2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

üzülmemek elde değil biliyorum ama yinede takılmamaya çalış Allah size imkan versin herşeyiyle dört dörtlük alırsınız canım

Kızlar tekrar merhaba,

Geçmişi ancak bitirdim ve geldim.
Alıntılar yapamadım ama aklımda kalanlardan,

Yaşamayıseviyorum ; Tayininize çok sevindim canım, gözünüz aydın..Amasya çok güzel biryer umarım çok mutlu huzurlu bir hayatınız olur orda, iyi insanlarla karşılasırsınız inş.

Hayatımsın, tandora, angyancel geçmiş olsun kızlar...
Bel ağrıları kronikleşti artık hiç geçmişyor. Ama benimde bazen dayanılmaz, vajinamda bacaklarımda, sırtımda ve belimde.. magnezyumda yetmiyır bunları azaltmaya.
Dün evde fenalaştım yine acıdan gözlerimden yaş geldi, kalkamadım yerimden yaaa... evde yanlızdım.Eşiminde işleri vardı geçer diye onu aramakta istemedim ama o beni aradı, tamda o sırada ağlıyordum, hemen geldi yanıma, çok üzüldü beni öyle görünce, sonrada çok kızdı nye aramıyorsun, hiçbirşey senden önemli değil böyle tek başına acı çekiyorsun diye. Canım kocam sonra yanımdam ayrılmadı saolsun, bütün gün yattım....
Ne olacak böyle bilmiyorum.... Birgün iyi birgün kötü... Allahım hayırlısı ile yavrularımızı alsaydık kucağımıza...

Damlaipek eşine ve kv çok kızdım, Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın...Ben eşimin desteği olması bu günleri atlamazdım. Sanki yanlız mı yaptık bu bebekleri anlayızsız kocalara çok kızıyorum yaa, bize yazık değilmi

Policim ne güzel yapmışsın gitmekle... Bende pikniğe falan gidelim biraz temiz hava alalım istedim ama ağrılarım müsade etmedi, artık haftaya gideriz inş...

Yine pazartesi işler çok Önce gidip yemek yiyeyim bari, kızım hoplayıp duruyor içerde, acıktı heralde.

Afiyet olsun herkese

günaydın güzelliklerim! kıyamam ben bize yaa neler neler yaşıyoruz valla ama az kaldı canlarım biraz daha sıkalım dişimizi.. melekerimizi kucağımıza aldığımızda eminim bütüüünn şikayetlerimiz bitecek ben inanıyorum

YAŞAMCIIMMM çok şükür belli olmuş tayin yerinizz.. gönlünüze göre bir şehir olmuş hadi gözünüz aydın kuzum. yeni bir şehir,yeni bir hayat sizi bekliyor ne güzel yaa

HAYATIMM seni çok iyi anlıyorum canım bel ağrısı bende önceden de vardı şimdi tavan yaptı. 2 aydır da sağ göğsümün altı kaburgalarım sanki çürümüş gibi ağrıyor..öksürmek,hapşırmak,eğilmek, hatta gülmek bile inanılmaz acı veriyor.. uykularım zaten haram..bazen durduk yere de sızlıyor son kontrolümde dr.um bebeimim kafasının orda olduğunu ve baskı yaptıgını o yüzden bu kadar ağrıdığını söyledi ama bende 2 aydır var bu durum nasıl oluyor anlamadım

canım ben de 3.aydan beri bebe yağını kullanıyorum kalça ve bacaklarım dahil.. özellikle de banyodan sonra sürüyorum daha iyi tutuyor nemi.. çok şükür henüz bir çatlağım yok

Kizlar bisi sorucam sizinde ayaklarinizda yanma oluyormu geceleri resmen duvara dayayip yatiyom ya
benim ayaklarım şiştiği zaman yanma oluyor canım genelde geceleri yani..soğuk suyla yıkıyorum iyi geliyor.

bu arada ben bu hafta memleketime gidiyoruuummmm en son ocakta gitmiştim ve çoookk özlemişim anneciğimi de kardeşlerimi de. hepimizde ayrı bi heyecan var eminim çok iyi gelecek bana bu tatil bugün kocişle dr.uma gidip uçak yolculuğu için uçabilir raporu alcam bizimki biraz mutsuz gideceğim için :/ 20 gün kadar kalcam diye özellikle.. hamileliğinin büyük bir kısmını kaçıracakmışım gibi geliyor bana diyor kıyamam ona ben..ama benim de hakkım biraz da ailemle vakit geçirmek bu dönemde değil mi kızlar?

Ben de dayanamıyorum artık sırt agrısına ya doktora söyledim sutyeninin askılarını aşağı dogru uzatma dedi, gogusler ne kadar yukarıda durursa o kadar iyiymiş çünkü karnımızdaki agırlık gibi bi de göğsümüzdeki agırlık omurgamızı öne doğru çekiyormuş bu sebeple de sırt agrıları artıyormuş. Mümkünse sürekli sutyenle dolaşmamız lazım, ben eskiden eve gelince hemen çıkarırdım artık yatana kadar duruyor. Yani gene de cok agrıyor sırtım ama doktorum çekeceksin yapılacak birşey yok diyor, en fazla ara sıra voltarenle masaj yapıyor eşim o zaman rahatlıyor. Bir de bi tane hamile yastığı buldum internette onu alıcam bakalım umarım işe yarar yoksa zombi gibi dolaşmaya devam aylarca :)

Annecikler, iki şey sorucam;
Bebişine baby shower düzenlemeyi düşünen var mı varsa ne yaptı ne etti ben de yapsammı bi türlü karar veremedim, bir fikir alayım.
İkincisi de bebek odalarınızı aldınız mı ben hala karar veremedim ve geç kalıcam diye korkuyorum çünkü gezdiğimiz her mağazada doğumdan en geç 2-3 ay önce siparişi vermiş olmamız gerektiğini söylüyolar havalanması vs için. Nerelerden aldınız ya da bildiğiniz değişik site blog vs var mı bununla ilgili?

Mayıs anneleri topiğinde bi yazı gördüm ağlanacak bişey değil ama gözlerim doldu onları böyle kucağımıza alıp doyurup gülümsemelerini izleyeceğiz...

"Günde kaç defa emzirmek gerekir?

Bu sorunun cevabı aslında bebeğinize bağlıdır. O talep ettikçe emzirmek ve onun istediği kadar emzirmek en doğru olanıdır. Bazan 1-2 saatte bir emmek isterken bu süre 4 saate kadar çıkabilir. İlk aylarda emzirme aralıkları 4 saatten fazla olmamalıdır. Geceleri uykuyla geçiren bebekler, anne baba için avantaj olsa da yeterli beslenemeyecekleri unutulmamalıdır. Bebeği uyandırıp emzirin.

Emzirmeyi planlanacak ve belli bir düzeni olacak başlı başına bir eylem gibi görmeyin. Bebeğin gelişimi için yaşamınızın bir parçası olarak kabul edin ve onun adına bu ihtiyacı planlamayın.
Ortalama olarak 24 saatte 8 defa emzirilen bebekler, doğum kilosuna iki haftada ulaşırlar. Tüm gün emmek isteyen ama kilosu artmayan bebekler yeterli ememiyor demektir

Bebeğim çok sık emmek istiyor, normal mi?

Belli bir ritmi olan bebek birden daha sık emmek istiyorsa, büyüme sürecine girmiş ve ihtiyaçları artmış demektir. Bu dönemler genelde 10 ila 21. gün arasında, 6.hafta ve 3. ayda görülür. Hızlı büyüme dönemindeki bebeğe uyum sağlayan bedeniniz de emzirme sayısının artmasıyla daha çok süt üretmeye başlar. Bu dönemlerde önceliği emzirmeye vererek günlük temponuzu yeniden ayarlamanız uygun olur.

Her iki tarafı da emzirmeli miyim?

Bebeğinizin bir göğsünüzü bitirdikten sonra diğer göğsünüzü vermek en doğru olandır. Bir taraftaki sütünüzün çorbadan tatlıya tam bir menü olduğunu düşünün.

Çorbayı içtikten sonra tekrar çorba istemezsiniz değil mi? Bu yüzden bir meme bittikten veya bebeğiniz bıraktıktan sonra gazını çıkarıp belki bezini değiştirip diğer memenizi emzirin.

Bebeğimin doyduğunu nasıl anlayabilirim?

Bebeğiniz açken huzursuzdur. Emdikçe rahatlayıp gevşer, yumruk yaptığı elleri doydukça yavaş yavaş açılır. Bebeğinizin her bir-iki emmenin ardından yutkunduğunu duyabiliyorsanız ve dudağının kenarından birkaç damla süt damlıyorsa yeterince doymuş demektir. Bebeğiniz emmeyi öğrendikçe doyduğunda memeyi bırakacak ve sizi çok mutlu edecek bir ifadeyle yüzünüze bakacaktır. Bebek doymuyorsa uyumaktan başka bir şeye hali yoktur. Bebeğiniz birkaç emmeden sonra memenizde uyuyup kalıyorsa ihtiyacı olanı alamıyor demektir.

Bebeğim ne kadar kilo almalı?

Dünyaya gelen her bebek, su kaybı sebebiyle doğum ağırlığının ortalama % 5 ila 7’sini ilk günlerde kaybeder. Komplikasyon geçirmeyen, sık ve iyi emzirilen bebekler daha az ağırlık kaybeder ve doğum ağırlıklarına daha çabuk kavuşurlar. Yeterince beslenen bebek, doğum kilosuna ulaştıktan sonra yaklaşık olarak ayda 400 – 450 gr alır. Bazı bebekler ilk aylarda daha hızlı kilo alabilirler.

Emzirmemin yeterli olduğunun bendeki işaretleri nelerdir?

Göğüslerinizde emzirmeden önce doluluk ve sertlik hissedersiniz. Özellikle ilk haftalarda koltuk altlarınız bile sertlik hissedebilirsiniz. Emzirmeden sonra bu yoğunluk yumuşamaya döner. Göğüslerdeki doluluk hissi bebek büyüdükçe azalır ve bebeğin ihtiyacı olan sütü üretmede etkinliği artar.

Ayrıca emzirdikçe siz de rahatlama hissedersiniz. Bunun nedeni prolaktin hormonunun salgılanmasıdır. Prolaktin süt üretimini sağlarken bir yandan da annelik sorumluluklarıyla baş edebilmeniz için sizi rahatlatır. "

canm benmde öyle sordm doktora bişey olmaz o 9 katman içerde korunaklı sola yatsan iyi olr dedi bende saga yatınca uyuyabiliyom

üzülmemek elde değil biliyorum ama yinede takılmamaya çalış Allah size imkan versin herşeyiyle dört dörtlük alırsınız canım

aminnn canım benım çok şükür bebeğimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdayız benım takıldığım aynı heyecanı paylaşmıyor özenmıyor olmaları ama artık umrumda değil napalım allah büyük

FundArda86 canım bu tatil sana çok iyi gelecek. Eşinde alışsın birazcık. Bol bol enerji depola canım.
Bende ağustostan beri gitmiyorum 3 hafta sonra gidicem çok heyecanlıyımmmm :)

canm aynı aynı aynııı insann aklına gelince cok sinir oluyo bide onun ilk torunu olacak insallah rabbim evladımı bana bagslesın beni de ona aldıgı pazardan ucuz zıbın onluk bosverrrr gitsin ya allah bildiği gibi yapsın bazen de iyi diyorum cunku zevki bana hiç mi hiç uygun degil ben begendiklemi alyom kendi ailem yagdırıyor esimde gormemezlktn geliyo kendi ailesi yapmıyo ya herkes ayrı dert kardessss bosverrrrrrrr

beyazcekirge esinin kıymetini bil tabi oda senin kıymetini bilsin dusunceli anlayıslı karısı oldugu için mutlulugunuz daim olsun hayatımsın ohhhh eve gidip dinlen ıyı gelecek inşallah

FundArda86 canım bu tatil sana çok iyi gelecek. Eşinde alışsın birazcık. Bol bol enerji depola canım.
Bende ağustostan beri gitmiyorum 3 hafta sonra gidicem çok heyecanlıyımmmm :)
owww senin benden de çok olmuş canım ya nasıl dayanabildiinn o kadarr sana da çok iyi geleceğine eminim canım zaman çabuk geçiyor 3 hafta hemen geçer merak etme

beyazcekirge esinin kıymetini bil tabi oda senin kıymetini bilsin dusunceli anlayıslı karısı oldugu için mutlulugunuz daim olsun hayatımsın ohhhh eve gidip dinlen ıyı gelecek inşallah

Saol canım, buaralar ençok ta eşime dua ediyorum, bugünlerde bana hep destek olduğu için. Aslında bu onların görevi ama etrafımda ya da burda eşlerine yardımcı olmayan kocaları duydukça sinir oluyorum ve eşim sanki özelmiş gibi geliyor.
Arkadaşlarla biraraya geldiğimizde eşime hep soruyorlar, hamilelik süreciniz nasıl geçiyor diye... yenge çok çektirdi mi sana diyorlar?
Acayip sinir oluyorum erkeklerin çoğu hamilelik sürecini eşlerine eziyet etmek için fırsat yerine koyduğunu ve abarttığını düşünüyorlar.
Eşimde hemen cevap veriyor, çok güzel geçiyor, biz zorlanmadık diyor. Eşimin garip istekleri nazları olmadı hiç diyor. Keşke olsada yapsam onu daha mutlu etsem diyor. Bende diyorumki; benim rahatlığım kocamdan kaynaklanıyor beni anlıyor ve hep destek oluyor, bazı öküz kocalar gibi değil, onun sayesinde mutlu bir hamilelik geçiriyorum diyorum.

Herkes imrenerek bakıyor nazar değecek diye korkuyorum.
Ama anladım ki erkeklerin arkadaş çevresi de çok önemli, birbirlerini gaza getirip kötü örnek oluyorlar.

fundaarda canım çok sevindim aileni göreceksin hadi hayırlısıyla git gel inşallah

çekirge anneeee teşekkür ederiz şükür gönlümüze göre oldu

diğer canım arkadaşlarım insan kırılıyor elbette karşı taraftan bişeylere değer verildiğini özenildiğini görmek istiyor ama yapmıyorsa karşı taraf üzmeyin kendiniz ben değer vermeyenleri hayatımda hep yok gibi düşünüyorum bu konuşmama görüşmeme anlamında değil birşey alma bekleme anlamında sanki hayatta değillerde almamış hatırlamamışlar gibi .yoksa diğer türlü çok üzülüp ağladığım zamanlar oluyordu artık mutluyum huzurluyum. boşverin bebeğinizin dünya güzeli bir annesi bir babası olacak en şanslıları onlar öyle düşünelim. Allah bize sağlık eşimize sağlık evimize huzur versinde gerisi mühim değil. kızma noktaqmın attığı yer hem birşey almayıp hem daha sonra biz yaptık diyen tiplerdir başkalarının emeği üzerinde hak talep edilmesine dayanamam sadece böyle yaparlarsa hep diyorum bana yollayın itinayla haklarından gelinir

canım bir çok eşyasını bebeler sarayından yaptım arada bebetto dan.. şu sıralar butikbebe falan birkaç birşey alıyorum.. evet çok sıcak şuan gözüm hiç yemiyor çarşı muhabbetlerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…