- 14 Kasım 2010
- 392
- 49
- 318
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #41.621
Soran ve merak eden herkese teşekkür ederiz.Pazartesi gününden bu yana doğumun gerçekleşmesini bekliyorduk. Dün akşam artık son noktadaydık ve gece veya sabaha doğumun gerçekleşeceği söylenmişti.Dün gece doğum sancıları gelmedi ve sabah hastaneye yatışımız yapıldı.Sabah 8 civarından itibaren normal doğum için her şey denendi. Fitil verildi, morfin verildi, epidural anestezi yapıldı 5cm açılma oldu. Artık her şey iyi gidiyordu, doğum yaklaşıyordu ve hiç acı hissetmiyordum ki bebeğin kalp ritmi 150'den 60'lara düştü.Doktorlar müdahale etti her şeyi denediler ancak normal doğumla doğuramayacağım ve kordonun bebeğimizin boğazına dolandığı anlaşıldı.Bunun üzerine acil sezaryene alındım epidural olmasına rağmen bir yanım ağrı hissetmezken bir yanımda halen ağrı vardı. Bu nedenle tamamen uyutuldum...Sonuç olarak 2,975kg ağırlığında ve 51 cm boyunda bir Barış geldi dünyaya :) Şu an çok fazla ağrım var ve mesajı eşim yazıyor...O nedenle daha fazla yazamayacağım..Şimdi bebeğim yanımda ve uyuyor mışıl mışıl :) Aşağıda da resmi var.. Sevgilerimle..
Not:İkisini de yaşamış biri olarak normal doğum düşünenlerin kesinlikle epidural anestezi yaptırmasını öneririm. Sezaryeni ise sadece mecbur kalırsanız tercih etmenizi öneririm. Onun dışında epidural ile normal doğum (Son aşamasına kadar) oldukça rahat...İstanbulda olanlar da Bakırköy Çamlık Hastanesini düşünebilirler...Personeli güleryüzlü ve hizmetleri gayet iyi..
Eki Görüntüle 753473
selam kızlar biz geldikkk...
kedicikkk maşşallahhh allah analı babalı buyutsun cok tatlıııı bır bebek nazarlardan korusun rabbım sağlıklı uzun omru olsun...bebeişler gelıooo tek tekkk..
teyzoşlarııı bizde dün doktordaydık nst girdik kuzu yoldan yorulmuşki uyudu kaldı nst sırasında 20 dk yattım doktora sonucu gosterdıler daha sonraa doktor 10 dakıka daha yan yatmamı ıstedı bu sefer bıraz hareketlendı.neyseki ağrı falan çıkmadııı..
bebişimde 35+1 2,571 kg olmuşş...haftaya cuma tekrar çağırdı doktorumuzz ,soraki hafta tatıle çıkıyormuş 22-28 arası, goreyım bıdaha dedı erken dogurm rıskı falan gormuyorum hersey yolunda cok sukur dedı...doktorumuz tatildeyken acil durum ıcın başka bır dr yonlendırdı 6gun ıcın... ama ztn o süreçte cagırmadı hastaneye bısey olmassa doktorumuz geldıgı hafta ayın 1ağustosta alınacak kuzumm
kizlar dun gece cktim hastaneden sukur bugun iyiyim.bayramda. once eylus hanim gelicek sanirim.doktorum 3 en fzla 4 hfta daha dayan diyo..bayram sekeri olucak kizm.bu arada evde hamilelikten once giydgm kiyafetlere bktm.dolaptan bseyler alirken.ayy bnmi giyiyodm dedm kucucuk gorundu gozume 34 36 bdenler.sanki hep boyle gobusluymusm hep boyle kalicakmism gbi hssediyorum
slm kızlarrr
çok acı çekiyorum. kaç gündür ağdacımı bekliyorum tatilde oldugu için dün rast gele bir yere girdim.. Bikini bölgeme ağda yaptırdım yaptırmaz olsaydım.. kız dealarca sir agdayı üst üste sürdü son zamanları yeter artık bırak die bağırdım çok canım acıyor orası şişti kocaman olldusünnet cocukalrı gibi yürüyorum kocam gece eczaneden pudra falab aldı ama yokk geçmedi cocuk gibi ağladım gece zaten hassas biyer bide böyle tahriş olduu.. Şuan dogum yapsam yapamam dokunamıyorum.. ne yapsam geçer yarın çatı kontrolüm var doktora bile elletemem bu halde ((((
Yani doğumum yakın ve ben geciktirmeye çalışıyorum dmi kızlar .. Yaa çok moralim bozuk eve geldiğimden beribi ilaç vermedi Dr . Dinlen erken doğmasın dedi yaa offf ben de ne rahattım daha çok var Ağustos sonu diye beklemez herhalde okadar.. Başlamışsa yumuşama dimi
cnm panim ypma dogumun yakin demek degil kesn dogurucaksn degil...erken dogun riskin var sdece..aciklign olsa o kesn dogum ama sukur senn oyle bi durumb yok.ilac bile vermedgne gore cddi bsey gormemis dnlen demis..bak bna taaa 29. hftada serviks boyun kisaliyo erkeb dogum riskn var dedi..34 oldm ve uzadi servimsm tekrar.uzan dinlen..nst nasi cikti
Nst iyi çıktı herhalde , Dr bişey yok dedi . Ne olduysa çatı muayenesinde oldu. Ya çok moralim bozuldu tutamıyorum hep ağlayasım var. İstemiyorum erken doğmasın
Sana yine zayıfsın demişler.Ben 7.5 haftalık hamileyken 7.5 kiloydum.Geri zekalının biri aynen "Şişmişsiiin." demez mi?Çoğu kişi az aldığımı, bulunduğum haftadan daha az göründüğümü söyler; bazı aptallar da böyle yapar.Yan komşum da "Eee karnın büyümüş, maşşşallah maşşallah." diyor. E aptal kaç aylık hamileyim.Bir gün bozdum.Sen hamileyken 26 kilo almıştın değil mi diye.Kaç kilo alırsan al, beni ilgilendirmez de çok almışım gibi canımı sıkarsan lafı da yersin.Ay yine sinirlendim.En hassas yanımdan vuruyorlar beni[/QUOTE aynen canım insanın sinir kat sayısını yükseltiyolar .Ben normalde 57 kiloydum (boy 1.59) tüp bebekle hamile kaldım ve bu sebepten hormonlar iğneler falan kullandığım için ilk 1 ay iştahım hiç yoktu sadece deli gibi haşlanmış tavuk patates , çiğ köfte ve limon yedim 51 kiloya indim o derece daha sonra toparladım 1-2 ay içinde hızla kendi kiloma geldim normalde çok iştahlıyım zaten şu anda da 60 kiloyum ve sadece karnım çıkıyo o da çok aşırı büyük değil ama bebekte bende sağlıklıyız çok şükür şimdilik bişey yok ama bu insanlara bi türlü anlatamıyosun işte işleri güçleri yok burunlarını sokmak için aranıyolar
Bebiş de sen de sağlıklıymışsınız maşallah.Gerisi boş.Aynen dediğin gibi işi gücü olmayan cahil kesim.Ben neler neler yaşadım yıllarca.Kimi zaman sustum kimi zaman konuştum.Sonunda Allah'a havale ettim.Bana şeker hastasısın bebeğin ölür, tiroit hast. bebeğin ölür diye haykıranlar mı dersin; öz ablamın ultrason fotolarına bakıp "evet 5 parmağı varmış." demesi mi dersin?Şeker h. diye canavar doğuracağım sandı.Allah'a havale ediyorum.Biz niye bu kadar üzülüyoruz biliyor musun?İnsanlara hak ettiğinden fazla değer veriyoruz.İnsanlar öyle arsızlaşmış ki, laf arsızıyım beni azarla diye yalvarıyorlar adeta.Biz minik mucizelerimizi, Allah'ın bize sunduğu emanet hediyeleri düşünelim.Ben maalesef dünyada sadece eşime güveniyorum.Güvenecek kimsem kalmadı.O da yeter bana.Şimdi bir de minnoşum gelecek.Birkaç yıl sonra da 2.si inşallah.Oooh değmeyin keyfime.Sana en çok değer verene sarıl arkadaşım.Herkes yerini bilsin.
Yani doğumum yakın ve ben geciktirmeye çalışıyorum dmi kızlar .. Yaa çok moralim bozuk eve geldiğimden beribi ilaç vermedi Dr . Dinlen erken doğmasın dedi yaa offf ben de ne rahattım daha çok var Ağustos sonu diye beklemez herhalde okadar.. Başlamışsa yumuşama dimi
Nst iyi çıktı herhalde , Dr bişey yok dedi . Ne olduysa çatı muayenesinde oldu. Ya çok moralim bozuldu tutamıyorum hep ağlayasım var. İstemiyorum erken doğmasın
Saolun dualarınız için. Oğlum yanımda yatıyor şimdi :) tarifsiz bi mutluluk . Tek üzüntüm sütüm gelmedi halaoğlumun doyduğunu görsem ahhhhh. Göğüs ucumda çok çıkık değil slikon uç taktılar
ya ben insanları anlamıyorum gerçekten çoğu cahil ve zeka yoksunu bence...
az evvel kapıcı geldi ekmek dağıtmaya "kııız sen doğurmadın mı daha" diyorgerizekalı mal insan sen beni her gün görüyosun doğursam haberin olur ayrıca tasası sana mı düştü yani....
aslında hiç kimseye karşı böyle bir tavrım yoktur ama bu kadın artık hakettiği için yedi benden lafı "biz ne ara bu kadar samimi olduk acaba " dedim. sustu kaldı. çünkü geçen gün evi temizlemeye geldi 4 saat akaldı tam gün parası aldı evi sütünkörü temizledi hatta temizlemedi gitti,giderkende karşı komşuma" evin içine sıçmış kapı pencere ellemedim daha " dedi,o zaman cvp bile verememiştim şoktan. bundan böyle alayına gider arkadaşhaddini bilsin biraz.
sokağa çıkmaya hasret kaldım,birinci kattaki kadın sokakta doğuran diyor. mal karı bilmiyor ki doktorum bana yürü dedi,üstelik 1 haftadır evden çıkmamışım ve hastaneden gelirken gördü beni. kıracam kalplerini ,anlamazlarsa sıra kafalarına gelecek!!!
Bebiş de sen de sağlıklıymışsınız maşallah.Gerisi boş.Aynen dediğin gibi işi gücü olmayan cahil kesim.Ben neler neler yaşadım yıllarca.Kimi zaman sustum kimi zaman konuştum.Sonunda Allah'a havale ettim.Bana şeker hastasısın bebeğin ölür, tiroit hast. bebeğin ölür diye haykıranlar mı dersin; öz ablamın ultrason fotolarına bakıp "evet 5 parmağı varmış." demesi mi dersin?Şeker h. diye canavar doğuracağım sandı.Allah'a havale ediyorum.Biz niye bu kadar üzülüyoruz biliyor musun?İnsanlara hak ettiğinden fazla değer veriyoruz.İnsanlar öyle arsızlaşmış ki, laf arsızıyım beni azarla diye yalvarıyorlar adeta.Biz minik mucizelerimizi, Allah'ın bize sunduğu emanet hediyeleri düşünelim.Ben maalesef dünyada sadece eşime güveniyorum.Güvenecek kimsem kalmadı.O da yeter bana.Şimdi bir de minnoşum gelecek.Birkaç yıl sonra da 2.si inşallah.Oooh değmeyin keyfime.Sana en çok değer verene sarıl arkadaşım.Herkes yerini bilsin.
ay cnm gne cahilligine veriyosun kimisinin.1 ay once halamda oturuyorz ben hapsurdum bna bi akraba ayyy oyle hapsurulmz bebek kopar diyo...ne diyosun allah korusun dedm ..lafa bak ve bunu diyen emekli ilkokul ogretmeni..
ikimiz de bu konularda baya dertliyiz sanırım.Allah'tan benim de tek dayanağım eşim Allah razı olsun her konuda elinden geldiğince bana yardımcı oluyo bir tek o konuda şanslıyım. Kayınvalide vs. konularına girmedim bile girersem çıkamam diye korkuyorum
canım moralini bozma dinlenmen yeterli sen moralini bozar üzülürsen bebişin de etkilenir bundan sadece dikkat et hamileliğin son dönemleri artık naz yap :) bol bol dinlen sonuçta açılma yok bu normal bir durum üzme kendini de bebişini de :)
Canim merak etme ben 35 haftadayim yaklasik 5 haftada once dr gittim rahimde yumusama var calismaya baslamis dedi.bak hala dogurmadim:) 35 ten sonra korkun olmasin canim bol bol dinlen temizlik falan yapma okis
aglama
cnm aglama sakin iyice kasilirsin..ya bna 29.hftada bsladi demeye 34um..ayrica sukur cok erken hftalari atlattik..acilman flan yok korkma.bazen doktorlar oyle korkutmayi sever.bnm doktorum 36 bile iyi diyo.canini skma medvecezir in minisine bak erken dogdu kuvozde kalmadi masallah ...bz nparsak ypalim bebisler dogucaklari zamani kndi belirliyo.biz elimzden geleni ypariz erken dogucaksa dogucak allahin bilicegi is demsti doktorm.smdi 37lerdn bhsediyo...sen rahat ol icini ferah tut...hayrlisiyla bebisni saglikla kucagina alicaksn ins
Gecmisi bitirince nihayet meleginin geldigi haberinide aldim :) gozunuz aydin canim, sutum yok diye emzirmemezlik yapma, yine 2-3 saatte bir 10 dk gogsunu verirsen emdikce sut geliyorms cnm.
Ay Allah sabir versin cnm, bende yardimci bayan alirken en cok o uslubuna bakiyorum. Yoksa bur sure sonra es ve kayinvalidelerini, komsularinin kizlarinin ask hayatlarini falan ucuz bir dille cekistirmeye, senle mahalle muhabbeti yapmaya kalkiyorlar. Bend kolay kolay susturamam insanlari, coook dinlemisimdir oyle gereksiz muhabbetleri yardimcilardan :)
Benimde beklenen dogum tarihime 1,5 ay varken ayni durum son konusuydu, hatta nts d sancimda cikiyordu. Dinlenir ve magnezyumunu duzenli alirsan insallah sorun yasamassin. Ben bol bol dinlendim, dogumu tetikleyebieek seylerden uzak durdum...
Çok teşekkür ederm size Allah bütün dualarınızı kabul etsin bu günlerde.. Okadar rahatlattınız ki beni.. Neye uğradığımı şaşırdım , yeni kendime geldim. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum şimdi. Hayırlısı neyse o olsun tabi.. Hem korku hem telaş oldu ben de herhalde , eşim de şaşırdı tepkilerime sakinleştirmeye çalıştı beni.. Yazık kendine kahvaltı sofrası bndhazırladı , dün de sancım var diye kahvaltı etmişti.. İlk üç ay ful yatmıştım sinirlerim biraz da ondan böyle oldu.. Eksiklerim de var.. Ev aldı başını gidiyo vs vs.. Neyse artık bi şekilde yatarak halledicem. Size de aynı şey söylenmiş , şimdi ayaklandınız mı bari yoksa devam mı yatmaya?
Kızlar bu dönemde kendimizin yapması imkansız
En iyisi iyi. Bir ağdacı bulmak
Benimde çok tahrip olduğundan bikini bölgesini ya donan ağdayla ya da geleneksel ağdayla yaptırıyorum
Sir ağda o bölgeyi ve koltuk altını tahriş ediyor
Bence bir an önce iyi bir ağdacı bulun kullandıkları adada deplisima olsun en iyisi o çünkü
Saolun dualarınız için. Oğlum yanımda yatıyor şimdi :) tarifsiz bi mutluluk . Tek üzüntüm sütüm gelmedi halaoğlumun doyduğunu görsem ahhhhh. Göğüs ucumda çok çıkık değil slikon uç taktılar
hazır kıl tüy muhabbeti açılmışken bende size bişey sorayım.O malum bölgeyi ne ağda nede epilatörle temizliyemiyorum canım çok yanıyo dayanamıyorum üstelik anında kabarıyo mecburen jiletle hallediyorum.Dünden beri de 2 hamiş doğurdu hal böyle olunca ya aniden nişan yada suyum gelirde temizlenmeye vaktim olmazsa diye çok tedirginim bu durumda tüy dökücü krem yada sprey kullanılır mı acaba aklıma bi bu geliyo doktorun önüne pis pis yatmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?