2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah bebişine cnm.doğum tarihimiz aynı birlikte doğarlar belki:) düzeldiğine çok sevindim kib

Canım çok sevindim güzel gelişmeler için. Bak ne güzel herşey yoluna girmiş.sende biraz rahatla,rahat bir uyku Çek bu gece.insanın kafası bişeye takık olunca herşey tatsız geliyor.sevgiler

cnm kramp için magnezyum ve kalsiyum kullanılıyor. gerçekten faydası oluyor. bazen magnezyumu içmediğim oluyor o gece yine kıvranıyorum. dr.'na söylersen yazar zaten.

Canm çok sevindim sorunların kalkmasına.. Maaşallah bebişine de sana da :)

kızlar ben bugün yatak koruyucu da aldım 10 lu paket.yavaş yavaş hazırlıkları tamamlamaslıyız korkuyorum valla ben hazırlıksız yakalanıcam die.sıra geldi hasta bezine onuda alırım bugünlerde inş

iyi aksamlar kizlar... Gecmisi pek fazla okuyamadim.Yaklasik uc gundur kasiklarimda agri,birazda sancim vardi dr umu aradim hemen gel dedi.nts de sanci cikmadi,altan muyanede acilmada yokmus ama yumusama varmis rahimde bide kizimin kafasi asagidaymis. Sizin meleklerinizinde kafasi asagidami acaba??Dinlenmem gerekiyomus temizlik bile yapmamam gerekmis(( yoksa erken dogum olabilirmis( korktum biraz cunku oglumda erken dogdu.kendinizi fazla yormayin fazla... Dikkatli olmamiz gereken bi donem...

Bebeğin beyin gelişimi bu gıdalara bağlı!

Yapılan araştırmalar anne adaylarının daha fazla süt ürünü ve balık tüketmesi gerektiğini gösteriyor.

inShare.
0

Lancet isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre; çocuklarda düşük IQ ve ilkokul çağına gelindiğinde görülen okuma zorluğunun sebebi hamilelik döneminde az iyot alınması.

İyot, özellikle beyin gelişiminde önemli rol oynayan, vücudun gelişimi ve enerji kullanımını dengeleyen tiroid bezi için gerekli bir maddedir.
Hamilelikte normalde olduğundan %50 daha fazla iyoda ihtiyaç duyulur. Çünkü hamilelikte tiroid hem sizin hem de bebeğiniz için hormon üretmelidir. Bebek büyüdükçe iyot ihtiyacı da devam eder. Doğumdan sonra anne sütü aracılığıyla bebeğin ihtiyacı karşılanır.

Temel iyot kaynaklarından biri süttür. Hamilelikte gerekli iyot miktarı günlük 250 mikrogramdır. Hamileler haricinde yetişkinler günlük 150 mikrogram iyot almalıdır.

Süt, yoğurt, yumurta, peynir, balık, kümes hayvanlarının eti, ekmek, meyveler ve sebzelerde bulunan iyot gelişim için çok önemlidir. Organik sütteki iyot miktarı normal sütten %42 daha azdır.

Canım ne kadar sevindim bilemezsin derin bir oh çekebilirsin artık darısı benzer sorun yaşayanların basına.

Mulberry de girip bir biz iyiyiz dese icim daha rahatlayacak

Canlarımm merhabaa

benim sizlere danışacak bir şeyim var kızlar,şimdi biz bağkurluyuz ama ben hep özel hastaneleri araştırıyorum doğum için birde şimdiye kadar düzenli, tek bir hekime gidemedim .. artık hastane ve doktorumu netleştiricem ama sice özele bir dünya para harcamayıp devlete mi gitsem,yoksa fark ödeyip özele mi gitsem? sizce hangisi daha güvenilirdir?

bikereye mahsus bişey olmaz canımm bayadır yemiyormuşsun.. bugünü kendine ödül verirsin :))) Diğer günler gene iradeye hakim

Bütün yemediklerimi sanki bir günde yemiş gibi oldum diyebilirim Akşam üstü markete gidip bir sürü çikolata aldım..kocişim bile şaşırdı 'naapıyon?çıldırdın mı?bunları yersen, ki yiyemezsin, çatlarsın' dedi Kendime inanamıyorum! İnşallah irademe hakim olabilirim. Her geçen gün daha da zorlaşıyor

şekeri olan hamişdaşlarım işiniz çok zor gerçekten.canın isteyip te bişeyi yiyememek pek kötü.hepinize sabır diliyorum ama bebişleriniz için katlanmanız lazım.ben size güveniyorum.bende şeker yok çok şükür ama bende kendim tatlı yiyemiyorum hamileliğin ilk ayından beri bu böyle.hatta çikolataya deliren ben kaç ay ağzıma sürmedim.bu günler az az tadına bakıyorum ama yine eskisi gibi değil.benim yerimde olmak isteyen çok anne adayı var biliyorum ama ben iradenize hakim olacağınıza inanıyorum kızlarrrr.sonunda en tatlı şekeri kucağınıza almak var :)

Canım ya çook çok geçmiş olsun. Nefes darlığı sıkıntısını bende yaşıyorum İlk olduğunda boğuluyorum zannettim. Zor bir durum ama yapacak bir şey yok. Hayırlısıyla kuzularımızı kucağımıza bi alsak..eminim her şeyi unutacaz

Yazık ya resmen cinayet bence..ne güzel Allah ikiz nasip etmiş şükürsüz insanlar
Cahillik bahane ya artık saglık ocakları bedava dağıtıyor korunma yöntemlerini , bunların işine gelmiyor tembellikten..

Canım bence Dr önemli
İlk doğumumda büyük bir devlet Hast. (Dogum hastanesi ) Dr unun özeline gittim o devlet Hast. De sezeryan dogum yaptım ama cok memnun kalmadım Dr dan kaynaklandı sıkıntı
Simdi özelde yapacagım Dr cok ilgili , riskli gebelik profesörüymus, güven verdi bana , bakalım hayırlısı .. .
Birde devlet Hast. De adam gibi muamele etmiyorlar ayrıntılı usg ye gitmiştim hic bilgi vermediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…