- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #44.621
Günaydın kızlar.
................
Bir de dün gece sağ elim şişmeye başladı.Tek elin şişmesi normal mi?
ayhhh varya bukadar olur.bunun aynısı banada oldu aynı kişiler mi bunlar yoksaama kafaları tek yönlü çalıştığı kesin ne denir allah aşkına ben bilmiyorum ki bu insanlara.
......................
gidiyorum cnm doktora durdurmuyor ağrı zaten ...şimdi netten baktım evet o dedğin hastalığın belirtilerii
kıt anlaması valla yüz oldu sorduğu 28 haftalıkken bana ii tam 1 ayın kaldı diodu düşün erken doğsun die çabaya düştü psikolojimi bozdu noldu benim bebiş direnio inadınaDD
zaten herşey gösteriş için cnm aynen benimkide komsusu varsa arar beni yanında nasıl içten konuşurD
Üzgün surat yok , sakın haaa .
Öncelikle moralini yüksek tut , çok şükür 35.haftaya gelmişsin . Dinlen , kendini yorma . Zaten dr.un yönlendirmiştir seni .
Bizim buradan yorumumuz internetten okuduğumuz ya duyduklarımızla sınırlı olur ; ama içini ferah tut kilo ve boy haftasında olması gereken aralıkta ; zaten önemli olan organlarının gelişmesi ; çok kilo sağlık demek değil .
Üzülecek bişey yok ki. Doğumdan sonra geçecek o. Gebelerde olabiliyormuş aşırı kan artışından dolayı. Seni birkaç gün yani doğuma kadar rahatlatacak bişeyler verir, bileklik filan gibi sonra zaten düzelir. Bu arada gittiğinde gebelik şekerin olduğunu mutlaka söyle hatta not al şimdi unutma bak!!
kedicik oğluşun nasılzamanla göbekte kalmaz merak etme daha çok yeni yaaa senin yanında kim kalıyor benimkiler hayatta izin vermezler bu kadar yeni doğum yapmışken dışarda köpekle dolaşmama ama bu bebekte dinlemeyeceğim inşallah oğluşumda uslu olurda beni eve bağlamaz
Valla Bende normal doğum yapamazsın çatın dar derler diye bekliyordum açıkcası. Bide etrafımda kim varsa normal düşünüyorum deyince bana uzayliymisism gibi bakiyorlar. İşyerine gelen müşteriler bile yorum yapıyorlardıbiraz iyi örnek olmak lazım diye düşünüyorum.
Görümcemin böle kontrolü sırasında doktor suyunu patlatmış , ama acımadı dedi sadece sıcaklık hissettim iğıl iğıl biseyler akıp gidio onu hissediyorsun dedi.
Kontrolde eşimde yanımdaydi CANIM, ama odada bölme var o yan tarafa gecti doktor beni kurcalarken
Doktorum bayan ama onceden başka hastanede başka bir erkek doktora gidiyordum , orada doktor alttan muayene edip ultrasona bakıyordu, doktor ben esim hepimiz bir aradaydık monitörden küçük fasulyemize bakıyorduk .
Benim esim cok şükür anlayisli bu konularda bayan erkek farketmiyor. Cogu zaman erkek jinekolaklar daha hassas kibar oluyor bence.
Bı baska byan doktorum vardı karnıma ne bicim bastırıYordu
o ultrason cihazini.şimdiki doktorum kibar kibar sürüyor jeli karnıma. Bide bı defasında devlete gittim alttan bakmak istediler, ama o kdara suratsiz insanlardı ki , cesaret edip. Orada muayene. Olamamistim alttan. Allah eli hafif kibar doktorlara karşılaştırsın hepimizi.
Bu aralar benimde pek keyfim yok . Doguma eşimle başbasa gidicektik. Tek hayalim ve ondan tek istegim buydu . Ama evde kayınvalidemler var bisey olursa beni doktora götürmek içn geldiler. Zaten eşimde gelmeyin demedi sorsam sen yalnızsin ondan dicek. Halbuki kimseyi istemediğimi biliyor . ben anneme bile ısrar etmedim gel diye .ben dogum sırası içerde debelenirken , o dışarıda benim icin dualar edecekti. Simdiyse onlar 3 kisi dışarıda sohbet edicek . Ben içerde tek basıma hissedicem kendimi. Biliyorum ona heyecanlanma şöyle olma diye komutlar verilecek. Bense içeriye girerken Kocamla doyasıya öpüsmek beni ve bebeğimizi heyecan korku Ve mutluluk göz yaslariyla beklemesini istiyordum . Oysa onlar birlikte sigara keyfi yapacaklar beni içerde bırakıp beklemicek kapıda;(
Bense son günlerimi eşimde koklasarak oynasarak sarılarak aksam sancilanip sadece ikimiz birlikte doguma gitmek istiyordum.
Biliyorum simdi ona karışacaklar yok dogumda yanına girme yok sen onu yapma biz yaparız . Ben sadece esimi isitiyordum yanımda.
3 ümüz olucaktik ;(
Simdiyse esim ve ailesi ve aileye sonradan katılan gelinleri olucak orada . Halbuki ben 3 kisilik ailemle olmak istiyorum .
Kendi ailemi bile cagirmayacaktim kaldı ki anneme cok duskunumdur. En cok ihtiyacım olan zamanda bile annem demedim. Eşimse ailesine gelmeyin diyemedi. Tamam onlarda farklı amaçla iyi niyetle geldiler, ama böyle istemiyorum ben .
Kocamı öpemiyorum yanına bile rahat. Oturamiyorum,
Biliyorum cunku annesi cok kıskanç bakışlarıyla belli ediyor. Dili baska soyluyor bakislari ve yaydigi enerji baska soyluyor. Eşimde zaten sokulmuyor onlar varken . Ay bı beni öpüyor bir annesini kıskanmasın diye uyuz oluyorum bu duruma Öpmesin beni onun yanında daha iyi.
Bide annesi iş donusu esimi öperken şalap şulup nasil sesli öpüyor. Odadan ben duyayim d iye.Ama kocam beni öperken sessiz sessiz öpüyor kimse duymasın diye. Çekiniyor bilio demek annesinin kıskançlığın, onunda eşi var hiç sokulmuyor sevgi gösterisi yapmıyor kocasına kaldiki kayınpederim işveden cilveden guzel
Sözlerden anlayan biri. Biraz otoriter ama sevgi gösterse eşi ona hosuna gİder. Bizimki kocasına sokulup yanscagna varı yoğu aman oglu şu kadar emmiş , oglu ona cok duskunmus sözumden cikmaz benim hic diyor,aman o istemeymiş oglu beni almazmış, aman komşuları hep oğlunun telefonlarını istermiş bekarken kızları icin ama kaynanam istemirmiş hiçbirini o yuzden söylememiş oğluna , simdi bebek olucak ya merak etme bebeğede doyacak zamanla diyor bana. Yok sesine tahammül edemeZmis esim bir süre sonra. Yatak odasında istemecekmiş bebeği al götür Uyut diecekmiş.Yani kadının hayellerine bakarmisiniz? Cocuğuma bakmasını hiç istemiyorum hiç hemde.Bunlar tum gun gecen muhabbetler, o yuzden odama kapanıp uyuyorum uç sevmem gündüz uyumayı ama bunları dinlemektense uyuyorum . Gecelerim uykusuz gündüzlerim uykuyla geçiyor. Temiz kalplerinizin dualarına ihtiyacım var kiZlar.
Benimde bunlara CANIM sıkkın.
Yaa ben son günlerimde bunlarımı dinlicem(( Esime bisey demiyorum Demicemde ona kiyamiyorum annesinn cadi ve kiskanc oldugu gercegini benim sözlerim yerine Allah göstersin. ama cok mutsuzum , kendisi görür insallah bazı seyleri ama annesi o varken bôyle konuşmalar yapmiyorki
Keske yapsa eşimde 1 defa cevap versede yapamayacağını buna cesaret edememeyi öğrense . Bok gibi geçiyor anasının bitmek bilmeyen kiskandirma cabaları yüzünden son günlerim.
Neden böyle planlar kurup beni üzmeye çalışiyor bilmem inann cevap vermiyor susuyorum bide duygusal yapili biri oldugumu biliyor kaynanam. O Böyle yapınca yaşlandigimi ve tum iç organlarımın çalışmaktan yorulduğunu hissediyorum.
Oğluşum bile yavaşladı karnimda duydukları karsisinda .
Sırf kayınpederim kalsa keske. Adamcagiz yine gülüyor şakalaşiyor nazi yok kaprisi yok kıskançlığı yok karı koca biz cilvelessek hosuna gider. Annesi öyle değil ki ota boka sürat asar durup dururken anlamazsın bile noldunu.huzur kacirir kıskançligiy la. Ondan başka herkes kötü bı kendisi iyi , offfffff offff herkes evineee akşam oldu diye bağırasım var....
Bana bunları yaşatan ailesiyle beni son 20 gunümde annesinn huyunu suyunu bilip te evde beni yalnız bırakan sevgili kocama teşekkür ederim . ...
Bunları unutmayacağım....
Doğumumu yapıp kendi evimden kaçasım var....
günaydın kızlar..
dün geceden beri ben bende değilimmm :// oğlum içerde nasıl çalışmalar yapıyor tam olarak kestiremiyorum ama canımı çokk fena yakıyorşu an bile durmuyor oturdum ağladım dün gece çünkü naptıysam durmadı. uzandım,kalktım dolandım, oturdum..... çok sert hareketlerle vuruyor özellikle göğüs altım sanırım çürüdü bir yandan da kendime kızıyorum ne diye şikayetleniyorsun yuh sana diyorum ama gerçekten çok fena durumdayım.. siz de kızabilir kınayabilirsiniz hatta insan hiç bebeğinin hareketlerinden rahatsız olur mu diye.. ama beni az çok tanıdıysanız ve ben bu raddeye gelmişsem durum hiç normal değil
napacağımı bilmiyorum..bu aslında bir sorunun işareti mi kestiremiyorum kızlar
günaydın kızlar..
dün geceden beri ben bende değilimmm :// oğlum içerde nasıl çalışmalar yapıyor tam olarak kestiremiyorum ama canımı çokk fena yakıyorşu an bile durmuyor oturdum ağladım dün gece çünkü naptıysam durmadı. uzandım,kalktım dolandım, oturdum..... çok sert hareketlerle vuruyor özellikle göğüs altım sanırım çürüdü bir yandan da kendime kızıyorum ne diye şikayetleniyorsun yuh sana diyorum ama gerçekten çok fena durumdayım.. siz de kızabilir kınayabilirsiniz hatta insan hiç bebeğinin hareketlerinden rahatsız olur mu diye.. ama beni az çok tanıdıysanız ve ben bu raddeye gelmişsem durum hiç normal değil
napacağımı bilmiyorum..bu aslında bir sorunun işareti mi kestiremiyorum kızlar
Ayyy aynı bizimkilerin lafları... En çok bizde rahat ediyorlarmış. Akşamüstü mutlaka annem bişeyler yaparmış. Gezdiriken otobüs paralarını hep annem verirmiş misafire hiç para harcatmazmış. Bizimkilerin söyledikleri de bunlar işte... Allahtan sabır dilemek lazım... Başka yapacak bişey yok.lesya_90 o turistik gezi olayı tatil gezileri gerçekten çok can sıkıcı bikaç yıldır bizde de var bursa yı gezmek isteyen kuzenler dayılar teyzeler fırsatını bulunca geliyorlar ki ben çalışıyorum eşim çalışıyor ama ne yaparsın kırk yılda bir mantığıyla bakıp sinir olmamaya çalışıyorum misafiri çok severim ama amaç bize gelmek değil daha eve girer girmez bize nereleri gezdireceksiniz demeye başlıyorlar bide gidince birbirlerine tafsiye ediyorlarmış gidin gezin çok güzel ağırlıyorlar diye güler misin ağlar mısın şimdi de burada mevlüt okutacağımı kaynanam söylemiş ben kendi evimde kadın kadına mevlüt okutacağım gelirse bi kaynanam görümcem geleceklerdi şimdi hala , teyze , dayı , yenge geleceklermiş öyle diyorlarmış kaynanamda memlekette mevlüt yapacağım diyince biz bursa yada gideceğiz diyorlarmış ne diyeyim buyursunlar gelsinler bide onlar için şimdiden sinirlerimi bozamıyacagım
ya sorma benim eşim denizci bide deniz kenarında olucaz hep.ben yabani değilim gelsinler gelmesinlerde değil am bi yerde otel olmak canımı sıkıyo normal beni aramayan sormayan görüşmediğim insanlar çat kapı yatılı misafir ya kullanılmak çok kötü bi şey.biz ankaraya gidince eşimin anne babasının evinden başka gittiğimiz biyer yok onlarda köyde zaten.ankarada daha bi yeri bile bilmem ben otobüsten in evlerine git bu kadar...
benim annemde şimdi doğuma gelicek bana bakıcak yedircek içircek temizliğimi yapıcak bana yemek yapıp onları nasıl ayırsın.ayırmasada hadi ben onlara hizmetçi oluyorum da anneme dayanamam..anneler can ya ben annemi kullanmalarına dayanamam...
Esim odada bana bisey varmi annem bisey diyomu diyor, sanki diyor desem bı seye cağre olacak . O yuzden susuyorum yok bisey demiyor diyorum ya sabır diyorum içimdenannesi olunca eşimde bende kasiliyoruz. Ama ben kendi ailemin yanında cuk cuk opuyorum esimi çekinmiyorum cunku kiskanan yok. Kıskançlık cok kötü bizeymiş bunu ben Evlenince kayınvalidenden öğrendim.
Benimde oğlum olucak ama evladımı bôyle ikilemde böyle tavırlara huzursuz etmeyecegm. Kayınvalidem oğlunu kiskandigi kadar sevse oğlunun huzurunu kaçırmamak icin bôyle yapmaZdı. Onun kıskançlığı sevgisinden ağır basıyor . O Bu hayatta en cok kendisini seviyor oğlunu kıskanıyor ikisi farklı seyler . Bende oğlum büyüdüğünde ona olan sevgimden zaten oğluma kiyamaz o huzursuz olmasın diye bôyle davranmayacagim: cunku evladımı kendimden daha cok seviyorum şimdiden ....
Burada iş anneye düşüyor , ama anne anlayissizsa eslerin devreye girip annelerine sınırlarını öğretmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.ben anne olunca evladıma bunları yasatmayacagİm.
Bide kaynanam keske evimde yaşlı biri olsa kaynanam falan olsa dedi bana dunyani kaynanası ölmüş kavgalar etmiş zamanında onunla . Ama simdi kendi herhalde bize yerleşmeye niyetli ılerde ağız arıyor .
Evinde ne kızını ne kendinanasini Ne torunlarini ne bir akrabasını 2 gun bile istemeyen kisi bana kaynanam yanımda olsa diyor.
Hay Allahım yarabbim eşim icin bana kızımdan daha düşkünüm diyor ay bir anne nasil evlat ayırabilir ya , bunu neden nasil söyler ki?
İnan Görümcem geçinmesi kolay merhametli biri bunu haketmiyor. Kızını oğlundan ayrı tutan birinin zaten gelinini sevmesi gercek değil oğlunu kaybetmemek içn görunurdedir diye dusunuyirum
HAMİLELİKTE ELLERDE UYUŞMA, KARINCALANMA, HİSSİZLİK, GÜÇSÜZLÜK
Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.
Karpal tünel sendromu el bileğinden geçen median sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ellerde uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük gibi şikayetlerle karakterize bir durumdur. Median sinirin el bileğinden geçtiği tünel benzeri oluşuma karpal tünel denir. Gebelikte vücutta su tutulumunun artmasıyla ve kilonun artmasıyla bu sinir sıkışabilir. Median sinir başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın tamamında ve yüzük parmağının yarısında hissetme duyusunu sağlar. Ayrıca başpağın içe kapanma fonksiyonunu sağlayan kası da median sinir besler. Bu nedenle median sinir sıkıştığında bu parmaklarda duyu kaybı olur, başparmakta güçsüzlük olur. Elin diğer parmakları etkilenmez çünkü onları başka sinirler besler.
Tanı ve tedavisi ortopedi uzmanlarınca yapılır. Tedavide el bileğini düz pozisyonda tutmak için bandaj, atel gibi uygulamalar yapılır. Bazen el bileğine steroid ilaçlar enjekte edilir. Bu yöntemlerle düzelme sağlanamayan ciddi vakalarda el bileğine yapılan küçük bir cerrahi operasyon ile sinir sıkışmaktan kurtarılır.
Gebelikte karpal tünel sendromundan kaçınmak için vücutta su tutulumunu azaltmak ve tuzu azaltmak gerekir. Aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir. El bileğini sürekli çalıştıran bir iş yapılıyorsa ara sıra dinlendirmek gerekir. Ellerin üzerine yatmaktan kaçınmak gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?