2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ona şükür canım onuda yapmasa :26: ay valla gülesim gelio hallerimizee bende öyleyimm dönerken :) bi bacağımın altında yastık koymaya başladım şimdi dönerken onu unutuyorsam bidaha dönüp yastığı alıyorum dönmeye devam çok özledim yüz üstü yatmayıı eşim hep yüzüstü yatıyor bi bağrıyorum bazen düzgün yat die sırt üstü yatıo hemen

kızlarr bnde bı tuhaflık var kasılma sandığım seyler kasılma degılmısss 2 kre nst ye bağlandım adam sırf gönlüm olsun dıyee sancı çıkmadı..kramp sandığım seyde kramp degıl galıba ...cnku bnm bacağıma mesela agrı gırıyo sabaha kadar agrıyo oyle kaskatı flan kesılmıyrmm ama agrıyo sureklı....bzde bı tuhaflık var sanırım :)

Ağrılar da magnezyum eksikliğinden oluyormuş diyorlar canım doktorun verdimi sana magnezyum?

VeRdı ama ben düne kadar çok ağrım yok diye düzenli kullanmadım toplasan en fazla 4-5 kere kullandım. Ama dünden beri agirlastigimi hissediyorum artık . Doktor ağrın yoksa hergün kullanmana gerek yok haftada 3-4 alsan yeter demişti vitamin gibi duşun dedi. Siz düzenli mı alıyorsunuz ?

kızlar sizde de oluyormu daha öncede bikaç kere olmuştu ama anlam verememiştim benim oğlum çok hareketli bi bebek değil başından beri bu şekilde küçük tosbagam geçen hafta ki kontrolde aşagıya döndüğünü görmüştük zaten herneyse 1 haftadır sürekli rahim kısmımda pıt pıt hıçkırıklarını hissediyorum eşime söyledim gülüyor yok daha neler diye vallahi kızlar günde bazen 4-5 kere oluyor pıt pıt diye atmaya bi başlıyor bazen dakikalarca sürüyor tekmeden daha çok bu pıtlamaları yapıyor bide ayagını 3 gündür dayadı sag kaburgamın altına arada bide iyice tekmeyi atıyor anneye

Kızlar bu kramplar sadece magnezyum eksikliğinden olmuyor. Sıvıyı yeterli almamak, kalsiyumu yeterli almamak, çok ayakta kalmak ya da çok oturmak(dolaşım sistemi) gibi şeyler de sebep olabiliyor. Bakın kramplar için öneride bulunmuşlar.

Krampları önlemek için;

Bol bol su için.
Hergün yürüyüş yapın.
Kalsiyumdan açısından zengin bir beslenme uygulayın. Günde en az 2 bardak süt, bir kase yoğurt ve bol peynir tüketin.
Egzersiz yaparak kan dolaşımı hızlandırın. Özellikle uyumadan önce 10 dakikalık küçük bacak egzersizleri yapın.
Bol meyve yiyin, özellikle muz ve kivi gibi potasyum açısından zengin meyveleri tüketin.
Yeşil yapraklı sebzeler ve baklagiller gibi magnezyum ve potasyum açısından zengin besinleri pişirin.
Balık, kırmızı ve beyaz et gibi mineralleri yüksek yiyecekleri alın.
Ayaklara ve baldırlara masaj yapın ya da yaptırın.
Uzun süre ayakta kalmayın ve çok uzun süre hareketsiz oturmayın.
Yüksek topuklu ayakkabı giyemeyin ve dar giysilerden kaçının.
Yatmadan önce duş alın.
Uyurken sol yanınıza yatın.

Sorma canım ben de özledim yüzüstü yatmayı ssz bazen yan yatarken dönüvercek oluyorum.
Sırt üztü de zararlı imiş ama her yöne yatıyprum yoksa uyuşuyorum. Son uykuya dalma pozisyonum sola yatarak oluyor ama het sırt üstü uyanıyorum.
umarım minnoşum zarar görmüyodur.

Dun gece benimde sol kasik tarafimda surekli ayni yerde pitirdadi durdu 10dan fazla dedim hickiriyor babasida elini koydu dinledi endise etti bi bakalimmi netten cok hickirik bisey yapar mi diye
Hatta dun gogus altimda hissettim ilk defa cok sert dayadi ara ara sanirim ayaklariydi oyyy benim minik kizimda dondumu bas asagi yoksa

Ben osteocare kullanıyorum canım sadece kramp değil ağrım da çok oluyor. Bu haptan her akşam yemekten sonra 2 tane içiyorum doktorum öyle söyledi. Magnezyum+kalsiyum+D vitamini desteği bu.

evet canım benimde hıçkırıkları rahmimin orda uzun süreli oluyor. bir iki pıt pıt deil yani.. 5 dk. rahat sürüyor desem abartmam... hareketleri ayrı ama karnımın içinde ordan oraya dalgalanıyor resmen dün akşam kocam gördü o halini aaaaaaaa diye şaşırıyor :))) ben hıçkırdıgınıda kocama hissettirmiştim.. elini rahim bölgemin üstüne koydum pıt pıt pıt hissetti ki karnım açıktı baktığında görebiliyorsunda etin seyiriyor

canım benimkide bir haftadır bu şekilde belkide dönmüştür ben bigün çok fazla kaburga acısı çektim içim kabıma sıgamıyor gibiydi oğluşum hareket ettiğinde eşime dedimki sanırım aşagıya dönüyor dedim eşim yine sakin sakin yok canım dedi ve kontrole gittiğimizde başaşagı oldugunu görünce şaştı kaldı

Ben osteocare kullanıyorum canım sadece kramp değil ağrım da çok oluyor. Bu haptan her akşam yemekten sonra 2 tane içiyorum doktorum öyle söyledi. Magnezyum+kalsiyum+D vitamini desteği bu.

canım bende bu haptan içiyorum gece yatmadan önce ama ben sadece 1 tane alıyorum devlet karşılamıyor zaten geçen bitti yeniden aldım doguma kadar devam dedi doktorum

Hmmm ben okadar siddetli agri aci hissetmedim belki baska yeridir
Haftaya gidecegiz kontrole ozaman ogrenecegim artik ne durumda

o kaburga ağrısı bnde bugun mevcut bde gogusumn altında bı sıslık var mınık bı totuşş olmasn o :)dondumıkı bnm zıllı :)

aynen başladımı bayag sürüyor genelde sabahları daha fazla oluyor işyerinde otururken özellikle benim oğluş marifetlerini babasına göstermiyor canım eşim elini koydugunda pek hareket etmez kendim hiç o an açıp bakmadım bi daha evde olursam bi bakayım pıtlamalar dışardan nasıl görünüyor diye

bende yan yattığımda uyuşuyorum yaaa şimdi yeni bişey çıktı ellerim karıncalaşıyor her tuvalete kalkışımda bıyyyy... bide sıcakta zor yatıyorum hepten sola yatsam karnım gergin sağa yatsam gergin bi bacagımı ya kocamın üstüne atıyorum yada başka yastığa

uyuşupta sırt üstü yapıyorumki kendimi kocam uykumuzun arasında uyandırıyor aşkım sırt üstü uyumusun die hadi hopp tekrar bi yana dönüyorum

kızlar milliyette bugün yazı var ,doğum izni 24 hftya çıkıyor, kadın çalışanlara ayrıcalık getiriliyor diye
artık gebelere evrak taşıtmayacaklarmış
hadi bakalım hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…