyorum .. ama bunlar onun sorunlarla kaarsılastıgında nasıl reaksıyon gösterdiğinin bir ipucu olabilir.
sevgili ailene gelince ..dediği gibi..senin için yapıyorlaar.. senın için baban işe dönüyor..annen emek veriyor.. hiç kuşkum yok.. Allah ailenin varlığını senden esirgemesin..
onun ailesine gelince, eğitim kültür, aile bilinci seviyeleri ne yazık kı acıklı.. ama değişebilir...kompleks kötü bir mikroptur ve ne yazık kı bulaşıcı ve kimi zaman sahibini acıdan duygulları öldürür.. sen kendınden ve bebegınden sorumlusun... sevgili eşine mektup yazmayı dene.. sarf edilen sözlerden daha iyidir.. ve tekrar tekrar okuyabilir... lütfen ona mektup yaz ve cümlelerinde kırıcı olma..sadece duygularını ifade et.

kız aileleri kızları zarar görmesin diye fazla fedakarlık yapınca eşler yaa kompleks yapıp hırçınlaşıyorlar yada rahatı görünce daha da bi sorumsuz oluyorlar sanırım

angel canım bende arastaya katılıyorum
kendini eksik hissetmiş olabilir eşin

düzelecek herşey canım merak etme

kızlar dolunaydan dolayı bu aralar herşey ters gidiyor herhalde

canım inatlasmanın senın ailen şöyle demenın faydası olmuyor emin ol.siz yıpranırsınız.o da senın ailen için öyleler böyleler dıye sölenınce nasıl gücüne gidiyor. Kaldı ki herkesin bir eksi tarfı oluyor. Kaç yaşında insanlar ne senın ne de kendi oğulalrının gücü yetmez huyalrını değiştirmeye. O yüzden ailesel eleştirilerden uzak durmaya çalış.onların huyları böyle deyip eşini suçlama canım.

Muhakkak anası bişileri kıskanıp oğlunu fitlemiştir genelde kocalrımızda bu huy değişimleri o zamanlarda oluyor.zaten bayılıyorlar şuram agrıyor böyle hastayım böle çektim deyip dert yanmaya oğulalrına...
Sanrım eşin koç burcuydu emin ol çok merhametli olduğu için annesinden etkileniyordur. Anlamıyordur annesinin o kadınsal kurnazlıklarını.

Inatlaşma bence sen güler yüzünü şıkıfıkı tavrını bozma koç erkeği karşısında. Sakın yanlış anlama huyuna git kendini ezdir demiyorum asla .sadece oluruna bırak inatlaşıp ikinizi de yorma. Koç burcu verici ve en sadık aşık oldumu en aşık olan erkektir. Sadece zamanla bizde anneleri gibi öğreniyoruz huylarını:)

biz kız çocucgu olarak evliliğimiz için kendi annemizin yüzüne bile çat çat cevap verirken erkekler tam tersi anneleri tarafından dolduruışa gelen taraf oluyorlar.

O yüzden karşı tarafa istediğini verme. Bırak kıskansın oğlunu senin ailenle olan sevgi dolu neşeli sohbetlerini.gün gelıcek oğluda görücek herşeyi allah büyük. Erkekler sanrım bizden daha saf daha iyi niyetli olduklarından annelerinin her dedğine inanıyorlar. çünkü küçüklükten beri anneleri beyinleri öyle işlemiş. Bir anda değişemezki işlenen beyinler:)

dua oku sakinleşş bebişim....

canım üzüldüm can sıkıcı bi durum yaşamışsınız inşallah herşey biran önce yoluna girer Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah

canım inan çok üzüldüm böyle bir durumla uğraşmana doldurmak istemem ama sanıkrım kayınvaliden fitliyor biraz eşini yoksa erkek aamın böyle art niyet pek aklına gelmez.
öncelikle sakince eşini karşına alıp seninle konuşmak istiyorum rahatsız olduğun şeyleri söyle de o sana neden rahatsız olduğunu söylerken sen sadece dinle hiç yorum yapma. sonra bende sana rahatsız olduğum konuları söyleyeceğim derdim kim haklı kim haksız meselesi değil aramızın bozulmaması biz aile oluyoruz de. sonra sende kayınvalidenin ikide bir gelip hamile halinle sana laf sokup bebeğe birşey almamasına bir anne adayı olarak üzüldüğünü söyle. sorunlarınızı seninki böyle bunu yaptı benimki bunu yaptı diye birbirinize laf sokrak söylrmeyin sakın sakince alın çaylarınızı konuşun inşallah düzelir eşinin tutumu. o kayınvaldieye yapman gerekende neyse tövbe tövbe sen eşinle aranı bir orta yola vardır da canım benim o kayınvalideyi sonra düşünürüz

evet sanırım dolunay:):)
bende ilk kez eşimle iki günden fazla küsüm,
sebebi ise çok komik, onun aşırı titizliği, eve yeni eşya gelmişti, adamlar gittikten sonra tüm evi süpürüp silmeye başladı,
bense zaten ertesi gün gelecek olan kadına bırakma taraftarıydım silme olayını,
o ise o gece hayatta uyuyuamaz ev pisken,
bir de silerken bana şuraya basma buraya dokunma diye kızmasaydı küsmeyecektim,
hatasını anlayıp özür dileyene kadar konuşmama kararı aldım,
ama henüz öyle bi niyeti yok gibi gözüküyor:

herseyden haberı var cnm bnm...ama ıslerıne gelmıyo..onlardan bısey ıstenıck dıye odlerı kopuyo..vrsa sen onlara yap...bde utanmadan nıspet yapıyo bana...bunlarn asıl ıstegı onlarn yasadıgı ılcede otrmamdı ama hc gelısmıs bı yer degıll bnde ıstemedm ılerde cocugum olursa ıyı bı sartta buyusn ıstyrm dedm onlara..kndı aılesnden bıle bazıları guldu bz sehre kacıyrz bunlarn ne ısı var burda dıye...onlr ıstıyodu kadın sabhtan bana gelsn aksam yemek pıssın bzde yensn ıcılsn masraf olmasn snrada evlerıne gıtsnler htta kalsınlar..allah var babası hcbsey ypmax kotuluk yoktr ıcınde ama bu plan annesı ve babannesının planıydı...bn ıstemeyınce kotu oldum snrada fıtlemeye bsladılar esımı...orda kıraya 200 verıcekse burda 500 verıyo ya oglu bna onu dıyo ıste gorumcem kıra vermıyomus ondan almılr herseyı bzde kıra verıyomusuz....kuyruk acısı yanı....dugun zmanı kendı babannesı dedı bana kımse yardm etmedı esıme bzm taraftan bısey yok ne yapıcaksa senn baban yapıcak dıye...bn uzulmesn dıye kocama demedm bunu ama sok olmustummm

Allah kimseye muhtaç etmesin bizim kayınpdrde havale yapmıştı pttden oluodu sadece yoksa ben hallederdim mecbur ona yolladım eşya taksitimizi, 5 lira fark ödemiş 4-5 kez yolladı yani onu bile söledi kaç kere ki dese ben fazla yollarım zaten, görümcem desen öle 5 kuruşun lafını yapar yine düğünü oldu fırınını aldım, mutfak robotu,ketle,blender,mikser,tost makinesinden tutun,nevresim takımları havlu takımları aklınıza ne gelirse ve eşime sölemeden aldım geldim hepsini bide bilezik taktık düğün bitti bu eşime 5 kuruş bi, paranın hesabını yapmış nasıll üzüldü eşim hemen çektim yatırdım hesabına insanlar çok garip malesef

angel canım bende arastaya katılıyorum
kendini eksik hissetmiş olabilir eşin

düzelecek herşey canım merak etme

kızlar dolunaydan dolayı bu aralar herşey ters gidiyor herhalde

Ablam dolunay etkisinin eylüle mi ekime mi kadar ne devam edeceğini söylemişti. Doğru sanırım.

kızlar bende son zamanlar çok yıprandım bugün elimde olmadan sürekli aglayıp duruyorum hiç bişeye tahammülüm yok bebeğim etkilenmesin diye hep arkama atmaya çalıştım ama sanırım farkında olmadan çok dolmuşum annemle babam arasında kalmaktan çok yoruldum ikisini idare etmeye çalışmak gerçekten çok yıpratıcı kocaman insanalr sorunlarını oturup çözemiyorlar. erkek kardeşim zaten kendi hayatında kız kardeşim yurt dışında ben hem ev olarak hem iş olarak ailemle bi aradayım evin en büyüğü olarak bide karakter olarakta aileme en düşkün benim ama son bikaç aydır gerçekten çok gerildim araalrında kalmaktan çekip gidesim var artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…