2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ya bnm karnm hepten toplanmiyo biyere yada kaslarm cekiliyo gbi degil.birdn bi tara daha sert oluyo kolu bacagi kafasi gbi snra gciyo..doktora 40kere dedm kasilma ndr nasil.anlarz diye net bsey demiyo hayr ilk hamileligm bilemiyrmki ufff bn kaskati oldum

Canım çok gecmis olsun bolca dinlen artık bizden is yapmak dalan gecti ben yemek bile zor yapıyorum o da mecburiyetten

Hadi ya gercekten mı ? Bende de çok oluyor bende eli ayagi diye tutmaya sevmeye çalışıyorum . Zaten dünden beri adet gibi sancım var belim ağrıyor of ya korkmaya başladım ben

O zaman farkında olmasını sağla tatlım . İcine atma al karsına guzel bir ses tonu ile konus. Ben çok hassas bir donemdeyim böyle konuşmalar moralimi bozuyor bu bebeği daha çok etkiliyor de. Derdini anlat sadece dinlemesini sağla .

nassıı yaa o ben de hep oluyor son zamanlardaa....ben de hatta eşime de diyodum şurası sert başımı burda acaba falan diye...aaaaa

e daha yeni doktora gittim ben hiç bişey demedi....gerçi ben de söylemedim aklıma gelmedi böyle böyle oluyo demek...ama ters bi durum olsa ultrasonda görünmez miydi???

bu arada ben de dün çok yordum kendimi yine...kasığımın sol tarafına sancı girip durdu gece...salağım ben yaa hamile değilmiş gibi hareket ediyorum bazen,bundan sonra yapmıycam hiç bişey

öfff ay ne tuhaf insanlar var yaaa...canım kızma da bunların hepsi cahillik...milletin bebeğiyle kıyaslamak fln üstelikte önden giden çocukla yani !
kaldı ki öyle bile olmasa çok saçma sapan konuşmalar bunlar,sırf kalp kıran....

her bebek 4 kilo doğacak diye bişey mi var artı çok kilolu olması çok sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor veya zayıf olması sağlıksız olduğunu göstermiyor...bişey bilmiyor insanlar ağzı olan konuşuyo....

benim eşim de 4 mü 4 buçuk kilo mu ne doğmuş kv anlata anlata bitiremezdi,şöyle tombuldu böyle tombuldu..ona göre obeze yakın şişman bebekler çocuklar sağlıklı ya da güzel :) valla sağlıklı olsun da kilosu mühim değil...

canım benim de aynı seninki gibi bir yere toplanma olmuyor ama dediğin gibi bir anda karnım taş gibi oluyor 10 sn falan sürüyor en fazla sonra geçiyor.ben saydım dün tam 16 kez oldu yarın dra gidip soracağım ben de.

canım geçmiş olsun,dinlen yorma kendini, inşallah herşey yoluna girer

hayatımsın sende ihmal etme çok kasılman varsa, dikkat et kendine

ben o toplanma olayını tam anlamadım ama hakkaten bebek ayağını totişini filan bi yerlere dayıyor ,çıkıntı oluyor kasılma olduğunu sanmıyorum, karnımdan çıkacak gibi oluyor bazen, ittiriyor içeriden , dr biraz abartmış sanki

cnm doktor bnı görmekten bıktı vla..bnm randevuya 1 hfta var ama son aylardayzz bı sıkayetımızz varsa gdıcezz tabı ısımızı sansa bırakamayız...en azndan ıcımz rahatlar...6 hftadr ıgne oluyrmm rahım guclendırıyomuss totusumm kevgire dondu yanı...daha ne kasılması bu anlamadım...allahın ıznıylee hepımızz 37 haftayı gecırelımm ıns..37den snrası vaktı gelmıss doğum oluyomuss....ya cok güzel orneklerde var karsmda..ablamm 4 cm acıklıklaa 5 hfta doğurmadı ılac serumlarla 32de dogurduu yıgenmm cok ıyı..kuzenmmde bel fıtığı vardı ağrılara dayanamaynca doktoru 34uncu haftada aldı bebek kuvözde hıc kalmadı....son 3 ay en zoruymuş kızlar...bu korku telass yeter yanı allah hepımıze zamanlı sağlıklı doğum nasıp etsn

vallahi kızlar sizide korkutmak istemedim ama deli etti adam beni birde kızınca iyice korktum yarın yolculuğa çıkıcam birde. gittiğim günün sabahı ilk işim doktoruma gitmek olacak zaten. bende kaç gündür kol bacak seviyorum sandım karnımın resmen bir tarafı sert şekilde yükselip yamuluyordu hatta resmini bile çekmiştim. bu haftalardan sonra yalancı kasılmalar olacaktı bekliyordum zaten ama birde bütün bir hafta evde iiş yapıp ev toplayınca daha da artı bu şişilik sertlikler.

4 haftada bir gidiyorum canım... 3 haftada bir gittiğimde olmuştu önceleri.. heralde bu gittiğimdede haftayı düşürebilir. çünkü 30. haftalardan sonra sık çağrıyorlarmış ya bilmiyorum bakalımm.. işte ozaman çok sık gidio gibi gelebilir sana

Öncelikle herkese hayırlı cumalarrrrr.. Bu kasılmalar normal, doktoruma sordum iç taraf bebek büyüdükçe yırtılıyor ve geriliyor dedi. Her kasılmayı erken doğum zannetmeyin, herkesin beden yapısı farklı. Bu düşüncelerde kendinizi daha çok etkiler ve olmayanı çekersiniz. 32 haftalarda olan kasılmalar belirtileri gösteriyor. Uzun süre devam edip dakikalar 5 dakikaya inmedikçe panik yaşamayın. Bol su tüketin vede temizlik yapıp kendinizi yormayın. Olası durumla karşılaşmamak için artık dikkat etmemiz lazım. Hava sıcak zaten herşey tetikleyebilir.

Normalmiş canım bana öyle geldi demek ki :)
Bir arkadaşım benden 3 hafta önde dr.ayda bir çağıyor,çok rahat geldi onun dr.bana çünkü dediğin gibi artık bizi 2 haftada bir görmek isteyecek bence.

Buarada o toplanma bende de oluyor bende kolu bacağı diye seviyorum kasılma olduğunu sanmıyorum.

hayatımmm vla sık gıdıcezz tabı tatlım.....ılla randevu gununu bkleyemeyızzz kı....bn sıkıntım olunca bklemıyrmm gununu gdıyormm en azından ıcım rahatlıyo....bundan snra dahada sık gdıcem gbı gelıyo bana :)

cnm yolculuktada molalarda ın dolaş mola bıtene kadar...bol su ıc dıcemde yolculukta tuvalet sıkıntısı var..bde hamıle olunca o tuvalet dahada zor olur..sen panık yapma allahn ıznıyle güzel geçer yolculugn gdınce bol bol dnlenırsnnn

Ya anneler ben şimdi pijama gecelik alıcam internetten, 2 aya kadar göbek daha çok çıkar diye düşünüyorum xL mı alsam bilemedim Bu kalıplar aynımı geliyor bir sorun olurmu emin değilim. Ne yapsam bilemedim ki ?

Artık almam lazım kendime dair bişey almadım, bu ay sonuna kadar çanta hazır etmem lazım. Maşaallah havada yanıyor gidip dışardan bişey alacak gibi değilim. Ne yapıcazz

Arkadaşlar ,
Bebek hareketi ve kasılmaları nasıl ayırt ediyorsunuz , burada yazılanları okuduktan sonra bende tereddütte kaldım..

bebek hareketleri belli oluyor zaten karnım titiriyor oynuyor. kasılam olduğunda karnım taşlaşıyor. sanki çok yemek yemişim karnım patlıcak gibi oluyo. uzanmayla falan geçmiyor bazen evin içinde biraz tur atınca yumuşuyor tekrar karnım. uzanınca sağa sola dönünce geçmiyor benimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…