2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlaaar bu mide yanması beni öldüreceeeekkk resmen midemde ki asit boğazıma kadar geliyor
bunu geçirmek için ne yapmak lazım bilgisi olan var mı acep

ayyy bu arada öğle arası english home gittim minik kızıma nevresim takımı aldım birde bebek havlusu köşede şapkası olanlar var ya
%25 indirim sepetindeydi 45 tllik nevresim 34 liraya geldi desenine bayıldım minik minik güller çarşafı da mavi putikare nevresim düşünenler varsa English home uğrayın çok uygun fiyatlar.
yavaş yavaş eksikleri almaya başalayınca heyecanım arttı

kızlar ne şanslısınızz yaa ultrasonlarınızı renkli net görüyorsunuz.. ben her seferinde 2 boyutlu görmekten gına geldi hiç bişey anlamıyorumda deli oluyorrum keşke benim kızımda yüzünü sakla ama 3 boyutlu yada renkli görsem

Son düzenleme:

aaa süpermiş policimdeneriz bizde inş. yara olmaz ama olursa aklımızda kalsın...
bende hamile kalmadan önce tv de izlemiştim suna dumankaya bi tarif vermişti meme bası ve cevresine sürmek için not almıştım...
1 elmayı fırında pişiriyosun yumuşak kısımlarını alıp macun kıvamına getiriyosun 1 tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırıp meme başı ve cevresine sürüyosun 10 dk bekletip siliyosun...

Hadi ya direk kendi eliylemi ölçüyoo:/// üff ya utanıyorum zaten hem de korkuyorum. Benim arkadaşım bişey soktu demişti acaba yanlış mı hatırlıyorum.. Neyse başa gelince görücez

nebilim canım belki doktordan doktora yada hastaneden hastaneye farkeder.. ilk bebeğin kesesini kalp atısını net görüp duymak için benimde alttan o cihazla bakıyordu belki catıyada öyle cihazlar bakar. arkadasımınki eldiven giyip bakmış.. eee o eldivenlerde kuru birazcık gerilmiş belki ondan acımıstır.. başa gelince dediğin gibii görücez cnm ve mecbur başımıza gelecek

bende bayılıyorum english home un ürünlerine cok seker seyler var yaa
güzel günlerde uyusun meleğin policimm alışveriş yapmak cok zevklii yaaahele bebiş esyalarıı süperrr

Benim bu 3. dopplerimdi 1 tane bile net resmimiz yok Bu kez o kadar dualar ettim göstersin diye ama inatçı böcük açmadı yüzünü :) Bir de yumruk atıyo aletin gezdiği yere çok uğraştırdı çooook

kızlaaar bu mide yanması beni öldüreceeeekkk resmen midemde ki asit boğazıma kadar geliyor
bunu geçirmek için ne yapmak lazım bilgisi olan var mı acep

canım benimde oyle gaviscon kesmedi diye doktorum sabah ac karnına içilcek hap verdi.. onu içtiğim zaman ogün öyle yanmam olmuyor ama ıcmezsem felaketim oluyor... doktoruna bi danış istersen

aaaa o nevresimi geçen akşam ben elime aldım kocitom içinde mavilik var diee burun kırın yaptı bende bıraktım mecbur english home bayılıyorum ya halımızı ordan aldık o akşamı bitan düz gül kabartmalı halı kalmış hemen aldık.. yuvarlak kestiricez şimdi onu 2 tane cıkarıcaz içinden.. pamuklu yorganda alıcaktık ama kalmamıştı.

NASIL YAPILIR?

ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..

Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

Çatı darlığı:
Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır. Ancak bu herzaman mümkün olmaz, yani çatı muayenesi herzaman doğum şeklini kesin belirleyemeyebilir bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir. Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu, durumu değerlendirilebilir bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muyenesi daha net bilgi verir. Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastalaların normal doğum denenmeden farkedilmesi için gereklidir.

Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.

:))) teşkler cnm aydınlattın bizi

Benim çevremde hep yakın zamanda kolaylıkla normal doğum yapmış insanlar var o yüzden hiç korkmuyorum en başından beri ben de normal istedim herkesin gönlüne göre olur inşallah. Zor da olsa bence dünyanın en güzel duygusu... Tabiki etrafta o kadar acıya niye katlanacaksın ya da oranı keseceklerine karnını kessinler iz kalmaz gibi şeyler söyleyenler de var ama hepsine kulak tıkıyorum. Bir aksilik olmadığı sürece son tercihim ameliyatla bebeğimin alınması Tümör mü benim bebişim ameliyatla alsınlar Ay çok büyük konuşuyorum büyük laflarıma tövbeler olsun...

banada kaynanam b.görümcem başta olmak üzere baya tepki veriyorlar. normal neymiş sezeryan en rahatıymış.. kaynanam normal zor dogurmu inş. bana benzemezsın gozlerım patlıodu die töbe yaaa anacım varken sana nie benzicem kanımmısın canımmısın alalala cok gıcık olurum o lafına.. herseferınde derım bı aksılık olmadkca normal die.. bana ınat yapar gibi dogu mzamanı sacını basını yaptırır oyle gıdersı ndıo.. sezeryanlılar oyle yapıyor diorum bende.. Annem destekçim bide kocam sen nasıl istersen die erkek haliyle. hatta bu hafta doktorun soyler artık normal mi falan dedi.. herkese göre farklı kimimiz sezeryan ister kimimiz normal. bunu yargılamak ta kımseye düşmezzz.. milelt cok bilio muhalefet sırfff

Son düzenleme:

demek ki bu erkeklere evlenince gerçekten birşeyler oluyor :) allahtan ben de evimi seviyorum evde vakit geçirmeyi de ama nereye kadar.. insan bazen şöyle bir hava değişimi istiyor.bir de istanbulda yaşıyoruz, şöyle gidelim diyorum h.sonları yeşilköye,yıldız parkına falan kahvaltılara, akşamları denize karşı bir yerde yemek yiyelim ara sıra,adalara gidelim..dedim ya hamileliğimi bahane ediyor şu an. oğlumuz doğsun hep birlikte gezeceğiz aşkım diyor.. asıl o zaman daha çok bahanesi olacak. bebek küçük, hasta olur, ağlar bilmem ne şimdiden başladı bebek kırk günden önce evden çıkması doğru değilmiş dedim hangi devirde yaşıyoruz.. neyse ki akıllılık ettim de bunu böyle görünce ehliyetimi aldım. artık oğlumla beraber gezeriz, haftasonları hooop ananeye dedeye teyzelere :) o da evinin tadını çıkarır artık

canım bebişinin odasının resimlerinin olduğu sayfa kaçtıı bulamıyorum anneme göstereceğim:44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…