- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #32.541
Nasılsınız kızlar geçmişi tam okuyamadım ama inş herşey yolundadır..
Bugün 100 lük şeker yüklemem yapıldı ölüyorum sandım nasıl tuttu o şekerli içecek beni yerimden kalkamadım başım gözüm miğdem maafoldum Allah'tan kusmadım1er saat aralıkla 3 defa kan verdim. Kızlar sonuçlarım bunlar; açlık 86 , 1. Saat 161, 2.saat 123, 3. Saat 106 . Kendi Dr um izne çıkmış. Başka Dr baktı sonuçlarıma. Şeker hastası değilsin ama temkinli olman lazım ve şekerli beslenmemeye ve diyete devam dedi. Tedbir amaçlı yükselebilir diye.. Siz ne diyorsunuz yaptıranlar yorumlarınızı bekliyorum..
merhba herkese bayadır giremiyorum geçmişede bakamadım.
Dün güzelce duşumu aldım uyuyacaktım.duşta göğsümde bi sertlik olduğunu fark ettim.yaklaşık olarak ceviz büyüklüğünde.hemen doktorumu aradım telaşla yani hergün duş alıyorum nasıl fark etmedim böyle bişeyi bende bilemedim.doktor yarın gel bi ultrasonda bakalım dedi.bugünde öğleden sonra gittim...ama beni bi görseniz dokunsalar ağlıcam.gözyaşlarım aktı akacak kirpik uçlarında falan..insanın aklına binbir türlü şey geliyor yağ bezesi mi,süt bezesi mi,kis mi????? neyse ultrasonda falan girdim iki göğsümede bakıldı sol göğsümde 4cm büyüklüğünte kis kümesi varmış.oda oda bi sürü küçük kist birleşmiş bi ceviz kadar var.ama ağrı falan yok.zaten kis deyince ben bi terliyorum ama soğuk soğuk..ömrümden ömür gitti...neyse önemli bişey değil dedi bi kaç ay izleyelim sende o sırada doğumunu yaparsın belki daha fazla büyürler belkide kaybolurlar dedi doktor.kaybolmazsa da doğumdan sonra küçük bi operasyonla temizleriz emzirmenede engel olmaz falan dedi.biraz rahatladım ama yinede bilmiyorum aşka bi doktora daha mı gitsem???
çok az kaldı artık doğuma biran önce hızlıca geçsede zaman bebeğimize kavuşsak.hastaneye giderken çok korktum ya bebeği etkileyen bişeyse yada hemen operasyona almalarını gerektirecek bi durum olursa naparım diye.. içimi ferah tutmaya çalışıyorum ama yinede insan tedirgin oluyor..
bebek odalarını alan arkadaşlar resimlerinizi gördüm.bende bu ay alıcam inşallah bebek odamızı.sağlıklı sıhatlı mutlu üyür inşallah bebişleriniz güle güle kullanın :)))
kızlarrrrrr,
ya az önce işyerinde bi kız bana karnın çok aşağı inmiş doğum yakın heralde dedi.
ben de karnımı çok aşağıda buluyorum açıkçası, yani göbek deliğimin alt kısmında daha çok genişleme var üst kısmı ise çok değil.
oysa benim gördüğüm hamilelerin daha yukarıda karınları,
haftaya doktoruma sorucam panik oldum çok şimdi.
kızlar akşam rüyamda oğlumun ismini koyudular .
ben berke kaan koyacaktım.modern seviyorum
rüyamda ömer musap koy diyorlardı.
sanirim öyle yapıcam.bu kadar ay boşuna kendimi paralamışım isim isim diye
o kadar isim baktım aklıma gelmeyecek hiç düşünmediğim isimlerdi şaştım kaldım sevinsemmi üzülsemmi bilemedim :)
cnm ben ılk 50 lık yaptırdım yüksek cıkmıstı sonra 100luk ıstedı ölüodum bnde ıcerken 2 degerım dusuk brı yüksek cıktı dıyetısyene yolladı doktorum tedbır amaçlı dıyetısyene gıttım 2hafta uyguladım açlık tokluk ıstedı bu sefer ac ken ve tokken ıkı gun gıttım kan verdım bu sefer açken normal tokken az yüksek cıktı dr düzelmiş dedii bebekte 3gun onceydı diyetten sonra gününe gelmiş ölçümleri bu iyi bir gelişme dedi hersey yolundaymış cok sukurbeyaz ekmeği kes cnm kepek ye sık sık az az ye şekerlı seylerı yememeye calıs duzelıyor allahın ıznıylee
benim haftaya sonya kızlar o yüzden bilgisayarımdaki dosyaları falan kendi mailime atıyorum toplanıyorum falan o yüzden yazamadım pek.
yaaaa bu arada kayınvalidemle falan anlatıyorum nevresim aldım fiyatı şöyle hastane çıkışı baktım pahalı falan filan şu eksiklerim kaldı diye sohbet esnasında konuşuyoruzz kadında tık yok yaaa insan der demi bişeyi d eben alıyım diyee anaaaa sinir oldumm yaaa mal gibi suratıma bakıyooo
almak isteyen sen demene kalmadan kendisi sorar canım..boşver öylelerde babanne olup bide herşeyini biz aldık diyorlar ya delirmemek elde değil ama boşver... benim durumda seninle aynı ama ben kulaklarına kar suyu kaçırmıyorum artık.şunu beğendim bari onuda siz alın bedavadan torun sahibi olucaksınız bi katkınız olsun hiçolmazsa diyorum.bebek odasının bi kısmını onlara ödetme fikrindeyim bakalım başarabilirsem..
benim haftaya sonya kızlar o yüzden bilgisayarımdaki dosyaları falan kendi mailime atıyorum toplanıyorum falan o yüzden yazamadım pek.
yaaaa bu arada kayınvalidemle falan anlatıyorum nevresim aldım fiyatı şöyle hastane çıkışı baktım pahalı falan filan şu eksiklerim kaldı diye sohbet esnasında konuşuyoruzz kadında tık yok yaaa insan der demi bişeyi d eben alıyım diyee anaaaa sinir oldumm yaaa mal gibi suratıma bakıyooo
almak isteyen sen demene kalmadan kendisi sorar canım..boşver öylelerde babanne olup bide herşeyini biz aldık diyorlar ya delirmemek elde değil ama boşver... benim durumda seninle aynı ama ben kulaklarına kar suyu kaçırmıyorum artık.şunu beğendim bari onuda siz alın bedavadan torun sahibi olucaksınız bi katkınız olsun hiçolmazsa diyorum.bebek odasının bi kısmını onlara ödetme fikrindeyim bakalım başarabilirsem..
Tontişkolar herkesi bi doğum telaşı sarmış ben de normal doğum yanlısıyım eğer bir aksilik çıkmaz ise. Bir dünya taş düşürdüm annemde taş düşürdüğü için onca böbrek sancısı çektin doğum sancısı daha kolay dio ki bi kaç kişiden daha duydum aynı şeyi ama en önemlisi bebişinde benimde sağlıklı olmamız... Bizde annemle oğlumun çantasını hazırladık ben zaten çanta hazırlama konusunda hiç iyi değilim iki günlüğüne bi yere gitsem koca valizi tıklım tıklım doldururum annem benden beter çıktı ben iki takım ayırmıştım annem yetmezse nabarız dedi 5 takım aldık herşey en az beşer tane :)) abartık farkındayım 3 tane battaniye aldık 2 penye bir tanede pofuduk onun dışında 25 tane falan bez ıslak mendil bir paket, 2 tane tek kullanımlık alt açma ,pîşik önleyici krem biberon emZik valla daha bişiler koymuş olabiliriz ama hatırlamıyorum sonuçta oğluma iki adet çanta yaptım benim çantayada bi iki bişey koyduk her ihtimale karşı sezeryan olursa die babaanne kilotlarından aldım bi on tane bel üstünde kalsın die normaller dîkişlere gelirse canı yakıyor bir tane emzirme sütyeni bi tane eski gecelik koydum normal doğum olursa kirleneceği için hasta bezi hastane veriyormuş almıştım ama koymadım göğüs pedi, bir paket normal Ped , göğüs uçlarım benîm de çok büyük değil ve hassaslaşma durumunu da göz önünde bulundurduğumdan sentetik göğüs ucu koydum
Eksikler
2 takım pijama
1 gecelik
1 sabahlık
Elektrikli pompa
Eğersüs püs işine de girersem koca bavulla gidicem galîba hastaneye :))))
Biz yatıyoruz artık yarın babamız gelio Lübnan'dan sabah erkenden onu almaya gidicez havaalanına oğluşla erken kalkıcaz öptük hepinizi
oooooooooo sonn haftan heee hadi bakalım... geri dönüşü belli olmayan anne
sende bizim gibi yap kocam dedi biz buraya halı alalım sen öde.. anlatıo torunalrıma halı aldım diee ama kızları ödüo aldım die laf yapıo. bende dedim hayatım senınkıde torunu soyleyelım biz beğenelım halıyı o taksıtlerını odesin. kocam dedi olmazda diyemedi. tmm dedi.. geçen gün beğendik english home de bitane kalmış hemen aldım taksit fşinide kocama verdim. akşam annesine verdi ne bu dedi.. halı aldık onun fişi dedim 6 ay 13 13 hiç bişey deil dedim. teşekkür ederim dediii kadınasıl biz teşekkür ederiz halı aldıgın için dedim :)))
oooooooooo sonn haftan heee hadi bakalım... geri dönüşü belli olmayan anne
sende bizim gibi yap kocam dedi biz buraya halı alalım sen öde.. anlatıo torunalrıma halı aldım diee ama kızları ödüo aldım die laf yapıo. bende dedim hayatım senınkıde torunu soyleyelım biz beğenelım halıyı o taksıtlerını odesin. kocam dedi olmazda diyemedi. tmm dedi.. geçen gün beğendik english home de bitane kalmış hemen aldım taksit fşinide kocama verdim. akşam annesine verdi ne bu dedi.. halı aldık onun fişi dedim 6 ay 13 13 hiç bişey deil dedim. teşekkür ederim dediii kadınasıl biz teşekkür ederiz halı aldıgın için dedim :)))
canım renkli gördüm 4 boyutlu için ama bikere mahsustu.. sürekli kontrole gittiğim doktorum özel hastanede ama ordada yokmuşşşş.. oyüzden kontrollerimde bebişimi detaylı göremiyorum. en azından 3 boyutlu siyah beyaz olaydı iyiydi
kızlar karın kasılmalarım olurdu ama dünden beri kasılmam oldukça kasıklarıma rahmime sancı giriyor.. gece çok yoğundu bi ara tırstım ama düzensiz oluyor die belli etmemeye çalıştım. bu yüzden baya gergindim hatta bu neyin nesiydii.. şuanda kasılma oldukca sancı girip çıkıyor
eşşekler altı üstü bi düğmeye basıvericekler para almak için basmıyolar yaaaaaaaaa
Yalancı kasılma dönemindeyiz canım vücut pratik yapıyor :)
Dinlenmeyle, pozisyon değiştirmeyle geçiyorsa, ağrı belinde (sırtında) değilse endişelenmeyin diye okumuştum.
Geçmiyosa git ama mutlaka doktoruna
Bi de fıstıklar bi kitapta şöyle bişey okudum, zihnimizi acı çekmeye biz kodluyomuşuz. Yani olduğundan fazlasını korkudan dolayı beyin kendi yaratıyomuş.
Mesela kapıda yazan sancı odası yazısı, sancı kelimesi falan bunlar aslında kullanılmamalıymış. hemşireler sancı nasıl dememeliymiş, durumun nasıl ya da nasılsın demeliymiş :)
Biz de "dalga" demeliymişiz kasılmalar için.
Diceksiniz ki bunları dedik diyelim, geçecek mi? HayırAma en azından kendi kendimizi paniklettirmeyiz. Ne dersiniz :)
günaydın arkadaşlarım. bugün moralsiz uyandım ki genelde neşeli bi hamilelik geçiriyordum eşim beni kızdırmadığı sürece... geçen hafta söylemiştim, damarlarımdaki çentikten dolayı bebeğimin kilosu az. eşim sanki sebebi bu değilmiş de benmişim gibi davranıyor, çünkü ben çok az kilo aldım. hamile bir kadına göre çok az yiyormuşum. zaten göbeğimin küçüklüğünden belliymiş bebeğimiz zayıf olduğu, sanki 300 gr ağır olsa benim karnımda 3 kilo fark edecek. bütün gece düşündüm durdum, hamur işinden ve tatlılardan uzak duruyorum ki canım da istemiyor. zaten akşamları o kadar şişkin oluyorum ki ne yersem akşama kadar yiyorum. normalde süt ve süt ürünleri sevmezdim ama birer porsiyon tüketmeye çalışıyorum. meyvemi hiç eksik etmem, kuruyemişimi de yemeye çalışıyorum ama hergün değil. belki iki günde bir. normalde kilo almaya elverişli bir bünyem vardır, evlendikten sonra 4 kilo almıştım 1 yılda. hamilelikten sonra da 5,5 sadecegerçekten benim yüzümden mi diye içim içimi yemiyor değil. bu arada kan değerlerim de iyi. dahası doğuma bişey kalmadı ve bebeğimizin hala eksikleri var. bu ay sonunda kendi evimize taşınacağız, evimizin de eksikleri var. işler bi yandan... feci dalgınım bu ara, yazdığım her yazıda yanlışlar çıkıyor, geri dönüyor. geri dönülemez bir hata yapıcam diye ödüm kopuyor. işte böyle, çok dertliymişim kızlar içimi döktüm size... hepinize güzel birgün dilerim.
kızlar çok mutluyum dün yeğenim dünyaya geldi daha yakından görmedim ama resmini sevip duruyorumm...
kardeşimin eşi 39 haftalık hamileydi dün sancısı tutmuş 10 dk da bir gelmeye başlamış sonra7 dkya inmiş hemen kardeşim işten çıkıp gitmiş hastaneye götürmüş nstye bağlamışlar doktor demiş ki sancı yok git dinlen 1 hafta sonra kontrole gel
eve gitmiş akşama doğru suyu gelmiş tekrar apar topar doktora sandalyeye oturtmuşlarrr bebek geliyo bebek geliyo demiş doğumhaneye girer girmez doğurmuşşşş. maşallhhhhh sonra kardeşime diyomuşki ne çabuk doğurdum demi
maşallahh allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin o doğuma gitti beni dah açok heyecan sardııı:18::18::18:
benimki hatta kemik gibi sert olduğu için hiç şüphelenmemiştim kasılma deyince adet sancısı gibi birşey bekliyordum çünkü hep ama doktor yeri gelir alnının kemiği gib sert olur yalancı kasılmalarda olabilir ama sayısı önemli sonuçta bu kasılmalarla rahim ağzı açılıyor dedi. gider ayak benim ödümü kopardı yani yarında yolculuk var bana offff off bende hiç inanmamıştım hatta kesin başı falan diyordum.şunu söyledi her karnında oluşan sertleşme veya tümsekten sonra bebek hareketi hissediyorsan kasılmadır o dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?