2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Puslu bir havadan herkese günaydın,her sabah aynı saatte insanın bacağına kramp girer mi eşim diyorki çalar saate gerek kalmadan senin kramplar uyandırıyo bizi diyo

çalar saat iyimişş

ya bu kramplara nasıl çare bulacağız. sözde magnezyum içiyoruz ama gene kramp giriyor. demek içmesek adım başı kramp mı gircek acaba anlamadım gitti. boşuna içiyormuşum gibi geliyor, iyi gelmediğini görünce

Nasılsınız yoldaşlarım.....geçmişi okumadan bi haber vereyim günaydın diyeyim dedim.... Sabah sabah güzel bi haber okudum amaaa bide gerçekleşşse bir an evvel......Haber şöyle....

Hamile işçi ve memurlara işyerinde özel ihtimam gösterilecek
Kadın çalışanlara müjdeli haberler geldi: Hamile ve çocuk sahiplerine muayene izni verilecek. Evrak taşıtılmayacak, zor işler yaptırılamayacak.Hamile işçi ve memurlara işyerinde özel ihtimam gösterilecek. Hazırlanan taslağa göre; iş ve çalışma ortamı, hamileliği riske atmayacak şekilde düzenlenecek. Hamile çalışanlara periyodik kontroller için izin verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde alt mevzuatta çalışmalar yürütüyor.
Takvim bu çalışmaların tüm detaylarına ulaştı. Hazırlanan Gebe ve Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarına Dair Yönetmelik Taslağı şu yenilikleri getiriyor: Çalışanlara hamilelikleri süresince periyodik kontrolleri için izin verilecek. Doktora muayene için gidecek işçi ve memur ücretli izinli sayılacak. Hamile veya yeni doğum yapmış çalışanların kendilerinin ve bebeklerinin sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde elle yükleme ve araçsız taşıma işlerinde çalıştırılmaları yasak olacak. Bu işlerde risk değerlendirmesi yapılacak. Gerektiğinde iş değişikliği sağlanacak. Hamilelik süresi boyunca hiçbir surette elle taşıma işi yaptırılamayacak. Hamile kadın işçi ve memur evrak veya çay götürme işinde çalıştırılamayacak. Gebe çalışanın çalıştığı yerdeki gürültü seviyesinin 80 dB(A)'yı geçmemesi sağlanacak. Gürültü seviyesi düşürülemiyorsa, çalışanın yeri değiştirilecek. Hamileler, hamileliği etkileyecek klimalı yerlerde çalıştırılamayacak. Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren çalışanların yaptığı işin niteliği göz önünde bulundurularak, çalıştığı yerlerin sıcaklığının ve basıncının sağlık ve güvenlik riski yaratmayacak düzeyde olması sağlanacak. Yüksek basınçlı hamileliği etkileyen yerlerde, hamile çalıştırılamayacak.

İŞTEN ATILAMAYACAK
Doğum izninden dönen kadın için kısmi süreli çalışma geçerli olabilecek. İzinden dönen kadın, isteğe bağlı olarak çocuğu 3 ya da 6 yaşına gelene kadar daha kısa süreli çalışabilecek. Çalışmada 2 formül üzerinde duruluyor. İlki kadının işyerinde kısmı süreli olarak çalışması, ikincisi ise evden (esnek) çalışma modeli. Esnek çalışma modeli daha çok doğum sonrası çocuğun anneye ihtiyacı olan ilk yılı kapsayacak. Kadınların 'kademeli yükselme' ve kıdem de dahil tüm özlük hakları korunacak. Şu anda SSK'lı anneler 2 çocuğu ancak borçlanabiliyorlar, bu sayı artırılacak. Doğum sonrası işe dönen kadın için işe alınma zorunluluğu getirilecek.

DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA ÇIKIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum izninin 24 haftaya uzamasını öngören çalışma yasalaştığında, doğum yapmış ancak halen doğum izninde olan kadınların da faydalanabilmesi için düzenleme yapabileceklerini söyledi. Doğum izni süresini artırmayı da öngören 'çocuk teşviki'ne ilişkin çalışmada son aşamaya gelindi. Konu üzerinde çalışan Çalışma, Maliye, Aile, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıkları, önümüzdeki hafta yeni düzenleme konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapacak. Şahin, geriye dönük olarak bir düzenleme yapılıp yapılamayacağına bakılabileceğini söylerken, yasa çıktığı anda doğum yapmış ancak doğum izni devam eden kadınlar için de bir düzenleme olabileceğine işaret etti.

Haber kaynağı MEMURLAR.NET

Gerçi işyerinde ben fazla sorun yaşamıyorum rahatım....her hastaneye gitmem gerektiğinde izin alırkende sorunum yok hergün olsa izin verirler yani....sadece şu 6 aya çıksa bir an evvel iyi olacak......neyse ben bi geçmişi okuyayım anca gelirim......

çok sevindim canım müjdeli haberine...

günaydın tatlı anneler ve bebekler...

Son düzenleme:
Günaydın kızlar,

Sabah sabah yine şikayetler sıralanmış. Birtanede benden gelsin kızlar boğaz ağrısına ne iyi geliyordu canım acıyor yahu

QUOTE=arasta;30584239]Selam kızlar:) bugün doktor kontrolümüzü olduk güzel kızım 30+6 çıktı ultrasonda Renkli dopplerde sadece radyolog gördü kızımı ben göremedim. Kordondan kan akışına filan baktı kanın akış yeri renkli görünüyor diğer yerler normal sadece kafamı kaldırıp 1 kez bakabildim, sonra da sonucu doktoruma götürdüm 31 haftalıkken çağırdı yani o zaman görebilicem. Neyse çentik filan yok herşey yolunda çok şükür.

Bir sürü alıntı yapmıştım, maalesef sayfa dondu yenilemek zorunda kaldım hepsi gitti. Bana geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlarım, çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız:)

Medcezir tatlım mobilyan benimkiyle aynı nerdeyse benimki little colorstı ondan sordum :)[/QUOTE]

O sisko İda'ya söyle yerim ısırırım tOntik yanaklarını totisini :) maşallah yavruma annesi

Günaydın annecikler...
Bugün rüyamda kızım ayağını karnıma dayamış ayak izi görünüyordu. Eşimi uyandırmaya çalışıyorum tamam sonra bakarım diyo kalkmıyo ona sinirleniyorum bidaha böyle yapmazki diyorum gene kalkmıyo. ssz Sinir oluyorum kızımın ayağını okşuyorum. Çok güzeldi minnoşumun ayağı
Dün çok az hareket etti biraz ona telaşlanmıştım canım kızım rüyamda beni motive etti. Sabah uyandığımdan beride kıpır kıpır kuzucuğum...
Ayyy çok heyecanlıyım bennnn. 2 ay kaldı artıkkkk

günaydın canlar
istanbulda öyle güzel bi hava varki püfür püfür serin ohhhh bana çok iyi geldi yanıyorum zira bütün camları açtım içim serinledi yahuu

Günaydın yawrular hava ya nolmuş böle yaa bi kapalı bi rüzgar için daraldı sabah sabah kalkar kalkmaz terasa çıktım akşamdan Kaan'ın cicilerini yıkayıp asmıştım kurumamış kahvaltı falan yapalım o zamana kurur inşallah bu arada inşallah bu izin olayı meclis kapanmadan çözüme girer ben çalışmıyorum ama çalışan anneler için çok önemli benim arkadaşım bıraktı oğlunu küçücüktü küçücük yawru anneden ayrı mamalarla büyüdü çok zor gerçekten inşallah Rabbim bu kasar hamilenin yüzüne bakar rte ' ye insaf verîr de kanun hemen yasalaşır

Günaydın kuzucuklar öpüyoruz sizi kızımla

Kızlar baş dönmesi yaşayan var mı benim bugün bir kaç kez oldu bir anda oluyor ve bitiyor :18: Neyse ki ayakta çalıştığım bir işim yok kesin yere yapışırdım valla ...:44:

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine 2 saatte bir mutlaka bişeyler ye tansiyonlar iyice dengesizleşti.

Tatlım çok sevindim darısı diğer arkadaşlarımızın başına. İnşallah mulberryden de iyi haberler alırız. Ben bile rahatladım kimbilir sen nasıl rahatlamışsındır canım ya

Geçmiş olsun canım her kafası aşağıda olan bebek erken doğacak diye bişey yok ki. Erken doğum daha çok rahim kanalına bağlı. Yumuşama var dinlen dediyse sen hiç yorma kendini canım Allah korusun.

Maşallah tosuncuk kızına Topiğin en tombul bebekleri senin İda ve redin Ada Sare' si olacak galiba. Hepimiz sizinkileri ısırcaz

Valla canım aynen öyle muzmu yesek ki kramplara iyi geliyo diye duymuştum sabahda acısından zor yürüyorum

Günaydın Kızlar;

Luboyf cum gözün aydın canım, çooookk sevindim.... Allah dualarımızı geri çevirmedi bak :) İnşallah hepimiz sağ sağlim kavuşacağız bebişlerimize

Valla canım aynen öyle muzmu yesek ki kramplara iyi geliyo diye duymuştum sabahda acısından zor yürüyorum

onu bende duymuştum canım ama oda kabızlık yapıyormuş diye yemeğe korkuyorum gece ayağımı uzatmaya korkuyorum ya uyku halinde gerinir gibi bi uzatıyorum bidahaa çığlıkk

hayatımda ilk kez geçen gün mutfaktayken el parmaklarıma kramp girdi üst üste bindi elimde rende vardı fırlattım onu bi bağırdım kocam koşarak gelio ne oldu diye :)))

Son düzenleme:

yazık bu kocaların nedir bizden çektiği allah hepimizin yardımcısı olsun

dün benim oğlumda hareket etmedi çok korkuttu bide doktor bana demiştiki suyu fazla hareketlerini kontrol et kordona dolanabilir sabaha kadar kurdum kafamda sabah tekmelemeleriyle uyandım demekki arada bir dinlenme izni yapıyorlar rabim hepimize sağlık afiyet versin.

gunaydnnn kızlarr...bnmde gece bacağıma bı agrı gırdıı butun gece gerıl gerıldı sabh kalktm hala vardı saka gbı :)bde artık yatmak cok zor oluyoo ya bnm karnım acayıp gerılıyo yatıncaa nefes alamıyrmm nefes darlığı varr çarpıntım var kalbımı dınlıyrm resmenn ayyyy yaslı teyzelere dondum yaaa :) o sıcaklarda nası uyucaz napıcazzz bnı onun telası sardıı....dünde kabızdımm ondan mahvodum bugun onu astımm başka dertler allah yarmdıcmz olsunnn ....eskıden 10ar tane flan nası dogururlarmıss ben bılmıyrmm...sıkayetlerı olmazmıymıs bacımm yada devır degstıı bn anlamadımm .....bde az once bı rüyayla uyandımm ter ıcınde....yolda gdıyrzz kocamla eskıden bana takılan bı salak vardı o goruyo bızı ooooooo mutluluklarr dıye bagırıyoo kocam ıskıllenmıyo ne dıyo bu ne alak dıyo bu arada o salak arkamızda flan dolanıyo...bı masaya oturuyorz o da yan masaya otuuruyoo tartısıyrz bız bu çocuk bnden degıl dıyoo kocamm delırıyormm masada ne varsa bardakk bılmem ne atıyorm yüzüne yere kırıyormm..kalkıp gdıyrm ordann buda yan masadan bana sırıtıyo basardm der gbı....ayyy ter ıcınde kalktımm acık bı tarafmda yoktu ama bu neyın nesıydı anlamadım :)

meltowski bana özelden mesaj atmışın ama ben cvp yazamadım. toplam mesaj sayım 100ün altındaymış. ben de koruda yapıcam canım ama sen benden önce yapıcan daha erken kavuşcan kuzuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…