- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #44.561
Sevgili 2. Kez anne olacak arkadaşlar, hamilelikte yaşanan ter basmaları , yanmalar doğumdan sonraki süt verme döneminde de devam edecek mi yoksa biraz olsun hafifletecek mi?
Son günlerde herkese sinir olmaya başladım yaa sizde de var mı,eşim bile şaşırıyor halime kendi anneme hayatta kıyamazken ona bile sinir oldum haftasonu anneanneme bakıyo annem bir sürü teyze dayı var ama annem en küçükleri 85 yaşında anneannem,aynı şehirdeyiz anneme dedim kim alacak ben doğum yaptığımda oda onuda getircem yanımda size demez mi merak ediyo dedi anne dedim sen benimle mi uğraşacan anneannemle mi uğraşacan dedim ikinizlede uğraşırım ben 3 gün kalırız dedi,valla şaka gibi ama çok sinir oldum anneminkisi ne yardan ne serden geçerim hesabı oldu kayınvalideler deseniz aldılar başını gittiler evlerimiz yakındı akşamları yemeği yiyip eve gitmek bile çok büyk faydaydı düşünen yok bu kız çalışıyo zaten suya sabuna dokunmuyoruz kalalımda yemekte faydamız olsun diyen yok kii daha bir iğne almadı annem herşeyimi aldı bu zamana kadar 150 tl para harcadım daha doğurduktan sonra gelecek galiba ohh içimi döktüm rahatladım :99: sabah sabah sizide sıktıysam kusura bakmayın canlar
Artık son zamanlar olduğu için mi sıcaklardan mı hormonlardan mı ; ben de öyleyim patlamaya yer arıyor gibi :)
Bir sinir hali bir eleştiri hali ; aslında daha çok doğum sonrası korku halinin şu ana yansıyan stresi sanırım .
Rahatladıysan ne mutlu ; kimse kusura bakmaz sen rahat ol içine atma .
Annen de arada kalmış , yapacak bir şeyi yok demek ki , dayılardan teyzelerden fayda yoksa ne yapsın ; keşke onlar dese torunun olacak annemize biraz biz bakalım sen kızının yanında kal diye , demiyorlarsa yaşlı kadını da tek bırakamaz . Eğer ikinize bakacak gücü varsa da sen tedirgin olma kendini ve bebeğini düşün , daha doğrusu düşünmeye çalış :) Çünkü ister istemez insan stres yapıyor .
Lafta , sözde düşünülür ele karşı ama icraata gelince tık yoktur . Yemekte önemli , bitmiyor ki her gün yapmak gerek ; hamilelikteki en büyük derdim , keşke yemek hazır olsa diye ; ailelerle aynı şehirde olsak bir orda bir orda yerdik diye düşünürdüm ama bu ne kadar olurdu bilemem .
Doğumda gelmeyecekler mi kayınvalidenler ? Dönerler o zamana inşallah da öyle yardımcı olur .
bazı dr. magnezyumu doğumu geciktiriyor diye vermiyor belki o sebepten vermemiştir benim bir kaç gün kramplarım oldu ama dooktor son ay içme dedi.....doğumu geciktirici özelliği olabiliyo dedi bende bıraktım......ama gayet iyi sorun yok şükürler olsun..
Günaydın hanımlar;
Dün gece nedense burnum tıkandı. Nefes darlığı yaşadım. Ne zor bişeymiş yahuuu. Bunaldım kalkıp sdürekli elimi yüzümü yıkadım rahatlattı biraz. Bu akşamda iftara davetliyiz çok sevindim resmen yaaa. Yemek derdi yok bu akşam yuppiiiii:))) Yemek yapmayı ve yemeyi çok severim ama zorunluluk oldu mu çok sıkılıyorum. Mutfakta ne kadar çok zaman geçirirsem o kadar çok sinirleniyorum bi çıkamadım şu mutfaktan diye.
RED canım çok geçmiş olsun. Eminim çok korkmuşsundur. Bol bol dua oku tatlım. Verilmiş sadakanız varmış.
LESYA canım aynı tarz insanlar benim akrabalarımda da var. Nişanımdan bir gün önce annemin ayağı kırılmıştı. Kimse bakmadı bir hafta çıkıp çıkıp gezdiler. Garibim kırık ayakla bi de onlara yemek yapmaya uğraştı. Şimdi de benim doğumuma gelmek istiyorlarmış. Teyzemler, halam, kuzenlerim falan. Düşündükçe çıldırıyorum ben de. Seni öyle iyi anlıyorum ki. Çok kalmasınlar diye dua etmekten başka elimizden ne gelir. Bi de deniz kıyısında oturanların kaderidir evin otel niyetine kullanılması. Bi işin ucundan da tutmazlar.
LEPİSTESS, cnaım öncelikle çatı muayenesi konusundaki cesaretlendirmelerin için teşekkürler. Benim ilk vajinal muayenem çok rahattı. Doktora tedirgin olduğumu söylemiştim o da çok hassas davranmıştı. ama ikincisinde canım yandı. Vajinal muayeneden daha can acıtıcı mı acaba? Bu arada kv ile ilgili sorunlarını çok iyi anlıyorum. Bizimki de oğluna aşırı düşkün ve kıskanıyor. Eşimde aynı senin eşin gibi onlar gelince iki yabancı gibi davranır ve açıkça söyler annesinin kıskanacağını bildiği için böyle davrandığını. Doğumda yalnız olmak benim de en büyük hayalimdi. Ama malesef en özel zamanlarımız stresli geçecek biraz napalım. Olacakla öleceğe çare yok derler....
Ramazan Barışımın anası gelmiş kedicikim napıyon yavyum :))
Çatı muayenesini sık sık olcakmıyız kızlar? 34. Haftada sancım oluyo canım acıyo deyince Dr um çatı muayenesini yapmıştı ve rahimde silinme/yumuşama var demişti. Cuma günü yani 36. Haftamdayken kontrolüm var , ne durumdayım diye çatı muayenesi tekrar yapar mı acaba?? Hazırlıksız gitmek istemiyorum çok temiz değilim aradayım yani öyüzden merak ettim
kızlar merhaba, geçmişe bakamadım moralim bozuk biraz bi silm verip çıkıcam. dün eşimin kullandığı araçla kaza yaptık. döner kavşakta düz gelen araç süratle benim oturduğum tarafa çarptı bizi bariyerlere savurdu. araç kendi etrafında bi tur döndü sonrasında durabildik. vuran şahıs kaçtı. ambulans geldi hastane karakol vs derken adamı buldular.ancak şöför değişmişti. bize çarpan ve kaçan muhtemelen ya alkollü ya da ehliyetsizdi. aracı mahallenin muhtarı getirdi ve ben kullanıyordum dedi şaka gibi...
üstelik ben bunlara çarpmadım kavşağa çarptım dedi o kavşakta 5 mobese olduğunu unutarak. ben ve bebek iyiyiz eşimde öyle. ufak tefek çürüklerimiz var o kadar. araba pert durumda. babam adamı tehdit etti,eğer kızıma ve karnındaki torunuma bişey olursa kafana sıkarım paşa paşa yatarım dedi hemde polislerin yanında. araçta ikimiz vardık allahtan başka kimseye zarar gelmedi.
derken bu sabah yengem doğum yaptı;14 dikişi var. bebek doğum esnasında omuzunu kırmış kuzum nasıl canı yanıyor anlatamam. 2 gündür üst üste saçma sapan olaylar... rabbim beterinden saklasın.
Kedicikkk Barış ne yapıyor? Sen nasılsın?
offffff dogurmak istiyorum ama sonrasindaki stresli durumu istemiyorum.... kaynana kayin peder elti gorumce kayin.....ufff bide hepsi gelecek 1i yeni yuruyen 3te cocuk 8 kisi
Annemle esim ben ve bebis 2+1 ev benim tek odada klima var ay allahim antalyanin sicaginda tatilemi geliyorlar dogumami belli degil cildircak gibi oluyorum dusundukceya ne bu insanlara gelmeyin desem esimle kavga edicez gelseler ben stresten olucem ayyyhh sutum bile kesilir....mutfaga girim yemek yapayimda yok onlarda yan gel osman yatar plaja gider gelirler dusundukce elim ayagim titriyo....zavalli annem banami bakicak onlara mi offfffff offfffffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?