- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #30.301
Slm canlar nasılsınız? Ne var ne yok ? Herkes iyidir inşallah....
Kaç gündür çok uzak kaldım yaa, hepinizi çok özledim. Hala vakit buldukça geçmişi okumaya çalışıyorum, iş yoğunluğundan bitiremiyorum daha 30 sayfam var...
Bir yandan da aklım sizde sohbete dahil olmak istiyorum ama vakit bulamıyorum....
Bu arada dün dr.umun hemşiresi ile görüştüm raporlarla ilgili.
Perşembe 5 haftalık çalışabilir raporu almam gerekiyor artık.
şok şok şok
çalışabilir raporu aldıktan sonra bu süre içinde alınan raporları kullanamıyormuşuz.
Yani dr.um raporunu yazalım, 34. Hafta başka bir nedenden rapor veririm işten ayrılırsın demişti.
Erken doğum riskine karşılık evde istirahat etmem şimdi.
Ama olmuyormuş kızlar.
Mesela kadının biri (memur) 5 haftalık çalışabilir raporlu iken kaza yapıp bacağı kırılmış, 2 hafta rapor almış ama sgk doğum sonrasına 5 hafta değilde 3 hafta ilave etmiş, raporlu olduğu dönemi fiili çalışmadığı gerekçesi ile hemen doğum sonrasından kesmişler
Ben insan kaynakları ile görüştüm dün kullanabilirsin birşey olmaz dedi. Yıllık izinde kullansan doğum sonrası iznin değişmez ilave edilir onlar merak etme dedi.
Ama hemşire diyorki : 1 nisan 2013 itibariyle raporlar internet üzerinden yazıldığı için sgk hemen görüyor ve anında kesiyor, şirketler bunun farkında değil.mağdur olan sen olursun sadece yıllık izin kullanabilirsin benden uyarması dedi :26:
Kime inanacağımı şaşırdım. Benim vaktimde kalmadı kızlar siz ne diyorsunuz bu konuda ?
kıslarrr müjde kamuhaberden mesaj geldi.
Fatma Şahin doğum izni ile ilgili bu hafta sonu Başbakana sunum yapacakmış. Önümüzdeki bakanlar kurulunda görüşülmesi bekleniyormuş. Dua edelim de onaylansın. Heyecanlandım bennnnEmir Bebek
Kizlar ya bu regl sancısına benzeyen sancıyı doktoruna soran olmuş muydu? Dünden beri var bende çok şiddetli değil ama sürekli
Kaç gündür çok uzak kaldım yaa, hepinizi çok özledim. Hala vakit buldukça geçmişi okumaya çalışıyorum, iş yoğunluğundan bitiremiyorum daha 30 sayfam var...
Bir yandan da aklım sizde sohbete dahil olmak istiyorum ama vakit bulamıyorum....
şok şok şok
çalışabilir raporu aldıktan sonra bu süre içinde alınan raporları kullanamıyormuşuz.
Yani dr.um raporunu yazalım, 34. Hafta başka bir nedenden rapor veririm işten ayrılırsın demişti.
Ama olmuyormuş kızlar.
Mesela kadının biri (memur) 5 haftalık çalışabilir raporlu iken kaza yapıp bacağı kırılmış, 2 hafta rapor almış ama sgk doğum sonrasına 5 hafta değilde 3 hafta ilave etmiş, raporlu olduğu dönemi fiili çalışmadığı gerekçesi ile hemen doğum sonrasından kesmişler
Ben insan kaynakları ile görüştüm dün kullanabilirsin birşey olmaz dedi. Yıllık izinde kullansan doğum sonrası iznin değişmez ilave edilir onlar merak etme dedi.
Ama hemşire diyorki : 1 nisan 2013 itibariyle raporlar internet üzerinden yazıldığı için sgk hemen görüyor ve anında kesiyor, şirketler bunun farkında değil.mağdur olan sen olursun sadece yıllık izin kullanabilirsin benden uyarması dedi :26:
Kime inanacağımı şaşırdım. Benim vaktimde kalmadı kızlar siz ne diyorsunuz bu konuda ?
cnm şu anda ben 10 gün raporluyum. erken doğum riskinden dolayı. geçen hafta perşembe sancı ve lekelenme olmuştu. doktorum istersen sonra 5 gün daha veririm dedi. doğum iznimden gitmesin diye 10 gün verdi. benim doğum tarihim 3 ağustos, aramızda 2 gün var ama benim doktorum 15 gün sonra filan çalışabilir raporu verecek. senin bu perşembe alman erken değil mi? ben de çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanmayı düşünüyorum. 32.haftadan sonra rapor alındığında doğum izninden düştüğü konusunda haklısın. bu sene ilk defa rapor alıyorum. keşke kendimi bu kadar zorlamasaydım arada 3-5 günlük raporlar alsaydım da bu erken doğum psikolojisine girmeseydim. rapor hakkımı doğum sonrasına saklamıştım. inşallah yasa çıkar da gerek kalmaz.
normalde son 3 haftaya kadar çalışırım diyordum ama şimdiden perte çıktım. çalışan arkadaşlara kendinizi zorlamayın diyorum. evde oturmak sıkıcı ama doğumun normal zamanında olması için kendinizi fazla yormayın, raporunuzu alın. doğum sonrasında bebişimizle daha fazla vakit geçirmek istiyoruz doğal olarak ama erken doğduğu zaman bu çabanın hiçbir önemi kalmıyor.
Canım ben geçen hafta cuma günü aradım sordum kanaman var mı dedi hayır dedim sadece ağrı var demiştim çok şiddetli dayanamayacak gibi olursan gel dedi o kadar etkilenmişim ki gece de rüyamda kanamam olmuş görüyorumnormalmiş canım ben bide neden şüphelendim biliyomusun şu suda eritilen manezyuma başlayıncamı oldu ki dedim onu içmiyorum kaç gündür yok bugün içiyim bakalım yine olursa ondan bilicem artık:26:
şok şok şok
Ama olmuyormuş kızlar.
Ayy gel kucaklaşak kuzum zaten izin çıksa göbüşlerimizi tokuşturcaz sevinçtenben umudumu kesmiştim cnm, umutlandım şimdi. inşallah tez zamanda çıkar. öpesim geldi şimdi seni :)
bacılaaaar biz geldik anam benim şansım yok tam sıra bana geldi doktor iki sezeryana girdi şükür ki bugün yinede muayene oldum. bebeeeem 1200 gram olmuş totoşunu yediğim.doktor en son duymak istediğim cümleyi söyledi bebek doğum pozisyonunda baş aşağı bu cümleyi duyunca eyvah dedim nasıl çıkacak o.sezeryan istiyorum ben çünkü.
en sinir olduğum şeyi yaşadım bugün hastanede kadınla bir kavga ettim demediğim lafı bırakamdım nefret ediyorum buranın insanından.bir kadın geldi kadın yanıma oturdu hamile misin dedi evet dedim normalde sevmem yabancıyla konuşmayı yüzüne bile bakmıyorum benimde ikizmiş bebekler aldırmak için yalvarıyorum doktora almıyor 3 çocuğum var zaten deyip doktora saymaya başlamaz mı neler diyor ama doktor almıyor diye artık tutamadım kendimi bir bağırmışım ki herkes bana bakıyor. aklın nerdeydi o haltı yerken bir de sanki doktor hatalı bişey yapıyor gibi almıyor deyip ne hakaret ediyorsun be düşünseydin ne cahilsiniz eczane mi yok hap almaya dedim. kadın şok oldu bana Allah verdi napim ben devlet de bakmıyor diyor. Alınsın nasıl bakıcam diyor. kızlar inanın sinirden çıldırdım sizin gibiler midemi kaldırıyor o boku yerken iyi bakmaya gelince bir de utanmadan devlet diyorsun beter olun dedim. herkes bana bakıyordu doktorun odasına girdiğimde kızlar dayanamadım yaaa. millet aramayla bulamıyor iki taneymiş birde aldırıcam diye tutturuyor tabi kendi tercihi ama bu akdar salak mı olunur 3 tane çocuk var git bağlat madem.
o cinsiyet ayrımı yapanlara da bildiğin dalasım var Allah bildiği gibi yapmasın direk beter etsin böylelerini
Benimki çok şiddetli değil .O yüzden rahatım ama bir türlü gecmeyince sorayım dedim. Ben magnezyumla ilgisi olduğunu sanmam ya o zaten agri sızıyı kamplar icin değil mı ? Yormusmuydun o zaman acaba kendini ?
cnm şu anda ben 10 gün raporluyum. erken doğum riskinden dolayı. geçen hafta perşembe sancı ve lekelenme olmuştu. doktorum istersen sonra 5 gün daha veririm dedi. doğum iznimden gitmesin diye 10 gün verdi. benim doğum tarihim 3 ağustos, aramızda 2 gün var ama benim doktorum 15 gün sonra filan çalışabilir raporu verecek. senin bu perşembe alman erken değil mi? ben de çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanmayı düşünüyorum. 32.haftadan sonra rapor alındığında doğum izninden düştüğü konusunda haklısın. bu sene ilk defa rapor alıyorum. keşke kendimi bu kadar zorlamasaydım arada 3-5 günlük raporlar alsaydım da bu erken doğum psikolojisine girmeseydim. rapor hakkımı doğum sonrasına saklamıştım. inşallah yasa çıkar da gerek kalmaz.
normalde son 3 haftaya kadar çalışırım diyordum ama şimdiden perte çıktım. çalışan arkadaşlara kendinizi zorlamayın diyorum. evde oturmak sıkıcı ama doğumun normal zamanında olması için kendinizi fazla yormayın, raporunuzu alın. doğum sonrasında bebişimizle daha fazla vakit geçirmek istiyoruz doğal olarak ama erken doğduğu zaman bu çabanın hiçbir önemi kalmıyor.
Canım magnezyum eksikliği öyle sancı yapar sanırım, çünkü ben de evlenmeden önce felaket adet sancıları çekiyordum her ay mutlaka hastaneye gidiyordum iğne serum bayılmalar falan sonra doktor test yaptı magnezyum eksik çıktıBenimki çok şiddetli değil .O yüzden rahatım ama bir türlü gecmeyince sorayım dedim. Ben magnezyumla ilgisi olduğunu sanmam ya o zaten agri sızıyı kamplar icin değil mı ? Yormusmuydun o zaman acaba kendini ?
Bebeğine maşallah canım nazar değmesin
Bu insanları anlamıyorum zaten, bu gün haberlerde okudum çin de mi ne bebeği tuvalet giderine atmışlar ve bebek yaşıyo ölmemiş.
Kimi var uğruna dünyaları verir evlat sahibi olmak için, kimi de var ki böle aldırmak ister nasıl kıyacaksa. Herşeyin bir yöntemi var istemiyorsan korunursun olur biter.
Ben pt günü alıcam inşallah 37ye kadar çalışır raporunu. Ultrasonda biraz önde göründüğü için 3 haziranda git dedi doktorum, zaten de 1 temmuza kadar çalışıyoruz, 37. haftadan itibaren doğum sonrasına eklenecek haftaları hesaplayınca sadece 2 gün kaybetmiş oluyorum...
Rapor için de başka bi hastaneye gidicem umarım satla uyumlu değil diye sorun çıkarmazlar...
hee bi de o var ben de sgkdan alıcam raporu ilk defa gideceğim bi doktordan umarım sorun çıkarmaz belli olmuyo onların işi seni ben takip etmedim ki raporu nasıl veriyim derseee bide :)
bu arada ankarada özelde doğum yapacak olanlar zekai tahir burak özel hastane raporunu sgkya çeviriyormuş bilginiz olsun..
nasiii ... raporu kendi doktorumuzdan almıyor muyuz??
nasiii ... raporu kendi doktorumuzdan almıyor muyuz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?