2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkese iyi günler... benim kontrolüme daha var ya.... 3 hafta vermişti bitmek bilmiyor 3 hafta. son aylarda 2 haftada bir çağırması lazım sanki. gittiğimde doğuma 3 hafta kalmış olacak daha hiçbişey belli değil...

burası bugün cehennem gibi sıcak eve süpürge çekmem gerek halı olmayınca hemen batıyor işleri bititirp öyle geleyim bari

Teşekkür ederim canım kesinleşti evet. Heyecan daha da arttı 20 gün dediğin nedir ki Pazartesi gelince Cumanın nasıl geldiğini anlamıyorum. Canım doğum yapacağım hastane ilçeye 1 saat uzaklıkta o yüzden hastaneye gelen giden fazla olmaz yani geneli ev için oldu. Yeter mi bilmiyorum yetmezse ekleticez. Eşimin iş yeri kalabalık baya

üzülme cnm bnm daha hıc bısey bellı degıl pozısyon aldımı almadımı kılosu boyu hıc bişeyını bılmıyom sözde dr gidiyom :) saglıklı olsunlarda

ben haziran annesiyim bayanlar sizlerin kafanızda bir çok soru vardır.tecrübelerimden aktarmak istiyorum belki yardımcı olurum.
1. hastanede hasta bezi olarak külot şeklinde olanlardan almayın normal hasta bezi alın çok yoğun kanamanız olacağı için külot şeklinde olan hem rahatsız edecek hemde değiştirmek sıkıntı olacak
2. yanına 3 tane falan alt pijama eşofman ve üst alın hem kanamanız geçebilir hemde çok terliyeceksiniz
3. uzun gecelik almanıza gerek yok hastanede önlük giydiriyorlar
4. emzirme atleti alın sütyen zaten taktırmıyorlar
5. bol bol iç çamaşırı alın ve en önemisi terlik almayı unutmayın
6. bebek için 1 numara bez alın 1 numara bezden yaklaşık 5 paket kullanıyo
7.bebeğinize emzik alıştırın sonra sıkıntı yaşarsınız hep meme emmek istiyecek
8. sarılık çıkarsa korkmayın telaşlanmayın bol bol emzirerek geçiyo
ve en önemlisi ilk günler sütünüz az gelecektir ama bu bebeğinize yetecektir telaşlanmayın gün geçtikçe çoğalacak
ama çoğalması için en önemli etken dinlenmek, su, ve moral.

üzülme cnm bnm daha hıc bısey bellı degıl pozısyon aldımı almadımı kılosu boyu hıc bişeyını bılmıyom sözde dr gidiyom :) saglıklı olsunlarda

tek ben değilim yani. herkes bişeyler yazıyor ya ben ortada kaldım sandım. haklısın canım dediğin gibi sağlıklı olsunlarda ne zaman olacağı önemli değil. benimki hala dönmedi sanki. yan yatıyor gibi. sağ tarafımda ayağımı kolumu bişeysi sürekli oraya vuruyor biraz kalıp düzeliyor...

burası bugün cehennem gibi sıcak eve süpürge çekmem gerek halı olmayınca hemen batıyor işleri bititirp öyle geleyim bari

Kolay gelsin hemşom.benim eve de el atacak birileri lazım zira Yalova'da o totiş yok valla.eve gelen bir yabancı mikrop kapabilir.bizim bağışıklık tam ama dışardan kimseleri almıyoruz yalnızca.(bunları yazarken utanıyor muyum,.......düşündüm de yooooooooo :))))))

donmus bence cunku bnmde öle sag tarafımda topugunu ıtıyo gerı cekıyo arada bı gogsumun altına ıtıklıyo bıseyler yapıo ıste ben ordan dondugunu anlıyorum :) ewde bebek kurabıyesı yapmayı dusunuyorm dogumum normal gözüktügü için bı tarıh yok ilk defa yapıcam içinde acemıyım sımdı yapsam bozulmaz dımı

sırtım çok ağrıyor
nefes almakta zorluk çekiyorum
sürekli wc önündeyim
ağzım kuruyor su içsemde işe yaramıyor
ateş basıyor klimayı açınca donuyorum ama içim ateş kaplı sanki

amaaaan doktor canım cicim doktor derdime bir çare...
akşama annemler iftara gelicek daha yemek yapıp ev temizlicem.

Cnm hadi gözün aydın, tarih belli olunca beklemek daha bir heycanlıdır. Negüzel hazırlanır gidersiniz hastaneye, saça da fön oh mis,,,)
Ben de çikolata almak istiyorum cnm ya nasıl bişey sipariş ettin.. Benm sata göre çok var 28 Ağustos , ama çikolata bikaç ay rahat dayanabiliyor diye alıp dolapta bekletmeyi düşünüyorum:)

çok güzel bi fikir bu ya. süslediğin şeye göre değişir bozulup bozulmayacağı. ama sanki daha erken gibi tadı değişir bence. kontrollere göre hareket et bence. inşaallah dönmüştür bebişler ben normal istiyorum. inşaallah hayırlı bir normal doğum olur...

Selam arkadaşlar
Yine geçmişe bakamıyorum off aklım kalıyor ama dışarı çıkıcam size durumumu bildirmek için girdim.

Çok şükür herşey yolunda.Minik kuzum 3.150 gr.olmuş maşallah.Suyu,kalp atışı filan iyi.
Nst de sancı az çıktı.Bundan sonra heran gelebilir hazırlıklı ol dedi.Suyun gelirse veya sancın olursa hemen gel dedi.Günde 3lt.su iç,yürüyüş yap,güneşe çıkma dedi.:) Lansinoh kremede başla dedi günde iki kere gögüs uçlarına sürülecek.
Dün bir arkd.yazmıştı humana bitki çayı süt arttırıcı onu sordum şimdiden içsek sütümüz çok olurmu diye :) hayır doğumdan sonra içeceksin dedi.Haberler gayet iyi yani :) Haftaya tekrar çağırdı.Hayırlısı bakalım.

İnş.herkesten çok güzel haberler gelir.Anneme gidip orada kalacağım yarın kocişim çalışıyor evde yanlız kalmak istemiyorum. :)

Kendinize iyi bakın.

Kızım doğum kanalına inince artık kasıklarımda ağrılar arttı, bazen uyanınca adet sancısı gibi ağrıyla uyanıyorum bu kız sezeryana kalmadan gelir diye korkuyorum

Sırt ağrıları aşağıya inince bende geçti ama kramplarım aynen devam, magnezyum bile yetmiyor. Artık az kaldı sadece 20 güncük sonrası kuzum benimle inşaallah

Amman be bacım senin işler epey yoğunmuş.bu halde ve bu sıcaklarda karnın burnunda iftara misafir davet ettin demek,çok takdir ettim valla seni.ben heralde yapamam.azıcık bişey yapıp koltuğa kendimi zor atıyorum valla.kolaylıklar dilerim sana.Allah yardımcın olsun ve Allah kabul etsin canım iftarını

canım sağolda ben bu kadar hazırlık yaparken annem aradı "ay biz yarın gündüz geliriz kalsın bugün " dedi. ölür müsün öldürür müsün. o kadar alışveriş hazırlık koşturmaca ......

Hangi marka mendil olursa olsun tahriş ediyomuş ben hastane için de pamuk aldım. Pişik kremine gerek kalmadığını söylüyolar pamuk kullanılınca. Bu yüzden pişik kremi de almadım.

Canım pamukta kullansan pişik olabiliyor bebekler çünkü ciltleri çok hassas bide sıcaklarda dünyaya gelicekler zaten o kremler pişik olmasın die kullanıyor pişik olunca geçirmiyor o zaman farklı krem kullanmak gerekiyor unibaby nin ıslak mendili sadece pamuk ve su başka katkı maddesi yok yazıyor bende yinede tedbir amaçlı kare pamuklardan da aldım ekstra tahriiş Yada pişik olursa die pişik önleyici krem kullanmanı tavsiye ederim yinede sen bilirsin

inş cnm ewt bıraz erken gibi kontrlme daha 10 gun var gitsemde bı tarıh vermıyo zaten ne zaman gelırse o yüzden smdıden yapmak ıstıyorum bnm bu gelın geldigim yerde bebek sekeri kurabıyesı hediye etmek gibi seyler yok ben özendigim için yapıcam degısıklık olsun diye ama planlamdgm bi anda dogum yaparsam erken yanı hepsı kalır kımse yapamaz

Kızma lütfen ama annen dert yandığın kadar varmış.yazık ya bu sıcakta bu durumdayken,bi de Adana sıcağı yani.4-5 yıl önce gelmiştim Adana'ya,toplantı vardı,arkadaşlar Pert oldu valla sıcaklardan.yemekler sıcaktan bozulmuş (kaldığımız yer de Adana Hilton) arkadaşları hastaneye taşıdık durduk.çok şükür ben sağlam döndüm ordan ama bi daha zor gelirim valla.bi de bizim geldiğimiz yıl kapalı ortamda sigara yasağı başlamıştı,terasa çıkmak zorunda kalıyorduk içmek için.4-5 günde 1 paket ancak içebilmiştim.vay be nostalji yaptım valla......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…