2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hayırlısı olsun canım, inşallah hayırlı bir evlat olsun, Allah güzel günlerini göstersin, Hz. Ömer gibi iyi dürüst adaletli bir insan olur inşallah

canım sağol bizde musap mı musab mı diye onu araştırıyoruz :)
yazılışını bile bilmedim bir ismi var oğlumun:)

Kızlar işe gelirken kıyafet çok sorun oluyor artık hiç bi kıyafetle rahat edemıyorum...

Ben de rahat edemiyorum bütün gün oturuyorum pantolon çok sıkıcı olmaya başladı. Taytlar da sıkıyor artık elbise giyeyim bari püfür püfür daralmam en azından

benim gittiğim hoca açıkça şunu dedi arkadaslar bebegın dayanması gıbı bır durum yok...yanı ilk tepki rahimin kasılması ve kasılan rahım kısmındaki bebişinde tepkisini biz dayandı gıbı algılıyormusuz. bu haftalardan sonra bellı sayıda olması rahımın doguma hazırlıgı acısından normal. fakat sayı önemli!!!!

bir saatte 4 ve üzeri olanlarda sıkıntı olabılırmıs bılgınız olsun... hele kı sancı fılan varsa acıl ırtıbata gecmenızı öneririm. sonradan keşke arasaydım sorsaydım demektense ben tedbirli olmanın daha mantuıklı olacagını dusunuyorum. belkı hıcbısey cıkmayacak belkı de erken dogum habercısıyse önlemı alınıp bebeklerımızın gelısımı ıcın onlara bıraz daha şans verebiliceğiz.

şahsen benim hedefim 35. daha 20. haftalarda basladı kasılmalarım. hemde cidden yamulan karın seklınde. her hafta depo hormon ıgnesı, gunluk 300 mg yıne rahım ıcın hormon kullanmama ragmen. allaha bın sukur 30 u devırdık kızımla...31 de bıtıcek ptesı. ilk duragımız zaten 32. haftaydı

herhafta gıdıyoruz kontrole kızımla. kan sulandırıcı da kullanıyorum cunku. damarda dırecn var vs.....ama gercekten bnm mucıze kızım oyle guclu azımlı kıııı neler atlattı annesıyle 35 ide gorucez allahın ıznıyle. inanıyorum.....

kendinizi strese sokmadan güzelce dinleyin gerektiğinde de dr.unuzla hemen konusun. allah korusun bu saatten sonra gelebılırler

Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.

Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.

Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.

Alıntı : Dr. Alper Mumcu

bu arada dün kötü bir gün geçirdim kızlarr.. öğlen işte karnıma kasıklarıma sancı degıl de donuk bir agrı yerleştiii ayağa kalkıyorum yürüyemiyorum resmen kitledi bacaklarımı penguen gibi ofis koridorlarında yürümeye çalıştım ama geçmedi bir türlü. Eşim de şantiyeye çıkmıştı telaşe vermek istemedim işin bitince oyalanma gel hemen dedim o da işini bitirmeden geldi. Doktora gittik beyfendi p.tesiye kadar yokmuşşş burda doktor cok problem maalesef zaten adam gibisi yok ultrasonda da göremedim eve geçtim hemen biraz dinlendim iyi geldi gibi ama tam geçmedi. Bebişimin de hareketleri azaldı gibi geldi hani vuruyor da böylee isteksizz, hafiftennn Allah a emanet deyıp uyudum ben sola yatamazdım daralırdım, dün sağa yatamadım sağa yatarken sol kasıgım oyle bır sancıdı ki anlamadım neden oluyor böyle. Ne ilk gebeliğimde ne de hamileliğimin başından beri böyle bir sey yaşamadım ben yaa.
Ay sonu gelecektim iyisi mi ay ortası geleyim ben Türkiyeme olmicak böyle. Doktorum sezeryanlı oldugum için ileri dönemde agrıların olcak demişti ama bu mudur yani dikiş yerim felan acımıyor ki afedersiniz ishal olunca agrır ya onun gibi...

kızlar bu kasılma muhabbeti biraz daha sürerse ben acillik olacam haakarnım ağrıdı yaa değiştirelim konuyu çiçekler böcekler konuşalımhepimizde varsa bu normal bence takvimimde bile yazıodu 2 gün önce yalancı kasılmalar yaşarsınız die doktorumda bebek büyüyo dönerken falan olur öle sertleşme diodu korkmayalım yüreğümiz ferah olsun bebeişlerimiz sabırlıDD

merhaba kızlar... sağlık ocağından geliyorum.. izlem yapıldı.. an itibari ile aldığım toplam kilo 14... ağlamak istiyorummmmmm ühühühüh

ben tamı tamına ooooooooonbeeeeş kilo aldım.üzülme canım...bak ben üzülüyor muyum böööööööööööööööööööüüüüüüüü((((((

organizasyon şirketleri bence bilir beşiğin ölçüsünü onlar standart oluyodur internetten herhangi birii arayıp sorabilirsin.

Son düzenleme:
Kızlar benim bebek bakım çantam deri kokuyor nasıl geçer ki 1 gece balkonda bıraksam havalanır geçer mi :26:

aynı şeyleri yaşıyoruz.bana nidilat(4 adet günde) ve crinone jel verdi doktorum kasılma için.siz ne kullanıyorsunuz?bunlara rağmen bazen şiddetli kasılmalarım oluyor bu kasılmaları takibende lekelenmem oluyor ama kısa sürüyor,sizdede oluyormu?birde kasılma olduğunda,bacağıma kan gitmiyor gibi oluyor kasılma geçtikten sonra kan gidişi oluyor gibi oluyor bunlar sizdede oluyormu?birde bizim bebeğimiz azcık zayıf 1 hafta önce 1390 gr dı bu kasılmalarmı yoksa pıhtılaşma problemimi zayıf olmasına neden?sizinki kaç gr?ay çokmu sordum:26::26::26::26::26:

cvp için sağol canım haftaya kontrolum var gidince söylicem doktoruma ...
bu arada kasılmalardan bahsedilmiş karın sertleşmesi şeklinde oluyormuş bende de oluyo öyle top gibi sertlikler ama ben kasılma olarak düşünmemiştim hiç
haftaya bunu da sorucam doktoruma

100*50 olsa 3 metre vardır canım en fazla

toplam 2,70 yaptım cnm akşama doğru bıter koyarım sızlere resmını

anaaa bu ıslerle uğraşırken zaman akıoo yemek yemeyı unutuyorummmm :OOO

Son düzenleme:
32 hafta itibari ile benim kız 1700 gr 42 cm ve kızım tersmiş dönmemiş

canım çok daha geç dönen bebekler de var. hatta erken dönen bebeklerin bir kısmı daha sonra tekrar dönüyormuş. o yüzden takma kafana. her an dönebilir ki önemli olan 35. haftada dönüp dönmediği. bu arada ben bebeğimin hıçkırıklarından anlıyorum başının aşağıda olduğunu :) yöntem olarak aklında olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…