- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #45.581
Kızlar hastaneye gidiyrmm. Bana dua edin ne olurrr. Hepinizi sevyrmmmm
Kizlar az once dayanamadim 2tane hurma yedim ust uste. Cok tetikler mi dogumu?? Belki hatirlayanlar olur haziranda hastanede yattim dogurmaktan son anda yirttim, ama simdi bu hurma dogumu tetikler mi diye odum kopuyo
inşallah canım...
yalnız dayanamadığından ve annen yanında olsun diye sezaryen olmana dr ne diyo? erken değil mi? ben normal tarihten 10 gün öncesini bile dediğimde dur bakalım o öyle istemekle olmuyor işte fln dedi...
uyuşma değil ama sabahları çok şiş oluyo ellerim...ve bütün gün parmak eklemlerim acıyo,açıp kapatırken fln..elimde bişey tutmakta da zorlanır oldum biraz...
hadi yaa..ama ben yapmak zorundayım..jiletten nefret ediyorum :/ kuaföre fln da gidemem hayatta...zaten çok özenmiycem bu sefer malum..temiz olsun yeter...oturup karşıma ayna koyarak yapmıştım bi 7.aydı sanırım...evet çok çıkmıyor eskisi gibi...yine öyle yapıcam fazla eğilip bükülmeden...haftaya yapayım ben ya artık daha sonrası sakat olabilir...doğuma kadar çıkar yine biraz 15 günde ama o kadardan da bişey olmaz
canım pazartesi doktora gittiğimde banada aynısı söylendi 34.haftaya düşmüş göbek çevresi 2.500 gr dedi gelişmezse sezeryanla alacağız dedi ceviz süt peynir yoğurt et muz yumurta yiyiyorum ve her gün bunları yemek için kendimi kasıyorum bakalım salıya kadar kilo aldırabilecekmiyim. hamurişi ve tatlıda kilo aldırır diyorlar ama onları yiyemiyorum senin bebek kaç kilo çıktı ac yani göbek çevresi ölçümü nedir? boyu nedir?herkese merhaba kızlar 3 saat hastahane de zaman geçirdik nst ye girdim oradaki bayan sabahtan beri en sorunsuz nst sizinki dedi diğer bayanların 40-45 dakikadan az sürmemiş sonra doktoruma geçtim doktorum ultrasonda defalarca bi yerde dolanıp durdu bebeğim 10 gün önceki bel çevresi ölçümüne göre 100 -150 gr daha aşağıya düşmüş yani yerinde saymakta değil aksine kilo kaybetmiş gözüküyordu bende tabi üzüldüm bana son haftalarda bebeğin yerinin dar olduğu için büzüldüğünü buyüzden ölçümlerde bazen hatalar yapılabildiğini söyledi eger 32. haftada falan böyle bi sorun yaşasaydık erken dogutturmak zorunda kalırdık dedi ama artık zaten seninkinin doğum zamanı doğabilir dedi bende zayıflamasının bebekte herhangi başka ne gibi sorunun belirtisi olabilir dediğimde bebekle ilgili değil suyu nst si çok güzel eger suyunda yada nst de bi sıkıntı görsem bugün seni doğuma alabilirdim dedi ultrason ölçümündeki hata payından falan söz etti ama benimde eşiminde canı çok sıkıldı neden bebeğim kilo kaybetmiş gözüküyorsalı gününe tekrar randevu verdi ultrason ölçümü için eşimde ne yapabiliriz kilo alması için dedi oda hiçbişiy sadece uzansın dinlensin bol sıvı tüketsin dedi kızlar sizlerinde tafsiyelerinizi alayım benim gibi böyle bi sorun yaşayan oldu mu aranızda
iyi geceler canlarım.
bugün son günümüzdü.
yarın sabah saat 8de yatış yapıcaz öğlen 12 gibi sezeryana giricem
benim için dua edin.
inşallah kızımda olduğu gibi rahat ve kolay geçer.
içimde hem heyecan hemde korku var
sabah erken kalkmam lazım.
toparlanır toparlanmaz yazarım ayrıntıları inşallah
Allaha emanet olun
öpüyorum kokulu kokulu
günaydın göbeklerini sevdiklerim
"suba85" arkadaşımızdan mesaj var
"Hamileyiiiiiimmmmmmm ayy pardon o 9 ay önceydi :)) Doğuruyoruummmmmm! dua edin canım.. çatım dar çıktı normale elverişsizmiş.. saat 16'da giriyorum.. "
bugün bir de mavijiklet doğuma girecekti sanırım.. geçmişe henüz bakmadım tabi başka var mı diye.. Allah ikisinin de yardımcısı olsun. kolay,sorunsuz,ağrısız bir doğum yaşasınlar inşallah..
anaaammmm ben de doğurmak istiyorummmmm artıkkk
Canım iki hurmayla hiçbirşeycik olmaz merak etme, telaşlandırma kendini boşu boşuna. Bir de doktorun dediği çok doğru ben de bir haftadır tuzu azalttım, 6, 7 litre falan su içiyorum( suyum az olduğu için) gram şişlik kalmadı ayaklarımda ellerimde çok şükür.
Içim kıpır kıpır heycan mı korku mu anlam veremedim :26:
Bebeğimiz 3600 olmuş ve tatlı teyzeleri yarın yanımızda olacak. çok özledik onu içimden hep ağlamak geliyor.
Sabah 7.30 gibi hastanede olucaz,8.45 gibi genel anestezi ile adacık doğacak inşallah. Rabbim bana bunları da yazmayı nasip etti. Umarım doğum sonrası sağlıklı bi şekilde hikayemi de yazabilirim. Bugün akşam için bir menü verdi doktorumuz eşim hazırlayacakmış
Saat 8 de bol proteinli bir yemek
saat 10 yanar dönerli meyve tabağı
saat 11 ballı muzlu süt
saat 12 bol bol su veee sonra yarına kadar oruç
Sanki herşey eksik gibi geliyooo
Içim kıpır kıpır heycan mı korku mu anlam veremedim :26:
Bebeğimiz 3600 olmuş ve tatlı teyzeleri yarın yanımızda olacak. çok özledik onu içimden hep ağlamak geliyor.
Sabah 7.30 gibi hastanede olucaz,8.45 gibi genel anestezi ile adacık doğacak inşallah. Rabbim bana bunları da yazmayı nasip etti. Umarım doğum sonrası sağlıklı bi şekilde hikayemi de yazabilirim. Bugün akşam için bir menü verdi doktorumuz eşim hazırlayacakmış
Saat 8 de bol proteinli bir yemek
saat 10 yanar dönerli meyve tabağı
saat 11 ballı muzlu süt
saat 12 bol bol su veee sonra yarına kadar oruç
Sanki herşey eksik gibi geliyooo
kizlar ayakta durunca yuruyince bicak batiyo gibi siddetli sanci giriyo otururken normal bisey yok...boyle olan varmi doktora soracamda yarin insallah neden oldugunu soyleyebilir
Bu gün ortalıkta yoksunuz doğumamı gittiniz arkadaşlar görünmüyorsunuz..........
Ben hala sancı bekliyorum........öğleden sonra gidicem hastaneye
bebiş için :
2 tane hastane çıkış seti içinde eldivenden çoraba kadar var.eğer hastanede vazla kalırsak evimiz 5 dk ile mesafe evden alıp getiririz.
biberon
emzik ilk doğumda gerek olmuştu benden emmediği için sürekli ağlıyordu aç gibi ama aslında biberondan beslenip emme ihtiyacını karşılamadıği için hep emmek itiyordu.
10 tane bez ilkinde 2 bezi kullanmıştık bebek için 2 tane de kendim kullanımştım ama biz sadece bir gece kalmıştık.
silikonlu mama kaşığı emmek istemiyorsa ilk önce kaşıkla beslemye çalışacağız.
bebek taşıma sepeti.
hastaneden çıkmadan önce bir liste vermişlerdi bize göbek bakımı burnu bakımı için alınacak ilaçlar onları alıp nasıl kullanacağıumızı gösterip anlatmışlardı.
totuşu için pamuk:)
kendim için:
iki gecelik ve bir pijama
terlik ve çorap
küçük havlu doğumdan önce kullamak için sancılar gelince ona ısırıyordum yoksa dışlerimi kırardım herhalde:)
ıslak mendil,peçete.ped ve yine bebiş bez kullanılcak herhalde:)
silikonlu göğüs kuruyucusu göğüs ucum düz olduğu için yine soru yaşayabişlirim
göğüs kremim
göğüs pompam
göğüs pedi
emirme atletri emzirme sütiyeni hangisini kullancam bilmiyorum ama bulunsun.ilkinde sütiyeni kullanmıştım
5 tane alt iç çamaşırı
evden küçük penyeli battaniye alcam ilkinde çok üşümüştü ayklarım ki 14 ağustosta doğum yapmıştım
şal yine üşürsem.süt artırıcı çayı
plastik bardaklar
birkaç şişe su yanındaki marketten alır eşim:)beni beklerken:)
kolaltı dezdorant ama kullamayın diyorlar bebekler kokjulara çok dyarlılar rahatsız olup anneyi redebiliyorlarmış.ama yine alacam ne bileyım çok pis kokarsam::::)))))
saçlarımkı bağlamak için toka,tarak
fotoraf makine
makiyaj yaparsan birkaç şey alabilirsin
gözlük kutum:::))))
doğumdan sonrası için hurma, kayısı ve meyve suyu yedirmişlerdi hep kabızı önlemek için hep süt yapmak için.benim canım çok çikolata çekmişti kocaciş yine görevde olcak markete koşacak:)
çıkış için rahat bir elbise.
şimdilik bunlar bişeler daha eklerim sizden kopya çekip:):26:
benim bildiğim kadarıyla hastane çıkışlarında çıkan iç zıbınlar kullanılıyor göbek düşene kadar canım
fidaneren allah yardımcın olsun canım benim
kızlar ağda doğumu tetikliyo mu gercekten? yarın kuaföre gitcem de öle bişey okudum sayfalarda jilet mi yapayım yani ne diyosunuz:26::26:
Kizlar az once dayanamadim 2tane hurma yedim ust uste. Cok tetikler mi dogumu?? Belki hatirlayanlar olur haziranda hastanede yattim dogurmaktan son anda yirttim, ama simdi bu hurma dogumu tetikler mi diye odum kopuyo
iki hurmanın tetikleyecegini sanmıyorum az once bi arkads yazmış hurmalar bitti tık yok diye hem 37,haftadan sonra bende yemeyi dusunyom amaa seker var ne olur bilmem doktora sormaö lazm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?