2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sevgili 2. Kez anne olacak arkadaşlar, hamilelikte yaşanan ter basmaları , yanmalar doğumdan sonraki süt verme döneminde de devam edecek mi yoksa biraz olsun hafifletecek mi?

canım evet doğumdan sonrada olacak biraz ............ter basması

doğumdan sonra dikkat edin ........ayağınıza çorap giyin

gece üstümüzü örtmüyoruz ya yaniyoruz hani doğumdan sonra yapmayın sakın

lohusa olucaz yine yanıcaz ama dikkat edin hastalanırsınız kadın kastalıklardan üşütürsünüz......

sizlerdemi uyumadınız........

oğlum ve eşim uyuyor kendimi iyi hissetmiyorum karnım ağrıyor hafta sonuna kadar doğum yapmak istemiyorum 28 i eşimin doğum günü o gün olsaydı bari ama neren bilicezki nezaman gelceni küçük hamfendinin...... bakalım bekliyoruz........

Gunaydin kizlar nefes alamadigimi hissediyorum ya klima kurutuyo bi yandan sanki burun deliklerim tikali hissi var nefes aalamiyorum. Insanlar normalde uyuyunca dinlenir bizim bu dayak yemis gibi uyanmalarimiz dogum sonra kalmaz insallah.sabah yataktan kalkarken gerinmeyi cok ozledim....simdi bi gerinsem cattt bacaga kiramp bazen bos bulunup geriniyorm aninda kramp giriyo.

Bgecenlerde esimin is arkadasinin esi dogum yapti 45gunluk olmuslar hediyemi alip bebis gormeye gittim ama bebek 6-7aylik gibiydi cunku 4400gram 57cm dogmus saka degil gercek 57cm bebek odalarimizi ayni yere yaptirtmistik buyuyen besikliydi modellerimiz.onlar buyuyen besigide biraz daha buyutmusler cocuk sigamaz diye ayyhgh sok oldum allahim ne buyuksun

Neyse ben bi kahvalti edeyim

kızlar günaydınnn
biz evdeyiz gece bişey olmadı aksine belimin ağrısı geçti sancımda yok bizim minik kuş oyun oynuyo sanırım bize
bugünde bişey olmazsa yarın kontrole çağırdı doktorum hadi bakalım hayırlısı

Son günlerde herkese sinir olmaya başladım yaa sizde de var mı,eşim bile şaşırıyor halime kendi anneme hayatta kıyamazken ona bile sinir oldum haftasonu anneanneme bakıyo annem bir sürü teyze dayı var ama annem en küçükleri 85 yaşında anneannem,aynı şehirdeyiz anneme dedim kim alacak ben doğum yaptığımda oda onuda getircem yanımda size demez mi merak ediyo dedi anne dedim sen benimle mi uğraşacan anneannemle mi uğraşacan dedim ikinizlede uğraşırım ben 3 gün kalırız dedi,valla şaka gibi ama çok sinir oldum anneminkisi ne yardan ne serden geçerim hesabı oldu kayınvalideler deseniz aldılar başını gittiler evlerimiz yakındı akşamları yemeği yiyip eve gitmek bile çok büyk faydaydı düşünen yok bu kız çalışıyo zaten suya sabuna dokunmuyoruz kalalımda yemekte faydamız olsun diyen yok kii daha bir iğne almadı annem herşeyimi aldı bu zamana kadar 150 tl para harcadım daha doğurduktan sonra gelecek galiba ohh içimi döktüm rahatladım :99: sabah sabah sizide sıktıysam kusura bakmayın canlar

Günaydın hanımlar;
Dün gece nedense burnum tıkandı. Nefes darlığı yaşadım. Ne zor bişeymiş yahuuu. Bunaldım kalkıp sdürekli elimi yüzümü yıkadım rahatlattı biraz. Bu akşamda iftara davetliyiz çok sevindim resmen yaaa. Yemek derdi yok bu akşam yuppiiiii:))) Yemek yapmayı ve yemeyi çok severim ama zorunluluk oldu mu çok sıkılıyorum. Mutfakta ne kadar çok zaman geçirirsem o kadar çok sinirleniyorum bi çıkamadım şu mutfaktan diye.

RED canım çok geçmiş olsun. Eminim çok korkmuşsundur. Bol bol dua oku tatlım. Verilmiş sadakanız varmış.

LESYA canım aynı tarz insanlar benim akrabalarımda da var. Nişanımdan bir gün önce annemin ayağı kırılmıştı. Kimse bakmadı bir hafta çıkıp çıkıp gezdiler. Garibim kırık ayakla bi de onlara yemek yapmaya uğraştı. Şimdi de benim doğumuma gelmek istiyorlarmış. Teyzemler, halam, kuzenlerim falan. Düşündükçe çıldırıyorum ben de. Seni öyle iyi anlıyorum ki. Çok kalmasınlar diye dua etmekten başka elimizden ne gelir. Bi de deniz kıyısında oturanların kaderidir evin otel niyetine kullanılması. Bi işin ucundan da tutmazlar.

LEPİSTESS, cnaım öncelikle çatı muayenesi konusundaki cesaretlendirmelerin için teşekkürler. Benim ilk vajinal muayenem çok rahattı. Doktora tedirgin olduğumu söylemiştim o da çok hassas davranmıştı. ama ikincisinde canım yandı. Vajinal muayeneden daha can acıtıcı mı acaba? Bu arada kv ile ilgili sorunlarını çok iyi anlıyorum. Bizimki de oğluna aşırı düşkün ve kıskanıyor. Eşimde aynı senin eşin gibi onlar gelince iki yabancı gibi davranır ve açıkça söyler annesinin kıskanacağını bildiği için böyle davrandığını. Doğumda yalnız olmak benim de en büyük hayalimdi. Ama malesef en özel zamanlarımız stresli geçecek biraz napalım. Olacakla öleceğe çare yok derler....

Artık son zamanlar olduğu için mi sıcaklardan mı hormonlardan mı ; ben de öyleyim patlamaya yer arıyor gibi :)
Bir sinir hali bir eleştiri hali ; aslında daha çok doğum sonrası korku halinin şu ana yansıyan stresi sanırım .
Rahatladıysan ne mutlu ; kimse kusura bakmaz sen rahat ol içine atma .
Annen de arada kalmış , yapacak bir şeyi yok demek ki , dayılardan teyzelerden fayda yoksa ne yapsın ; keşke onlar dese torunun olacak annemize biraz biz bakalım sen kızının yanında kal diye , demiyorlarsa yaşlı kadını da tek bırakamaz . Eğer ikinize bakacak gücü varsa da sen tedirgin olma kendini ve bebeğini düşün , daha doğrusu düşünmeye çalış :) Çünkü ister istemez insan stres yapıyor .
Lafta , sözde düşünülür ele karşı ama icraata gelince tık yoktur . Yemekte önemli , bitmiyor ki her gün yapmak gerek ; hamilelikteki en büyük derdim , keşke yemek hazır olsa diye ; ailelerle aynı şehirde olsak bir orda bir orda yerdik diye düşünürdüm ama bu ne kadar olurdu bilemem .
Doğumda gelmeyecekler mi kayınvalidenler ? Dönerler o zamana inşallah da öyle yardımcı olur .

Hamilelik sonrası stres sütün gelmesine engel deniyor ama anlaşılan çoğumuzda doğum sonrası için tedirginlik başlamış bile .
Eve gelecekler , sıcak vs. derken insan stres yapıyor . Hele de kalabalığı sevmeyince .
Bayram da geliyor gelen giden çok olur mu bilemiyorum . Tek bildiğim en azından 40 gün biraz rahat olsak hem bebekle birbirimize alışsak hem de 9 ay sonunda yeni bir hayata . Umarım müsaade edilir . Geçen tv'de duydum ; uzman diyor ki ; '' anne yanında güvendiği 1 kişi olsun destek için fazla kişi anneye destekten çok sıkıntı yaratır .'' Çok doğru ; her kafadan çıkan sesler ,akıl vermeler . Ayrı oda da olsan onların konuşmaları , sesleri , gürültü vs. ya sabır çektirebilir yani . İnşallah Allah korktuklarımızı yaşatmaz rahat bir dönem geçiririz .

günaydın anneler,sahurda bi kalktım bi daha uyuyamadım.bugün doktor kontrolümüz var,en son 15 gün önce gitmiştik.kızım o zaman 2.300 gr olmuştu.bakalım 15 günde kaç kg olmuş.birde nts ye bağlanıcam ilk kez,bunun dışında sezeryan tarihi verir diye düşünüyorum doktorum ,bakalım.hepinize hayır bereket dolu günler.

cok gecmis olsun cnm verilmis sadakaniz varmis allahtan size bisey olmamis...bebegede cok uzuldum normal dogumdan hep bu yuzden korkmusumdur...insallah biran once duzelir yavrucum icim gitti valla...

Oyy canım benim sağol o güzel fikirlerin için sen böyle diyince iyi tarafından bakabildim şimdi,bayrama gelicez dediler cnm doğumda burda olurlar heralde olmazlarsada annem yeter dediğin gibi haftasonu annemdeydik iki iftar yemeği bi sahur rahat ettim dünde kardeşimden yemek göndermiş uzak olduğu için hergün hergün gidilmiyor ama gerçekten şu halde hem çalış hem eve git yemek yap zulum eşimde oruç tutuyo ben kalkar su içer yatarım diyo sahurda onada içim elvermiyor sahurada kalkıyorum,Allah hepimizin yerdımcısı olsun

CANIM vajinal muayenemi başka bir doktorum yapmıştı erkek ona hep sölerdim CANIM kıymetli diye sagolsun kibar kibar yApardi ne tesadüf benimde CANIM cok kıymetli derdi
Bikere bı bayan yapmıştı ozaman daha zordu o karnıma ultrasonuda bastıran bayandi.
Belkide doktorun tavriyla alakalı bir durum bilemiyorum ki. O yuzden ben herdefasinda canim cok kiymeti diye hatirlatiyorum doktorlara.Vajinal muayeneden birazcık daha zor elini sokarken değilde bôyle içerde elini
Çevirip bisiler yapıo o biraz ürkütüyor , tam bitti sanıyorsun hop elini bidaha çeviriyor bisiler yapıyor.
Aslında doktorunun genel anlamda tavrından anlayabilirsin kibar olup olmadıgını benim doktorum öyle cana yakın değil soğuk bir bayan ama kibar hep . İnsallah güzel gecer CANIM muayenen.
Bide ben bu muayenede
Çatı açılmısmi ona bakiyorlar sanıyordum ama doktorum yeni çatımın acilmadigni soledi. Acaba bizim dayanikliligimizami bakiyorlar? Bilemedim dogrusu. Daha çatı açılmaz zaten dedi anlamadım bende.

Ramazan Barışımın anası gelmiş kedicikim napıyon yavyum :))

eveeeet geldik canım :)
daha iyiyiz çok şükür, dikiş acısı bitti, ara ara oluyor sadece. ama göbiş kaldı yaa
dün köpüşle yürüyüş yaparken komşulardan biri doğum ne zaman dedi oha
böhüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

canım yumuşama var dediyse artık alttan sıkça bakar bence. ona göre git:))

canım bebişi duymuştum sizin kazayı şimdi okudum. çok büyük geçmiş olsun..... çok öküz var çok!

kedicik oğluşun nasıl zamanla göbekte kalmaz merak etme daha çok yeni yaaa senin yanında kim kalıyor benimkiler hayatta izin vermezler bu kadar yeni doğum yapmışken dışarda köpekle dolaşmama ama bu bebekte dinlemeyeceğim inşallah oğluşumda uslu olurda beni eve bağlamaz

Kedicikkk Barış ne yapıyor? Sen nasılsın?

Barış iyiiii anasını sömürüyo napsın İşi gücü emmek, uyumak, bez kirletmek
Ama çok tatlııııııııııııııııııııııııı
Gülüyo bazen öyle arada, içime sokasım geliyo

Geçmişi okuya okuya yazıyorum kusura bakmayın gecikme oluyor haliyle

Haydaaaaaaaaaa ne anlayışsızlar yaaaa
Doğumdan sonra benim annem geldi önce bikaç gün, sonra işe döndü, o gidince babam ve eşi geldiler. Babamın eşi biraz patron ruhlu bir kadın eşim çıldırdı evde. Bana da çaktırmıyor ama ben anlıyorum tabi. Sütüm kesilmeden kibar kibar yolladık evlerine Başbaşa iyiyiz biz yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…