2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nıye kızz doğumdan snra ınsan kendını bıraz güzel hissetmek ıster tak bacım tacını fıstıkk gbı :)ılk aldığın o olsun tabıı :)

bizde seni özledik tatlışşşş
hazırlıklar bittimii ne güzel bi gece hem mirac kandili hem eşinin d. günüü bereketli ,sağlıklı bi yıl olsun kızınızla...masal kızın annişi

cucu avatardakı resm nası guzelmıss cnmm baba anne bebıss kucuk ellere bakk kıyamamm ya :)

aaa giyilebilirse benimde giyilmemiş ölece duran bi takım pijamam var bi deniyim ben onu olmadı onu da koyarım saol canım
loğusa pijaması deyince 2-3 katı fiyat oluyooo

yeter bence canım yaz günü zaten battaniye çok kullanılmaz evt pijama tabiki lohusa olması şart değil ya doğumdan sonra hamile göbeği olmaz zaten
bir de hasataneden çıkarken giymek için pijama dışında eşortman tarzı bişeyler koymak lazım

Daha önce de yazmıştım, özellikle ilk kez doğum yapacaklar kötü hikayeler okumamalı, mümkün olduğu kadar az düşünmeli doğumu diye ama madem hiçbirinizin aklından çıkmıyor:)) Ben de kendi doğum hikayemi anlatayım sizlere. 42. haftaya girmiştim. Doktora yalvararak suni sancı ile doğumu başlatma eylemini iki gün daha erteledim. 22 Kasım sabahı için anlaşmıştık. Gece saat ikide komedi dizisi olan Seinfeld'den bölümler izledik kız kardeşlerimle ve yattım. Saat sabah beşte sancılarla uyandım. Adet sancısının biraz daha şiddetlisiydi sadece. Nasılsa saat 9 gibi hastaneye gideceğiz diye eşim dahil kimseyi uyandırmadım. Kitap okumaya çalıştım ama pek başarılı olamadım:)) Gezindim evin içinde. Saat 9 gibi tuvalete gittiğimde nişanım geldi. Hastaneye vardığımızda lavman yapıldı ve suni sancı için serum takıldı. Yarım saat içinde ebelerin kontrolünde açılmanın 7-8 santim olduğu anlaşıldı ve ebeler birbirine bakarak "şaka gibi, herkesi geçeceksin" dediler. Kollarımdan tuttukları gibi doğumhaneye götürdüler. O sırada kasılma tamamen kesildi. Ben ıkınmaya çalışıyordum, doktor kendimi yormamamı, sadece büyük tuvalet gibi baskı gelince ıkınmamı söyledi. Üç ıkınmada bebeğim dünyaya geldi. Daha önce de yazdığım gibi 4.100 gramdı ve kafasına büyük diyorlardı:)) Beni doğumda zorlayan tek unsur, zaten çok su içen biri olduğumdan çok susamam oldu. Doktor bana su filan verdirmedi, insafsız:)) Ağzıma ıslatılmış peçeteler verildi sadece. Burda hata benimdi aslında çünkü bu nefes teknikleri vb. şeylerden bahsediliyor ya, çok iyi bilmeden öyle nefes alıp vermeye çalışmıştım suni sancı verilirken. Benim için gereksizdi, çünkü zaten kolay ilerleyen bir doğumda bir işe yaradıklarını sanmıyorum. Bir de doğal doğum yapan diğer arkadaşların dediği gibi hemen ayağa kalkıyorsunuz kısmı var tabi. Sezaryen yapılan arkadaşlarım narkoz aldılarından ilk saatleri hatırlamadıklarını ve bebeklerini buğulu hatırladıklarını söylüyorlar bana. Ben o gece canım sıkıldığından eşim ve kardeşlerimle hastanenin kafeteryasına gidip çay içtim. Fakat sakın benim yaptığımı yapmayın, çünkü ebe kızdı bana:)) İşte böyle... Bir de neden sürekli erken doğumdan bahsediliyor bunu anlamakta da güçlük çekiyorum. Hani derler ya, yüz kere söylersen olurmuş diye. Erken doğum oldukça riskli bir olay. Ayrıca bebek yeterince güçlü olmadığından pek çok manevi ve maddi komplikasyon ve problemlere yol açabilir. Bir de tabi hala paylaşılan zor doğum hikayeleri var. Okumanız yüzyıllardır kadınların pek çok koşulda gerçekleştirdiği doğum olayına zihinlerinizde oldukça negatif anlamlar yüklüyor diye düşünüyorum. En iyisi bu son ayların kıymetini bilmek. Çünkü inanın bana bebek dünyaya geldikten sonra çok daha fazla sorunu oluyor. Herkese neşeli ve sağlıklı son aylar ve kolay doğumlar diliyorum tekrar...

Son düzenleme:
Merhaba herkese arkadaşlar bugün sabahtan hiç giremedim şimdi de bir selam verip çıkıyorum. Kendinize iyi bakın öpüldünüz kuzular

kızlar normal doğumda vajinal enerji diye birşey varmış ve bu bebeğe geçiyormuş ve doğum sancılarıyla birlikte Allahın izniyle günahlar affoluyormuş.
eğer aksi bir sıkıntı yoksa normal doğumu isteyin zaruriyet dışındaaaa

Merhaba güzel anneler ben bugün izinliyim evdeyim dün alış veriş yaptım bir gecelik ve sabahlık iki de çok hoş pijama aldım öyle çok janjanlı değil spor ve rahat edebileceğim türden, yıkadım kurumasını bekliyorum ütüleyip valize yerleştiricem . Oğluma da english home dan iki tane nevresim takımı aldım bir tane de şirin sepet aldım dolabında kalsın çoraplarını eldivenlerini yerleştiririm dağılmaz

hayırlı olsun güle güle kullanın canım yarın bende bakıcam english home inş ne kadara aldın nevresimleri 39 tlik olanlardanmı aldın yeri nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…