- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #32.321
benim oğlanda öylekendini beğenmiş diyorum ben .doktor net bir resim yakalıyım diye kaç dk bekledi. bir elini indiriyor ,diğerini kaldırıyor. hep yüzüyle oynuyor kendini tanımaya çalışıyor galiba
ama ben aynı bana benzettim annesinin oğlu minikim:)
benim göğüs uçlarımda yara olmuştu...ciddi anlamda acı çekiyodum.
kızlar noldu biliyomusunuz uzaktan bi aile dostumuz başka şehirde yaşıyo annemi arıyo diyoki dün gece bi rüya gördüm ..rüyasında bir zat ona diyorki polinin göğsü yara olmuş üzülmesin ballı ılık su yapsın her emzirmeden önce pamukla silsin diyo.. kadın hemen annem anlatıyo annem de bana okadar duygulandım ki hemen yaptım ve gerçekten fayda etti bunu herkese söyledim ..
Hadi ya direk kendi eliylemi ölçüyoo:/// üff ya utanıyorum zaten hem de korkuyorum. Benim arkadaşım bişey soktu demişti acaba yanlış mı hatırlıyorum.. Neyse başa gelince görücez
ayyy bu arada öğle arası english home gittim minik kızıma nevresim takımı aldım birde bebek havlusu köşede şapkası olanlar var ya
%25 indirim sepetindeydi 45 tllik nevresim 34 liraya geldi desenine bayıldım minik minik güller çarşafı da mavi putikare nevresim düşünenler varsa English home uğrayın çok uygun fiyatlar.
yavaş yavaş eksikleri almaya başalayınca heyecanım arttı
benim oğlanda öylekendini beğenmiş diyorum ben .doktor net bir resim yakalıyım diye kaç dk bekledi. bir elini indiriyor ,diğerini kaldırıyor. hep yüzüyle oynuyor kendini tanımaya çalışıyor galiba
ama ben aynı bana benzettim annesinin oğlu minikim:)
kızlaaar bu mide yanması beni öldüreceeeekkkresmen midemde ki asit boğazıma kadar geliyor
bunu geçirmek için ne yapmak lazım bilgisi olan var mı acep
kızlaaar bu mide yanması beni öldüreceeeekkkresmen midemde ki asit boğazıma kadar geliyor
bunu geçirmek için ne yapmak lazım bilgisi olan var mı acep
ayyy bu arada öğle arası english home gittim minik kızıma nevresim takımı aldım birde bebek havlusu köşede şapkası olanlar var ya
%25 indirim sepetindeydi 45 tllik nevresim 34 liraya geldi desenine bayıldım minik minik güller çarşafı da mavi putikare nevresim düşünenler varsa English home uğrayın çok uygun fiyatlar.
yavaş yavaş eksikleri almaya başalayınca heyecanım arttı
NASIL YAPILIR?
ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..
Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.
Çatı darlığı:
Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır. Ancak bu herzaman mümkün olmaz, yani çatı muayenesi herzaman doğum şeklini kesin belirleyemeyebilir bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir. Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu, durumu değerlendirilebilir bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muyenesi daha net bilgi verir. Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastalaların normal doğum denenmeden farkedilmesi için gereklidir.
Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.
Rüyamda okadar rahat dogurdum ki dediğin gibi yağ gibi aktı bebeişim. bunalrı okuyunca heptenn rahatladımmm.. hem okadar kötü biey olsaa nie 2. 3. dogrulsun ki...baştan beri normal istedim inş. herseyım normal devam ederde öyle olurrr
:))) teşkler cnm aydınlattın bizi
Benim çevremde hep yakın zamanda kolaylıkla normal doğum yapmış insanlar var o yüzden hiç korkmuyorum en başından beri ben de normal istedim herkesin gönlüne göre olur inşallah. Zor da olsa bence dünyanın en güzel duygusu... Tabiki etrafta o kadar acıya niye katlanacaksın ya da oranı keseceklerine karnını kessinler iz kalmaz gibi şeyler söyleyenler de var ama hepsine kulak tıkıyorum.Bir aksilik olmadığı sürece son tercihim ameliyatla bebeğimin alınması Tümör mü benim bebişim ameliyatla alsınlar Ay çok büyük konuşuyorum büyük laflarıma tövbeler olsun...
Aaaa benim kocamı anlatmışsın :) Benim eşim de gezmeyi sevmez onun nedeni bütün gün insanlarla uğraşıyor akşama kadar araba üstünde telefon kulağında. Bense işyerinde odamda yalnızım akşam eve gidiyorum yine yalnızım eşim çok geç gelir özellikle nisandan itibaren 11lerde geliyor. Haliyle benim içim şişiyor 2 insan yüzü görmek istiyorum. O yüzden çıkmak kalabalığa karışmak istiyorum eşimse sakin sakin evimizde oturalım istiyorEskiden balık tutmaya çok giderdik hem de hayal kurardık ilerde çocuğumuz olursa o da gelir düğümlenen oltaları o çözer diye Yıllar oldu balığa gitmiyoruz offf of ben bu akşam bi söyleneyim
canım bebişinin odasının resimlerinin olduğu sayfa kaçtıı bulamıyorum anneme göstereceğim:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?