2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Şu yerde bacak bacak üstüne atma hareketini yapabiliyor musun ? Test edelim bakalım doğruluk payı nedir. Bu hareketi yaparken dimdik oturmak gerekiyormuş dene ve yaz şekerim bekliyorum :))
Ben Bacağımı Elimle Kaldırmadan Yapamıyorum Artık, Destek Almam Gerekiyor Mutlaka Elimden.

benimde tek gen banada aynısını söyledi doğumdaki kanamaya göre karar vericem doğum sonrası iğne kullanımına dedi, bir süre kullanman gerekebilir dedi.gelişimi nasıl gidiyor senin sıkıntı yoktur inş.

Nefesim yetmediğine ve hala reflüm olduğuna göre benim kız daha aşağı inmedi demektir. Kendimi oksijen tüpüne bağlatasım var ya da nefesimin yetmesi için hiç kımıldamadan öylece durmam gerekiyor

ayyy inan dün gece ben de aynı şeyi kocama söyledim sadece yatağın nevresim takımını değiştirdim, odaya geldim ama nefes nefeseyim dilim dışarda böylee bizimkine dedim yaa nolur bana bi oksijen tüpü bul onunla gezeyim bu ne yaaa 5 dk iş yapmaya gelemiyoruumm

yedik kafayı iyice... Benim eşim de güldü bana ne var bunda ben de soruyorum senin gibi göbeği sivri birini görünce dedi. Benim eşim de hamile sizinki kaç aylık falan diyorum hiç aklıma gelmedi böyle bişey düşünüleceği dedi. Sen niye soruyosun sorma diye ona da terslendim

canım valla ben de güldüm azıcık müsadenle ama bir o kadar da tatlı geldi düşüncelerin bu annelik nasıl bişey şimdiden anlıyoruz işte.. yavrularımız için her türlü koruma iç güdüsünü geliştiriyoruz.. herkesin karşısında kaplan kesilebiliriz onlar için çok da absürd değil yani senin de iç sesinden gelen mırıltılar

kızlar bişey danışıcam;
annem bu zamana kadar bir kez bile gelip evimi temizlemedi,yardım etmedi vs... şimdi tutturmuş doğumdan sonra gelip bende kalacaksın diye. evleri çok büyük 4+1 oturma odası ve mutfak bir. bana ordaki kanepeye yatak hazırlayacakmış arka taraflarda yalnız bunalırsın dedi. ancak bahsettiği yerde yemek pişiyor teras var yol geçen hanı gibi bir de bayram öncesi,temizlik hastasıdır,büyük kızıma bile sürekli " ellerini sil,dökmeden ye,balkona çıkma ...." gibi onlarca telkinde bulunuyor. ben anne olarak çocuklarımın herşeyden daha öncelikli olduğunu düşünürüm yani evin dağılması ve ya kirlenmesi için kalbini kırmam ama annem öyle değil. ayrıca aynı şehirde değiliz aramızda 45 dk yol var. hergün eşin de gelip gitsin diyor ve bu nerdeyse imkansız,çünkü çok çalışıyor. aslında asıl mesele ben annemin bu konuda yeterince samimi olmadığını düşünüyorum,çünkü bi kaç defadır sana gelmek istiyorum kızımda havuza girer sıkılıyor dedim,müsayit olmadıklarını,yola tek başıma çıkmamın doğru olmadığını,yürüyemediğimi söyledi durdu. o kadar zıt geliyor ki söyledikleri ve tavırları. özetle ben doğumda orada rahat edemeyeceğimi düşünüyorum,psikolojim bozulacak.ilk doğumumda sezaryen olmuştu,kimse yanımda yoktu hatta akşam 5te doğum yaptım sabah 9 da hastane odasında tek başımaydım çünkü eşim işe gitmişti ve annemde eve.
eve geldikten sonrada tıpkı şimdi olduğu gibi bana gel ben bakarım sana dedi bende evde rahat edeceğimi söyledim ve lohusalık sürecimi tek başıma geçirdim. üstelik o dönem aynı şehirde yaşıyorduk ve aramızda sadece 200 metre mesafe vardı.

sizce ne yapayım?:26:

Bir iki hafta önden gidiyo kızım, sanırım şekerim çıktığı için oldu.hala da öyle ilk haftalardan beri. Bi sıkıntı yok çok şükür cnm. Sen de korkma rahat olmaya çalış

Ben Bacağımı Elimle Kaldırmadan Yapamıyorum Artık, Destek Almam Gerekiyor Mutlaka Elimden.

Ayy o zaman belki de girdi doğum kanalına:)) kontrolün ne zaman ?

Aynen bütün gün yatıyorum artık. Bişey lazım olunca eşimden istiyorum ayağıma kadar getiriyo Gitmiş bi sürü spor aleti almış, geçen kargoyla getirdiler. Bunlar ne dedim kız babası olcakmış, kızı babasıyla gurur duymalıymış. Sabah akşam spor yapıyo karşımda, halter filan kaldırıyo ay ona baktıkça nefesim daha da daralıyo sanki

Cnm lohusalık apayrı bi stres olcak, insanın evi gbi olmaz. Şimdiden strese girmişsin baksana.. Annenin anlayış gösterip bir süre seninle kalması daha iyi olur bence senin açından.. Annen anlayış göstermiyorsa biraz sert dille çıkış sen benm annemsin yanımda olcaksın! diye.. Bizim nazımız çekilmeli yani haksızmıyım..

Şaşırmakta haklısın.Herkes şaşırıyor. Ben hala şoktayım.Hamile olmak ayrı, bir de ben şeker ve tiroit hastasıyım.Biraz daha özen gerekiyor.Belli saatlerde ve sık sık yemem gerekiyor.Binlerce kez şükrediyorum Allah'a, yemeğimi de ütümü de ev işlerimi de hallediyorum.Tek temizliğe el sürmüyorum.Eşim de çok yardım ediyor. Bunlar beni teselli ediyor. Belki böylesi daha iyi.İnsan darbe aldıkça güçleniyor.
Kayınvaliden konusunda güzel düşünüyorsun.Dediğin gibi hem oğlu hem de torunu ile birlikte olmak onu mutlu ediyordur.Ben 2,5 yıl önce kaybettim kvyi. Eşim doğal olarak hala üzülüyor.Onunla bazı şeyleri yapamadığı için pişman.Keşke şartlar elverseydi. Eşinin böyle keşkeleri olmaması için güzel düşünmeye devam et bence. Bu dünyada olmasa da diğerinde mükafatımızı alırız.

Redcm gitmesen daha iyi olacakmış gibi geldi bana :26: huzurun,düzenin bozulur bence orada. eşinden de uzak kalmak pek iyi gelmez 45 dk yol az değil.. annenin huyunu suyunu en iyi sen bilirsin tabii ki ama madem yanında olmak istiyor kendisi gelsin senin evine. şimdiden stres yapmışsın kuzum ya evinde kal bence :/

ReD samimiyetine inanmiyorsan gitmemek daha iyi senin icin çok zor olmayacaksa. Yanında kalabilecek başka biri yokmu ya da anne sen gel beinin evde kal biraz desen olmaz mı ? Kendi evin daha rahat olur.

Benimde söyle bir sorunum var. Annem aradı az once gelecek hafta senin evdeki isleri bitirelim gelin bizim evde kalın diyor . Hem evin kirlenmez hem yemek ütü falan derdin olmaz ben sana bakarım bebek olunca sizin eve geceriz diyor.

Aslında haklı ama ben evime çok düşkünüm çok rahatım evimde. Annelerin evi dubleks geniş ama ablam ve cocukları orda. Sen orayı düşünme ben şize yer acarım diyor.

Asıl sorun o değil yigenim 15 yasında bulug çağında tam zirzop baba otoritesi almadı cildirtti bu hafta sonu bizi gece gelmemiş eve babası aris sansa nerde bu kiz diye falan filan annem babamin elinden bişey gelmiyor sürekli sorun çıkarıyor . Onlar rahatsız eder sinirlenir üzülürüm dedim. Birşey yapmazlar diyor ama çok inandırıcı gelmiyor.

Annemede çok üzülüyorum . Ne yapsam bilemedim .

Gunebakan Zaman oylr kotu ki insanin aklina hersey geliyor
Ben de tatilde sorduklarinda 6 aylik dedim halbuki 8di karni
Kucuk nazar deger bide oralarda dogururum diye.
Anne olmak insani iyice kuskucu yapiyor oglum dogdugunda yeni yeni disari cikmaya basladigim zaman marketlerde raflarin yakinindan gecirmezdim ustune bisey duser diye, konserve reyonlarina zinhar girmezdim:))

Redquen bence evinde kal. Daha rahat edersin tencerede pisir kapaginda ye.hem buyuk kizin icin de evdeol
Ak daha iyi olur bence. Annemde cok israrci ama ben kendi evimde olmak istiyorum. Hem esim oruc tutacak onu birakamam.

Belki okumuşsundur, benzer durumu ben de yaşıyorum.Kırkım çıkana dek kalacakmış annem güya; ama ben inanmıyor ve istemiyorum.Üç günden sonra burnumdan getiriyor ve bunu sırf onu çağırmayayım diye yapıyor. Kaldı ki ben hiçbir zaman çağırmadım.Gönüllü gelmişken bana bunları yaptı. Ben o yüzden ne doğumda ne de sonrasında gelmesini istemiyorum.Başka çocuğun da varmış.Küçükse ikisine bakmak zor olabilir.Artı eksi hesabı yapmak lazım. Ben psikolojimi düşünürüm böyle bir durumda.

evet yaa hiç samimi gelmiyor. mesela benim şu anda evde yalnız kalmamaya ihtiyacım var ama gel bende kal demiyor doğumdan sonra gel diyor,bir de onla aynı evin içindeyken sanki aramızdan görünmez bir elektrik hattı geçiyor,öyle gergin bi ortam oluyor ki 20 gün evvel gittiğimde "anne yanıyorum biraz klimayı açalım " dedim,ocakta yemek var etkiler balkonda otur dedi. bir de eşim oruç benimde nasıl bırakırım,kızını her gün görmek onun da en doğal hakkı. en son geldiğinde bebeğin bütün kıyafetlerini alıp gitti alamadım elinden,vermiyor,hastane çantası bile hazırlayamadım. nefret ediyorum emr-i vakilerden. bence çok bencilce düşünüyor.o ameliyat olduğunda ben tutturmadım bene kalacaksın diye gittim evinde baktım.

ehehe canım demekki bendede degılmıs demekki bu olay bugun kan aldırmaya gıttım 2 km otede araba gecıo ben karnımı tutuom ,sanki o araba bana zarar verecek edecek gibi..kendımı kanatsız kuş gıbı hissediyorum dışardayken ayrıca bende şöle bi piskolojı daha oluştu sankı bebegım doğduktan sonra elımden alacakalar mış gibi sahiplenme iç güdüsü oluştu sahıplenme kelımesı kuran kısılere bıle gıcık oluyorum hep bn doğurdum bnm cocugum dıyesım gelıo ıyce piskolojim alt üst bılmıyorum nıe bole oldum ..geçen gun görümcem le eşim konuşuo görümcem halasıyla kalacak ege'm yatıcak benımle falan dedi eşim ben cocugumu ole heryere bırakmam dedı, eşimin ole demesı beni rahatlatlatmadı bende dedimki bebekler ztn annesinden babasından belirli yaşa kadar ayrı kalmıolar ,görümcemde sankı 30 çocuk buyuttmus gıbı ( daha bekar );dönüp demesinmi yetıstırılış tarzı ıle alakalı dıe pat dıe cvp verdı ....sıniirrr oldum döndüm hyr cnm bebeklerın hepsı ole dedım ters bı sekılde.. düşün cnm galıba bu sıralar cok hassasız bu hassaslığımızı algılayanlarda damarımıza basabılıo

napıyosunuz tatlışlar muhabbet koyu sayfalar ne cabuk ilerliyoooomaşallah bizee ne çeneee
bizde yarım saate kadar cıkarızzz randevum 16:30 da ama öncesinde nst ye bağlanıcam oda 20 dk falan sürüyoooo bakalım nolcakkk

Arasta inan bana gelmemesi daha hayırlı. kızım kahvaltısını bile kendisi hazırlar,üstünü giyip çıkarır,odasını toplar,tuvaletini ve temizliğini 2 senedir kendisi hallediyor. geçen gün koltukta uyuyakalmışım üstümü örtmüş,sabahları asla uyandırmaz,tansiyonumun düştüğünü hissettiğinde meyve suyu bile hazırlayıp getirdi. annemden daha iyi bakıyor bana bebeğin bezini getirir,kıyafetlerini getirir bana çok yardım eder biliyorum sanırım tek kalmak en mantıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…