- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #3.421
Kusura bakmayın bu ülkede düşünce özgürlüğü var ise ayşe arman ve onun gıbıler cıkıp düşüncelerini acık acık yazabılıyorlarsa bende kendimde o hakkı gorerek gayet normal yorumumu yaptım herkez gibi....
Ben burda şans yada cekılen durumu degıl ben burda Allaha ınancım gereği işlenen günahı dile getirdim!
Eğer herkez kendıne MUSLUMANIM diyorssa bunları gozonune getirmelidr...
Inandıgı seyin arkasında olmalı ınsan...
Benim Açımdan KURTAJ kabul edilemeyecek birşeydir TABİ EKLİYORUM MECBURİYET OLMADIGI SÜRECE!
Mantıkım kabul etmiyor inancımda kusura bakmayın.......
Ben markettekilerin tadını sevmiyorum, evde yapımı çok kolay zaten, önemli olan kefir mayasını bulman. tanıdığın bir aktar falan varsa ordan temin edebilirsin, hem taze hemde katkısız evde yapıp içersin mis gibi. Sigara konusunda da bence ne olursa olsun artık bırakmalısın, bebeğini düşün her sigara yaktığında, ve öyle öyle bırakırsın inşallah. ben bile bıraktıysam herkes bırakır diyorum, düşün bende o kadar tiryakiydim. eşim bile hayret ediyor ama onun sigara içmesine bile tahammül edemiyorum artık, o da içmiyor :) umarım tez zamanda tiksinir ve bir daha içmezsin.
Çok gecmis olsun canım. Mutlu bir aileymissiniz ne güzel. İnşallah düşüklerinin sebebi bulunur ve mutluluğunuz bir bebekle katmerlenir.
Arkadaslar bugün hastaneye gittim kesem bozulmuş bebekte 6. Haftaya kadar büyümüş kürtaj yapalım dediler yok dedim kendi düşsün eve geldim şimdi kocacigimla bana cok büyük destegi var kocamın gözümün icine bakıyor olmasın bebeğimiz ben senin bebeğin degilmiyim ben yetmezmiyim sana diyor ama biliyorum oda cok istiyor ve üzülüyor kayınvalidem haber bekliyordu ona haber verdik oda hiç üzülme sana 1000 bebek feda olsun siz mutlu olun yeter dedi orda patladım artık hungur hungur ağladım iyi ki böyle bir ailem var yoksa daha cok mahvolurdum(
inş canım benımde cok korkularım oluyor elimde olsa hergun dr gidicem benım ilk ve tup bebek insan ister istemez kaybetme korkusu yasıyor rabbım kimseye yasatmasın dr bana kalp atıslarını dınlettı lütfen kapatın dedim çünkü bişey olursa unutamam 12 yıl sonra geldi ve onu kaybetmekten cok korkuyorum gece gündüz dua ediyorum inan hamileliyin tadını cıkaramıyor insan senın içinde cok zor ama her serde bir hayır vardır die düşüneceksin arkadasım rabbımin vardır bir bildiği senın içini ferah tut önce sen ii olkı bebişlerin olsun sen olmazsan bebişte olmaz
cnm cok uzuldum ben sana ne desem tesellı olmaz o acıyı yasadım zmanında yıne olur ben bunun ornegıyım herzman yanındayım konusmak ıstersen senın duygularını bırebır yasadım cnku
kürtaja ben de karşıyım ama büyük konuşmak istemem bu konuda şartlar durumlar ne getirir kimse bilemez..
Amma velakinnn devlet hastanelerinin kısaca özetlemiş bu durum....
ben de bu konuda çookk sinirliyim önüme gelene şikayet ettim devlet hastanesindeki doktoru ve gördüğüm muameleyi gebelik polikinliğine gittim durum içler acısı içeri 3er beşer alıyolar içeri girince acaba hamile kalmakla çok mu hata ettim diye düşünüyor insan muayene sırasında elindeki aleti kasığıma birr bastırıyorrrkii doktor sormayın madem bastırmak gerekiyo özeldeki doktorum neden yumuşacık bastırdı ve gördü kesemi diye düşünüyosun hocam sorun mu var diyorum tık yokk bilgisayara öyle bi bakıyoki sanki çook büyük bi sorun var hayır kızım bi sorun yok dese dili aşınırrrr sankiii kalkıyosun acele acele yataktan. sen pantolonunu çekerken diğer bekleyenler görüyo zaten ...göbeğindeki jeli meli silmene de fırsat yokk çıkıpp oturuyosun karşına konuşsammı konuşmasammı kararsız tavırlar sonra diğer hasta
sonuçlarım çıkıyor veee kağıt israfı diye çıktı verilmiyorr.
arkadaşlar bu benim yaşadığım ufak bi örnek ...
ben bunları yaşadım kaldı ki kürtajı yaşayan kadın neler yaşadı siz düşünün...
3 çocuk yapın 2 az demeden önce gelip bi devletteki hastaneler ile özel arasındaki dağlarrrrr kadarrrr farkı bi görsünleeeerrrr
insana insan olduğunu unutturuyolar sağolsunlarrr
inş canım kebir olayını anneme söyleyim belki o yapaar tabii mayasını nerden bulacak onu bilmiyorum:)sende bulantı var değil mi varsa ne zaman basladı ay benımde baslasa artık wallahi tek umudum o
canım cok tesekkür ederim
Ben sözlerimi ne zaman reddettım kı acıga tekrar cıkarma geregı duydun?!
Evet Allah ın verdıgı cana kıyan kım olursa olsun Allah onu ımtıhan edıyor ben bırebır etrafımdada baskalarında da gorerek buna şahit oluyorum! Bunlara emınım sızlerdende sahıt olan vardır....
Bır ınsan oradakı duruma evet bahset dıyorsa once kendı yaptıgı VAHSETE BAKMALI!!!
Bır cana kıymak benım ıcın vahset....
Manevıyat katmamda ınancım geregı-sız boyle ınanmıyorsanız dıyecek sozum olmaz zaten....
Ben ınancıma ve dını degerlerıme onem veren bırıyım-sızın kadar basıte alamayacagım durumu kusura bakmayın....
Ki benım ne demek ıstedıgımı anlamamıs olmanız ayrı sıkıntı-hayla bana hastaneden bahsedıyorsunuz oysa ben kadının vahsetınden bahsedıyorum....
Neyse-konu sabıtlıge gıdıyor en ıyısı surdurmemek ....
:)rabbım hayırlısını verin inş .yanlız haksızlık etme ya 2 ayımızı allahın izniyle bitirdik 7 ayımız kaldı onuda hayırlısıyla atlatırız inş benım hiç mide bulantım tiskıntı falan baslamadı sende durumlar nasıl canım
kızlar bu kürtaj konusu gerçektende çok hassas bir konu ve tartışılması da çok yanlış bence. deminden beri karışmayayım diyorum ama dayanamadım. Herkesin inancı,vicdanı, yaşadıkları kendi ile ilgili ve hesaplaşacağı yer de yine kendi vicdanı. bu konuyu biran önce kapatmalıyız bence burası hiçte yeri değil, bizler de bu konuları tartışacak psikolojide değiliz bence.
Lalydbirdd sende sinirlenme canım, herkesin düşüncesi kendine. bebeğinide rahatsız ediyorsun canım şuanda
arkadaslar kavga etmeyin nolur bence her ikinizde aynı seyi söylüyorsunuz ama o kadar sinirlisiniz ki suan birbirinizin yazdıgını tam okumuyorsunuz herikinizde hastanenin tutumuna kızmıssınız ama kürtaj konusunda hemfikir degilsiniz herkes aynı seyi düsünecek diye bir sey yok o yüzden kırmayın birbirinizi ben o kadının cektigine cok üzüldüm ama bir yandan karnından vahsice alınan bebek aklıma geldi ne acı cekmistir kim bilir dogmadıgı icin sanki acı cekmez veya hissetmez sanıyoruz ama yavrum kıyamam parcalara ayırmıslar onu...gecen gün bebegini duvardan duvara vuran babaya ne kadar kızdık degil mi burda arkadaslar o dogdugu icin mi bu muameleyi haketmiyordu sizce dogmamıs cocuga yapıldıgında farklımı oluyor ...belki de suan bebegimi kaybettigim icin bu kadar duygusalım ama bana göre kürtaj vahset gibi geliyor.
kızlar bu arada biizm konu sahibi nerde ayoll en son 12. ayda girmiş topiğeee
Hayır canım terbiyesizliğe bak ya! inançsızsın diyor kadın resmen bana. Bu ne küstahlık
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Allahım bidaha yaşatmasın.
Her ikimizinde hastanede yaşanan olaya kızdığı falan yok. Bu arkadaş ilk mesajında sen böyle yaparsan allah da senin böyle belanı verir böyle eziyet çekersin hastanelerde demiş resmen. Sonra da çevirdi işte. Ben mi gerizekalıyım. siz mi okumadınız anlamıyorum ki. Kürtajı savunan kim. Asla!
haklısın canım 2 ay geçti kaldı 7 ay.benimde hiç olmuyo .sadece sabahları bir kez şöyle bir gelip geçiyo.ondan da emin olamıyorum.hani midem boş ondanmıki veya midemi üşüttüm de ondan mı diye geçiriyorum aklımdan.benim mide bulantım kızımdada hiç olmazdı zaten.anneme çekmişim oda rahat geçiirirmiş hamileliği bende öyleyim.kızımdan sonra bir hamileliğim daha olmuştu 10. hafta içinde kalp atışı durduğundan alınmıştı bebişim.yine aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum.hiç bir belirtide olmuyo.dr gittiğinde öğreniyosun.umarım tekrar yaşamam.senin bebek heyecanın daha bi farklıdır şimdi.Allah tamamına erdirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?