- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #40.441
Kızlar size en içten duygularımı açmak istiyorum dün gece bu düşüncemi ilk kez eşime açtım bana güldü :) Haklı belki gülmekte ama ne yapayım psikolojim beni artık iyice paranoyak yapmış
Neyse sadede geliyorum; mesela yolda gören birileri falan soruyorlar aaa bebek kaç aylık diye ben bu insanlara cevap vermeye çekiniyorum. Sanki niyetleri kötü olabilirmiş, beni kaçırıp bebeğimi karnımdan çalabilirlermiş gibi geliyor :18: Sizde de böyle paranoyalar var mı?
napıyosunuz tatlışlar muhabbet koyu sayfalar ne cabuk ilerliyoooomaşallah bizee ne çeneee
bizde yarım saate kadar cıkarızzz randevum 16:30 da ama öncesinde nst ye bağlanıcam oda 20 dk falan sürüyoooo bakalım nolcakkk
ayy hadi bakalım cücümm güzel haberlerle gelirsin inşallah kuzum
napıyosunuz tatlışlar muhabbet koyu sayfalar ne cabuk ilerliyoooomaşallah bizee ne çeneee
bizde yarım saate kadar cıkarızzz randevum 16:30 da ama öncesinde nst ye bağlanıcam oda 20 dk falan sürüyoooo bakalım nolcakkk
senle kardeş olma ihtimalimiz ne acabaDoğumdan sonrası beni de düşündürüyor açıkçası. Annemle aram çok iyi değil az çok biliyosunuz, ablam beni çok seviyo ama sürekli de sinir ediyo sebebini anlayamıyorum. Kayınvalidem evde köpeğimiz olduğu için hayatta bakamaz. Eşim ilgilenir ama bir erkek ne kadar yapabilir.
Geçen hastanede kaldığımda eşim ertesi gün çalışmak zorunda olduğu için beni bekleyemedi ablam bekledi. Çıldırttı beni kızlar. Daha içeri girdi ne biçim özel hastane burası dökülüyo resmen diye bi başladı. Laptopunu almış internet için şifre alın diye ilk girişte eşimin ve eniştemin başının etini yedi. Ben acılarımı çok belli etmediğim için beni görünce seni hastaneye boşuna yatırmışlar dedi. İlla sürekli üfleyip püflemem mi gerekiyor acabaGece hemşire nst için tekrar geleceğini söylediğinde bana baktı 12den sonra ne diye gelcek gelmesin dedi. Uykusu bölünecek ya Sabah bildiğimiz kahvaltı getirdiler ve hiç fena değildi ben hastane yemeği yiyemiyorum dedi. Ben daha hastaneden çıkmadan kuaföre gitmem lazım saçımı boyatıcam sen otur bişey olursa enişteni ararsın o gelir seni alır dedi. Gitmeden önce öğle yemeği getirdiler dur bari çıkmadan önce karnımı doyurup öyle gideyim dedi. Oturdu bi güzel yemek yedi. Oysa ki sabah ben hastane yemeği yiyemem deyip Allahın domatesini peynirini yememişti. Şİmdi söyleyin ben mi abartıyorum yoksa siz de aynı derece sinir olur muydunuz.
Doğumdan sonra beni evde 15-20 gün bekleyeceğini söylüyor ama yapı itibarı ile sürekli bana karşı böyle terslikler yapıyor ama aynı zamanda beni çok sevdiğini söylüyor. Bir taraftan da sürekli yarış halinde gibi, bi defasında eşim ablan seni çok kıskanıyo demişti ama ben konduramadım. Yani kardeş kardeşi neden kıskansın ki kocaman insanlarız. Çocukken olur böyle şeyler. Nolcak bilmiyorum valla normal zamanda görmezden geliyorum ama lohusayken patlarsam abla kardeş ilişkimiz zedelenir. Bunun stresini yaşıyorum şuan:S
benim kistim ne zamandan beri var bilmiom ama 12 cm civarlarında epey büyük yani ve aldırmaya mecburum yumurtalığımın birini tamamen kaplamış nerdeyse, belki o yumurtalık da alınacak bilemiyorumbenimde 12 yıldır var olan bir kistim var,senelerce doktorlar zararsız doğumda aldırırsın demişlerdi. bende epidural olmak istiyordum ama kist alınacağı için olmaz mı acaba diye düşünüyordum. doktorumuzlada doğum şekli ve tarihini 2 hafta sonra konuşacağız. ama şimdiden anladımki epidural olamayacak sanırım. çünkü epidural olarak başlayıp sonra komple bayıltmakta çok mantıklı gelmedi bana şimdi, 2 işlem yapmasınlar..
cnm saol tombiş bi oğlan çocuğu bizi beklio heralde içerdemaşallahhhh maşalllah bebişine canımçok iyimiş kilosu bizde perşembe günü gidicez bakalım bizimkisi ne durumda ne kadar büyümüş
önce epidural olma şansın varsa dediğin gibi kaçırma derim o anı sonra mecbur bayıcaklar zaten bari bebeğinle o anı yaşa.en azından mutlu uyanırsın uyanırken...Allah yardımcın olsun...
sanrım sezaryen olmayı tercih ederdim benkızlar merhaba size bu defa farklı bir kaygımı danışmak istiyorum benim daha önce iki düşüğüm var ve bunların sonucunda kan pıhtılaşması olduğum ortaya çıktı şu anki hamileliğimde 35+3 bu haftaya kadar aspirin ve iğne tedavisiyle geldim ve yarın itibariyle aspirini bırakmam gerekiyor. bu haftadan sonra aspirin kullanımı bebeğin kalp damarlarından birinin kapanmamasına neden oluyormuş bu sebepten dolayı artık kesmemiz gerekiyor ama kanı sulandırdığı için kestiğim takdirde bebekte geriliğe ve farklı şeylere yol açıp açmayacağı bilinmiyor ama normal gelişimi olan bebeklerde var tabi örnek olarak ve ben baştan beri normal doğum düşündüğüm için son zamanı beklesem mi yada 37 haftaya girmemle beraber sezaryenmı olsam karar vermiş değilim herkes doktora bırakmamı söylüyor ama ben hem bebeğimi hem kendi canımı sadece ona emanet etmek istemiyorum keşke 3 gün sezeryan ağrısını çekseydim de bebeğime bir şey olmasaydı diye keşke demek istemiyorum beni en ii siz anlarsınız siz yerimde olsanız neye karar verirdiniz. Doktorum daha çatı muayenesi de yapmadı çatına baktıktan sonra doğum şekline karar veririz dedi.
kızlar bişey danışıcam;
annem bu zamana kadar bir kez bile gelip evimi temizlemedi,yardım etmedi vs... şimdi tutturmuş doğumdan sonra gelip bende kalacaksın diye. evleri çok büyük 4+1 oturma odası ve mutfak bir. bana ordaki kanepeye yatak hazırlayacakmış arka taraflarda yalnız bunalırsın dedi. ancak bahsettiği yerde yemek pişiyor teras var yol geçen hanı gibi bir de bayram öncesi,temizlik hastasıdır,büyük kızıma bile sürekli " ellerini sil,dökmeden ye,balkona çıkma ...." gibi onlarca telkinde bulunuyor. ben anne olarak çocuklarımın herşeyden daha öncelikli olduğunu düşünürüm yani evin dağılması ve ya kirlenmesi için kalbini kırmam ama annem öyle değil. ayrıca aynı şehirde değiliz aramızda 45 dk yol var. hergün eşin de gelip gitsin diyor ve bu nerdeyse imkansız,çünkü çok çalışıyor. aslında asıl mesele ben annemin bu konuda yeterince samimi olmadığını düşünüyorum,çünkü bi kaç defadır sana gelmek istiyorum kızımda havuza girer sıkılıyor dedim,müsayit olmadıklarını,yola tek başıma çıkmamın doğru olmadığını,yürüyemediğimi söyledi durdu. o kadar zıt geliyor ki söyledikleri ve tavırları. özetle ben doğumda orada rahat edemeyeceğimi düşünüyorum,psikolojim bozulacak.ilk doğumumda sezaryen olmuştu,kimse yanımda yoktu hatta akşam 5te doğum yaptım sabah 9 da hastane odasında tek başımaydım çünkü eşim işe gitmişti ve annemde eve.
eve geldikten sonrada tıpkı şimdi olduğu gibi bana gel ben bakarım sana dedi bende evde rahat edeceğimi söyledim ve lohusalık sürecimi tek başıma geçirdim. üstelik o dönem aynı şehirde yaşıyorduk ve aramızda sadece 200 metre mesafe vardı.
sizce ne yapayım?:26:
senle kardeş olma ihtimalimiz ne acababu kadar mı aynı olur...
aslında benimde bir yanım sezeryan ol diyor ama aspirini bırakalıda 10 gün olacak ozaman kadar kapanırmı o damar bilmiyorum yoksa küvezlerdede süründürmek istemiyorum yavrumu
Ah cnm bu yemek konusunda ben de çok dertliyim.( hiç iştahım yok , şöyle var şekerim yüksek diye diyet yapıyorum , ama yapıyormuyum belli değil.. Sık sık yemiyorum mesela öğünüm az. Ve genelde hep meyve gbi şeyler istiyo cnm .( ama sınırlı yemem gerek..
Sana gelince tatlım protein içerikli beslenmelisin.. Kilo değil sağlıklı olması önemli.. Et, tavuk,süt, peynir, yoğurt, yumurta .. Eksik etme ve sebze de ye.. Yeşil yapraklı şeyler tüket mesela.. Et yiyosan bol salâta yanındanegüzel akıl veriyorum dimi bir de uygulayabilsem,( sıkıldım protein ağırlıklı beslenmekten .))
kızlar bişey danışıcam;
annem bu zamana kadar bir kez bile gelip evimi temizlemedi,yardım etmedi vs... şimdi tutturmuş doğumdan sonra gelip bende kalacaksın diye. evleri çok büyük 4+1 oturma odası ve mutfak bir. bana ordaki kanepeye yatak hazırlayacakmış arka taraflarda yalnız bunalırsın dedi. ancak bahsettiği yerde yemek pişiyor teras var yol geçen hanı gibi bir de bayram öncesi,temizlik hastasıdır,büyük kızıma bile sürekli " ellerini sil,dökmeden ye,balkona çıkma ...." gibi onlarca telkinde bulunuyor. ben anne olarak çocuklarımın herşeyden daha öncelikli olduğunu düşünürüm yani evin dağılması ve ya kirlenmesi için kalbini kırmam ama annem öyle değil. ayrıca aynı şehirde değiliz aramızda 45 dk yol var. hergün eşin de gelip gitsin diyor ve bu nerdeyse imkansız,çünkü çok çalışıyor. aslında asıl mesele ben annemin bu konuda yeterince samimi olmadığını düşünüyorum,çünkü bi kaç defadır sana gelmek istiyorum kızımda havuza girer sıkılıyor dedim,müsayit olmadıklarını,yola tek başıma çıkmamın doğru olmadığını,yürüyemediğimi söyledi durdu. o kadar zıt geliyor ki söyledikleri ve tavırları. özetle ben doğumda orada rahat edemeyeceğimi düşünüyorum,psikolojim bozulacak.ilk doğumumda sezaryen olmuştu,kimse yanımda yoktu hatta akşam 5te doğum yaptım sabah 9 da hastane odasında tek başımaydım çünkü eşim işe gitmişti ve annemde eve.
eve geldikten sonrada tıpkı şimdi olduğu gibi bana gel ben bakarım sana dedi bende evde rahat edeceğimi söyledim ve lohusalık sürecimi tek başıma geçirdim. üstelik o dönem aynı şehirde yaşıyorduk ve aramızda sadece 200 metre mesafe vardı.
Arasta inan bana gelmemesi daha hayırlı. kızım kahvaltısını bile kendisi hazırlar,üstünü giyip çıkarır,odasını toplar,tuvaletini ve temizliğini 2 senedir kendisi hallediyor. geçen gün koltukta uyuyakalmışım üstümü örtmüş,sabahları asla uyandırmaz,tansiyonumun düştüğünü hissettiğinde meyve suyu bile hazırlayıp getirdi. annemden daha iyi bakıyor banabebeğin bezini getirir,kıyafetlerini getirir bana çok yardım eder biliyorum sanırım tek kalmak en mantıklısı.
bende hep doğumda öleceğimi hissediyrmmm. ama araştırdımm bir çok hamile böyle şeyler düşüneblyrmuşşş.. umarım benmki de öle bişeydirrr.. kızımıı kimseyeee güvenppte bırakamam..
Doğumdan sonrası beni de düşündürüyor açıkçası. Annemle aram çok iyi değil az çok biliyosunuz, ablam beni çok seviyo ama sürekli de sinir ediyo sebebini anlayamıyorum. Kayınvalidem evde köpeğimiz olduğu için hayatta bakamaz. Eşim ilgilenir ama bir erkek ne kadar yapabilir.
Geçen hastanede kaldığımda eşim ertesi gün çalışmak zorunda olduğu için beni bekleyemedi ablam bekledi. Çıldırttı beni kızlar. Daha içeri girdi ne biçim özel hastane burası dökülüyo resmen diye bi başladı. Laptopunu almış internet için şifre alın diye ilk girişte eşimin ve eniştemin başının etini yedi. Ben acılarımı çok belli etmediğim için beni görünce seni hastaneye boşuna yatırmışlar dedi. İlla sürekli üfleyip püflemem mi gerekiyor acabaGece hemşire nst için tekrar geleceğini söylediğinde bana baktı 12den sonra ne diye gelcek gelmesin dedi. Uykusu bölünecek ya Sabah bildiğimiz kahvaltı getirdiler ve hiç fena değildi ben hastane yemeği yiyemiyorum dedi. Ben daha hastaneden çıkmadan kuaföre gitmem lazım saçımı boyatıcam sen otur bişey olursa enişteni ararsın o gelir seni alır dedi. Gitmeden önce öğle yemeği getirdiler dur bari çıkmadan önce karnımı doyurup öyle gideyim dedi. Oturdu bi güzel yemek yedi. Oysa ki sabah ben hastane yemeği yiyemem deyip Allahın domatesini peynirini yememişti. Şİmdi söyleyin ben mi abartıyorum yoksa siz de aynı derece sinir olur muydunuz.
Doğumdan sonra beni evde 15-20 gün bekleyeceğini söylüyor ama yapı itibarı ile sürekli bana karşı böyle terslikler yapıyor ama aynı zamanda beni çok sevdiğini söylüyor. Bir taraftan da sürekli yarış halinde gibi, bi defasında eşim ablan seni çok kıskanıyo demişti ama ben konduramadım. Yani kardeş kardeşi neden kıskansın ki kocaman insanlarız. Çocukken olur böyle şeyler. Nolcak bilmiyorum valla normal zamanda görmezden geliyorum ama lohusayken patlarsam abla kardeş ilişkimiz zedelenir. Bunun stresini yaşıyorum şuan:S
canım yakızlar bişey danışıcam;
Ahahaha iyi tek değilmişim. Yav bi insan bi insana durup dururken sen güzel olabilirsin ama ben seksiyim neden der. Kafasından ne geçiyor bilmiyorum canım. Düşünürken sesli düşündü o an sonra lafı geçiştirdi ben şaşkın şakın bakıyodum o ara
Ahahaha iyi tek değilmişim. Yav bi insan bi insana durup dururken sen güzel olabilirsin ama ben seksiyim neden der. Kafasından ne geçiyor bilmiyorum canım. Düşünürken sesli düşündü o an sonra lafı geçiştirdi ben şaşkın şakın bakıyodum o ara
kızlar bişey danışıcam;
Doğumdan sonrası beni de düşündürüyor açıkçası. Annemle aram çok iyi değil az çok biliyosunuz, ablam beni çok seviyo ama sürekli de sinir ediyo sebebini anlayamıyorum. Kayınvalidem evde köpeğimiz olduğu için hayatta bakamaz. Eşim ilgilenir ama bir erkek ne kadar yapabilir.
Off arasta tabi ki haklisin kim olsa sınır olur. Ne yapsak bilmiyorum hep beraber toplanalım anasını satayım bir yere hepimiz birbirimize bakalım kızlar. Ne zor ismiş bunlar.
Kimi iyi niyetli elinden birşey gelmiyor, kimi istese herseyi yapar ama bencil, kimi kıskanç vs...
kızlaaar..birine muhtaç olmak çok zor ama ameliyatlı olcazz kendi kendimizee yapamayızz...kim olursa yanınızda dayanmalısınızz şimdi böyle diyorum ama lohusalık psikolojisi neler yaptırır bilemem...benmde annem gelcek...kayınwalidemde gelcek sanırım aynı anda umarm tartışma bişşi çıkmazzzz şimdiden banada dert oluo
Benim ablamda aynı. Isı gücü kendi ile ilgilenmek dünya umrunda değil. Zavallı yaşlı ve hasta annem onun cocuklarını Yedirin içiriyor temizliyor okulunun serseriliklerinin derdini çekiyor.
canım galiba eşinin koyduğu teşhis doğru :// yine de insan en yakınına kesinlikle konduramıyor sanırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?