- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #3.441
Şuna bak ya!!
Sanki ben burda kürtaj savunuyorum. Ben sadece öyle ya da böyle , devlet hastanalerinde kadınlara yapılan iğrenç muameleyi kınıyorum.
Ne inançsızlığımız kaldı. Ne kürtajı savunuyomuş muamelesi gördüğümüz. Biri tutmuş benim yazımı almış altına ''aaaa tabi kürtaj yapılmamalı. Vahşet.'' yazmış. yahu ben yapılsın mı dedim.
Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.
başınız göl ayağınız pınar.
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Allahım bidaha yaşatmasın.
Her ikimizinde hastanede yaşanan olaya kızdığı falan yok. Bu arkadaş ilk mesajında sen böyle yaparsan allah da senin böyle belanı verir böyle eziyet çekersin hastanelerde demiş resmen. Sonra da çevirdi işte. Ben mi gerizekalıyım. siz mi okumadınız anlamıyorum ki. Kürtajı savunan kim. Asla!
hayatım işte benımde o korkularım var ya bişey olursa die onun için cok fazla bağlanmamaya calışıyorum hiç yokmuş gibide davranamam ama cok fazla heycanda yapmıyorum..bulantı annemde hiç yasamamamış onun için bende acaba anneme mi cektim diyorum:) ne zaman bitiyor bu tehlike ne zaman korkusuz bir hamilelik yasıycaz acaba 3. aydan sonra mı of aklım cok karısık rabbım kucagımıza almayı nasıp etsin
Canım sinirlenme artık ikinizin de hormonları suan hat safhada bebeğinize yazık üzmeyin birbirinizi ben de orda kürtajı kimse savundu diye birsey yazmadım yanlış anlaşılmasın kürtaj icin kendi düşüncelerimi yazdım ki kendi kardeşim şimdi bebeğini aldırmak icin uğraşıyor ve benim elimden birsey gelmiyor 2 kardeş bile farklı düşüncelere sahipken kavga etmiyoruz bırakın sizde etmeyin
hayatım işte benımde o korkularım var ya bişey olursa die onun için cok fazla bağlanmamaya calışıyorum hiç yokmuş gibide davranamam ama cok fazla heycanda yapmıyorum..bulantı annemde hiç yasamamamış onun için bende acaba anneme mi cektim diyorum:) ne zaman bitiyor bu tehlike ne zaman korkusuz bir hamilelik yasıycaz acaba 3. aydan sonra mı of aklım cok karısık rabbım kucagımıza almayı nasıp etsin
Kurtaj konusunda bi yorum yapmicam. Kefir icin birseyler sormak istiyorum. Ben bir ara evde yapmaya calistim ama tadi hoc hazirlar gibi olmuyordu. Hergun uenolemek lazim metal degdirmemek lazim mesakkatli geliyordu. Siz nasil yapiyorsunuz kisaca anlatir misiniz.
Piyasada satilanlardan en iyisi sanirim altinkilic musteri iliskileride cok iyi. Biz ondan aliyoruz. Allah nasib ederse bebgime de ek gidaya gecer gecmez icirecegim. Sutten daha faydali..
evet canım .kesinlikle 3, aydan sonra çok daha rahatlıyo insan.bide hareketlerini hissettikten sonra.daha da rahatlıyosun .yani hareket ediyo demekki herşey yolunda diyo insan..göğüsler ne alemde kızlar benim göğüs ağrım azaldı.acaba bişey mi oldu diye korkuyoum.
devlet hastanelerınde yapılan muameleler ortada o kesın.gecen dogum hstanesıne gtmk zorunda kldım aksamdı acıle yanı ve bebegımın kalbı atıomu dıe sormasam cvp veren yok o da bınbır suratla sankı kufredıoz..muayeneden sonra peceteyle karnımı sıldım hastabakıcı kadın bana peceteyı cope atmadım dıe ısaret edıo bnm kanamam var onumu dusunucem ... bı ıdrar tahlılınn cıkmasını 2 sa bkledık acıl bı durum dusunun..sekreter elınde tlefon agzında sakız msjlasıo..sonunda dayanamadım bnm kanamm var burda ayakta bklıorm dedım ya bu ne saygıszlık nası bı hastane burası dedımm.cvplarıda hazır allah dusurmesn yanı ne dıyebılırm bska..ınsana ınsan gbı deger verılmıo
evet canım .kesinlikle 3, aydan sonra çok daha rahatlıyo insan.bide hareketlerini hissettikten sonra.daha da rahatlıyosun .yani hareket ediyo demekki herşey yolunda diyo insan..göğüsler ne alemde kızlar benim göğüs ağrım azaldı.acaba bişey mi oldu diye korkuyoum.
canım aldın mı folık asit almadısan kızıcam sana küçük sana nasıl tarıf edeyim mısır tanesi kadar lütfen alırmısın
canım benim bulantılarım 6-10. haftalarda hat safhadaydı, açlıktan tansiyonum düşüyordu,kabızlık desen çok kötü wc de ağlıyordum ve doğum yapsam anca bu kadar acı çekerim diyordum. mutfağı falan unutmuştum kapısını açmıyordum, eşimle dışarda yedik çoğu zaman. ama son 2-3 gündür iyiyim baya. sabah bulantılarım dışında sorun yok şimdi. o da birşeyler yiyince geçiyor. Kefir tanesi elimde çok olsa inanın burdan isteyenlere kargo ile gönderirdim ama bende zor buldum ve günde yarım lt kadar anca yapabiliryorum şuan. ama yaptıkça çoğalıyor bu, belki bir kaç ay sonra paylaşabileceğim kadar olursa isteyene gönderirim.
aldım arkadaşım aldım kızma..beni düşünmende çok hoşuma gitti
ya ben daha işyerime söylemedim, 1 ay sonra söyleyeceğim. bu gruba dahil olursam herkes görür püff
Benim kardeşimin eşi de hamile sgk ya gidiyor bana dedi ki abla benim gittiğim doktor çok iyi ilgileniyor sen de ona gel testlerini yapar dedi neyse ben de aynı yerden randevu aldım gittik herkes robot gibi otur kalk yat vs...
neyse ben çıktığımda çok sinirliydim kardeşimin eşine herşey normal geliyo dedimki bu adammı senin memnun olduğun ilgili olan doktor dedim evt ne biliyim işte nasıl gidiyo falan dedi bana dedi...neysee cinsiyet söylemiyorlarmış orda yasakmışşşşş
oda özele gittti cinsiyetini öğrenmek için 1 seferliğine..
çıkınca beni aradı çok haklıymışsın aradaki farkı şimdi anladım dedi devlete gidesim yok artık dedi...
yaaa hepimiz aynı muameleyi görmeliyiz vergimizi veriyoruzz illaki özele gidip para mı bayılalım herkes nsl özel hastaneye gitsin benim özel sigortam var çok şükür ama olmasaydı mecburen sgkya gidecektim paşa paşa çünkü özele yatıracak param yok işte bizim kızdığımız olay bu aradaki uçurumm paran varsa gördüğün muamele nasıl değişiyorrr
Canım akşam 8-9 arası bir gün önce yaptığım kefiri süzgeçle süzüyorum. bildiğiniz basit plastik gibi süzgeçler varya onunla. üztüne tülbent te koyabilirsiniz. zaten 2 bardak çıkıyor biraz buzdolabına koyuyorum yarım saat falan sonra eşimle içiyoruz hemen. o sırada sütü dolptan çıkarıyorum ve oda sıcaklığında yarım saat 1 saat kadar bekletiyorum. Cam kavonaza bu sütü koyup üstünede süzdüğüm kefir tanelerini ekliyorum, süzgeçten alırken tahta kaşık kullanabilirsin. sonrada havluya sarıp bırakıyorum masanın üstüne, kalorifere yakın kısma doğru. kaloirferin üstüne değil ama. ortamın ılık ve ışık görmemesi yeterli. hergün yapıyorum aynı işlemi. yaklaşık 20-22 saat mayalanmış oluyor.
bende inşallah bebeğime 4. aydan sonra sürekli vermeyi düşünüyorum. çünkü o kadar çok faydası varki, biz geç bile kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?