- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #40.461
Ablan daha büyüyememiş canım ondan böyle yapıyorŞu son yazdığına çok güldüm hakikaten ne düşünüyordu o an acaba niye pat diye böyle bişey söylesin :)
canım yaa kardeşler arasında olabilecek şeyler hiç beni şaşırtmıyor artık bende bi kardeş var ne diyeyim bilemiyorum dünya mal varlıgına sahip benim maaşımın hesabını yapar en basitinden.biraz önce geldi buraya bu sıcakta siyahmı giyiyorsun diyor kendi üzerinde de siyah tşört varken dedikten sonra da kendi üzerine bakıyor dedim artık pek bi seçeneğim yok ne olursa onu giyiyorum zaten ben siyah hastasıyımdır yaz kış farketmez ilkkez görüyor sanki işte maksat bi şekidle laf sokmak olsun da
Hey allam yaaa. Senin maaşından giydiğinden ona ne di mi yani. Neden böyle oluyor anlamak çok güç.
Doğumdan sonrası beni de düşündürüyor açıkçası. Annemle aram çok iyi değil az çok biliyosunuz, ablam beni çok seviyo ama sürekli de sinir ediyo sebebini anlayamıyorum. Kayınvalidem evde köpeğimiz olduğu için hayatta bakamaz. Eşim ilgilenir ama bir erkek ne kadar yapabilir.
Geçen hastanede kaldığımda eşim ertesi gün çalışmak zorunda olduğu için beni bekleyemedi ablam bekledi. Çıldırttı beni kızlar. Daha içeri girdi ne biçim özel hastane burası dökülüyo resmen diye bi başladı. Laptopunu almış internet için şifre alın diye ilk girişte eşimin ve eniştemin başının etini yedi. Ben acılarımı çok belli etmediğim için beni görünce seni hastaneye boşuna yatırmışlar dedi. İlla sürekli üfleyip püflemem mi gerekiyor acabaGece hemşire nst için tekrar geleceğini söylediğinde bana baktı 12den sonra ne diye gelcek gelmesin dedi. Uykusu bölünecek ya Sabah bildiğimiz kahvaltı getirdiler ve hiç fena değildi ben hastane yemeği yiyemiyorum dedi. Ben daha hastaneden çıkmadan kuaföre gitmem lazım saçımı boyatıcam sen otur bişey olursa enişteni ararsın o gelir seni alır dedi. Gitmeden önce öğle yemeği getirdiler dur bari çıkmadan önce karnımı doyurup öyle gideyim dedi. Oturdu bi güzel yemek yedi. Oysa ki sabah ben hastane yemeği yiyemem deyip Allahın domatesini peynirini yememişti. Şİmdi söyleyin ben mi abartıyorum yoksa siz de aynı derece sinir olur muydunuz.
Doğumdan sonra beni evde 15-20 gün bekleyeceğini söylüyor ama yapı itibarı ile sürekli bana karşı böyle terslikler yapıyor ama aynı zamanda beni çok sevdiğini söylüyor. Bir taraftan da sürekli yarış halinde gibi, bi defasında eşim ablan seni çok kıskanıyo demişti ama ben konduramadım. Yani kardeş kardeşi neden kıskansın ki kocaman insanlarız. Çocukken olur böyle şeyler. Nolcak bilmiyorum valla normal zamanda görmezden geliyorum ama lohusayken patlarsam abla kardeş ilişkimiz zedelenir. Bunun stresini yaşıyorum şuan:S
geçen gün yegenimin dogum günü partisine bir tencere sarma sarabilen annem ben işten gelesiye kadar bi çorba yapamamış dişimin agrısından sabaha kadar uyuyamadıgım gün geldi gezme çıkınca ben iyiyim bana bakma sen git dedim gitti geldi yemek yapayım mı diye soruyor yok ben hallettim dedim cumartesi pazar canım çıktı çekmece dolap temizliğinden in çık eğil bükül pazarteside kadın geldi aramıyor bile ne yapıyorsun diye ben aradım işte gelecektim de kızı alacaktımda özellikle sustum bakalım gelecektimde dedikten sonra ne diyecek diye lafın sonu gelmedi hiç bişiy beklemiyorum normal geliyor artık ama eşim gittikçe sinir olmaya başladı farkındayım pazar günü kardeşim kahvaltıya gelmiş ben aradım ne yapıyosun diye sofra kaldırıyoruz dedi ondan sonra da diyorki gelseydiniz kahvaltıya pöfff hangi birini söyleyeyim eşim diyorki nasıl bi insansın hiç kinlenmiyorsun ben aramazdım falan diyor inanın ki hiç koymuyordu ama nedense bir iki gündür sarmaya başladım herhalde dogum stresinden.
annem 3 katlı ev yaptırıp yeni taşındı kardeşimin kendine ait odası var kendi bikaç eşya getirdi annemde 2 yaşındaki ogluna park yatagına kadar aldı kızımda sordu anne annemin odası nerde diye bitek benim odam yok evde kızkardeşim erkek kardeşimin yegenlerimin benim kızın bile var herneyse baza alacakmışte 1 ayı geçti alacak bi baza da ben gidip kalacagım evi komple sıfır döşedi bi baza yataga para bulamadı bide millete yanıma götüreceğim diyormuş bu arada babamla çalışıp o evin eşya borcunu ödeyende benim babam bile demiş perdeci arkadaşım diyor gelinin odası diye söyleyip durma borcu ödeyen kız oda yapılan gelin diye ne dersin dicek hiç bişiy yok
Bende yolda yürürken ya biri birden delinirse karnıma tekme atarsa ya da bıçak alır saplarsa diye korkuyorum. Bunu esime söylediğimde once gülüp sonra sacmalama insanlar hamile görünce kaçıyor çarpmayalım diye demişti. Ama ben hala korkuyorum. Yalnız degilsin arkadasım bende deliyim :)
Cık cık cıkBiz evlat olsan sevilmezsin türünden insanlar mıyız acaba yaa. Neden bu ayrım, ilgisizlik. Ben annemin kapısını açmayalı 10 yıl olmuştur. Kocası istemiyor bizi. Bi defasında edirneyi özledim gittim annemi aradım biz geldik diye. Belki kocasını evden gönderir de bir anne kahvesi içerim diye düşündüm ama göndermedi komşusunun balkonuna davet etti orda oturduk Bi daha da edirneye gelince arama geldim diye eve alamıyorum üzülüyorum dedi. O adama yaranıcam diye öz evladını komşunun balkonunda ağırladı. Bize de senede bir gelme izni var :=)) 15 kalıp gidiyo sonra bi daha teee öteki sene geliyo. Gelince de yavrum, cicim. Ama hani nerde samimiyet ??
Bnde bu konuda kndini tek saniyodm.bnde de degisik korkular var ayagm takilir dusermiyim birisi karnima carparmi bn arabada bile cok tedrginim kocama hep ani fren ypma yavas kullan cukura dikkat et bilmem ne o o sallanti bile bebegime zarar vericek saniyorm karnimi tutuyorm arabada gderken.bde smdi ben sirt ustu yatamiyorm sezeryanda nasi yaticm nefes alamam diyorm kocama o da bsey olmz gereken herset ypilir diyo..bebegime kavusamicm amelyttan cikamicm gbi dusunceler..iyice kafayi siyirdm
bizim evlatlıgımızda mı sorun yoksa annelik duygularında mı sorun var bilmiyorum geçen yıl arka arkaya 3 kere ameliyat oldu çocugumu bıraktım eşimi bıraktım evimi işimi bıraktım annem canım diye aylarca kızkardeşimle birlikte baktık bana evladını göremiyorsun eşine vakit ayıramıyorsun diye söyledikçe evlatta görülür eşde diyip bi kere bile öffflemedim ki üzülmesin diye çogunlukla tuvalete dahi gidemiyordum yogunluktan bide koştura koştura işe geliyordum ordan eve ordan hastahaneye artık yollarda ralli yapıyordum resmen annemdir tabiki bakacagım lafını şuan etmem bile çirkin ama o benim kızıma ben çalışırken bakarken ki bakıcıya kendi verdirtmedi her akşam şikayet ederdi bütün gün durmadı da öldüm de bittim de
üzülme arastacım eşin iyi olsunda evinde huzurlu olda biliyorum üzülmemek elde değil insanda derin izler bırakıyor ama Allah onlarıda başımızdan eksik etmesin
Emin ol hiç üzülmüyorum artık. Çok küçükken üzülürdüm, ağlardım neden böyle diye ama insan büyüyene kadar alışıyor. Şimdi sıradan geliyor. Kendi kendime o kadar çok şeyin üstesinden geldim ki bizi öldürmeyen bizi güçlü yapar sözünün doruk noktasındayım şuan. Buraya da yansıyodur hayata karşı bakışım, olayları çok ciddiye almayışım. Bugün burda konu açıldı da çok derinlerimdekini anlattım, yoksa normalde aklıma bile gelmiyor desem yeridir. Benim muhteşem bir eşim var ve onla çok mutluyum, gerisi teferruat:)) Hayatımdaki parazitler onlar. Ben gayet keyifli, şen şakrak bi insanım. Ve durmak yok gülmeye devam
Böyle bir başlık atar atmaz doğuruyorum anlaşılır diye korktum ama silmiycem.bu ailelerin sizleri üvey evlat olarak görme nedeni bence şunlar: (demeç bildiriyormuşum gibi oldu ama) aylardır takip ettiğim kadarıyla bizim Ağustos anneleri olmak gibi bir ortak noktamız dışında bi de çok güçlü,kendine yetebilen,başının çaresine bakmayı oldukça becerip mızmızlanmayan bir yapımızda var.ablalar,kardeşler ağlanıp ağlanıp duygu sömürüsü yapıp bütün ilgiyi üzerlerine çektikleri için biz pastadan payı alamıyoruz ama hamilelik hormonları şu dönem pik yaptığı için ekstra ilgi bekleyip bari şu dönemde ilgi beklerken bulamayınca üzülüyoruz işte.zaten hepimiz şu dönemde kendimizi bile tanıyamıyoruz,normalde yine kendi yağımızla kavruluruz ama hormonlar buna müsade etmiyor işte.hele bir doğuralımda biz yine eskisi gibi dimdik ayakta durup kendine,eşine ve en önemlisi bebeğine yeten güçlü kadınlar olucaz merak etmeyin.ben hep şunun için dua ederim,Allahım benîm elime koluma ağrı acı dert verme de hem kendime hem de etrafımdakilere fayda sağlayabileyim derim.hepinizin benim gibi olduğunu biliyordum zaten
Emin ol hiç üzülmüyorum artık. Çok küçükken üzülürdüm, ağlardım neden böyle diye ama insan büyüyene kadar alışıyor. Şimdi sıradan geliyor. Kendi kendime o kadar çok şeyin üstesinden geldim ki bizi öldürmeyen bizi güçlü yapar sözünün doruk noktasındayım şuan. Buraya da yansıyodur hayata karşı bakışım, olayları çok ciddiye almayışım. Bugün burda konu açıldı da çok derinlerimdekini anlattım, yoksa normalde aklıma bile gelmiyor desem yeridir. Benim muhteşem bir eşim var ve onla çok mutluyum, gerisi teferruat:)) Hayatımdaki parazitler onlar. Ben gayet keyifli, şen şakrak bi insanım. Ve durmak yok gülmeye devam
canım saol tek gende c677t de homozigotluk var sadece ben 0,4lükle beraber alıodum aspirini iğneyide doğum günü bıraktıracak senin doktorun ne diyor bu konuda?
ikinci dogumunu yapacak bi arkadaşınız olarak şunu tafsiye ediyorum bi müddet titizlik düzen huyunuzu bi kenara bırakacaksınız kendi ruh saglıgınız için eve gelen giden kalan eden olacak illaki düzeniniz bozulacak millet gidince tutarsınız bi kadın olur biter kendi kendinizi boşuna strese sokup zaten stresli olan bu dönemi iyice yogun geçirmeyin kızlar bende ilk bebeğimde eski düzenim bozulmasın diye eve vakit ayırmaktan bide bebekle ugraşmaktan hem bünyem yorgun düştü hem sinirlerim bozulmuştu.herşeye yetişmeye çalışmaktan mahvolmuştum eşimlede o dönem stresten aram bozulmuştu.herşeyi dert ediyordum.bu seferkinde çok rahatım.ne yapayım bi şekilde atlatılacak o dönem bebeklerimiz ve biz saglıklı olalımda millet gidince bi şekidle halledilir günlerce kafama takıyordum ev dagınık bi dogursam ne olacak diye 3 günde evde düzene girdi benim uykularımda işin başına geçince yapılmayacak şey yok
Bulursan paylaş mutlaka canım meme ucunu ne büyütür ya çok dertliyim o konudaDüğme kadar benimkiler çok bekledim hamilelikte büyür diye ama kendisi büyüdü ucu büyümedi pufffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?