2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

luboyf doğumkonusunda bende senin gibi düşünüyorum canım doğal ndoğum banada çok mantıklı geliyor ama o sancılarla başedemezsem diyede korkuyorum bi taraftan.ben epidural yaptırıcam sanırım ama suni sancı ya da kesik istemiyorum eğer mecbur kalınmazsa.zaten doğum tarihimizde aynı ama bizim yaramazların gelmeye pek niyeti yuok sanırım.en azından benimki öyle.en son cuma gittim ne inmişş ne açıklık var ne sancı yooookk.sadece belimde ağrı var son 2-3 gündür birde karnımda yumuşama olduğunu farkettim ama hala yukarda indiği falan yok.hergün yürüyüş yapıyorum ama inmiyor malesef.bekleyelim bakalım yapacak bişiy yok.içimden bi ses bayramın son günü falan diyor ama benim oğluma güven olmaz

fundaarda nice yıllara tatlım.benimde geçen aydı doğum günüm.gerçekten hayatımdaki en anlamlı yaş bu çünkü artık anne oluyorum inşallah.eminim senin içinde öyledir.ardayla nice yıllara artık

teşekkür ederim kuzum.. hepimiz en güzel yaşımızdayız kiiii

Fundarda dogum gunun kutlu olsun canim.
Diger dogum yapan arkadaslar allah anali babali buyutsun :)))

lesyacım çok teşekkürler senin de Aras'ına maşallah canım hayırlısıyla gelsin bakalım

Canım bayıldım kızına çok tatlı maşallah Allah analı babalı büyütsün süze bağışlasın sonra oğlum gibi yakışıklı oğlanlar gelsin alsın kızınızı :))

Canım doğum günün kutlu olsun benim doğum günümde bu ayın 19u eğer kaantom 19unda gelirse ona dicemki
Doğum günüm bana geldiğin gündür.
İçimdeki özlem ateşi söndü
Ağlayan gözlerim seninle güldü
Ben doğdum doğalı şimdi mutluyum
Yalnız senin için yaşayacağım
Mutlu olman için çalışacağım
Sana her sevğiyle sarılacağım
Ben doğdum doğalı şimdi mutluyum:)))))

Bu konuyu açmanıza sevindim ben işitme teknikeriyim yani bahsettiğiniz otoakustik emisyon ve ileri tetkik testi olan abr bizim işimiz.. öncelikle yeni doğan her bebekte otoakustik emisyon testi hastanede rutinde uygulanır eğer o hastanede yoksa 3 gün içinde bir devlet hastanesinde yaptırabilirsiniz. ama bizim toplumumuzda çocuk ufacık sese sıçrıyor duyuyor diye kendi kendine teşhis merakı çok fazla bilinçli her anne bu testi en kısa sürede yaptırmalı sonucuda bağlı bulunduğu sağlık ocağına vermeli bu veriler sağlık bakanlığının havuzunda toplanıyor buna göre istatistik ve takip yapılıyor.. eğer doğduğunda yapıldı ve çocuk herhangi bir sebepten yenidoğan yoğun bakımda kalıdysa yapılan işlemler ve kullanılan ilaçlardan dolayı işitme kaybı olabileceği ihtimaline karşın bir üst tarama dediğimiz abr testi uygulanır bu sonuçtada işitme pozitif çıkarsa sıkıntı yok demektir ama eğer negatif çıkarsa işte o zaman çocuğu ilaçla uyutarak BERA testi uygulanır ki bu üniversite hastanelerinde mevcuttur beyin dalgalarıyla işitme kaybı olup olmadığı varsa yüzde kaç oranında olduğu tespit edilir bu sağlık bakanlığı için çok önem verdiği bi konu haline gelmiştir. önceden çocuk 4 yaşına geldiğinde konuşmuyor diye doktora götürülüp binbir zahmet sonunda aslında duymadığını duymadığı için konuşamadığını tespit edip fazlasıyla geç kalınmış bi durumda çocuğa işitme cihazı uygulaması yapılır ve çok yüksek bi başarı sağlanamazdı ama şu anda hassasiyetten ve rutinde kontrollerde yapıldığından işitme kaybı teşhisinde 6 aylıkken bebek işitme cihazı kullanmaya başlıyor ve her normal insan gibi duyup konuşabiliyor .. lütfen ihmal etmeyin mutlaka işitme testini yaptırın biran önce yapılmasının sebebide çocukluk çağında ateşli hastalık yada havale tarzı şeyler geç farkedildiğinden ve sık olduğundan eğer çocuğunuzu 6 aylıkken işitme testine götürürseniz ve kayıp çıkarsa havale geçirdiğinden mi yoksa doğuştan mı kaybı olduğunu asla tespit edemezsiniz ve diğer çocuklarınızda olup olmayacağını araştırmak çok daha zorlaşır toplamda 2 yada 3 dakikanızı alacak bir test bebeğinizin tok olması altının temiz olması yani rahat olması yeterli illa uyuması şart değil lütfen duyarlı olalım bu konuda ..

canım doğum günün kutlu olsun nice yaşlara bebişinle

kızlar çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah gözünüz aydın darısı biz bekleyenlerin başına

merhaba arkadaşlar 28 temmuz 18 20 de ben de anne oldum. daha önce suyumda sızıntı olduğunu yazmıştım 28 temmuz zun ilk saatlerinde yine suyum geldi gece 1 de drumu aradık acil geliyorsun dedi ve yola çıktık iknci sızıntı olduğu için serumla antibiyotik verdiler benim ve bbeğin hayatı riske girdiği için sabah 830 da suni sancı verildi normal doğum istediğim için tam 10saat sancı çektim fakat 1 cm bile açılma olmadı ani bi kararla sezeryana alındım daha fazla sancı tehlike oluşturacaktı bende ve sipinal anestezi ilesezaryan oldum. bebeğim şu an 8 günlük oldu 3 gün hastanede yattık hastaneden çıkarken kzıızm sarılık olmuştu sarılığı 3 gün sonra yükselince bir gece fototerapi aldı canım kızım umarım bvir an önce iyileşir. doğum yapmamış arkadaşlar normal doğum sancısından da sezaryandan da asla kokmayın sadece ilk gün biraz ağrı var sonra yürüdükçe dikiş yerleri rahatlıyor ve hareketleriniz düzelmeye başlıyor bol bol yümenizi tavsiye ederim sezeryandan sonra allah hepinize bebeklerinizi sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin.

Heracım allah analı Babalı büyütsün nasılda güzel bi kuzucuğun olmuş maşallah
O şiş ayaklara katlanmana değmiş demi

Fundacımmm
İyiki doğdun canım minnoşunu ve eşinle nice mutlu yıllar gör sağlıkla

Hahahah tam da uymuş ya inşallah doğum gününde gelir bu da sizin şarkınız olur

Canım çok şükür zor günleri geride bırakmışsınız. Bebişinle mutlu ömürler dilerim

maşallah subhanallah ne tatlı bir bebiş bu benimde olucak böyle inşallah rabbim sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasib etsin.

Normal dogum konusunda bende seninle aynı dusunenlerdenim canım.. Bir aksilik olmadigi Surece o muthis ani bende yasamak istiyorum en dogalindan ...Umarım normal dogumu isteyen herkese Rabbim yardım eder ve sezeryanla sonuçlanmaz..Hatta okuduğum bir yazı vardı cok hoşuma gitmişti... Bir tek dogum sekli vardır: normal dogum..... İzin verin bebekler hazır olduklarında ve istedikleri sekilde dünyaya gelsinler. Doğar doğmaz o çıplak haliyle annenin kucağında bulsun kendini. Sevginin ve güvenin kucağında...

Kızlar kocaman bir maşallahta biz istiyoruz Allah herpimşzn meleğini nazarlardan korusun inşallah.. Buda benim süt lokumummmm...Eki Görüntüle 773934

Öncelikle ailenize MAŞALLAH Fotoğrafı ilk açtığımda tepkim YANAKLARA BAAAAK oldu aynen böyle bağırarak Yerim ben onu ya çok sevimli bir bebek allah bağışlasın

Kızlar kocaman bir maşallahta biz istiyoruz Allah herpimşzn meleğini nazarlardan korusun inşallah.. Buda benim süt lokumummmm...Eki Görüntüle 773934

maşallahhhhhhh Allahım ya biz ne zaman doğurcaz çatlıyorum burda sabırsızlıktan
adet sancısı gibi ağrılarım var zor yemek yaptım valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…