- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #41.841
Benm hep öndeydi, ilk haftalarından beri, hala da öyle cnm . Bir hafta önden gidiyo cimcimem. Sonrada şeker çıktı... Belli bi diyet programım yok, hatta hep sallıyorum,( dayanamıyorum hep şekerli şeyler istiyo cnm , tatlandırıcılı kavanozdaki şeylerden yiyorum,( öğünlerim çok düzenli değil ama yediğimde yararlı olan şeyler yiyorum. Sinirden yeme cnm ya , yeterki sağlıklı olsunlar, üzme kendini..
biz geldik kızçem büyümüş 2622 gr olmuş boyuda 47 cm tombik bi yüzü vardı :) herşey yolunda şimdilik daha doğum kanalınada girmemiş nstdede sancı bişey çıkmadı.. akıntım oldugunu söyledim fitil verdi muayene etmedi. haftaya bidaha gidicez
teşekkür ederim canım, dikkat edip geriden çıkması moralimi bozdu, endokrin doktoru kilo almaman gerektiğini söyledi, aldığım zaten 5 kilo.
Selam kızlarr 2 hafta olucak neredeyse 1cm açılmam vardı çok ş ükür doğum gerçekleşmedi 1 hafta daha dayansa paşam yeter :)
kedicik doğum yapytımı ?
bitti lokumum çok şükür. bi tek bebek şekerim kalmıştı onunda tasarımını siparişini verdim 50 tl kapora bırakmıştım ve eşimden almasını söylemiştim. 30 tanesi 120 tl tuttu veee benim eşşek kocişim almadan gelmiş bir de tartışmış ordakilerle. bu fiyata 30 tane şeker mi olur diesorma valla acelesi neydi acaba özletti kendini de.sen nasılsın red hazırlıkların bitti mi
sırtım çok ağrıyor
nefes almakta zorluk çekiyorum
sürekli wc önündeyim
ağzım kuruyor su içsemde işe yaramıyor
ateş basıyor klimayı açınca donuyorum ama içim ateş kaplı sanki
amaaaan doktor canım cicim doktor derdime bir çare...
akşama annemler iftara gelicek daha yemek yapıp ev temizlicem.
ya gelse yine iyi resmen kandırıyor gelicem diyo ben tam alışveriş yapıyorum ev temizliğine giriyorum vazgeçtim diye arıyor.aman canım ya hamileye iftara gelinirmi insan kendini zor idare ediyor yoksa benmi tembelim ne fizikmen ne ruhen gücüm kalmadı
Kızım doğum kanalına inince artık kasıklarımda ağrılar arttı, bazen uyanınca adet sancısı gibi ağrıyla uyanıyorum bu kız sezeryana kalmadan gelir diye korkuyorum
Sırt ağrıları aşağıya inince bende geçti ama kramplarım aynen devam, magnezyum bile yetmiyor. Artık az kaldı sadece 20 güncük sonrası kuzum benimle inşaallah
canım allah yardımcın olsun. biz işimize devam ederken nasıl olacak diye düşünürken sen düşünmekte bin kat daha haklısın. ama bildiğim bişey var ki o da bebeğin gerçekten kısmetiyle geldiği. yoluna girer herşey merak etme Allahın izni ile.merhaba kızlar dün sormuştum eşim işten ayrıldı ne kadar süre daha ssk dan faydalanırınız diye dün arayıp öğrendim ki 100 gün ben dahil yararlanabiliyormuşuz cevaplayan tüm arkadaşlarıma çok tşk ederim bize dua edin eşim yeni bir iş bulsun düzenimiz bozulmasın taksit ödüyoruz e bide bebişte geliyor çok geriliyorumallahım hakkımızda hayırlısı neyse onu versin
canım allah yardımcın olsun. biz işimize devam ederken nasıl olacak diye düşünürken sen düşünmekte bin kat daha haklısın. ama bildiğim bişey var ki o da bebeğin gerçekten kısmetiyle geldiği. yoluna girer herşey merak etme Allahın izni ile.
merhaba kızlar dün sormuştum eşim işten ayrıldı ne kadar süre daha ssk dan faydalanırınız diye dün arayıp öğrendim ki 100 gün ben dahil yararlanabiliyormuşuz cevaplayan tüm arkadaşlarıma çok tşk ederim bize dua edin eşim yeni bir iş bulsun düzenimiz bozulmasın taksit ödüyoruz e bide bebişte geliyor çok geriliyorumallahım hakkımızda hayırlısı neyse onu versin
Canım Monurol için doktoruna sor biraz ara verilmesini gerektiğini biliyorum çünkü...Selam herkese,
Ben hala çalışıyorum o yüzden cok fazla giremiyorum . Bugünü biraz okudum. Yeni doğumlar olmuş. Maşallah bebislere ve annelere. Suana kadar dogumlar 3 oldu degil mi ?
Bugünün diğer konusu kıl tüy meselesi. Herkese epilasyonu tavsiye ediyorum . Ben heran etek giyecek, denize girecek, dogum yapacak durumdayım. Cok rahat bisi. Hamileyken endişe ediyorsanız en azından dogum sonrası başlayabilirsiniz. Gerçi 3 ayrı doktorun tavsiyesi ile hamilelikte de devam ettim.
2 gün evvel idrar tahlilinde idrar yolu enfeksiyonum olduğu çıkmıştı . Doktor monorol verdi. Gecen hafta tekrar yaptırdım test. Yine enfeksiyon çıktı. 1'er hafta ara ile monorol kullanmamın sakıncası olur mu? Aranızda bu sekilde kullanan var mı?
Ay her okuduğumda ateş basıyor beni, kolaylıkla atlatırsın inşallah tatlım bebişi sağlıkla kucağına alırsın inşallah haber bekliyoruz senden ve bol bol da fotoğrafKizlar gunaydin :) carsamba gunu saat 16:00da sezeryan ile dogumum olacak safak oldu 4 gun. Cok heyecanliyimm:18:
Oyyy eminim öyle annesi birazcık dinlen de gel bakalım bize tecrübelerini anlat :)Fıstıklar biz evimize geldik, detayları yazıcam azıcık dinlenmem gerek şimdi.
Sizi çok özledimmmmm
Oğlum çok tatlı
Oy maşallah İda Hanım a , e tabi ultrasonda görünmek ciddi bir iş annesi gülümseyecek değil herhalde ...Ayyy ben listede kedicikleri mi görüyorum hoş geldin yeni anne
Kızlar kontrolden geldim. Herşeyimiz iyi bugün tam olarak 35 haftalığız. Babamız babalık iznini daha fazla kullanabilsin diye doktorumuz doğumu 2 Ağustosa aldı. Çünkü 8 ağustos bayram biliyorsunuz. Neyse İdoş 3140 gram şuan ama kaşları çatık bir vaziyette duruyo içerdeDoktor bile dedi siz ikiniz de güler yüzlüsünüz bu kızın kaşlar neden çatık dedi. Dedim sıcaktan kapalı yerde bunalıyo yavrum hava alacağı bir pencere mi açsak napsak. Gülüştük filan Neyse kızlar işte böyle 2 Ağustos doğumumuz:)) He bir de ben yarım kilo vermişim. Nasıl sevindim Bebek ikramlarımızı da ısmarladık 100 adet. Bir de karışık çikolata sepeti hazırlatıcaz kadın örnek gösterdi bayıldım resmen. Şu doğum tarihimi çekeyim şimdi 2 Ağustosa:))
Nihayet canım sen her işteyim dediğinde ben üzüldüm şimdi evinin tadını çıkar ayaklarını uzat bol bol dinlenGünaydın kızlar bugun 4 aylık tatilimin ilk günü
Doğuma yakın olur mu bilmiyorum ama doğum esnasında olabiliyormuş canım ...son haftalarda mıde bulantısı yasayan varmı ? ilk haftalarda hiç bulantı yasamadım ıkı gundur acayıp midem bulanıyo doguma yakın mıde bulantısı olurmus bilgisi olan varmı
Canım benim yaramaz Arda yoruyor artık seni geçmiş olsun tatlım dinlen bol bol su iç iyi geliyor bu sıcaklarda...sağol kuzumm.. ya nefes darlığı ve çarpıntım vardı çok fazla.. saatlerce sürdü.. yattım olmadı,oturdum olmadı,hareket ettim daha kötü olduakşam falan geçti..iftardan sonra da yürüyüşe çıktık..ama biraz fazla yürüdüm sanırım. eve zor attım kendimi. her yerim tutuldu..kalçadan aşağısı çok fena ağrıdı sabaha kadar neyse geçti gitti ama bugün iyiyim şükür
Canım ben unibaby nin sadece pamuk ve su olan ıslak mendilini aldım , öyle pamuğu ıslatarak kullanmak bana çok mantıklı gelmedi sonuçta sadece çiş yapmayacak bu böcükler ... Zaten hastaneden çıkıp iyileşince bol bol yıkarız popişlerini yaz günü pişmezlercanım ben de bir süre pamuk ve su kullanmayı düşünüyorum.. ama hastanede sorun olur mu acaba diye de düşünmekteyim? sizce ne yapmalı bu ıslak mendil konusunda??
sağol bu arada canım.. evet normalmiş bu aralar bu sıkıntı. uterus akciğere baskı yapıyormuş 4 cm kadar.. bebikler aşağı indikçe azalacak inşallah
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim Power çok faydalı oldu ...ben haziran annesiyim bayanlar sizlerin kafanızda bir çok soru vardır.tecrübelerimden aktarmak istiyorum belki yardımcı olurum.
1. hastanede hasta bezi olarak külot şeklinde olanlardan almayın normal hasta bezi alın çok yoğun kanamanız olacağı için külot şeklinde olan hem rahatsız edecek hemde değiştirmek sıkıntı olacak
2. yanına 3 tane falan alt pijama eşofman ve üst alın hem kanamanız geçebilir hemde çok terliyeceksiniz
3. uzun gecelik almanıza gerek yok hastanede önlük giydiriyorlar
4. emzirme atleti alın sütyen zaten taktırmıyorlar
5. bol bol iç çamaşırı alın ve en önemisi terlik almayı unutmayın
6. bebek için 1 numara bez alın 1 numara bezden yaklaşık 5 paket kullanıyo
7.bebeğinize emzik alıştırın sonra sıkıntı yaşarsınız hep meme emmek istiyecek
8. sarılık çıkarsa korkmayın telaşlanmayın bol bol emzirerek geçiyo
ve en önemlisi ilk günler sütünüz az gelecektir ama bu bebeğinize yetecektir telaşlanmayın gün geçtikçe çoğalacak
ama çoğalması için en önemli etken dinlenmek, su, ve moral.
Ay ben dün şöyle bir süpürdüm evi de annem görseydi çıkan pisliği bana kötü kötü bakardı eminim... IyyyKolay gelsin hemşom.benim eve de el atacak birileri lazım zira Yalova'da o totiş yok valla.eve gelen bir yabancı mikrop kapabilir.bizim bağışıklık tam ama dışardan kimseleri almıyoruz yalnızca.(bunları yazarken utanıyor muyum,.......düşündüm de yooooooooo :))))))
Canım ya keşke en başından kabul etmeseydin çok üzüldüm okuyunca ...sırtım çok ağrıyor
nefes almakta zorluk çekiyorum
sürekli wc önündeyim
ağzım kuruyor su içsemde işe yaramıyor
ateş basıyor klimayı açınca donuyorum ama içim ateş kaplı sanki
amaaaan doktor canım cicim doktor derdime bir çare...
akşama annemler iftara gelicek daha yemek yapıp ev temizlicem.
Maşallah kuzuya canım şu çayı sorman iyi olmuş ben de ufak ufak içmeye başlasam mı diye düşünüyordum içmeyim o zamanSelam arkadaşlar
Yine geçmişe bakamıyorum off aklım kalıyor ama dışarı çıkıcam size durumumu bildirmek için girdim.
Çok şükür herşey yolunda.Minik kuzum 3.150 gr.olmuş maşallah.Suyu,kalp atışı filan iyi.
Nst de sancı az çıktı.Bundan sonra heran gelebilir hazırlıklı ol dedi.Suyun gelirse veya sancın olursa hemen gel dedi.Günde 3lt.su iç,yürüyüş yap,güneşe çıkma dedi.:) Lansinoh kremede başla dedi günde iki kere gögüs uçlarına sürülecek.
Dün bir arkd.yazmıştı humana bitki çayı süt arttırıcı onu sordum şimdiden içsek sütümüz çok olurmu diye :) hayır doğumdan sonra içeceksin dedi.Haberler gayet iyi yani :) Haftaya tekrar çağırdı.Hayırlısı bakalım.
İnş.herkesten çok güzel haberler gelir.Anneme gidip orada kalacağım yarın kocişim çalışıyor evde yanlız kalmak istemiyorum. :)
Kendinize iyi bakın.
Topiğin sözde ilk annesi nerelerdesin kaç zamandır sen ??slm dostlar , canlar nasılsınız. hepinizi çok özledim.. dogum yapan varmı?
Bende de aynı türden ağrılar oluyor paniklemeli miyimDoktordan geldik :) nst de hafif sanci çıktı ama doktor bunlar dogum sancısı değil dedi bu haftalardan sonra normalmiş. Size soylememistim ama bir gece kasığımda bacağımın birleştiği kemik acayip ağrımıştı hareket edememiştim. Buda normalmiş çatı açılıyormuş. Bebegide benide iyi buldu sorun yok. 5 agustos saat 7:45 e dogum icin yer ayırdı :)
Ben iki haftadır haftada bir kilo aldım rejime rağmen ins bozuldum. Buna rağmen kuzum sadece haftada 80 Gr almış. Buna bozuldum biraz. Ama hala haftası ile uyumlu 2580 Gr 48 cm boyu . Uyumlu olduğu icin çok üzülmedim gerçi
Bebek şekerlerim geldi çok hoşuma gitti :) beğendim ona mutlu oldum .
bebeğin çamaşırlarına dalan roxy aldım hem fiyatı çok uygun hemde çok güzel kokuyor
Ohhh cnm ya negüzel, benimde kafamın üstünde kocaaa bir yük şuan. Bişey de yapamıyorum , yattığım yerden evi inceleyip sinir oluyorum. Bi başlansa biter herhalde dediğin gbi..
Canım bende şeker yok hep öndeydi bebeğimin gelişimi ama bugün geride kalmış canım sıkıldı benim de seninde kaç kilo peki
bitti lokumum çok şükür. bi tek bebek şekerim kalmıştı onunda tasarımını siparişini verdim 50 tl kapora bırakmıştım ve eşimden almasını söylemiştim. 30 tanesi 120 tl tuttu veee benim eşşek kocişim almadan gelmiş bir de tartışmış ordakilerle. bu fiyata 30 tane şeker mi olur die
aslında haklı da işte kırıldım biraz.evi temizledim yemeğe geçiyorum.
fırın tavuk pilav cacık
canım kendimi sana iftara geleceğim diyor sana gelip hazırlasa birlikte yeseniz anlarımda işte anneler bazen bi tuhaf oluyorlarya gelse yine iyi resmen kandırıyor gelicem diyo ben tam alışveriş yapıyorum ev temizliğine giriyorum vazgeçtim diye arıyor.
canım Allah hayırlı iş kapıları açsın inşallah ama inanki bebekler kısmetlerini de beraberinde getiriyorlar bak gör eşin çok daha güzel bi iş bulacak şu mübarek günlerde Rabbim dularını kabul etsin inşallahmerhaba kızlar dün sormuştum eşim işten ayrıldı ne kadar süre daha ssk dan faydalanırınız diye dün arayıp öğrendim ki 100 gün ben dahil yararlanabiliyormuşuz cevaplayan tüm arkadaşlarıma çok tşk ederim bize dua edin eşim yeni bir iş bulsun düzenimiz bozulmasın taksit ödüyoruz e bide bebişte geliyor çok geriliyorumallahım hakkımızda hayırlısı neyse onu versin
Merhaba arkadaşlar
Burda daha önce bahsedilmişti bebek toplanması
Benım kuzucuk da son on gündür sürekli sol tarafıma toplanıyor
Biraz yürüyüp onunla konuşunda düzeliyor ama yarım saat sonra tekrar aynı pozisyonunu alıyor
Neden oluyor acaba bi açıklaması varmıdır
Doktoruna soran oldumu hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?