2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evt bu raporlar için ensağlam yer bencede
doktor bişey demiyo demi burda takibin yapılmamış falan diye bide oraya randevulu mu gidecez canım

sabah erken gidip direk sıraya girmiştim ,takip filan yok zaten sıradan herkesi alıyorlar.32 hft raporu almaya geldim diyosun ,ayaküstü muayene edip hast içinde ssk irtibat bürosu var oraya gönderiyorlar
randevu sistemi getirmeye çalışıyolardı galiba ama o kadar kalabalıkki tam oturtamamışlardır ben gitmeyeli ,gene geleni muayene ediyorlardır

Policim yıllık izin durumu farklı canım, onu bizim insan kaynaklarına sordum.
Diyorki yıllık izin bizim şirketimizle alakalı, ona müdahale edemezler istediğin zaman kullanırsın ve de onlar bunu göremez zaten. Bildirmek zorunda değiliz.

Ama raporları e-devlet mi ne ordan direk gördükleri için geçerli olmuyormuş. Yani doğum izninden kesiliyor.

Ne zaman izne çıkıp ne zaman işe başlayacağın ve de kullandığın tüm raporlar sistemden otomatik görünüyormuş canım

Eskiden insiyatif sözkonusuymuş veya şirketler bazen raporları bildirmiyor sgk ya.
Bizimki öyleydi mesela tüm raporları bildirmiyorlardı. Maaştan kesinti falan olmuyordu 3-5 güne bakmıyorlardı yani. Ama şimdi öyle olmuyormuş şirket bildirmese dahi onlar sistemden görüyormuş canım

Yoksa benim dr. 32-37 arası başka nedenlerle veya başka bölümlerden(ortopedi, dahiliye vs. ) rapor verip 35.te iş bıraktıracaktı ama olmadı... Mecbur yıllık izin kullanacağım 35-37 arası 2 haftalık. 37. de çaşışamaz raporu alacağız zaten.

Kızlar birde doğum yapar yapmaz doğum raporunu yazdırmamız gerekiyormuş ki doğum paralarımızı tam alalım. Hastaneden çıkmadan mutlaka bu doğum raporunu al dedei bizim İK müdürü

sağol canım sevindim sorunsuz olmasına ikimiz de 30 haftalığız karşılaşırız belki :)

bizde dün gittik kızımla doktor amcamıza. 29+2 olmuşuz 1400gr olmuş benim tombişim bende şekerde var onun etkisi olabilir sanki çok büyümüş gibi geldi. birde hala makat gelişli sanırım dönmeyecek benim inatçı kızım. kafası da üstte olduğundan büyük görünüyor dedi ama bilmiyorum daha yüzünü göremedik duruş şeklinden dolayı. rapor olayı da çok karışık ben özelde sigortalı olarak çalışıyorum ama benimde sizler gibi rapor almam gerekecekmi acaba bilmiyorum belirsizlik çok kötü
birde şundan eminim en azından siz bir şekilde haklarınızı kullanacaksınız ben en fazla 2 ay izne ayrılabileceğim gibi gözüküyor hadi hayırlısı özelde şartlar daha ağır kızlar emin olun ama artık bu sıcaklarda çalışmak çok zor.
artık merdiven in çık yoruluyorum nefesim yetmiyor bazen yürürken de bıçak ağrısı gibi ağrılarım oluyor hızlı yürüyemiyorum. bir kaç gecedir de dizden aşağısına kramp giriyor çok kötü oluyorum

sağol canım ben de öyle düşündüm yıllık izin ayrı o raporlar ayrı dimi ama:)
evt doğum raporu önemli hemen yazıyolar hastanede zaten
bu durumda sen 35 haftalıkken iş bırakıyorsun demi doğru anladım

şekere falan bağlama canım gayet normal bebişin.. ben 28+2 de gittiğimde sırtımdan dolayı bebişime baktı 1358 gr dı.. bizimkide kafası yukarda hala döner inş...

aynı sıkıntıları yaşıyoruzz ( geçicek inşallah hepsiii ama geçene kadar çekeceğiz gibi duruo canım

Bayildim sen cok yasa emi...kadina tazikli su siksan daha iyiydi her seferinde sok etkisi...ama varya gercekten haddini bilmeyene bildireceksin bu toplumsal bi vazife :))

canım sgk pirimlerim tam yatıyosa tabiki sende alacaksın raporlarını üstelik bu yasalar bütün sgk çalışanlarını kapsıyo devlet memuru olman şart değil bende devlet memuru değilim.

Kizlar ya bu regl sancısına benzeyen sancıyı doktoruna soran olmuş muydu? Dünden beri var bende çok şiddetli değil ama sürekli

Benim Perşembe günü başlayan ağrım vardı karnımın solunda ; hiç geçmeyen ve karnımın orası semsertti ; bebeğin dayanmasıdır vs diyen oldu ; ama hiç geçmedi bu ağrı , kanama falan yoktu ; en son dün doktorumuzu aradık hemen gelin dedi ; ultrasonla baktı açılma yok dedi ama nst'ye sokalım sancı çıkarsa erken doğum riski olabilir dedi Allah'tan nst'de sancı çıkmadı .
Ben de 5-6 myom var ; onların ağrısı olabileceğini düşündük . Magnezyum başladım dün ve çok yorulma dedi . Bugün çok şükür biraz daha iyiyim ; sanırım hem psikolojik açılma olmadığını duyunca rahatladım hem de magnezyum iyi geldi diye düşündüm ama bakalım .
Allah'ım hepimizin bebeklerini vaktinde sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin .

Bende habire karpuz peynir ekmek bide Malta eriği yiyorum ne bicim bı karışım dımı ama nedense canım onları istiyor

Evet canım 35.ta ayrılacağım 39.da doğum inşallah bir aksilik olmazsa.... Yeter ama demi çok çalıştık yorulduk ....
Bu arada bizim sisitemden baktım 72 iş günü ücretli yıllık iznim var doğum izninden fazla
Eeeee zamanında kullanamadık tabi birikmişte birikmiş.
Doğumdan sonra ucun ucun onları da kullanacağım inşallah
Kimse duymasın kızlar aramızda

Sınıf öğretmenleri olarak 1 Temmuz da izne ayrılıyoruz resmen. Şu an 30 haftalık. Cumartesi dr. dan rica ettim 32. hafta diye rapor yazmasını kabul etmedi. SAT a göre yazmak zorundayım dedi. Çok kaybım olacak.

7 ay sonra evım temızlendı dıp kose cok sukur kadın sımdı gıttı oh be dünya varmış kızlaarrrr...:)

bıraz bebısımle yorulduk ama uzancam sımdı sızlere bakım bı dedım...

bu arada kızlar bız sımdı 8 aya mı grdikkk ?? k.kulubunn günlük takvımınde 8 aın bırıncı haftasında gorunuyoruzz

oohh oohh sakla samanı gelir zamanı
ben 35e kadar bekleyemiyciimmm 32 de bye bye 3 hafta da yıllık izi ekle 35 ediyo yani yeter daaaa

demekki dr a göre değişioo..bakalım benm dr erken wercekmi wersede bi kaç haftayı ekletsem bari...herşey bebiş için..zaten ağustos ayı boşa gidio....

şu doğum iznini uzattılarda uzattılarda istedikleri yasayı bigünde çıkartıolar....herkeste doğumizni 6 ay sanıo..gel de anlat..çıldırtıolar :))

Vallahi bravo canım ıslık çalabilsem çalardım o derece iyi yapıştırmışsın cevabını
Canım çok iri değil bebeğin korkma takviminde de 1400 gr yazıyor Kramplara gelince hepimiz aynı dertten muzdaribiz ben dünden beri sağ bacağımı kullanamıyorum çok zorlanıyorum yürürken
Fısıklar gösterimiz için davetiye hazırlamam lazım. Kaçıyorum, bebişlerinize iyi bakın :)
Kolay gelsin canım :)

Ayy ben bile rahatladım okuyunca temiz ev gibisi yok valla ... 8. aya girdik canım 28 ve 29. haftalar bittiğinde 8e girmiş oluyoruz çok çok azıcık kaldı kokularını duymayaaaaa

Bir de ben Nilüfer'in E bebeğim şarkısını dinliyorum bu şarkıya hastayım çocukluğumdan beri ama şimdi yüreğime dokundu sanki nasıl ağlattı beni , ay bu hamilelikkkk

Canlar hepinize iyi akşamlar....
Yine geçmişi bitiremedn gün bitti

Yarında işlerim var öğleden önce yokum
Hepinizi çok öpüyoruz kendinize iyi bakın

Kızlar baş dönmesi yaşayan var mı benim bugün bir kaç kez oldu bir anda oluyor ve bitiyor :18: Neyse ki ayakta çalıştığım bir işim yok kesin yere yapışırdım valla ...:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…