- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #30.321
Doktorun sgk anlaşmalı bir hastanedeyse alabilirsin canım...
Doktorun sgk anlaşmalı özel hastanede görev yapıyorsa alabiliyorsun canım
slm anneler ve melekleri:) bu ara hepimiz raporları araştırıyoruz. öğretmen olanlara bir bilgi vermeyi istiyorum dün akademik takvimi inceledim resmiyette 15 temmuza kadar öğretmenler çalışıyor o tarihte tatile çıkıyor diye görünüyor bu durumda temmuz 15 e kadar raporlarımız ölmüyor bilginiz olsun. benim sadece 1 haftam kalıyor aktaramadığım. 17 haziranda 32.hafta çalışabilir raporu alıyorum. 15 temmuza kadar çalışıyor göründüğüm için sadece 1 haftam yanıyor arada. bilginiz olsun okul bu hesabı yaparken yada siz hesaplarken sakın 1 temmuz yada 4 temmuz diye hesaplatmayın. gerçi bu durum sadece liselere mi ait net bilmiyorum takvime baktım sizlerde inceleyin isterseniz
Selam güzel anneler
Dün deliler gibi temizlik yaptım,gece ağrıdan uyuyamadığım gibi bugünde oturduğum yerden zor kalkıyorumBu halimle bile aklım hala gezme tozma peşinde!
Şimdiye kadar hep irademe sahip çıkmıştım ama artık kendime engel olamıyorum. Gözümü kırpınca bile çikolata kavanozunu görüyorumyarım ekmeği yedim ve kavanoz bitmek üzere hala tatmin olmadım. Ne olacak bu duruuum :18: Böyle gidersem doğurana kadar 70 kilo olurum
Canım nerde yazıyor emin misin? 1 temmuz diye biliyorum ben, öyle değil mi?
bende doğum parası için 170 aradım özelde yapsanda sgkdan parasını alırsın dedi hatta üst üste eminsiniz değil mi diye tekrar ettirdim.Kızlar doğum izinleri konusuna son noktayı koydum ve ALO 170 i aradım aklımdaki tüm soruları sordum....
Şimdi 32.37 arası çalışabilir durumunda rapor alırsan izinden kesiliyor....
37.40 arası zorunlu çalışamaz raporu almak gerekiyor(hepiniz biliyorsunuz)
Erken doğum durumunda ( sezeryan veya normal fark etmez) kullanılmayan tüm haftalar doğum sonrasına ilave ediliyor.
Bu durumda doktorunuzun hastanede size vereceği rapora yazacağı önmeli dedi. Yani acil riskli doğum vs.
Yani 34.34.36.... gibi haftalarda erken doğum yapsak bile haklarımız ölmüyormuş....
Yani kızlar en net bilgiler buradan alınır diye düşünüp aradım. Herşeyi sordum... Bilgilerimi aldılar, sisteme giriş yaptılar ve görüşmelerimizde kayıt altına alındı. Yani ilerde bir sıkıntı yşarsak itiraz etme şansımız da olur. Geçmiş kayıtlara bakılabilir.
Bende bu hafta normal rapor alacağım, haftaya yani 32. haftada çalışabilir raporu alıp 35-37 arası yıllık izin kullanıp 39. da sezeryanla doğum yapacağım kalan 1 haftayıda doğum sonrasına eklerim diye düşündüm.
SOn kararım buuuuuu !!!!!
Bu iştende sıkıldım....
İnşallah benim yavru acele edip palnları alt üst etmezyoksa bu kadar araştırma boşa gidecek
Neyse kızlar herşeyin başı SAĞLIK umarım güzel doğumlarımız olur.
nasiii ... raporu kendi doktorumuzdan almıyor muyuz??
bende doğum parası için 170 aradım özelde yapsanda sgkdan parasını alırsın dedi hatta üst üste eminsiniz değil mi diye tekrar ettirdim.
kayıt altına alınıyo diye. bu arada kuzum 32 haftalık çalışır raporundan sonra yıllık izin olayına da olur dedi mi alo 170:)
canım benim doktorun özel muayenehanesine gidiyorum hastanede çalışmıyor.doğum parası için de raporu sgkdan almak lazım ya o yüzden 32 ve 35 haftalıkken sgk hastanesine gidicem.
anladım canım.. öyle olunca doğumun nerde oluyor pekii...
hee bi de o var ben de sgkdan alıcam raporu ilk defa gideceğim bi doktordan umarım sorun çıkarmaz belli olmuyo onların işi seni ben takip etmedim ki raporu nasıl veriyim derseee bide :)
bu arada ankarada özelde doğum yapacak olanlar zekai tahir burak özel hastane raporunu sgkya çeviriyormuş bilginiz olsun..
canım bende ztahirde takibe gitmiyorum ama oraya sabahtan gidip 32 hft sonrası çalışabilir raporu alacağım,daha öncede öyle yapmıştım,bişey sormadan sata göre direk veriyorlar, devletin olduğu için en güvenilir orası
yahu ne karışık demi bu işler ben de 2 hafta sonra 32 haftalık oluyorum çalışabilir raporu alıcam ve aynı zamanda yıllık izne ayrılcam.ama korkularım vardı sizde öyle yapacaksınız demi oluyo yani sorun yok.
3 haftdan sonrada 35 haftalık işgöremez alıcam sumuhallebisi sen 32 den sonra kç hafta yıllık izin kullanıcaksın.
bir de 35 haftalıkken rapor aldım ve 3 haftama doğum sonrasına aktarıldı peki o ara 6 aylı izin çıktı diyelim aktarma nasıl olacak.24-2=22 haftammı kalacak doğum sonrasına :26:
canım şu adresi bir incele istersen ok okuldaki idarecine de sor
Zeytinburnu TRSAD Kz Teknik ve Meslek Lisesi
sınıf öğretmenleri 1 temmuz a kadar çalışıyoruz maalesef cnm..lise olduğundan sizin 15 temmuzdur...
bende pzt dr a gidicemm bide red yazmıştı sanırımmm önden gidiosa bebek 32.hafta raporunu erken alabiliomuyuzzzz??
canım şu adresi bir incele istersen ok okuldaki idarecine de sor
Zeytinburnu TRSAD Kz Teknik ve Meslek Lisesi
Nedense bu doğum izni konusunda umutlanamiyorum. Surda cok az zamanimiz kaldi ve her şey o kadar yavaş ilerliyor ki. Yasalaşana kadar biz yetisemeyecegi gibi geliyor. Umarim yanilirim..
haftaya başbakana sunacaklarmış, heralde bu kadar insanı yüzüstü bırakmazlar canım ya, ben umutluyum inşallah çıkar, dua edelim..
ne biliyim çıkarmayacak olsalar bu kadar tantana yapmazlardı gibi geliyor bana
Merhabalar kızlar, hepinize sağlıklıııı bol tekmeli günler dilerim...
Çocukların cinsiyetlerinden bahsedilmiş, bu ayrımı yapan kör cahilleri keşke yok sayabilsek ama sinirlerimiz zıplıyor vallahi, onlara cevap versen zaman kaybı, vermesen için rahat etmez :) Banada Türkiyeden komşumuz mesaj atmıştı, hamileleiğine sevindim inşallah bebek erkektir (cunku eşim kendi sülalesinde soyadını taşıyan son ve tek erkek) sana dua ediyorum demiş :S İnsan önce sağlık diler be kadın :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?