- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.741
Merhaba kızlar :)) biz kızımla kavuştuk birbirimize.. Kızım saat 9:00 37+4 te 49 cm 3100 gr olarak dunyaya merhaba dedi.. Spinal anestezi ile sezaryen oldum.. Cokta memnunum.. Ayaga kalkana kadar aci cektim.. Simdi arada sizlamam oluyor sadece o kadar. Korkulcak bisey degil.. Bu arada iyi ki sezeryani erken olma karari almisim.. Doktorum bebegimi cikartir cikartmaz ohh cekip tam zamaninda iyi ki beklememisiz dedi. Niye dedim benim yaramaz kakasini yapmis. Doktor bile sasirdi daha erkendi kakasi icin diye. Migdesi yikandi. Hersey yolunda simdilik. İlk agiz sutum geldi fakat bebegim emmeyi henuz beceremiyor.. Kasıga sıkıp sıkıp agzina veriyorum. Cok guzel bir bebek sadece kel :) dogum yapan yapmayan herkesi kutlarim. Ameliyat masasindayken hepiniz icin dua ettim.. Allah hepimizi iyi gunlerle karsilastirsin ins.. Eve gidince detayli yazarim.. Opuyorum siziiii
Kizlar biz de kavustuk bebegimize, genel anestezi istedim son anda, Allah bekleyenlerin yardimcisi olsun. Gaz cikarmalisin diyorlar ama ne mumkun.. Hicbisey yiyemiyorum o yuzden surekli sivi takviyesi.. Bir de sütüm cok ama cok az geliyor napabilirim fikriniz var mii? Mama veriyorlar bebegime
Gunaydn kizlar..bn adet agrisiyla uyandm bugun.belim kasiklarm agriyo... HERA BEKLEBEKLE allah anali babali buyutsn kizlar..darisi bze olsn inss
herkese selam kızlar bende sonunda kızımı kucağıma aldım ismini dilruba koyduk.normal doğumla dünyayageldi kuzucuk pazartesi 2.30 da dünyaya geldi.41+3 dük biz artık doğumum braz zordu çok da dikişim var ama bebeişin canı saolsun.
selam kuzularrzaman tik tak işliyor hepimiz için ama maalesef bilemiyoruz ne zaman bizim için donggg! zilinin çalacağını sanki hiç o gün gelmeyecekmiş gibi hissediyorum bazen.. bazen de bayramın ilk günü doğuracakmışım gibi geliyor :)) bir acayip hallerdeyim hepiniz gibi..
bugün evin yarım kalan temizlik işlerini yapıyor bizimkiler.. ben yine izlemede ve takipteyim
hera ve beklebekle gözünüz aydın kızlar. Allah bağışlasın yavrucuklarınızımucize'den ve helenas'tan hala ses yok..inşallah güzel haberlerini alırız en kısa sürede
bir deeee :) bugün benim doğum günüüümmmmen özel yaşıma giriyorum.. hayatımın en güzel vasfına erişeceğim; annelik sıfatını kazanacağım yaşıma.. oğlum da benim şimdiye kadar aldığım ve alacağım en güzel hediyem olacak...
Selam kızlar 1 ağustos sabah 06:52 de oğlum ali rüzgar dünyaya geldi şimdi yatağın da mışıl mışıl uyuyor birazdan emzirmek için gidicem müsait bir zamanda doğum hikayemi sizlerle paylaşıcam şu kadarını söyliyim 1 cm açılmam vardı suni sancı için gittiğim de sancılarım birden başladı gece 23:00 da yattım hastaneye 06:52 de de doğumum gerçekleşti normal doğum oldu rabbime binlerce kez şükür inşallah hepiniz bir avazda kurtulur bebişlerinizi kucağınıza sağlıklı alırsınız görüşmek üzere :)
Merhaba kızlar,giremiyorum ne zamandır...geçmişi de okuyamadım herkes iyidir umarım..27/07/2013 sabahı oğluşumu epidural sezeryanla dünyaya getirdim...gerçekten çok kolay bir yöntem...ilk 3 günden sonra sancım çoğaldı ama atlattım,fazla yormuşum kendimi...şimdi de bebekle ilgili sıkıntılar kaplıyor günümü,emmesi uykusu gazı banyosu...asıl doğumlardan sonra yarenlik edeceğiz birbirimize:)sağlıkla kalın,iyi doğumlar...
herkese selam kızlar bende sonunda kızımı kucağıma aldım ismini dilruba koyduk.normal doğumla dünyayageldi kuzucuk pazartesi 2.30 da dünyaya geldi.41+3 dük biz artık doğumum braz zordu çok da dikişim var ama bebeişin canı saolsun.
Kızlar bugun çatı kontrolüm vardı. Doktor çatın dar dedi bebek zayıf olursa normal doğurabilirsin dedi.... İki parmak zor giriyor dedi...
bu şekilde mi anlaşılıyor çatının dar olduğu....haftaya bebeğin kilosuna ve çatıya tekrar bakıp doğum şekline karar verecek...
Doktoru Çatın dar normal doğum yapamazsın diyen arkadaşlar da bu şekilde mi kontrol oldular....
Kızım 2890g olmuş... Suyu sınırda dedi...Bol bol su iç günde 3.5lt dedi.... Ayın onundan sonra heran gelebilir dedi....
kızlar kontrolden geliyorum. ayın 12si yada 13ü sezeryan olucam. bugün ameliyat öncesi tahlillerim yapıldı. Sonuçlar yarım saat sonra çıkıcak. İnş bayramda birşey olmaz doktorum şehir dışında yaşıyor çünkü.
canım çok sevindim hayırlı olsun. keltoşunu öp bizim için de...
seni de tebrik ederim hayırlı olsun beklebekle... sütün bir kaç güne düzelir herhalde. kısa zamanda anne sütü verirsin inşallah. öp bizim için bebişkoyuuu:)
Canım Ben de oldum çatı muayenesi
Doktor parmağın girişine göre değilde sanki yandaki kemiklere dokunarak anladı çatıyı
Bu arada eğer normal doğum istiyorsan kesin bi şekilde aslında çatı darlığı diye bi şey yokmuş
Çatı sondoğum anında şeklini alırmış ve bize yapılan bu 10-15gün öncesi çatı ölçümlerinin pek bir anlamı yokmuş
Bunlar doktorlar için sezeryanA yöneltme bahaneleri
İnterntte doğal doğum sitelerinde U konuyla ilgili pek çok makale var
Sezeryan bir doğum yöntemi değildir diyor oralarda
Sadece doktorlarımız hem randevuyla doğumlarını yaptırsın hem de muayeneye gelen diğer hastalarının parasından da olmasın diye kandırılıyoruz
Mecburi sezeryanlere bi şey demiyorum ama U oran gelişmiş ülkelerde sadece yüzde 3
Biz de çatın dar çatın basık bebek büyük kordon dolanmış suyun yok derken bu ran yüzde 80 i buluyor
Sezeryan doğumlar sağlık sistemimizin geri kalmışlığının bir göstergesi
Ben de doğal doğum olayına taktım hüsranla son bulmasından korkuyorum
Benim gibi bu olaya takaların sonu genel anesteziye sezeryan gibi olayın dip noktasında son buluyor genelde
Ama herşeyden önemlisi bebeğimin sağlığı diyorum
Öyle bi şey olursa da katlanmaktan başka çarem yok
Tebrik ederim cnm seni de:) maaşallah diyelim size.. İnş sütün de artar biraz moral ve iyi beslenmeye çalış..
hera ve beklebekle
sizlere de hayırlı uğurlu olsun darısı bizlere inş,rabbim analı babalı büyütsün inş.
Canım Ben de oldum çatı muayenesi
Doktor parmağın girişine göre değilde sanki yandaki kemiklere dokunarak anladı çatıyı
Bu arada eğer normal doğum istiyorsan kesin bi şekilde aslında çatı darlığı diye bi şey yokmuş
Çatı sondoğum anında şeklini alırmış ve bize yapılan bu 10-15gün öncesi çatı ölçümlerinin pek bir anlamı yokmuş
Bunlar doktorlar için sezeryanA yöneltme bahaneleri
İnterntte doğal doğum sitelerinde U konuyla ilgili pek çok makale var
Sezeryan bir doğum yöntemi değildir diyor oralarda
Sadece doktorlarımız hem randevuyla doğumlarını yaptırsın hem de muayeneye gelen diğer hastalarının parasından da olmasın diye kandırılıyoruz
Mecburi sezeryanlere bi şey demiyorum ama U oran gelişmiş ülkelerde sadece yüzde 3
Biz de çatın dar çatın basık bebek büyük kordon dolanmış suyun yok derken bu ran yüzde 80 i buluyor
Sezeryan doğumlar sağlık sistemimizin geri kalmışlığının bir göstergesi
Ben de doğal doğum olayına taktım hüsranla son bulmasından korkuyorum
Benim gibi bu olaya takaların sonu genel anesteziye sezeryan gibi olayın dip noktasında son buluyor genelde
Ama herşeyden önemlisi bebeğimin sağlığı diyorum
Öyle bi şey olursa da katlanmaktan başka çarem yok
Arkadaşlar bu arada yanlış anlaşılmayayım
Doğum şekli tercih meselesidir
Ben nasıl sezeryandan korkuyorsam başka birisi de normal doğumdan korkar
Sezeryan kötüdür normal doğum iyidir diye bi şey yok
Herkesin kendi yisi vardır
Ben sadece artık son haftamda vajinal normal domda değil doğal doğum istiyorum
İlaçsız kesksiz yırtıksız epiduralsiz suni sancısız
İnşallah nasip olur ve sağlıkla doğar kuzum
Tabi bu dileğim hepimizin yavruları için
Merhaba, benim doktorum iznini geçen hafta kullandı. bayramda çalışmıyor ama istanbulda olacağı için eğer doğum başlarsa gelecek hastaneye cnm. cumaya kadar bekleyelim, eğer gelmezse bişeyler düşüncez dedi. normal istiyorum, doktorumun da ağzından sezaryen kelimesi çıkmadı bugüne kadar ama bebek 3850 gr... suni sancı vericek sanırım ama sezaryen olma ihtimali de varben de geçen hafta izindeyken doğurcam diye çok endişelenmiştim, seni çok iyi anlıyorum bu yüzden..
Canm o ağrı ben de rutine bağladı merak etme , geçici bişey oluyo .)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?