2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ablan daha büyüyememiş canım ondan böyle yapıyor Şu son yazdığına çok güldüm hakikaten ne düşünüyordu o an acaba niye pat diye böyle bişey söylesin :)

Ben de anlamadım olay kavgaya dönüşmesin diye sonra sormadım da Hala aklıma geldikçe nedenini düşünüyorum.

Hey allam yaaa. Senin maaşından giydiğinden ona ne di mi yani. Neden böyle oluyor anlamak çok güç.

geçen gün yegenimin dogum günü partisine bir tencere sarma sarabilen annem ben işten gelesiye kadar bi çorba yapamamış dişimin agrısından sabaha kadar uyuyamadıgım gün geldi gezme çıkınca ben iyiyim bana bakma sen git dedim gitti geldi yemek yapayım mı diye soruyor yok ben hallettim dedim cumartesi pazar canım çıktı çekmece dolap temizliğinden in çık eğil bükül pazarteside kadın geldi aramıyor bile ne yapıyorsun diye ben aradım işte gelecektim de kızı alacaktımda özellikle sustum bakalım gelecektimde dedikten sonra ne diyecek diye lafın sonu gelmedi hiç bişiy beklemiyorum normal geliyor artık ama eşim gittikçe sinir olmaya başladı farkındayım pazar günü kardeşim kahvaltıya gelmiş ben aradım ne yapıyosun diye sofra kaldırıyoruz dedi ondan sonra da diyorki gelseydiniz kahvaltıya pöfff hangi birini söyleyeyim eşim diyorki nasıl bi insansın hiç kinlenmiyorsun ben aramazdım falan diyor inanın ki hiç koymuyordu ama nedense bir iki gündür sarmaya başladım herhalde dogum stresinden.
annem 3 katlı ev yaptırıp yeni taşındı kardeşimin kendine ait odası var kendi bikaç eşya getirdi annemde 2 yaşındaki ogluna park yatagına kadar aldı kızımda sordu anne annemin odası nerde diye bitek benim odam yok evde kızkardeşim erkek kardeşimin yegenlerimin benim kızın bile var herneyse baza alacakmışte 1 ayı geçti alacak bi baza da ben gidip kalacagım evi komple sıfır döşedi bi baza yataga para bulamadı bide millete yanıma götüreceğim diyormuş bu arada babamla çalışıp o evin eşya borcunu ödeyende benim babam bile demiş perdeci arkadaşım diyor gelinin odası diye söyleyip durma borcu ödeyen kız oda yapılan gelin diye ne dersin dicek hiç bişiy yok

Hey allam yaaa. Senin maaşından giydiğinden ona ne di mi yani. Neden böyle oluyor anlamak çok güç.

nelerimi takip ediyor bi yazsam şoook olursun canım bide erkek kardeş kız olsa hadi kadınsal kıskançlık falan dersin.herşeyi takip edip lafa döken bu kardeşim ne kızımın okullar arasındaki sınavda şehir 1.si olmasını ne benim işyerindeki başarılı bi atagımı ne de hamile kalışımı tebrik eder

Herkes aynı dertten muzdarip anlaşılan ; doğum sonrası beni şimdiden strese sokuyor . Doğumdan 15 gün önce annenle gelelim dedi kayınvalidem ; neyse onu hallettik , 3 gün önce gelin sonrası önemli öncesi değil dedim . Benim huyum da gariptir evimde bir şeyin yeri değişse uyuyamam , lohusalıkta bunu düşünmezsin diyor annem ama beni de tanıyor diyorum ya huyum garip bi bakıma Galip Derviş misaliyim :) Annem beni tanıdığın için mümkün olduğunca istediğim gibi yapar yapmadığı anda nazım da geçer ne desem alınmaz .Ama kayınvalide öyle olmuyor ; alınabilir , o kendince bildiğini yapacak haklı olarak ben de kendi istediğim gibi olsun diyeceğim , en ufak söz alınganlığa neden olup en güzel zamanlarda strese neden olacak . Kayınvalidenin fikri , 40 gün ikisi de kalacaktı ; sonra yarı yarı yapın sizlerin de evi , evde çocukları var vs. dedim o konuda da ikna ettim .
İnşallah gerek kalmaz , kendi kendimize hallederiz ; ben çok kalabalığa gelemem ; hem sıcak hem lohusalık vs. derken çıldırabilirim :) Bunları düşünürken şimdiden stres yapma bunlar yaşanacaksa zaten o zaman yeterince stres olacaksın diyorum kendi kendime bakalım hayırlısı artık :)

Cık cık cık Biz evlat olsan sevilmezsin türünden insanlar mıyız acaba yaa. Neden bu ayrım, ilgisizlik. Ben annemin kapısını açmayalı 10 yıl olmuştur. Kocası istemiyor bizi. Bi defasında edirneyi özledim gittim annemi aradım biz geldik diye. Belki kocasını evden gönderir de bir anne kahvesi içerim diye düşündüm ama göndermedi komşusunun balkonuna davet etti orda oturduk Bi daha da edirneye gelince arama geldim diye eve alamıyorum üzülüyorum dedi. O adama yaranıcam diye öz evladını komşunun balkonunda ağırladı. Bize de senede bir gelme izni var :=)) 15 kalıp gidiyo sonra bi daha teee öteki sene geliyo. Gelince de yavrum, cicim. Ama hani nerde samimiyet ??

Bnde bu konuda kndini tek saniyodm.bnde de degisik korkular var ayagm takilir dusermiyim birisi karnima carparmi bn arabada bile cok tedrginim kocama hep ani fren ypma yavas kullan cukura dikkat et bilmem ne o o sallanti bile bebegime zarar vericek saniyorm karnimi tutuyorm arabada gderken.bde smdi ben sirt ustu yatamiyorm sezeryanda nasi yaticm nefes alamam diyorm kocama o da bsey olmz gereken herset ypilir diyo..bebegime kavusamicm amelyttan cikamicm gbi dusunceler..iyice kafayi siyirdm

Ay allahım sen cocuklarımızı dogru, dürüst , Mert , iyi insanlarla karşılaştır.

bizim evlatlıgımızda mı sorun yoksa annelik duygularında mı sorun var bilmiyorum geçen yıl arka arkaya 3 kere ameliyat oldu çocugumu bıraktım eşimi bıraktım evimi işimi bıraktım annem canım diye aylarca kızkardeşimle birlikte baktık bana evladını göremiyorsun eşine vakit ayıramıyorsun diye söyledikçe evlatta görülür eşde diyip bi kere bile öffflemedim ki üzülmesin diye çogunlukla tuvalete dahi gidemiyordum yogunluktan bide koştura koştura işe geliyordum ordan eve ordan hastahaneye artık yollarda ralli yapıyordum resmen annemdir tabiki bakacagım lafını şuan etmem bile çirkin ama o benim kızıma ben çalışırken bakarken ki bakıcıya kendi verdirtmedi her akşam şikayet ederdi bütün gün durmadı da öldüm de bittim de
üzülme arastacım eşin iyi olsunda evinde huzurlu olda biliyorum üzülmemek elde değil insanda derin izler bırakıyor ama Allah onlarıda başımızdan eksik etmesin

Son düzenleme:
Böyle bir başlık atar atmaz doğuruyorum anlaşılır diye korktum ama silmiycem.bu ailelerin sizleri üvey evlat olarak görme nedeni bence şunlar: (demeç bildiriyormuşum gibi oldu ama) aylardır takip ettiğim kadarıyla bizim Ağustos anneleri olmak gibi bir ortak noktamız dışında bi de çok güçlü,kendine yetebilen,başının çaresine bakmayı oldukça becerip mızmızlanmayan bir yapımızda var.ablalar,kardeşler ağlanıp ağlanıp duygu sömürüsü yapıp bütün ilgiyi üzerlerine çektikleri için biz pastadan payı alamıyoruz ama hamilelik hormonları şu dönem pik yaptığı için ekstra ilgi bekleyip bari şu dönemde ilgi beklerken bulamayınca üzülüyoruz işte.zaten hepimiz şu dönemde kendimizi bile tanıyamıyoruz,normalde yine kendi yağımızla kavruluruz ama hormonlar buna müsade etmiyor işte.hele bir doğuralımda biz yine eskisi gibi dimdik ayakta durup kendine,eşine ve en önemlisi bebeğine yeten güçlü kadınlar olucaz merak etmeyin.ben hep şunun için dua ederim,Allahım benîm elime koluma ağrı acı dert verme de hem kendime hem de etrafımdakilere fayda sağlayabileyim derim.hepinizin benim gibi olduğunu biliyordum zaten

Bende esime olurda doğumda ölürsem kızımı sakın başka kadin büyütmesin o genc kiz olmadan evlenme dedim. Esim çok arabesksin diye dalga gecti

Yok ya demekki delirmedik baksana hepimiz ayniymisiz ah o annelik hormonları :)

Emin ol hiç üzülmüyorum artık. Çok küçükken üzülürdüm, ağlardım neden böyle diye ama insan büyüyene kadar alışıyor. Şimdi sıradan geliyor. Kendi kendime o kadar çok şeyin üstesinden geldim ki bizi öldürmeyen bizi güçlü yapar sözünün doruk noktasındayım şuan. Buraya da yansıyodur hayata karşı bakışım, olayları çok ciddiye almayışım. Bugün burda konu açıldı da çok derinlerimdekini anlattım, yoksa normalde aklıma bile gelmiyor desem yeridir. Benim muhteşem bir eşim var ve onla çok mutluyum, gerisi teferruat:)) Hayatımdaki parazitler onlar. Ben gayet keyifli, şen şakrak bi insanım. Ve durmak yok gülmeye devam

ikinci dogumunu yapacak bi arkadaşınız olarak şunu tafsiye ediyorum bi müddet titizlik düzen huyunuzu bi kenara bırakacaksınız kendi ruh saglıgınız için eve gelen giden kalan eden olacak illaki düzeniniz bozulacak millet gidince tutarsınız bi kadın olur biter kendi kendinizi boşuna strese sokup zaten stresli olan bu dönemi iyice yogun geçirmeyin kızlar bende ilk bebeğimde eski düzenim bozulmasın diye eve vakit ayırmaktan bide bebekle ugraşmaktan hem bünyem yorgun düştü hem sinirlerim bozulmuştu.herşeye yetişmeye çalışmaktan mahvolmuştum eşimlede o dönem stresten aram bozulmuştu.herşeyi dert ediyordum.bu seferkinde çok rahatım.ne yapayım bi şekilde atlatılacak o dönem bebeklerimiz ve biz saglıklı olalımda millet gidince bi şekidle halledilir günlerce kafama takıyordum ev dagınık bi dogursam ne olacak diye 3 günde evde düzene girdi benim uykularımda işin başına geçince yapılmayacak şey yok

Evet ya cocuklarimizla birlikte tam bir aile oluyoruz şimdi. İlkokulda öğrendiğimiz çekirdek ailemiz var artık bizim. Eşlerimizle mutluyuz . Huzurlu bir evimiz az ya da çok pisen asımız var. İnsan daha ne ister .

Bundan sonra hersey çok daha guzel olacak. Tam kadin kadin olacağız . Biz guzel yetiştireceğiz cocuklarımızı. Mutlu insanlar yeşerecek :) ben biliyorum ...

aynısını arkadaşımda bana söyledi nede olsa sen halledersin bi şekilde diye bunun rahatlıgı var dedi bide ben agzıma alıp konuşmamda neden bana bunu yapmadınız etmediniz falan diyede aman güçlü olalımda kimseye muhtaç olmayalım

bende konu açılınca dökülüverdim meger ne çok şey biriktirmişim içimde

canım saol tek gende c677t de homozigotluk var sadece ben 0,4lükle beraber alıodum aspirini iğneyide doğum günü bıraktıracak senin doktorun ne diyor bu konuda?

Canim ben daha 34 haftaligim foktorum 36 yada 37 de bana neyapacagini soylicek

canım tavsiyelerin için saol umarım başarabiliriz bende evde düzen manyağıyım biraz belli kurallarım var bi başkası gelip evimde atıyorum bir biblo biraz farklı yere koysa onu düzeltmeden oturamam garip takıntılarım var evle ilgili doğumdan sonra evin kalabalığından o yüzden çok korkuyorum çünkü duramıycam kendimi tanıyorum zaten kv ve annem apayrı dünyalrın insanları tamamen farklılar evlendiğimizden beri toplasan 5 defa ancak görüşmüşlerdir ilk defa bu kadar uzun bir arada kalıcaklar o yüzden çok endişeliyim allah yardım etsin hepimize

Bulursan paylaş mutlaka canım meme ucunu ne büyütür ya çok dertliyim o konuda Düğme kadar benimkiler çok bekledim hamilelikte büyür diye ama kendisi büyüdü ucu büyümedi pufffff

canım yineden strese girme evet meme ucu güzel büyük olması bişr avantaj ama meme ucun düz diye bebek emeyecek diye birşey yok.Zaten emziirnce sadece meme ucu vermesi yanlışmış.Böyle durumlarda kahverengi bölgeyi tamamen vermek gerekiyormuş.Ben işte bu hata yapmışım.çok örnek var etrafımda aslında emmen bebek emmiyor emmmeyen emiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…