- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #27.521
Tamam işte kompleks yapmış. Erkekler kadınlardan her türlü konuda üstün olmak ister. Gerek maddi, gerek manevi. Bu dünyanın maalesef hala değişmeyen kuralı. Sana ve kızına karşı yetersiz olduğunu düşündüğü için böyle davranıyor bana kalırsa. Onu bu histen kurtarabilirsen herşey yoluna girer. Bir müddet ailenden hiç destek alma canım. Bebek eşyası filan hiç bi şey almamalarını söyle. Ve onlara durumu uygun bir dille izah et. Senin köprü görevi görmen lazım şu ara. Her iki tarafı da dengelemen lazım. Eşin kendisi bişeyler yapmayı başardığında herşey yoluna girecektir merak etme.
canım inan çok üzüldüm böyle bir durumla uğraşmana doldurmak istemem ama sanıkrım kayınvaliden fitliyor biraz eşini yoksa erkek aamın böyle art niyet pek aklına gelmez.
öncelikle sakince eşini karşına alıp seninle konuşmak istiyorum rahatsız olduğun şeyleri söyle de o sana neden rahatsız olduğunu söylerken sen sadece dinle hiç yorum yapma. sonra bende sana rahatsız olduğum konuları söyleyeceğim derdim kim haklı kim haksız meselesi değil aramızın bozulmaması biz aile oluyoruz de. sonra sende kayınvalidenin ikide bir gelip hamile halinle sana laf sokup bebeğe birşey almamasına bir anne adayı olarak üzüldüğünü söyle. sorunlarınızı seninki böyle bunu yaptı benimki bunu yaptı diye birbirinize laf sokrak söylrmeyin sakın sakince alın çaylarınızı konuşun inşallah düzelir eşinin tutumu. o kayınvaldieye yapman gerekende neyse tövbe tövbe sen eşinle aranı bir orta yola vardır da canım benim o kayınvalideyi sonra düşünürüz
canım cok saaol önceliklee..
bizimde şimdilik sepetimiz var ancak onun içine nereden döşek alınacak diye anneme sordum ankarada bır adam varmıs dıkıyormus.. acaba sağlıklı olur mu bilemiyorum.. bir de sepette 3-4 ay yatar diyorlar doğru mu sence.??
odasını ise ne zaman hazırlıcaz bilemiyorum..bomboş duruyor..
Canım daha emzirme mevzusu var. Sütten geçiyor bebeğe de daha uzun süre var belki silinir o zamana kadar aklımızdan.
Yapma yaa 5 yıla rağmen haa? Yuh beya nasıl bir şeydir bu, ben de 5 ay geçti nasıl hala canım çekiyor diyorum, sen 5 yıldan bahsediyorsun. Çok ilginç.
Ablam dolunay etkisinin eylüle mi ekime mi kadar ne devam edeceğini söylemişti. Doğru sanırım.
tatlım sizin de gerçekten ilginçmiş küsme nedeniniz :) Allah daha büyük dertler vermesin inşallah canımcmevet sanırım dolunay:):)
bende ilk kez eşimle iki günden fazla küsüm,
sebebi ise çok komik, onun aşırı titizliği, eve yeni eşya gelmişti, adamlar gittikten sonra tüm evi süpürüp silmeye başladı,
bense zaten ertesi gün gelecek olan kadına bırakma taraftarıydım silme olayını,
o ise o gece hayatta uyuyuamaz ev pisken,
bir de silerken bana şuraya basma buraya dokunma diye kızmasaydı küsmeyecektim,
hatasını anlayıp özür dileyene kadar konuşmama kararı aldım,
ama henüz öyle bi niyeti yok gibi gözüküyor:
güzel arkadasım,
yazdıklarını hüzün ile okudum..erkekelr bazen egolarının esiri oluyorlar. başarısız bır erkek sendromu yaşayor bence.. bu sebeple kendisinden daha başarılı olduğunu düşündüğü erkeğe ve çevresine cephe alıyor... para konusu, basit bir tamir konusu onun eksikliğini hissetitiğikendi alanına dahil olan konular.. bunların sebebini bilmek onu haklı çıkarmıyor. onun yaptıkları cidden basit hatalar değil.. eşinin yaşını ve mesleğini hatta eğitimini bilmiyorum .. ama bunlar onun sorunlarla kaarsılastıgında nasıl reaksıyon gösterdiğinin bir ipucu olabilir.
sevgili ailene gelince ..dediği gibi..senin için yapıyorlaar.. senın için baban işe dönüyor..annen emek veriyor.. hiç kuşkum yok.. Allah ailenin varlığını senden esirgemesin..
onun ailesine gelince, eğitim kültür, aile bilinci seviyeleri ne yazık kı acıklı.. ama değişebilir...kompleks kötü bir mikroptur ve ne yazık kı bulaşıcı ve kimi zaman sahibini acıdan duygulları öldürür.. sen kendınden ve bebegınden sorumlusun... sevgili eşine mektup yazmayı dene.. sarf edilen sözlerden daha iyidir.. ve tekrar tekrar okuyabilir... lütfen ona mektup yaz ve cümlelerinde kırıcı olma..sadece duygularını ifade et.
herseyden haberı var cnm bnm...ama ıslerıne gelmıyo..onlardan bısey ıstenıck dıye odlerı kopuyo..vrsa sen onlara yap...bde utanmadan nıspet yapıyo bana...bunlarn asıl ıstegı onlarn yasadıgı ılcede otrmamdı ama hc gelısmıs bı yer degıll bnde ıstemedm ılerde cocugum olursa ıyı bı sartta buyusn ıstyrm dedm onlara..kndı aılesnden bıle bazıları guldu bz sehre kacıyrz bunlarn ne ısı var burda dıye...onlr ıstıyodu kadın sabhtan bana gelsn aksam yemek pıssın bzde yensn ıcılsn masraf olmasn snrada evlerıne gıtsnler htta kalsınlar..allah var babası hcbsey ypmax kotuluk yoktr ıcınde ama bu plan annesı ve babannesının planıydı...bn ıstemeyınce kotu oldum snrada fıtlemeye bsladılar esımı...orda kıraya 200 verıcekse burda 500 verıyo ya oglu bna onu dıyo ıste gorumcem kıra vermıyomus ondan almılr herseyı bzde kıra verıyomusuz....kuyruk acısı yanı....dugun zmanı kendı babannesı dedı bana kımse yardm etmedı esıme bzm taraftan bısey yok ne yapıcaksa senn baban yapıcak dıye...bn uzulmesn dıye kocama demedm bunu ama sok olmustummm
cok tatlısn cnm bnmm ) ya o kadında hep bı sınsılık sezıyrmm ama oyle laflar soyluyokı bnm esımın lafı olmaz..bkere sen onlar ıcın bı hayal kırıklıgı oldun dedı bna bnde annene sorucam bu laflar sendenmı cıktı ondanmı dedgım zman yan cızdı konusmamı ıstemedı...buna soyluyolarr buda bna anlatıyo...karnımda cocugum var kımsenn gunahını almam ama yapıyosada kendınınde 2 kızı var allah yukarda ne dıyım
kız aileleri kızları zarar görmesin diye fazla fedakarlık yapınca eşler yaa kompleks yapıp hırçınlaşıyorlar yada rahatı görünce daha da bi sorumsuz oluyorlar sanırım
evet sanırım dolunay:):)
bende ilk kez eşimle iki günden fazla küsüm,
sebebi ise çok komik, onun aşırı titizliği, eve yeni eşya gelmişti, adamlar gittikten sonra tüm evi süpürüp silmeye başladı,
bense zaten ertesi gün gelecek olan kadına bırakma taraftarıydım silme olayını,
o ise o gece hayatta uyuyuamaz ev pisken,
bir de silerken bana şuraya basma buraya dokunma diye kızmasaydı küsmeyecektim,
hatasını anlayıp özür dileyene kadar konuşmama kararı aldım,
ama henüz öyle bi niyeti yok gibi gözüküyor:
cnnm cok dogru seyler soylemısn..onun aılesıyle bnm aılem arasmda ucurm var koklu bı aılem var bu sehrde herkes tanır durumumuzda ıyıdr cok sukur...esımn aılesı dar bı cevrede yasamıs ama bz aılece bunu hc umursamadk...bn evlenmk ısteynce babam saygdı duydu...nısanlandık ılk bayram aılem onlara bayram zıyaretıne gıttı glen olmadıı yakınlık kurmaya calıstı el uzatmadılar...ama bz onlara tepeden bakan taraf olduk...babam dıyokı smdıkı aklım olsa senı eve kapardm gne gorustrmzdm dıyo...senı uzuyolar bnm evladımı ypratıyolar karnnda bebegıyle dıyo...annem aglıyo mıde hastası oldu hamıle halınde kendı egolarının kurbanı edıyolar senı dıye...bı ara bosanmayı dusundumm ama bnm annemle babam ayrıydıı bı kız ıcn babaszlık cok kotu bunu bılırım vazgctım zaten kendısıde bn soyleyınce mahvoldu bnı sevıyo cocugunuda ama aılesınn etkısı altındaa
canım inatlasmanın senın ailen şöyle demenın faydası olmuyor emin ol.siz yıpranırsınız.o da senın ailen için öyleler böyleler dıye sölenınce nasıl gücüne gidiyor. Kaldı ki herkesin bir eksi tarfı oluyor. Kaç yaşında insanlar ne senın ne de kendi oğulalrının gücü yetmez huyalrını değiştirmeye. O yüzden ailesel eleştirilerden uzak durmaya çalış.onların huyları böyle deyip eşini suçlama canım.
Muhakkak anası bişileri kıskanıp oğlunu fitlemiştir genelde kocalrımızda bu huy değişimleri o zamanlarda oluyor.zaten bayılıyorlar şuram agrıyor böyle hastayım böle çektim deyip dert yanmaya oğulalrına...
Sanrım eşin koç burcuydu emin ol çok merhametli olduğu için annesinden etkileniyordur. Anlamıyordur annesinin o kadınsal kurnazlıklarını.
Inatlaşma bence sen güler yüzünü şıkıfıkı tavrını bozma koç erkeği karşısında. Sakın yanlış anlama huyuna git kendini ezdir demiyorum asla .sadece oluruna bırak inatlaşıp ikinizi de yorma. Koç burcu verici ve en sadık aşık oldumu en aşık olan erkektir. Sadece zamanla bizde anneleri gibi öğreniyoruz huylarını:)
biz kız çocucgu olarak evliliğimiz için kendi annemizin yüzüne bile çat çat cevap verirken erkekler tam tersi anneleri tarafından dolduruışa gelen taraf oluyorlar.
O yüzden karşı tarafa istediğini verme. Bırak kıskansın oğlunu senin ailenle olan sevgi dolu neşeli sohbetlerini.gün gelıcek oğluda görücek herşeyi allah büyük. Erkekler sanrım bizden daha saf daha iyi niyetli olduklarından annelerinin her dedğine inanıyorlar. çünkü küçüklükten beri anneleri beyinleri öyle işlemiş. Bir anda değişemezki işlenen beyinler:)
dua oku sakinleşş bebişim....
cnnm cok dogru seyler soylemısn..onun aılesıyle bnm aılem arasmda ucurm var koklu bı aılem var bu sehrde herkes tanır durumumuzda ıyıdr cok sukur...esımn aılesı dar bı cevrede yasamıs ama bz aılece bunu hc umursamadk...bn evlenmk ısteynce babam saygdı duydu...nısanlandık ılk bayram aılem onlara bayram zıyaretıne gıttı glen olmadıı yakınlık kurmaya calıstı el uzatmadılar...ama bz onlara tepeden bakan taraf olduk...babam dıyokı smdıkı aklım olsa senı eve kapardm gne gorustrmzdm dıyo...senı uzuyolar bnm evladımı ypratıyolar karnnda bebegıyle dıyo...annem aglıyo mıde hastası oldu hamıle halınde kendı egolarının kurbanı edıyolar senı dıye...bı ara bosanmayı dusundumm ama bnm annemle babam ayrıydıı bı kız ıcn babaszlık cok kotu bunu bılırım vazgctım zaten kendısıde bn soyleyınce mahvoldu bnı sevıyo cocugunuda ama aılesınn etkısı altındaa
Ablam dolunay etkisinin eylüle mi ekime mi kadar ne devam edeceğini söylemişti. Doğru sanırım.
çok üzüldüm ya yazık annenin babanın aklını hep sende bırakmışlar böyle mi oluyor gelin almak bilmiyorum ki ne haz alıyor bu kayınvalideler gelinlerine eziyet edince birde kendi kızlarıda var hşuna mı gidecek onlarada böyle yapsalar sanki. evlat gibi görecekleri yerde seni en hassas dönemde üzüyorlar. hamile kadının duası kabul olur sen bol bol dua et çaresiz hissetmiş ailen belli ki seni üzdükleri için kendilerini. ben düzeleceğine inanıyorum ama eşinin tutumunun anlayacak merak etme haklıyı haksızı görecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?