2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba güzel annişler, dün kontrolüm vardı. Bugun 39+1 oldum, nst de 100 e vuran düzenli sancılarım çıktı ve hastanedeyken de eve geldiğimde de artan sancılarım oldu. Hatta 5 saat kadar 4-5 dak aralıklarla devam etti. Doktorum dün muayene ettı 1 cm açıklığım varmış ama sancılar şiddetlenemedi gitti. Bir acayibim gerçekten.
Tecrubeli annelere danışmak isiyorum doğum sancısı sıklığı tamam ama şiddeti siz evdeyken ne kadardı. Dun bir ara kıvranıyordum ama aralarda geçtiği için normal konuşabilecek gibi iyi oluyordum. Annem doğum sancısı olsa nefes bile alamazsın hiç kesilmez diyor anlayamadım kı o kadar şiddetli mi oluyor evdeyken bile. Böyle olmaz anlarsın diyor. Doktorum da zaten sancın var bunlar sıklaşınca gel diyor. Kafam çok karıştı.
Bir de şey sorucam normal doğuma lensle giren oldu mu hiç. 4 derece miyop olduğum için lenssiz girmeyi hiç istemiyorum kabus gibi, ne dersiniz doktoruma sormadım şimdilik çıkarman gerek olmaz der diye korktum

maşallah subhanallah canım tontişine.. neler yedin 1 haftadır ne güzel beslemişsin bebeğini ben napıcam bnmki hala 2390gr

Canım benım hayırlı olsun allah analı babalı buyutsun. Ne kadar cesaret verdın anlatamam ben de suyum sızıyor dıye endıse edıyorum su an cok az sancım var demek kı sunı sancıdan o kadar da korkacak bısı yokmus :) annem nefes bile alamazsın konusamazsın dıyor da..

merhaba kızlar.. geçmişi okuyamıyorum kusurabakmayın.. ama en yakın zamanda okuyacağım.. size bir öneride bulunmak için geldim.. bebeğimin ememesinden yakınmıştım.. emilmeyen memeden süt gelmez normalde.. ama benim kendi kendine süzülüyor emmediği halde.. yiyip içtiklerimi size söylücem.. umarım sizinde işinize yarar.. doktora sorup gerek yok demesine rağmen zararı olmadığı için doğumdan 2 gün önce humana still tea kullanmaya başladım.. erken ve sezeryan olmasına rağmen ameliyat haneden çıkar çıkmaz sütüm geldi.. kuru üzüm hoşafı için hergün.. vede annem ısırgan ve rezene çayı demliyor.. aktardan kendiniz alıp demleyin hazır poşet çay almayın.. göğüslerim şuan silikonlu gibi.. kaşık kaşık veriyorum.. ve kremlerinizi nolur ihmal etmeyin.. arada tutturmak için deneme yapıyorum emmemesine rağmen sırf denemeler ile memem perte çıktı.. çok acıyor kuzum için ecel terleri döküyorum.. hepinizi seviyorummmmm.. görüşmek dileği ile :!6:

cnm kıvanc sağlıklı uzun ömürlü olsun inş. doğum hikayeni bzmle paylaşıp normal doğumdan korkutmadığın için teşekkürler...inş. bzde snn gbi güzel şeyler yazabiliriz.aklıma bişe takıldı doğumdan önce lavman yapılması mecburi mi bi de can yakıcımı

şimdiiiiiii;
ertanburak canım hemçok geçmiş olsun hem de gözün aydın...

red sana da çok geçmiş olsun ve gözün aydın canım

duruselcim genelde bebeklerde sarılık görülüyo en kısa zamanda atlatırsınız inşallahh...

yaşamayıseviyorum şimdi almışsındır kucağına meleğini darısı bize inşallah...

mutluluk mucize öykünüzle birlikte pek çok tatlısınızzz

pavese gözünüz aydın allah kolaylık versin canım benim :)

meltemangel canım çok geçmiş olsun ve gözün aydın :)

minnosh canım geçmiş olsun rutin bir muayenedir diye tahmin ediyorum zaten küçücük meleğin de uyumamazlık etmez heralde her
şey yolunda gidicektir içini ferah tut.

heraaaa çok tatlı amaaaa yaaa aşık olunmayacak gibi değil kiii :)

eadem senin de gözün aydın canımmm :)

nazlıbebiş kocaman bi sizeee :)

mecburı mı deılmı bilmiyorum cnm ama can yakıcı deıl en basıtı oydu bana göre :)

bugün biizmde kontrolümüz vardı..herşey normal nstde sancım çıkmadı bekleyecegiz dedi doktor zamanı var daha ne zamn isterse gelecek dedi.. hayırlısı bakalım.. 3314 gr 51 cm ölçümlere göre bi haftada 50 gr gibi bişey almış doktor dedi kesin ölçüm degil son haftada sağlıklı ölçüm alınamıyor dedi.. artık yapacak brşey yok ne çıkarsa bahtımıza :)

Kizlar herkes bebislerini resimlerini koyuyor ama bizde daha bebis felan olmadigi icin bende gorumcemle yaptigimiz kurabiyeleri koyayim dedim iste bunlarda oglumuzun kurabiyeleriiiiiiii

çok teşekkür ederim canım. darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. bebeğimin son iki haftadır suyunda azalma vardı. kritik seviyeye gelince doktorumuz beklemeyelim riske atmayalım dedi. ben de normal istediğim için suni sancı ile denedik. sabah 7 buçukta yatışım yapıldı.saat 3 te de doğum gerçekleşti. başlangıçta 2 cm kadar açılmam vardı yalnız. endişelenmeyin canım.doğum gerçekleşince muhteşem bir rahatlama geliyor onu kucağına alınca da o çekilenlerin hepsi unutuluyor :)

Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin canım.3 gün oldu demek yavrun geleli,ikinizde çok iyi ve mutlu olun hep,tabi babanızla birlikte.hayırlı insan olsun inşallah herkese

çok teşekkür ederim canım o güzel dileklerin için. evet şu an itibari ile 5 gün oldu. Rabbim seni ve tüm bekleyenleri sağlıcakla ve kolaylıkla yavrularıyla kavuştursun inşallah.

maşallah canım tekrar geçmiş olsun.. böyle doğumları okudukça bizim için iyi oluyor.. ister istemz insan endişeleniyor.. drısı bizlerin başına inşallah..

güzel paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler.aynen katılıyorum her cümlenize inş. kolayca normal doğum yapmak nasip olur hepimize ..bnde son dk. sancı çekip çekipo sezeryana alınmaktan kandırılmaktan korkuyorum maalesef drlar para için insann en hasas anında aklını çelebiliyo bzlerde onlara güvenmek zorunda olduğumuz için pes edebeiliyoruz dualarım hep normal acısız kesiksiz doğumlar hepimiz için..

mecburı mı deılmı bilmiyorum cnm ama can yakıcı deıl en basıtı oydu bana göre :)

cvbn için teşekkürler cnm merak ediyodum acımamasına sevindim.

Doğum tarihi: 27 Temmuz Cumartesi
Doğum kilosu – Boyu: 3600 -51 cm
Doğum şekli – Sezeryan
Cinsiyeti – Kız
Haftası:37+3

Sözde 2 ağustos olarak beklenen meleğim dünyaya gelmek için 1 hafta acele etti. Anneme gelmiştim 1 hafta öncesinden kalayım ne olur ne olmaz diye ki öyle de oldu. İyi ki evde tek başıma değilmişim. Minik sancılarım vardı, o gün hatta doğursam keşke bugün diye içimden defalarca geçirdim cuma günün hürmetine dualarım duyuldu sanırım.
Akşam 12 de karnımda toplanma ve sertleşme başladı, ve bebeğim 1 saat boyunca hiç durmadan hareket etti. Bunda ters giden birşeyler olduğunu hemen anladım. Annem ve ablam beni sakinleştirmeye çalışıyor, annem sancım olmadığı için telaş yapmama mı söylüyor. Ama ablam da aynen benim gibi sancısız şekilde çocuk hareketinin artmasıyla doğuma gitti. Saat 1′i geçtiğinde doktorumu aradım hastaneye geçmemi söyledi. Gittiğimiz de 3 cm açılmam vardı, hemen yatışım yapıldı. Ve sabah 8:24 de doğuma alındım. Çok büyük korkuyla ve ağlayarak girdim. ilk defa lama, sonda vede çatı muaniyesi beni germişti. Girdiğimde soğuk oluşu ve bayılmadan kesileceğim düşüncesi sardı. Ve konuşa konuşa, bayılmadım ben diye diye doğum yapılmış.
Odama getirdiklerinde şöyle bir hayal gibi anımsıyorum, canım çok yanıyordu. Ve hemşire geldi evet kızını getirdik diye. Ondan sonrası hayal meyal. Hemen emzirmeye başlamışlar meleğimi, çok şükür korktuğum olmadı. doğum zamanına kadar sütüm yoktu ve sezeryan olanlarda hemen gelmez diyorlardı yalanmış. Kendime geldiğimde emerken başını okşadım. Çok tuhaftı, bu güzellik benimmiydi. Ben anne mi olmuştum. O kadar güzel kokuyordu ki tüm bildiğim güzel parfüm ve çiçekler yanında kokusuz kalmıştı.
Bir ayılıp bir bayıldığım günün akşamında yürütmek istediler, ama kansız kaldığım için 1 ünite kan verilince bedenim sersemleşti ayağa kalkamadım. Ablamın ve eşimin cesaretiyle kalkmam gerektiğini anladım. İlk kalktığımda ki acının tarifi yok, eşime sarıla kaldım, beni öptü kokladı sardı bütün yüküm ondaydı. 3. gün çıktık hastaneden ve bu 3 gün boyunca eşim her konuda yanımda destek ve yardımcım oldu. İyi ki böyle bir eşe ve sağlıklı güzel bir yavruya sahip olduğum için her gün şükür ediyorum.

Şimdi 12. günümüzdeyiz ve ben 8. günde iyi olmaya ayaklanmaya ve kendim giyindirip kendim geceleri uyanmaya başladım. Bu 8 gün boyunca hep annem yanımda oldu o bebeğime baktı. Sezeryan olmak bir taraftan iyidir belki ama kötü yanları da yok değil. Yinede onun ilk doğduğu anı göremesem de şimdi her gördüğüm de sanki o acılar ağrılar birer rüyamış gibi geliyor.
Rabbim hiç bir anne ve babaya evlat acısı yaşatmasın. Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın..

Kızlar bu konularda fikri olan var mı moralim çok bozuk, çamaşırumda da sureklı ıslaklık var acaba suyum sızıyor olabilir mi. Doktorumu aradım arıfe olduğu için hastaneden butun doktorlar cıkmıs nobetcı dr da bırazdan gelecekmiş. Amniyon sıvısı olup olmadığını anlamak için kullanılan bir ped vardı ya onu eczanelerde arayıp bulamamıştık. Şimdi hastaneye gıtsem yıne alttan bakacaklar vs. Bugunlerde çok muayene oldum. Su gelmemişse bile durup dururken patlamasından korkuyorum of napsam kı, sancım çok hafiff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…