- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #30.341
evt bu raporlar için ensağlam yer bencede
doktor bişey demiyo demi burda takibin yapılmamış falan diye bide oraya randevulu mu gidecez canım
:26:
bende doğum parası için 170 aradım özelde yapsanda sgkdan parasını alırsın dedi hatta üst üste eminsiniz değil mi diye tekrar ettirdim.
kayıt altına alınıyo diye. bu arada kuzum 32 haftalık çalışır raporundan sonra yıllık izin olayına da olur dedi mi alo 170:)
benim raporun başladığı an yıllık iznimde başlayacak da
canım benim doktorun özel muayenehanesine gidiyorum hastanede çalışmıyor.doğum parası için de raporu sgkdan almak lazım ya o yüzden 32 ve 35 haftalıkken sgk hastanesine gidicem.
sabah erken gidip direk sıraya girmiştim ,takip filan yok zaten sıradan herkesi alıyorlar.32 hft raporu almaya geldim diyosun ,ayaküstü muayene edip hast içinde ssk irtibat bürosu var oraya gönderiyorlar
randevu sistemi getirmeye çalışıyolardı galiba ama o kadar kalabalıkki tam oturtamamışlardır ben gitmeyeli ,gene geleni muayene ediyorlardır
Policim yıllık izin durumu farklı canım, onu bizim insan kaynaklarına sordum.
Diyorki yıllık izin bizim şirketimizle alakalı, ona müdahale edemezler istediğin zaman kullanırsın ve de onlar bunu göremez zaten. Bildirmek zorunda değiliz.
Ama raporları e-devlet mi ne ordan direk gördükleri için geçerli olmuyormuş. Yani doğum izninden kesiliyor.
Ne zaman izne çıkıp ne zaman işe başlayacağın ve de kullandığın tüm raporlar sistemden otomatik görünüyormuş canım
Eskiden insiyatif sözkonusuymuş veya şirketler bazen raporları bildirmiyor sgk ya.
Bizimki öyleydi mesela tüm raporları bildirmiyorlardı. Maaştan kesinti falan olmuyordu 3-5 güne bakmıyorlardı yani. Ama şimdi öyle olmuyormuş şirket bildirmese dahi onlar sistemden görüyormuş canım
Yoksa benim dr. 32-37 arası başka nedenlerle veya başka bölümlerden(ortopedi, dahiliye vs. ) rapor verip 35.te iş bıraktıracaktı ama olmadı... Mecbur yıllık izin kullanacağım 35-37 arası 2 haftalık. 37. de çaşışamaz raporu alacağız zaten.
Kızlar birde doğum yapar yapmaz doğum raporunu yazdırmamız gerekiyormuş ki doğum paralarımızı tam alalım. Hastaneden çıkmadan mutlaka bu doğum raporunu al dedei bizim İK müdürü
bizde dün gittik kızımla doktor amcamıza. 29+2 olmuşuz 1400gr olmuş benim tombişimbende şekerde var onun etkisi olabilir sanki çok büyümüş gibi geldi. birde hala makat gelişli sanırım dönmeyecek benim inatçı kızım. kafası da üstte olduğundan büyük görünüyor dedi ama bilmiyorum daha yüzünü göremedik duruş şeklinden dolayı. rapor olayı da çok karışık ben özelde sigortalı olarak çalışıyorum ama benimde sizler gibi rapor almam gerekecekmi acaba bilmiyorum belirsizlik çok kötü
birde şundan eminim en azından siz bir şekilde haklarınızı kullanacaksınız ben en fazla 2 ay izne ayrılabileceğim gibi gözüküyor hadi hayırlısı özelde şartlar daha ağır kızlar emin olun ama artık bu sıcaklarda çalışmak çok zor.
artık merdiven in çık yoruluyorum nefesim yetmiyor bazen yürürken de bıçak ağrısı gibi ağrılarım oluyor hızlı yürüyemiyorum. bir kaç gecedir de dizden aşağısına kramp giriyor çok kötü oluyorum
teşekkürler canım. o beşikler sallanacak ta sallanacak geceler sabahlar boyuncaayy ne güzel
canım benim kayınvalidem de ilk başlarda hafiften lafını vurmuştu kız olduğu için. sinir etmişti beni. onun kızı yok iki oğlu var. ben de ona laf sokmuştum Allah ım iyiki kızım oldu keşke senin de kızın olsaymış ne şanssızsın demiştimhatta hala da sokuyorum lafımı ara ara depreşmesin diye, sen anlamazsın anne kız arasındaki ilişkiyi diye hahaha. napim yoksa tepeme çıkar
bizde dün gittik kızımla doktor amcamıza. 29+2 olmuşuz 1400gr olmuş benim tombişimbende şekerde var onun etkisi olabilir sanki çok büyümüş gibi geldi. birde hala makat gelişli sanırım dönmeyecek benim inatçı kızım. kafası da üstte olduğundan büyük görünüyor dedi ama bilmiyorum daha yüzünü göremedik duruş şeklinden dolayı. rapor olayı da çok karışık ben özelde sigortalı olarak çalışıyorum ama benimde sizler gibi rapor almam gerekecekmi acaba bilmiyorum belirsizlik çok kötü
birde şundan eminim en azından siz bir şekilde haklarınızı kullanacaksınız ben en fazla 2 ay izne ayrılabileceğim gibi gözüküyor hadi hayırlısı özelde şartlar daha ağır kızlar emin olun ama artık bu sıcaklarda çalışmak çok zor.
artık merdiven in çık yoruluyorum nefesim yetmiyor bazen yürürken de bıçak ağrısı gibi ağrılarım oluyor hızlı yürüyemiyorum. bir kaç gecedir de dizden aşağısına kramp giriyor çok kötü oluyorum
Kizlar ya bu regl sancısına benzeyen sancıyı doktoruna soran olmuş muydu? Dünden beri var bende çok şiddetli değil ama sürekli
Selam güzel anneler
Dün deliler gibi temizlik yaptım,gece ağrıdan uyuyamadığım gibi bugünde oturduğum yerden zor kalkıyorumBu halimle bile aklım hala gezme tozma peşinde!
Şimdiye kadar hep irademe sahip çıkmıştım ama artık kendime engel olamıyorum. Gözümü kırpınca bile çikolata kavanozunu görüyorumyarım ekmeği yedim ve kavanoz bitmek üzere hala tatmin olmadım. Ne olacak bu duruuum :18: Böyle gidersem doğurana kadar 70 kilo olurum
sağol canım ben de öyle düşündüm yıllık izin ayrı o raporlar ayrı dimi ama:)
evt doğum raporu önemli hemen yazıyolar hastanede zaten
bu durumda sen 35 haftalıkken iş bırakıyorsun demi doğru anladım
Evet canım 35.ta ayrılacağım 39.da doğum inşallah bir aksilik olmazsa.... Yeter ama demi çok çalıştık yorulduk ....
Bu arada bizim sisitemden baktım 72 iş günü ücretli yıllık iznim vardoğum izninden fazla
Eeeee zamanında kullanamadık tabi birikmişte birikmiş.
Doğumdan sonra ucun ucun onları da kullanacağım inşallah
Kimse duymasın kızlar aramızda
Vallahi bravo canım ıslık çalabilsem çalardım o derece iyi yapıştırmışsın cevabınıNe enteresan insanlar var ya allah iyi insanlarla karsilastirsin...
Kayin validemse bana attim 29.haftadayiz hala bulantin varmi yoksa kesin kizdir benim oyle olmustu deyip duruyo..her seferinde yok diyorum cok sukur ilk aylar oldu gecti.olsun genede kizdir diyo hem cinsiyet hemde isim takintisi var kafaya koymus kendi adini koyacak...
Hey yarabbi ya sanki herkes cocuk yapmayi hesaplamista adini koymak aklina gelmemis.
Dun aradim konusuyoz erkek olucak cok istiyorsan pipisinin fotografini gondeeyim dedim bu seferde soyleyecek birsey buldu.
Ben ilk evlendigim sene dusuk yaptim ona omer olsun deyip duruyordu hz.omer adaleti olsun diye ayni sene eltim hamile dogum yapti ona furkan ismini koydu bebek kiz oluncada koyamadi gecende gelmis bana diyooki gel en iyisi omer furkan koy...
Ama kuzulari sayiyorum tam o sira yani sinirler tavan yapti yok furkan falan Aras olucak ARAS dedim cok istiyorsan dogur bitanede koy...zorla kendine laf soyletiyorsun ya senin normal halin yokmu allah askina dedim kapattim telefonu...
Babanneymis bir kirik iynesi bile evimde olmayan cikar iliskiletinde kalmis bi anne babalik..bazen esime cok aciyorum uzuluyorum yazik..kimseye anne babasini secme hakki verilmiyo
Canım çok iri değil bebeğin korkma takviminde de 1400 gr yazıyorbizde dün gittik kızımla doktor amcamıza. 29+2 olmuşuz 1400gr olmuş benim tombişimbende şekerde var onun etkisi olabilir sanki çok büyümüş gibi geldi. birde hala makat gelişli sanırım dönmeyecek benim inatçı kızım. kafası da üstte olduğundan büyük görünüyor dedi ama bilmiyorum daha yüzünü göremedik duruş şeklinden dolayı. rapor olayı da çok karışık ben özelde sigortalı olarak çalışıyorum ama benimde sizler gibi rapor almam gerekecekmi acaba bilmiyorum belirsizlik çok kötü
Kolay gelsin canım :)Fısıklar gösterimiz için davetiye hazırlamam lazım. Kaçıyorum, bebişlerinize iyi bakın :)
7 ay sonra evım temızlendı dıp kose cok sukur kadın sımdı gıttı oh be dünya varmış kızlaarrrr...:)
bıraz bebısımle yorulduk ama uzancam sımdı sızlere bakım bı dedım...
bu arada kızlar bız sımdı 8 aya mı grdikkk ?? k.kulubunn günlük takvımınde 8 aın bırıncı haftasında gorunuyoruzz
Canlar hepinize iyi akşamlar....
Yine geçmişi bitiremedn gün bitti
Yarında işlerim var öğleden önce yokum
Hepinizi çok öpüyoruz kendinize iyi bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?