- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.881
Slm güzel annelerrrrr..
Bugün doktorumuza gittik , bebeğim 3340 gr olmuş çok şaşırdım , bir hafta olmadı daha acile gideli ozaman 3050gr dı.. Maaşallah koca totolu kızıma :) nst istedi Dr um 80 90 ları gördüm ilk defa.. Ne anlama geliyo kızlar doğum yakın mı. Dr acil ameliyata girmiş , hemşire aradı hastanızda sancı çıktı dedi. Ben bakarım demiş herhalde hemşire gidebilirsiniz uzun sürebilir yeni giriyo dedi.. Aklım kaldı ama eve geldik.. Çatı muayenesi de yapar diyodum ama bayramdan sonraya kaldı , kızım gelmiyor demekki bayramda .)
Doğum yapanları tebrik ediyorum , mis gbi bebişlerine maaşallah diyorum.
maşallah subhanallah meleğine
günaydın kızlar gecmısı okuyamadım hızlı hızlı yazmam lazaım her an oglum uyanabılır.3 agustos da bebegımı normal dogumla kucagıma aldım hızalı hızlı dogum hıkayemı yazmak ıstıyorum normal dogum dusunenler için cesaret olur.
öncelıkle 2 agustosa da buraya yazmıstım suyum gelıyor dıye yavas yavas suyum gelıyormus nısanda gelmıstı annlerı cagırdık ewe eşım geldı ısten bıraza beklemek ıstedım sancım gelır dıye cunku hıc sancım yoktu ama suyum yavas yavas gelmeye dewam edınce bebegımı rıske atmak ıstemedım gece 11 de acıle gıttık alttan muane ettıle acılmam hıc yok altıma ped koydular ewt bu gelen suyummus sızaıntı seklınde gelıyomus hemen yatısım yapıldı cok korkuyodum aglamaya basladım esım annem zor sakınlestırdı benı sankı bıdaha hiç birini göremicek gibi korkuyodm aılemle wedalastım benı yukarıya aldılar yukarda dogum yapan kadınların bagrısları ole cok korkuyodum kı resmen kedi gibi büzüldüm bı kenara tekrar maune oldum hıc acılam yok lavman yapıldı sabah kadar sancımın gelmesı beklendı ama yok bende ne sancı ne acılma yanımdakı hastayı acılması yok dıye acıl sezaaryana aldılar yalvarıyodum benıde alın dıye sancım yok doguramıcam dıye ole cok korktum kı sabah ebeler degıstı ebe geldı muane ettı senı sezaryana alamm acılman 2 cm olmus bebek cok güzel baskı yapıo aslında snn sımdıye kadar dogurman lazımdı bebk nerdeyse acılmadan cıkıcak sana sunı sancı verelım hızlandıralım dogumu dedı sunı sancıdan korkmama ragmen kabul ettım artık ne olacaksa olsun sklmıstım beklemekten ben yukarda bır doguruyom aılem asagıda 9 onlarda uzun surunce korkmuslar tabı suni sancı verıldı yataga baglandm kalkmama izin verılmıyodu artık sancılar yavastan gelmeye basladı bu arada saat sabah 9 olmustu epıdural ıstedım yapmadılar ıkınma zorlanıyomusum resmen yalvardım ama yapmadı ebe bana guven cok kolay dogurcaksın dedı mecbur guvenıyosun kımsen yok sunı sancı verıldıkten sonra bı saat gectı 4 cm oldu acılmam dedım ben artık bugunde doguramıcam sancılarım sıddetlı deıldı sadece korkuyordm doguramamktan ebeye sordum 4 cm den sonra hızlanırmı acılma dıye bana dedıkı belkıde 5 dk sonra dogum yapabılırsın bebek cok güzel basıyo ama snn rahmın acılmıyo dedı bı tane seruma bı tane kalcama ıgne yapıldı aradan bı saat gecmedı 4 cm denıldıgınde ebe yenıden geldı oooo kalk senı hemen doguma alıyoruza cok güzel acılmıssın dedı benı hemen catala aldılar sancı geldıgınde ıkınacaksın dedı ıkınıyorum olmadı bıda ıkınıyorum en sonunda bagırdm ben doguramıcam dıye ebe sana yardım edeyım dedı dırsegını karnıma dayadı 3. ıkınmamda bebegım cıktı o an sankı yenıden dogdum ne sancı ne bısey gevsemesıtım oglumu gördüm dünyalar bnm oldu normal dogumdan skın korkmayın suan unuttum bıle kısaca özetlersek suyum erken geldıgı için hastanede uzun kaldım ama dogum surecım sadece 3 saat surdu oncesınde ne sancı ne bısey 9 da sunı sancı verıldı 12 de dogurdum sunı sancıdan kormayın ben cok agladım ama daha doguma cok var dıye cunku hep daha sıddetlı bı sancı beklıyodum suan oglumda bende cok ıyıyız hastanede 2 gece yatmak zorunda kaldık oglumda enfeksıyon rıskı vardı suyum erken geldıgı için cok sukur bısey cıkmadı tek sıkıntım gogus catlaklarıdogum sancısını unutturdu garmastan gogus kremını tavsıye edıyorum eger o krem olmasa emzırmem mumkun deıldı sancı sırasında gul koklar gibi nefes al mum üfler gibi ver bunuda tavsıye edıyorum cok karısık yazdım bılıyorum k.bakmayın dogum yapan herkesı tebrık edıyorum yapacaklarada hıc korkmayın hemen unutuyosunuz herkese ıyı gunler
Cok tatli dmh teyzesı denizim 39+0 da dogdu 5 agustos sabahi saat 9.45 de sezeryanla boyumz 51 cm kilosu 3140 gram baş cewresi de 36 cm iki yaoagindada kocaman gamzeleri war
günaydın kızlar gecmısı okuyamadım hızlı hızlı yazmam lazaım her an oglum uyanabılır.3 agustos da bebegımı normal dogumla kucagıma aldım hızalı hızlı dogum hıkayemı yazmak ıstıyorum normal dogum dusunenler için cesaret olur.
öncelıkle 2 agustosa da buraya yazmıstım suyum gelıyor dıye yavas yavas suyum gelıyormus nısanda gelmıstı annlerı cagırdık ewe eşım geldı ısten bıraza beklemek ıstedım sancım gelır dıye cunku hıc sancım yoktu ama suyum yavas yavas gelmeye dewam edınce bebegımı rıske atmak ıstemedım gece 11 de acıle gıttık alttan muane ettıle acılmam hıc yok altıma ped koydular ewt bu gelen suyummus sızaıntı seklınde gelıyomus hemen yatısım yapıldı cok korkuyodum aglamaya basladım esım annem zor sakınlestırdı benı sankı bıdaha hiç birini göremicek gibi korkuyodm aılemle wedalastım benı yukarıya aldılar yukarda dogum yapan kadınların bagrısları ole cok korkuyodum kı resmen kedi gibi büzüldüm bı kenara tekrar maune oldum hıc acılam yok lavman yapıldı sabah kadar sancımın gelmesı beklendı ama yok bende ne sancı ne acılma yanımdakı hastayı acılması yok dıye acıl sezaaryana aldılar yalvarıyodum benıde alın dıye sancım yok doguramıcam dıye ole cok korktum kı sabah ebeler degıstı ebe geldı muane ettı senı sezaryana alamm acılman 2 cm olmus bebek cok güzel baskı yapıo aslında snn sımdıye kadar dogurman lazımdı bebk nerdeyse acılmadan cıkıcak sana sunı sancı verelım hızlandıralım dogumu dedı sunı sancıdan korkmama ragmen kabul ettım artık ne olacaksa olsun sklmıstım beklemekten ben yukarda bır doguruyom aılem asagıda 9 onlarda uzun surunce korkmuslar tabı suni sancı verıldı yataga baglandm kalkmama izin verılmıyodu artık sancılar yavastan gelmeye basladı bu arada saat sabah 9 olmustu epıdural ıstedım yapmadılar ıkınma zorlanıyomusum resmen yalvardım ama yapmadı ebe bana guven cok kolay dogurcaksın dedı mecbur guvenıyosun kımsen yok sunı sancı verıldıkten sonra bı saat gectı 4 cm oldu acılmam dedım ben artık bugunde doguramıcam sancılarım sıddetlı deıldı sadece korkuyordm doguramamktan ebeye sordum 4 cm den sonra hızlanırmı acılma dıye bana dedıkı belkıde 5 dk sonra dogum yapabılırsın bebek cok güzel basıyo ama snn rahmın acılmıyo dedı bı tane seruma bı tane kalcama ıgne yapıldı aradan bı saat gecmedı 4 cm denıldıgınde ebe yenıden geldı oooo kalk senı hemen doguma alıyoruza cok güzel acılmıssın dedı benı hemen catala aldılar sancı geldıgınde ıkınacaksın dedı ıkınıyorum olmadı bıda ıkınıyorum en sonunda bagırdm ben doguramıcam dıye ebe sana yardım edeyım dedı dırsegını karnıma dayadı 3. ıkınmamda bebegım cıktı o an sankı yenıden dogdum ne sancı ne bısey gevsemesıtım oglumu gördüm dünyalar bnm oldu normal dogumdan skın korkmayın suan unuttum bıle kısaca özetlersek suyum erken geldıgı için hastanede uzun kaldım ama dogum surecım sadece 3 saat surdu oncesınde ne sancı ne bısey 9 da sunı sancı verıldı 12 de dogurdum sunı sancıdan kormayın ben cok agladım ama daha doguma cok var dıye cunku hep daha sıddetlı bı sancı beklıyodum suan oglumda bende cok ıyıyız hastanede 2 gece yatmak zorunda kaldık oglumda enfeksıyon rıskı vardı suyum erken geldıgı için cok sukur bısey cıkmadı tek sıkıntım gogus catlaklarıdogum sancısını unutturdu garmastan gogus kremını tavsıye edıyorum eger o krem olmasa emzırmem mumkun deıldı sancı sırasında gul koklar gibi nefes al mum üfler gibi ver bunuda tavsıye edıyorum cok karısık yazdım bılıyorum k.bakmayın dogum yapan herkesı tebrık edıyorum yapacaklarada hıc korkmayın hemen unutuyosunuz herkese ıyı gunler
cnm kıvanc sağlıklı uzun ömürlü olsun inş. doğum hikayeni bzmle paylaşıp normal doğumdan korkutmadığın için teşekkürler...inş. bzde snn gbi güzel şeyler yazabiliriz.aklıma bişe takıldı doğumdan önce lavman yapılması mecburi mi bi de can yakıcımı
canım geçmiş olsun almışssın yavrunu kucagına Allah analı babalı büyütsün neden suni sancı verdiler daha günn varmış nasıl zormu biraz detay verebilirmisin biz endişe ile normal doğumu bekleyen hamişlere :)
Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin canım.3 gün oldu demek yavrun geleli,ikinizde çok iyi ve mutlu olun hep,tabi babanızla birlikte.hayırlı insan olsun inşallah herkese
çok teşekkür ederim canım. darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. bebeğimin son iki haftadır suyunda azalma vardı. kritik seviyeye gelince doktorumuz beklemeyelim riske atmayalım dedi. ben de normal istediğim için suni sancı ile denedik. sabah 7 buçukta yatışım yapıldı.saat 3 te de doğum gerçekleşti. başlangıçta 2 cm kadar açılmam vardı yalnız. endişelenmeyin canım.doğum gerçekleşince muhteşem bir rahatlama geliyor onu kucağına alınca da o çekilenlerin hepsi unutuluyor :)
Canım Ben de oldum çatı muayenesi
Doktor parmağın girişine göre değilde sanki yandaki kemiklere dokunarak anladı çatıyı
Bu arada eğer normal doğum istiyorsan kesin bi şekilde aslında çatı darlığı diye bi şey yokmuş
Çatı sondoğum anında şeklini alırmış ve bize yapılan bu 10-15gün öncesi çatı ölçümlerinin pek bir anlamı yokmuş
Bunlar doktorlar için sezeryanA yöneltme bahaneleri
İnterntte doğal doğum sitelerinde U konuyla ilgili pek çok makale var
Sezeryan bir doğum yöntemi değildir diyor oralarda
Sadece doktorlarımız hem randevuyla doğumlarını yaptırsın hem de muayeneye gelen diğer hastalarının parasından da olmasın diye kandırılıyoruz
Mecburi sezeryanlere bi şey demiyorum ama U oran gelişmiş ülkelerde sadece yüzde 3
Biz de çatın dar çatın basık bebek büyük kordon dolanmış suyun yok derken bu ran yüzde 80 i buluyor
Sezeryan doğumlar sağlık sistemimizin geri kalmışlığının bir göstergesi
Ben de doğal doğum olayına taktım hüsranla son bulmasından korkuyorum
Benim gibi bu olaya takaların sonu genel anesteziye sezeryan gibi olayın dip noktasında son buluyor genelde
Ama herşeyden önemlisi bebeğimin sağlığı diyorum
Öyle bi şey olursa da katlanmaktan başka çarem yok
Arkadaşlar bu arada yanlış anlaşılmayayım
Doğum şekli tercih meselesidir
Ben nasıl sezeryandan korkuyorsam başka birisi de normal doğumdan korkar
Sezeryan kötüdür normal doğum iyidir diye bi şey yok
Herkesin kendi yisi vardır
Ben sadece artık son haftamda vajinal normal domda değil doğal doğum istiyorum
İlaçsız kesksiz yırtıksız epiduralsiz suni sancısız
İnşallah nasip olur ve sağlıkla doğar kuzum
Tabi bu dileğim hepimizin yavruları için
mecburı mı deılmı bilmiyorum cnm ama can yakıcı deıl en basıtı oydu bana göre :)
Merhaba arkadaşlarımdün yine koca gün bakamadım buraya. Sabahtan kontrolümüz vardı. Bebişim beni şaşırtmaya devam ediyor 3150 gr 51 cm olmuş ölçülerini zor aldı doktor benim kuzucuğuma annesinin karnı dar geliyor artık Nstde de her hafta yükselen düzenli sancılarımız var çok güzel dedi doktorum başı da tam yerinde duruyormuş her an çıkmaya hazır Hep 13 ağustosta doğuracakmışım gibi hissediyordum. Bir dahaki kontrolümüzü 13 Ağustosa verdi bakalım ne olacak :)
günebakancım dur yaw hemen doğurma bende doğurcakmışım gibi hissediyorum. maşallah yavrucağına bi de bizimkiler cılızdı sonradan kilo aldılar :) benimkide 3 olmuş mudur acaba. en son 2850ydi
Merhaba güzel annişler, dün kontrolüm vardı. Bugun 39+1 oldum, nst de 100 e vuran düzenli sancılarım çıktı ve hastanedeyken de eve geldiğimde de artan sancılarım oldu. Hatta 5 saat kadar 4-5 dak aralıklarla devam etti. Doktorum dün muayene ettı 1 cm açıklığım varmış ama sancılar şiddetlenemedi gitti. Bir acayibim gerçekten.
Tecrubeli annelere danışmak isiyorum doğum sancısı sıklığı tamam ama şiddeti siz evdeyken ne kadardı. Dun bir ara kıvranıyordum ama aralarda geçtiği için normal konuşabilecek gibi iyi oluyordum. Annem doğum sancısı olsa nefes bile alamazsın hiç kesilmez diyoranlayamadım kı o kadar şiddetli mi oluyor evdeyken bile. Böyle olmaz anlarsın diyor. Doktorum da zaten sancın var bunlar sıklaşınca gel diyor. Kafam çok karıştı.
Bir de şey sorucam normal doğuma lensle giren oldu mu hiç. 4 derece miyop olduğum için lenssiz girmeyi hiç istemiyorum kabus gibi, ne dersiniz doktoruma sormadım şimdilik çıkarman gerek olmaz der diye korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?