2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım artık temizlik falan yapmamalıyız sanırım ... Ben de aynı durumdayım çünkü biraz iş yapsam hem kasılmalarım artıyor hem de bel ağrıları falan oluyor zorlamanın anlamı yok bence doğumdan sonra rahat rahat yaparız işimizi bebekler susarsa tabi

hamile kaldığım ilk günden beri bu sayfayı takip ediyorum.üye olmaya çalıştım bi sorun çıktı kabul etmedi hiç giriş yapamamıştım.başka bir bilgisayardan tekrar giriş yapmayı denedim ve şimdi aranızdayım.çoğunuzu tanıyorum.doğumları merakla takip ediyorum.Allah herkese hayırlı doğumlar versin inşallah.bebeğimizi sağlıcakla kucağımıza alırız.ara ara bilgilerimi paylaşırım.dualarınıza ihtiyacım var.şimdi uzunca yazıp sıkmak istemiyorum.

anlaşıldı herkes dertli ağrılardan sancılardan.sanırım artık doğuma kadar böyle olcaz dün kendi kendime düşündüm annem 9 aylıkken bile işini kendi yapardı yemek yapardı bide bizle uğraşırdı ben de bi evimi silip süpürebilirim herhalde die düşündüm ama düşündüğüm gibi olmadı hiç ben çürük çıktım diyorum kendi kendime ama şu forumdaki herkes mi çürük be arkadaş .bişiy var bizde anlaşılan bu arada doğumlar başladı hem sabrım gelmiyor hem yusuf yusuf ediyorum düşündükçe.nolcek sonumuz böyle acaba

benm sabah uyandığımda ellerim uyuşuodu...geçiodu zmnla..şimdi gün içindede uyuşuo ağrıo hatta...warmı böyle olan? normalmi dersinizz çok ağrıo parmaklarımm

Hoşgeldin cnm.. Hayırlı doğumlarımız olur inş:) Allah hepimizin yardımcısı olsun, sıkıntılarından en kısa zamanda kurtulursun inş..

benmm bu sabah göbeğimin çevresine resmen kramp gibi bir ağrı girdi. resmen nefes alamıyordumm. çok kötü oldumm. bir 5 dakka falan sürdüü sonra bıraktı. önceden de 2 kez olmuştu ama uzun sürmemiştii. bu sefer resmn bağırttı benii. neydi aanlamadımm. bilen var mı acabaa. :?

hoşgeldin anniş doğumlar erkenden başladı burda :) inşallah herşeyin hayırlısı herkes için

benm sabah uyandığımda ellerim uyuşuodu...geçiodu zmnla..şimdi gün içindede uyuşuo ağrıo hatta...warmı böyle olan? normalmi dersinizz çok ağrıo parmaklarımm

benim de öyle canım ya burda yazmıştım hatta bi önerisi olan var mı diye bol su önerdiler bende uyguladım 2 güne biraz hafifledi şişlik ve ağrılar ama tabi tam olarak geçmedi parmaklarımı bükemiyorum fazla ha birde soğuk duş yapıyorum bu çok iyi hissettiriyo :) çivi gibi bırrrrrrrrrrr

ya kızlar bide bi sorum olacak çok kararsızım bu konuda
hastanede terlik olarak ne tercih ettiniz ? bugün çarşıdan baktım ama çooooooooooookkkkkkkkkk kararsızııııııımmmmmm
hem rahat hem şık bir şey istiyoruuummmmm
lütfen önerilerinizi esirgemeyin zira kararsızlıktan öliciiimm

Evet bende bende kararsızım, nasıl bişey alalım? .) geceliğim de pijamam da şık altına nasıl bişey almam gerek bilemiyorum

Kizlar aslinda birazda anne sutuyle ilgili arastirma yapmaliyiz ben hic birsey bilmiyorum aranizda bilen varsa dr onerdigi tavsiye ettigi seyler falan varsa birbirimizle paylasalim benim 12 gunum kaldi acaba onceden yapmamiz gereken seyler varmidir ki yememiz icmemiz gereken bebisimi emzirmek cok istiyorum

Selam. Bugün bizim de görüş günüydü.Minnoşumun suyu iyiymiş.2385 gr olmuş. Baş aşağı da dönmüş.Doktora ben sormasam söylemeyecek döndüğünü. Kasılma benzeri şeyleri tarif ettim, kasılma nasıl olur dedim 2-3 kez bilmiyor sanırım söylemedi.NSTye girdik ve sorun çıkmadı.Bel tutulmasını sordum.3 yıl önce siyatik başlangıcı denmişti.Bizim tonton şimdi onu tetikliyormuş.İnşallah artmaz.Yoksa bu yalnız halimle yanarım.Artan akıntı için tahlil yapıldı;ama sonuçları beklerken sistemde arıza çıkmış.Sinirlendim.Doktor da rahat ol diyor.Diyecektim bunca dert arasında sen rahat ol diye de neyse...Haftalar önce 34. haftada doğumu konuşuruz demişti.Bugün sordum.Şimdiden doğumu düşünme demez mi?Her şeyi bu kadar kontrol altında tutmaya çalışma diyor. Kardeşim senin hizmetçin, ailen vardır.Ben planlamak zorundayım tabii.Annem, kardeşim kimse yok.Belimin tutulduğunu da biliyorlar halbuki.Allah'a havale. Neyse...Bebişime beşikle yorgan aldık.O iş de tamam.Herkes anasıyla, babasıyla geliyor beşik almaya.Ben öööyle kalakaldım. Bu arada iştahım az, daha az yesem olur mu dedim.Kesinlikle olmaz dedi.Belli kaloriyi alman lazım.Kilo alması için de protein diyor hep.Diğer şeyler kilo aldırır mı bilmem.Yemeye devam.Çok sıkıldım her gün saati saatine 6 öğün yemek yemekten.Yok sütü yoğurdu ayarla, eti sebzeyi ayarla, meyveyi ayarla.Neyse kaldı 1 hafta.

Kızlar gece gece canım ne isteseee kağıttttt ! Hani böyle matbaadan çıkmış kokar ya onu yemek istiyorum. Sanırım ciddi anlamda demir eksikliğim var. Demir ilacımı bir içip bir içmeyişimin cezası bu sanırım

kızlar merhaba şu kasılmayı halen ayırt edemiyorum ben;
özellikle ayaktayken kitlenip kalıyorum hatta bir saat evvel resmen 2ye katlandım vajinama bir şiş sokuluyor sanki içerden. rahimden aşağı doğru ve bu defalarca oluyor. bu nedir?:18:

wallaa ben ortapedik rahat beyazz sade çiçek war üstünde küçük öyle bi terlik aldm çünküü en önemlisi rahatlık...

Canım anlıyorum seni, yalnızsın istiyorsun planlı olsun. Ama doğum konusunda pek planlı olmuyor. Madem bebiş dönüş yapmış dinlenmeye bak onu doğum için tetikleme. Ben 6 öğün yemiyorum yada senin kadar planlı eti sebzezi yoğurtu vs yapmıyorum. Sadece şekerli tuzlu şeylerden uzak durup herşeyden sık ama az yiyiyorum. Bebeğiminde kilosu 3,250 şuanda. Yani kendini şu saatlerde yiyicem diye zorlama, az ye o zaman mecburen sık yemeğe başlıyorsun. Dayan az kaldı bebeklerimize kavuşmaya..

bende bilemiyorumm ama benmde ayakta fasla kalınca fasla dediğimm yarımsaat ayakta dursam bel ağrısı we kasık ağrısı oluo..yatsam kalkarken kasık ağrısı oluo tam bacaklarımın arasındaki kemiklermi gelişio açılıo anlamadm

Canım herşey olabilir, doğumuna çok az bir zaman kalmış. Herkesin kasılması farklı olabiliyor. Doktorunu arama şansın varsa ara derim.

Bir arkadaşımız gebelik şekerini sormuştu.Bende gebelik şekeri değil tip 1 diyabet var.Yani yıllardır insülin kullanıyorum. Bebeğim başından beri haftasıyla uyumlu.2-3 günlük ilerlemeler oluyordu;ama onlar da sorun değil.Zaten 2 hafta ileri veya geri olması şekerde ayarlamalar gerektiğini gösteriyor.İri olmasının şekerle bağlantısı şudur:Şeker değerlerinizin yüksek gitmesi.Zor bir süreç old. çok iyi bilenlerdenim.Biraz daha dikkat lütfen.7. aydan (kimi gebelerde 5. aydan) sonra insülin ihtiyacı artabilir. Eğer insülin kullanmıyorsanız egzersizi, yürüyüşü, su içimini arttırmalısınız.Her öğünde mutlaka posalı gıdalar tüketin ki kan şekeriniz yavaş yavaş yükselsin. Bir de öğünlerde süt veya yoğurt tüketmek şeker için faydalı.Ben en fazla yürüyüşten fayda görüyorum.Hamur işi, tatlı, pirinç pilavı, patates, mantı, reçel, bal gibi şeyler kan şekerimizi olumsuz etkiliyor.Bu tür gıdalardan sonra şekerinizi hem 2. saat hem de 3. saat mutlaka ölçün. Çünkü onlar kana 3. saatte karışıyor ve o vakitlerde şekerimizi yükseltiyor. Bunlardan mutlaka yiyecekseniz 1-2 tane yiyin.Bu arada kızartmalar, salam, sosis, sucuk da şekeri yükseltiyor.Yağlı old. için bunlar da kana geç karışıyor.İlla yiyecekseniz ve ins. kullanıyorsanız dozunuzu 2-3 ünite arttırmanız iyi olacaktır.Meyveler de ölçülü tüketilmeli.Onların da belli karbonhidratları var.Tarçının kan şekerini dengelediği söyleniyor.Kendinizi sıkmadan her şeyden az az yiyin bence.Ben patatesi nadiren yerim.Yersem de çok az.H. işi de az yerim.Zaman ve miktar şeker hast. için çok önemli.Bu arada dondurma yiyecekseniz makine dondurması sütle yapıldığından daha iyi bizim için.Kutudakiler kremadan yapılıyormuş.Yağlı old. şekeri çok yükseltiyor.Biraz uzun oldu galiba

Canım herşey olabilir, doğumuna çok az bir zaman kalmış. Herkesin kasılması farklı olabiliyor. Doktorunu arama şansın varsa ara derim.
ya yok mesela şu anda oturuyorum ince ince yokluyor. ayakta durmasamda oluyor benim mesela. doktorumu da arayamıyorum öyle net kuralları var,mesela telefonu en fazla 2 kez çalıyosa ve açmıyosa ısrar edemiyoruz,hafta sonu arayamıyoruz,mesai saatleri içinde arayamıyoruz vs...

Sağ ol canım.Ben şeker hastası old. için saatli yemeliyim; çünkü düzenli yemek bile kan şekerini etkiliyor.Hamile olmasam çok sorun değil de, bebiş varken değerlerimin iyi olması lazım.Aslında canım sadece sulu sulu meyveler yemek istiyor. 2-3 dilim ekmek yiyorum günde.Onu iptal etsem mi ki? Söz konusu bebiş olunca insan bin kere düşünüyor.Benim minnoş 2 haftada 400 gr alıyor.Her şey normal diyor doktor.Bir ara haftada 250-300 gr alır artık demişti.Acaba haftada 200 gr az mı?Yoksa doktor ezbere mi konuştu o zamanlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…