- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #28.461
HAYATIMM seni çok iyi anlıyorum canımbel ağrısı bende önceden de vardı şimdi tavan yaptı. 2 aydır da sağ göğsümün altı kaburgalarım sanki çürümüş gibi ağrıyor..öksürmek,hapşırmak,eğilmek, hatta gülmek bile inanılmaz acı veriyor.. uykularım zaten haram..bazen durduk yere de sızlıyor son kontrolümde dr.um bebeimim kafasının orda olduğunu ve baskı yaptıgını o yüzden bu kadar ağrıdığını söyledi ama bende 2 aydır var bu durum nasıl oluyor anlamadım
Ben de dayanamıyorum artık sırt agrısına yadoktora söyledim sutyeninin askılarını aşağı dogru uzatma dedi, gogusler ne kadar yukarıda durursa o kadar iyiymiş çünkü karnımızdaki agırlık gibi bi de göğsümüzdeki agırlık omurgamızı öne doğru çekiyormuş bu sebeple de sırt agrıları artıyormuş. Mümkünse sürekli sutyenle dolaşmamız lazım, ben eskiden eve gelince hemen çıkarırdım artık yatana kadar duruyor. Yani gene de cok agrıyor sırtım ama doktorum çekeceksin yapılacak birşey yok diyor, en fazla ara sıra voltarenle masaj yapıyor eşim o zaman rahatlıyor. Bir de bi tane hamile yastığı buldum internette onu alıcam bakalım umarım işe yarar yoksa zombi gibi dolaşmaya devam aylarca :)
Sevindim canım hafta sonunun güzel geçmesine.
Malesef betonların içinde yaşıyoruz... Doğal hayatı unutturuyorlar bize.
Bazen sag kasigima agri giriyor..sizede oluyormu ayni sey ?
Selam fıstıklarrrrrrrrrrr
Doktorumuzdan güzel haberlerle döndük biiiiz
Takvimde 1300 gr diyor ama 1650 olmuş tosuncuk!
Plasentayı, suyunu da beğendi. gelişimi biraz önde gitmeye başlamış 28+6yız ama 30 görünüyorsun dedi. Doğum ağustosu beklemicek galiba
Bu arada kafa üstü pozisyona girmişiz nihayet olley
Günaydınlar...
Bugüne gene koşturarak hazırlandım. Uyuya kalmışım. 7:20 de uayndım 7:30 da servisteydim.
Ama kendimi çok çökmüş gibi hissediyorum. İşe gelmek zor geliyor artık.
Bugün kontrolüm var. Meleğimi görücem inşaAllah.
Bu arada iyiki burda doğum yapmıycam.Özel hastaneye gidiyorum her gittiğim doktor 1 ay sonra ayrılıyor.
Bugün gene farklı bi doktora gidicem iyice kızdım hastaneye ama son 2 kontrolüm kaldı bişi demiyorum artık. Allah burda doğum yapacaklara sabır versin eminim çok kızmışlardır.
Kızlarrr meleğimin şansınadır inşaAllah biz ev alıyoruz. Dua edin bize. Bi ev bulduk bugün finans kurumundan(bankasya) başvuru yapacağız. Hakkımızda hayırlısı..
günaydın topiğin en güzel annelerinihayet tayin açıklandı AMASYAya gidiyoruz .eşim çok mutlu onun mutluluğu banada yansıdı ilk başta bir donukluk yaşadım nihayet gidiyoruz diye ama şimdi çok mutluyum. büyük şehirler yazmamıştık gönlümüze göre oldu .bu merak derdi de bitti şükürler olsun. bugün herkesi pek bir sevesim var
Canım istediğiniz yerin çıkmasına çok sevindim.Gözünüz aydın.
kızlar kendimce bebek ihtiyaç listesi yaptım listeyi ekliyorum bi göz atarmısınız ekskikleri var mı bebek odasını ve bebek arabasını sonra alacagımız için onları yazmadım
alışveriş listem
anne için alınacaklar:
Düğmeli gecelik / pijama takımı
Alt üst Çamaşır
ped / hastabezi
Göğüs pedi
Önden açılan destekli penye sütyen
ŞAL /makyaj çantası
küçük bi ayna
Terlik
sabahlık
banyo havlusu
bebek beslenmesi için ihtiyaç
biberon (Dr Browns anti kolik biberon veya anne memesi başlıklı chicco cam biberon
sterilizör
emzik-emzik tutacağı
bitkisel gaz giderici çay
süt arttırıcı anne çayları
bebek bakım ihtiyaçları
bebek küveti-su termometresi-kova-maşrapa-file
tırnak makası
bebek tarağı
kulak -burun temizleme çubuğu
sebamed şampuan / bebek yıkama süngeri
bebek havlusu ve pamuklu tülbent
bebek yağı yada losyonu
unibaby ıslak mendil
pişik kremi (sebamed öneriliyor)
alt değiştirme
yenidoğan bebek bezi
bebek alt temizliği için pamuk
bebek giysi ihtiyacı
uzun kollu çıtçıtlı body / kısa kollu çıtçıtlı badi
patikli alt pijamalar
alt üst takımlar
tulum
çorap
yelek
ince penye battaniye
hastahane çıkış takımları
hırka
ağız mendili -sırt ter bezi-sarılık için sarı tülbent
kullanışlı çanta
bebek odası için
pike takımı
bebek sepeti
sepet içine pamuklu yatak
bebek yastığı
yan yatırma yastıgı
emzirme yastığı
anakucağı
otokoltuğu
bebek sağlık ihtiyaçları
dijital ateşölçer
bebek giysi-malzeme temizleme ihtiyaçları
dalin sıvı bebek deterjanı
dalin bebek yumuşatıcı
biberon yıkama fırçası
hastahaneye giderken yanımıza alınacaklar
küçük bir bavul(eşyalar için)
gelenler için kolonya-bebek çikolata
kağıt bardak-loğusa şerbeti
kağıt peçete -ıslak mendil
kapı tülü-hoş geldin bebek yazısı
fotograf makinası
Cok sağol canım seni serum rahatlattı değil mi.. Yarın akşam da eşim burda olmayacak gece yalnız kalıcam babası rahatsız da gidip onu görmesi lazım çok korkuyorum ama bişey diyemedim tabi. Allah yardımcımız olsun.. Senin sürekli mi oluyordu canım bi de sadece vajınada mı ağrın var dı ve sancı şeklinde mi ben nst ye hiç girmedim de nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Ama içimden bşr his doğum sancısı vs olmadığını soyluyor ikimiz için de.. Ben de en sın üç hafta öce gittiğimde doktora vahınamda değilde hemen onun yanıdaki bacaklarımın içindeki kaslarda ağrı baskı va yanma vardı. Onu soyledım tabi o zaman ultrsonda baktı bebeğin başı biraz adagıda ama rahım agzında acılma va yok ama yormuşşun kendini çok. İstirahat et yat uzan gecmezse parol iç vs dedi. Yani ne rapor yazayım dedi ne de bst vs istedi anlamadım ki ben şimdi yaa yine gittiğimde aynı şeyleri söylerse içim hiç rahat olmayacak o zaman.. Sen kendin mi istedin rapor yoksa oradaki doktor kendi doktoruna yazdır mı dedi canım..
Saol canım, buaralar ençok ta eşime dua ediyorum, bugünlerde bana hep destek olduğu için. Aslında bu onların görevi ama etrafımda ya da burda eşlerine yardımcı olmayan kocaları duydukça sinir oluyorum ve eşim sanki özelmiş gibi geliyor.
Arkadaşlarla biraraya geldiğimizde eşime hep soruyorlar, hamilelik süreciniz nasıl geçiyor diye... yenge çok çektirdi mi sana diyorlar?
Acayip sinir oluyorum erkeklerin çoğu hamilelik sürecini eşlerine eziyet etmek için fırsat yerine koyduğunu ve abarttığını düşünüyorlar.
Eşimde hemen cevap veriyor, çok güzel geçiyor, biz zorlanmadık diyor. Eşimin garip istekleri nazları olmadı hiç diyor. Keşke olsada yapsam onu daha mutlu etsem diyor. Bende diyorumki; benim rahatlığım kocamdan kaynaklanıyor beni anlıyor ve hep destek oluyor, bazı öküz kocalar gibi değil, onun sayesinde mutlu bir hamilelik geçiriyorum diyorum.
Herkes imrenerek bakıyor nazar değecek diye korkuyorum.
Ama anladım ki erkeklerin arkadaş çevresi de çok önemli, birbirlerini gaza getirip kötü örnek oluyorlar.
sagol canım liste yapınca ne kadar çok eksiğimiz oldugunu anladım kızımla çıkıp bu akşam bi kısmını tamamlayacağım oda heyecanlanıyor kardeşine alacaklar için
aynen canım benım de o kadar çok eksiğim varki artık bı sıraya koyup yavaş yavaş hepsini tamamlıycam inşallah kızınla alıcak olman ne tatlı ya kardeşini ne kadar çok seveceği şimdiden belli şanslısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?