2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar.
................
Bir de dün gece sağ elim şişmeye başladı.Tek elin şişmesi normal mi?

günaydın canım.. benim de sadece sağ elim şişiyor.. hatta bu aralar hep şiş :/ kapatmaya çalışırken çok acıyor o denli rahatsızlık veriyor anlayacağın..

Haberim Yok Gibi Çek Panpa

Eki Görüntüle 762639

Günaydınn Hepinize

sabah şekeri midir bu nediirrrrr yaaa maşallah minik kartala büyüyor gerçektenn ya bu arada bu küçük adamın ismi noldu Sulozcm söyledin de ben mi kaçırdım acaba :44: :))

ayhhh varya bukadar olur.bunun aynısı banada oldu aynı kişiler mi bunlar yoksaama kafaları tek yönlü çalıştığı kesin ne denir allah aşkına ben bilmiyorum ki bu insanlara.

......................

Lesyacm yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekten.. inşallah bebeğini kucağına aldığın zaman herşeyi unutacaksın.. bazı insanlar düşüncesizte sınır tanımazlar.. karşısındaki ne hisseder,ne düşünür umurlarında olmaz.. ama kendi menfaatleri için yapmayacakları şey yoktur..
kızmakta çok haklısın ama kendin ve bebeğin için azıcık sabretmek zorundasın sanırım canım..başa gelen çekilir misali.. ama baktın iyice yayıldılar her türlü lohusalık sendromunu kendi lehine kullanabilirsin benceee

gidiyorum cnm doktora durdurmuyor ağrı zaten ...şimdi netten baktım evet o dedğin hastalığın belirtilerii

Üzülecek bişey yok ki. Doğumdan sonra geçecek o. Gebelerde olabiliyormuş aşırı kan artışından dolayı. Seni birkaç gün yani doğuma kadar rahatlatacak bişeyler verir, bileklik filan gibi sonra zaten düzelir. Bu arada gittiğinde gebelik şekerin olduğunu mutlaka söyle hatta not al şimdi unutma bak!!

canım hepsi aynımıdır nedir.. benim kv de b.görümcede hep 34 te dogururssun görürsün bak diolardı.. Aldılar agızların payını benim kızımda direndi onlara inat çokk şükürr.. Bende hayır 37 e kadar durcak kızım dogmucak diodum annesini dinledi ve hala direniyor şimdide bir gün dursa faydası var diolar.. sanki o dogurursun bak görürsünü onlar dememiş gibii gıcık oluyorumm

HAMİLELİKTE ELLERDE UYUŞMA, KARINCALANMA, HİSSİZLİK, GÜÇSÜZLÜK

Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.

Karpal tünel sendromu el bileğinden geçen median sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ellerde uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük gibi şikayetlerle karakterize bir durumdur. Median sinirin el bileğinden geçtiği tünel benzeri oluşuma karpal tünel denir. Gebelikte vücutta su tutulumunun artmasıyla ve kilonun artmasıyla bu sinir sıkışabilir. Median sinir başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın tamamında ve yüzük parmağının yarısında hissetme duyusunu sağlar. Ayrıca başpağın içe kapanma fonksiyonunu sağlayan kası da median sinir besler. Bu nedenle median sinir sıkıştığında bu parmaklarda duyu kaybı olur, başparmakta güçsüzlük olur. Elin diğer parmakları etkilenmez çünkü onları başka sinirler besler.

Tanı ve tedavisi ortopedi uzmanlarınca yapılır. Tedavide el bileğini düz pozisyonda tutmak için bandaj, atel gibi uygulamalar yapılır. Bazen el bileğine steroid ilaçlar enjekte edilir. Bu yöntemlerle düzelme sağlanamayan ciddi vakalarda el bileğine yapılan küçük bir cerrahi operasyon ile sinir sıkışmaktan kurtarılır.

Gebelikte karpal tünel sendromundan kaçınmak için vücutta su tutulumunu azaltmak ve tuzu azaltmak gerekir. Aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir. El bileğini sürekli çalıştıran bir iş yapılıyorsa ara sıra dinlendirmek gerekir. Ellerin üzerine yatmaktan kaçınmak gerekir.

günaydın kızlar..

dün geceden beri ben bende değilimmm :// oğlum içerde nasıl çalışmalar yapıyor tam olarak kestiremiyorum ama canımı çokk fena yakıyor şu an bile durmuyor oturdum ağladım dün gece çünkü naptıysam durmadı. uzandım,kalktım dolandım, oturdum..... çok sert hareketlerle vuruyor özellikle göğüs altım sanırım çürüdü bir yandan da kendime kızıyorum ne diye şikayetleniyorsun yuh sana diyorum ama gerçekten çok fena durumdayım.. siz de kızabilir kınayabilirsiniz hatta insan hiç bebeğinin hareketlerinden rahatsız olur mu diye.. ama beni az çok tanıdıysanız ve ben bu raddeye gelmişsem durum hiç normal değil

napacağımı bilmiyorum..bu aslında bir sorunun işareti mi kestiremiyorum kızlar

Ya aslinda istiyorum bi an once gelsin 37 haftada bekliyorum oglumu ama 35 daha erken gibi geldi internette biraz baktim ama net cevap yazan biyer bulamadim acilma xok heralde bisry demedi acaba sanci tek basina dogum icin yeterlimi

Bu arada cevabin icin tesekkur canim

cnm sonradan kalmasından korkuyorum .yaşanmaz bu acıyla valla allah yadımcısı olsun çekenlerın. doktorum krem fln verır belkı demıstı su acımı geçirsin 8 güncük daha sabır etmem lazım..tmm söyliyim cnm şekerim oldugunuda ,anam ben 47 kilocuk bole selerı olmayan bı kızdım hersey beldu hamılelıkte maşallahh

Yaaaa sorma arada delirecek gibi oluyorum ev basıyor... Yanımızdakileri kibarca postaladık, eşimle ben varız :)
Çocuğu sağlık ocağına, kendimi hastaneye pansumana götürebiliyorsam 10 dakka yürümeye de çıkabilirim diye düşündük, fikir değiştirmeden hop çağırdım behlülü taktım tasmasını

Haberim Yok Gibi Çek Panpa

Eki Görüntüle 762639

Günaydınn Hepinize

Amannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Yeriz onu annesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

bu yazdıklarında o kadar kendimi gördümkü...şu an gözlerim doldu zaten hep ağlamaklıyım...aynı sorunlar bendede var hatta daha fazlası..içimi bi açıp okusalar...huzurum hiç yok kaç ay önceden başladı düşün düşün düşün kafayı yiycem..bebeğime bile sevinemiyorum bazen...eminim doğumdan sonrada bi huzursuzluk çıkıcak eminim buna...Allah yardım etsin bize...benimde aynen senin gibi bağırasım var gelmeyin istemiyorum ben kocam ve bebeğimle kalmak istiyorum die....dertleşecek kimsemde yok kocama bile anlatamam içimdekileri o kadar sıkıntılıyımkii ..

Fundiş az kaldı ha gayret. Yerleri iyice daraldı, kocaman oldular artık hareketleri çok sert. Aynı acı bende de oluyor. Yerimden hoplatıyor resmen. Bi de bende göbek fıtığı gibi bişey oluştu gebelikten dolayı hele oraya vurunca mahvoluyorum. Zaten daha vurmadan acıyor bir de vurunca acıdan bayılıcam sanıyorum. Doğumdan sonra göbek fıtığı ameliyatı olucam büyük ihtimal. Sistit olduğumda radyolog siz daha önce de gelmiştiniz göbeğinizden tanıdım demişti Düşün artık ne kadar belirgin olduğunu

Ayy kizlaaaaarrr kaynanamlarla esim küs olduğu için ilk kez mutlu oldum. Hic ole dusunmemistim. Gercekten de annemi hizmetci ederlerdi ellerinde sigaralar kahve dertleri de hic bitmez. Ayy nasil iyi bi durummus meger. Cocuk yasina girene kadar konusmasinlar. Ben de yalnizim die uzuluodum ahmak gibi.

Lesya cok guzel moral oldu bana canim. Senin icin de ben bisiler solemek isterdim ama cok haklisin.

Suloz oglun cok fena olcak. Masallah ne de cirkin. (Bizde guzel sevimli denmez. Yanlis anlama ;-) )

Gecmise dewam ediim de geri geliim

Azonce doguruyodum. Az daha kasilsam cikcakti bence :-D

O adet sancilari falan hikayeymis. Onlarin araliklarini tutmayacaz bence. Bu nefes kesen kasilmalarin arasi tutulmali. Daha yumusamadi karnim ama sanci gecti. Ter attim bi kova resmen otuz sn.de

Ay adet sancisi gibi sancim oluyo belim agriyo diodum. Ustaaaa fena bisi bizi beklio ben size diyim. Gozlerimi tekrar yuvalarina itelemek zorunda kaldim sanci bitince. :-D

Hic korkutmak gibi olmadi demi? :-D :-D

cnm arasıra benzer şeyler yaşıyoruz bence panik yapma kuzucukların yeri iyice daraldı malum yürüyüş yapacak alanları azaldı bi elini kaldırsa bi ayağını bizim karnımız deliniyo gbi oluyo Allah hepimizin yardımcısı olsun inş. ciddi bi durum yoktur su gelse kan gelse git derim dr. a ama bu geçici bi şey gibi.kimsenin yaşadığı birbiriyle aynı değil asla kınama olmaz biz zaten bebişlerimizi çooooooook seviyoruz azıcık şikayetlensek bu sevmediğimiz anlamına gelmez ki

Ayyy aynı bizimkilerin lafları... En çok bizde rahat ediyorlarmış. Akşamüstü mutlaka annem bişeyler yaparmış. Gezdiriken otobüs paralarını hep annem verirmiş misafire hiç para harcatmazmış. Bizimkilerin söyledikleri de bunlar işte... Allahtan sabır dilemek lazım... Başka yapacak bişey yok.

Lesyacım yaşadıklarına çok üzüldüm. Umarım bebeğini kucağına alınca tüm bu yaşadıklarını unutursun. Allahım bu bebeğine sağlıklı ömür versin. Ben de anneme dayanamıyorum aynı senin gibi. Çok sinirleniyorum. Ama annem onlar tanrı misafiri olsun laf söylenmez diye hep susturur beni. Bence lohusa depresyonunun ardına sığınıp bu sefer susmayalım

Merhaba kızlar ne zamandır giremiyordum hepinizi çok özledim nasılsınız ne var ne yok kimler doğurdu çok merak ediyorum . Cuma günü annem geldi yanıma yemek yaptık buzluğa attık ,cumartesi temizlik yaptık akşamında da İskenderun'a gittik birlikte ,pazar günümüz dolu dolu geçti akşam yorgunluktan ağlamak istedim o derece . Dün de bir arkadaşım geldi yanıma ikimiz de çalıştığımız için uzun zamandır görüşemiyorduk dün doya doya çene çaldık çok güzeldi bugün yalnızım sanıyordum teyzem gelecek birazdan , sonra yine yemek yapmaya başlarım sanırım ... Şöyle bir geçmişe yolculuk yapayım sonra gelirim yine ... Bu arada bebeğime artık "bay hıçkırık" diyorum o kadar çok hıçkırıyor kiiiii

Kafam amma da karışıkmış bir yanım narine sabret demiş bir yanım lesyaya lohusa depresyonu numarasıyla her şeyi söyle demiş Bir yanım melek bir yanım şeytan bakalım gerçekte hangi yüzümü görecekler

bugün itibari ile doğum temizliğine yavaştan start verdim.. Allah razı olsun şu halı koltuk yıkama makinalarından.. kollarım koptu ama değdi.. ilginç olan kocamın oturduğu koltuktan ter temiz deterjanlı su çıktı.. ama benim oturduğum koltuktan pis su çıktı.. nasıl oluyor anlamadım.. sizede tavsiye ederim.. silince tekrar pislik su ile içinde kuruyor. içine işliyor.. ama su çeken makinalar çok iyi hemen temizleyip kurutuyor.. 2 çekyatım tamam.. sırada 2 halım var.. onlarında hakkından gelirim inş.. halılarım beyaz krem.. eşim balkonda sigara külüne basıp giriyor içeriye. halılarım kül içinde

Allah yardımcın olsun cnm zor kadınmış senn kv. baya bencilmiş yani..bnm eşimde annesiyle öle vıcık vıcık olsa deliririm galiba,kıskançlık en tehlikeli duygu bu durumda.zaten zor günler yaşıyoruz hassasız kapris yapmak bzm hakkımız di mi amaaa
bebişlerinizin isimleri belli mi? bzde bu konu hala sorun çünkü eşim babasının adını kaoymak istio bnse asla diyorum.o bni ikna edeceği günü beklio bnde onu..derken son altı haftaya girdik oğluşumun adı yok.derseniz ki iki isim koy sen istediğini söle,o da olmaz çünkü onların ailede hep gelinlerin koyduğu isim sölenmio hep dede ismi tek söleniyo öbür isim havada kalıyo

ben de oluyor bu son ayda...çok şiddetli değil ama var...parmaklarımın eklemleri acıyor,açıp kapatırken falan...dr.a söyliycektim de unuttum kendisine gıcık olduğumdan...hoş söylesem de normal diyeceğini bildiğim için söylemiyorum çoğu şeyi :)

buarada biz de 36.haftaya yani 9.ayın içine girdik bugün hayırlısıyla...az kaldııı..dün düşündüm şöyle bir an da ,bi heyecan oldu içimde korkuyla karışık...doğumu düşündüm falan...şimdiye kadar yoktu hiç öyle bir hissim ama zaman azaldıkça biraz başladı korku heyecan...

şu göğüs ucu kremine de başlıyım diyorum bu hafta...lansinoh'un...siz ne yaptınız başladınız mı ne zaman başladınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…