2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar,ben 35+4 teyim. Bebeğimde malesef gelişme yavaşlamış,plasenta yaşlanmaya başlamış. Bebeğim 2200 hala ve büyümüyor. doktor yakın takibe alıyor beni.Böyle giderse daha erken alabilirlermiş. Doktora sadece küçük mü doğar başka bişey olmaz demi dedim,herşey olabiliri dedi ya dua edin korkuyorum.

Evet canım aynen oyle yenı anneler bılır onlar da bebişleriule meşguller tabı doğal olarak.
Lens konusunda da zaten doğum cantama coktan solusyon yedek lens ve kutu koydum doğumdan ınsallah hemen takarım dıyorum ama işte numaram bıraz yuksek 4 mıyop olduğu için doğumhanye gırınce ınsanların surat ıfadesını vs en onemlısı de bebişimi göremem tam falan dıye stres yaptım ne bıleyım gercı hayırlısı ıle bır doğsun da bilemiyorum ki napsam. Belki giren vardır dıye sormuştum.. Cevabın için çoook teşekk

Evet canım aynen oyle yenı anneler bılır onlar da bebişleriule meşguller tabı doğal olarak.
Lens konusunda da zaten doğum cantama coktan solusyon yedek lens ve kutu koydum doğumdan ınsallah hemen takarım dıyorum ama işte numaram bıraz yuksek 4 mıyop olduğu için doğumhanye gırınce ınsanların surat ıfadesını vs en onemlısı de bebişimi göremem tam falan dıye stres yaptım ne bıleyım gercı hayırlısı ıle bır doğsun da bilemiyorum ki napsam. Belki giren vardır dıye sormuştum.. Cevabın için çoook teşekkür edrim canım :))

Merhaba nasya cım çok sağol canım teşekkur edetım evet sezeryanda kesınlıkle cesaret edemem ben de ama normal olursa inşallah bı bakalım belkı bır ıhtımal:)

arkadaşlar dün kontrolümüz vardı ve nst de bişi çıkmadı bakalım bekliyoruz ama sanki benim ufaktan alt taraflarda sancım var gibi

slm canım günlerimiz aynı bizimde bebiş iyi nstde sancı yok.. ara ara alt tarafta sancı oluyor oda normalmiş çatı genişliyor bebiş kafasını yerleştiriyormuş.. kız mı erkek mi senin

Ahh cnm ya negüzel almışsın yavruşunu kucağına, çatır çatır da doğurmuşsun... Maaşallah size.. Ben de korkuyorum ama hayırlısı inş biram önce olur biter de yavrumu kucağıma alınca herşeyi unuturum ben de.)

Maaşallah cnm :) negüzel yaa insan nasıl özeniyor sabırsızlanıyor:) sağlıkla büyüt meleğini

Eki Görüntüle 774476

Kizlar herkes bebislerini resimlerini koyuyor ama bizde daha bebis felan olmadigi icin bende gorumcemle yaptigimiz kurabiyeleri koyayim dedim iste bunlarda oglumuzun kurabiyeleriiiiiiii

Ayy çok güzeller tatlım ya. Bal bebişin yanında sönük kalacak ama olsun.) inş sağlıkla gelsin bebeğin..

Canm gözün aydın sağlıkla büyüt.. Ve geçmiş olsun, aksilikler olmuş.( şimdi her ikinizde iyisiniz negüzel Allah bozmasın mutluluğunu tatlım.. O cennet kokusunu duymak bize de nasip olsun inş :)

Merhabalar,
Ben de 35. haftada bu şüphe ile doktora gitmiştim. Vajinal muayene yapmamıştı doktorum, sanırım enfeksiyon riskinden dolayı. Doğumhaneden ped verilmişti ve şeritlerin renk değşştirmesine bakılmıştı. Fakat bu turnusal kağıdı ile yapılanların çok güvenli olup olmadığını bilmiyorum. Ben de şeritlerin bazıları renk değiştirmişti fakat ultrasonda suyum hep normaldi tam beş hafta boyunca. En güvenilir testin amniyosure olduğunu araştırmalarımdan biliyorum. Bir de altest var. Fakat amniyosure testi 100 tl civarında. Diğerinin fiyatını bilmiyorum. Bir de kızlar benim yarın 41. haftam doluyor. Doktorum bana bugün suni sancı vereyim, doğumu başlatayım dedi. Fakat ben kabul etmedim. Açıklığım 2 cm, sancı yok. Bebeğin hareketleri nst de normal. Sadece biraz suyunda azalma var. Kritik sınırda değil. Yarın tekrar kontrole gideceğim. Doktorum olmayacak bayram boyunca ve benim yarın doğurmamı istedi, başka bir doktor önerdi. Zaten o gelene kadar beklememin imkansız olduğunu, bebek için çok geç olacağını söyledi.Ne yapacağımı bilmiyorum. İlk bebeğimde 41+1 de doğmuştu.

Merhaba,
Tebrik ediyorum seni ve bebeğinle mutlu bir ömür diliyorum. Benim yarın 41. haftam doluyor ve sancım yok açılmam 2 cm, suyunda biraz azalma var. Kritik seviyede değil, yarın tekrar kontrole gideceğim. Kendi doktorum olmayacak, arkadaşını önerdi. Ben şimdiye kadar suni sancıyı redettim. Sancım gelince hızlandırmak için alırım diye düşünmüştüm. İlk doğumumda öyle olmuştu çünkü. Bu sefer de sancı kendi gelsin istedim ama yarına kadar ne olacağını bilmiyorum. 41+1 e, yani cumaya kadar bekleyeyim mi bilmiyorum. Kızım 41+1 de doğmuştu.

mrb kızlar bende oğluşumu kucagma saglıkla aldm cok sukur bebegm 4 hafta erken geldı normal dogum yaptım ınsan korkuyor ama korkulck hc bısey yok kucagnıza aldıgınızda yavrunuzu n bı agrı n bı sancı kalıyo dunyadakı en guzel şey oglusum sankı 10 gunluk oldu bıle 28 temmuzda dogdu ustelık daha 1 ay vardı korktm oyle olunca ama hc bı sorun cıkmadı cok şukur ve sadece 1.5 saat surdu dogumum bebegm kakasnı yapms ben nrmal olmasnı ıstydm bna sezeryana alcklrni soyldlr odama aldlar hazrlıklar bsladı sancılarmda artmaya bsldı nstye bgladlar 3 cm aclmam vardı yarım saat snra sancm ıyıce arttı ıkınmam geldı az kalsn korıdorda dgm ypcktm hemen dgmhanye aldılar ve ılk ıkınmamda oglum drn elndydı mths bı rahatlama hssttm bebgmın aglaysı dgmhaneyı ınletydu nrmal dgmdn kormayn kzlar 2 gunde ayaklandm otrmaya daha o gundn bsladm smdı oglusumla ugrasyrum karnı agryo glb ıkınıp duruyo kakasnı yapamyo snrm ılk 1 hafta her altnı actgmda kakası oluyordu smdı 2 kre fln yapyo zorlanarak agladkca uzuluyorum n yapsamda rahatlasa oglum

sabahtan beri ağlatıosunuz beni o resimler doğum hikayeleri allahım nasıl bir mucizedir allah hepimizin bebişlerini sağlıklı bi şekilde büyütmemizi nasip eder inş.
bebeklerini kucaklarına alan anneler size bi sürü bi sürü maşallahlarımı yolluyorum

şu göğüs ucu kremi konusunda her seferinde muallakta kalıyorum ne alıcağımı bilemedim.
evde aventin numunesi var ama minik bişey, bepanthen diyen olmuş lansinoh diyen var önceleri de madecassol önerenler olmuştu hangisini alsam acaba:26:

aslında bepanthen her şey için çok kullanışlı bi ilaç, yanıklara pişiklere çok ii gelio ondan alıp çok amaçlı mı kullansam diyorum

bayramdan sonra sağlık ocağını gidicem son izlmemim için, kan ilacım da bitecek ikisni beraber doktora yazdırsam mı:26:

Canlarım size bişey sorucam hastanede bebeğe banyo havlusu lazım oluyor mu? :26:

Lazım olmadı bizde.

Dualarımız seninle ve bebişinle canım...

lansinoh alırsan emzirmeden önce silmene gerek olmaz rahat edersin. diğerlerini silmen yıkaman gerekecek zor olur.

wee bis geldik oğluşumla....biras geç haber werdik ama ancak işte...doğum hikayemizzz...

05.08.2013 te sabah 7.30ta gittik hastaneye...odamıza yerleştik...aklımda hep sondanın nasıl takılacağı wardı.sezeryandan çok ondan korkuyodum ki gel cnm die beni bi odaya aldılar we ameliyat önlüğü werip sonda artı lavman yaptılar.çokta zor olmadı.sonra odada ameliyat sıramızı bekledik.serum takıldı.testler yapıldı.heyecan dorukta..wee hastabakıcı geldi seni alalım die..ben direk ağlamaya başladım..konuşamadm bile..bide wedalaşın hadi dedi...annem öptü eşim öptü seni sewiyorum falan dio ben hıçkıra hıçkıra ağlıyorumm...bebeğine kawuşcaksın bişi yok ağlama die teselliler..mendil werenler iice kötü oldum derken ameliyathana....buzz gibi...

hemen anestesizt epidural yapalım bebeğini gör dedi..yok kesinlikle olmaz zaten çok kötüyüm dayanamam dedimm..ii tmm dedi genel anestizi oldum iğneyi yaptı 10a kadar say dedi...5te gittim ben amaaa bi an karnıma bastırdıklarını hisseetim resmen bebeği çıkardıklarını hissettimm durunnn hissediyorum bastırmayın diyesim war ağzım açılmıo gözüm açılmıo bi milim ses çıkmıo tüm gücümle bi aa diyim anlarlar diyorum ses yok sonra hissedio daha falan die bi ses wee gitmişimm...odadaydım ayıldığımda geceliğimi çorabımı giydirip yatağa geçirdiler..annem we eşimm bak bebeğinn çook tatlıı sana benzio çok güsel diyerek uyandım...

ameliyatı saymazsak bebeğimi görünce herşei unutuosun diolardı ya bende öyle oldumm..böylee minicikk ,sana sokulan ,,sıcacık senin sewgine, ilgine muhtaç..melek gibi bebeğimmme sarıldımm öptümmm kokladımmm...

Allahım olmayan isteyen herkese bu zewki tattırsınnn...tarif edilmez bişi...oğlum Berkay Efe sağlıklı doğdu.38+2 de 4kilo doğdu.53cm
maşallahh...

bu arada ameliyatta başıma gelen ağzın küçük dedi dr tüpmü borumu bişi sokuolar onda sorun olmş zaten boğazım 2 gün ağrıdı daha geçmedi..tam uyuşmamış sonra beklemişler...drumun değil anestezistin hatası...

sezeryan olcaklar korkmasın..sonda lavman we ameliyat sonrası (ayağa kalkma, yürüme,gaz çıkarana kadar su dahil bişi wermediler baya aç susuz kaldım sadece serum werdiler) sıkıntılar sezeryanda war..o an millet nasıl doğurmuş diosun çok zor bidaha asla diosun ama 2 güne iyileşince bebeğine bakıp değer yaa diosunn..şuan 2.günümüz bebeğim we ben ewe geldik..

biraz sarılık oldu ama emziriyorum bolbol umarım iyileşir...benmde az ağrım war iyimm..wakit buldukça geçmişi okuyacağımm..doğum yapan herkesin gözüaydın..we hepinize iyibayramlaar...

Canım Allah analı babalı büyütsün inşaallah. Çok şükür bunu da atlattık dediğin gibi onu görünce herşeye değer diyorsun. Benim kızımda sarılık oldu 5 gündür tahlil yaptırıp durduk 15 derken 16 küsürse çıktı 17 olsaydı küveze koyacaklardı ki düşmeye başladı tekrar 15 e. Mayışık ve uyuyor vede emmek istemiyorsa zorla uyandır emmiyorsa gerekiyorsa kaşıkla süt ver biberon memeyi kestiriyor. Ben kızımda sarılığı şeker su sıvı yağ ile atlattım reçel kıvamında kaynatıldı soğuğunda parmak Bandırıp ağzına sürdük günde 4 5 defa kala yapması lazım bunun için emmek gerekiyor kaka yaptıkça acıktı emdi ve böylece attı. Zamanla artar ise doktora göster. Benim yaptığım inanılmaz bişey tabi doktorlar önermez ama işe yaradığı bir gerçek. Bem çok üzüldüm inşaallah senin bebeğin çabuk atlatır.

Canm ne diyim bilemedim, inş hiçbir sorun olmaz .kilosu düşük olsun da başka bişey olmasın .. Dua et bol bol . İnş güzel haberler verirsin bize..

Evet nasyacım sezeryanda anestezi yapıldığı için lens sorun olur diye düşünmüştüm ama normalde eğer epidural olmayacaksa sorun olmaz sanki
Ama Yine de o anda doktora sormak lazım
Onun için solusyon ve kaplarlar hazırlıklı gidilirse
İnsan bebeğini daha net görmek ister tabi

Canım buradaki takvime göre 38 sin yani 37 + ..... Haftandasın
Evet 12-13 de 38+..... Haftanda oacaksın yani 39. Haftan ve pek çok bebeğin zaten kendiliğinden doğduğu hafta
Zaten nidalat falanda içiyorsun bebek hemen gelmesin diye nrormal domdan da korkuyorsun
O nedenle doktorun ne derse onu yap
Sen şimdi az daha beklesin derken senin minnoş doğmaya kalkarsa normal doğum olacak diye iyice paniklersin
Ben ce doktorunu dinle
Hayırlısı olsun hakkında

Ah cnm ya hem geçmiş olsun, hem de kocaman bi maaşallah bebişine :) sağlıkla büyüt inş :) darısı başımıza her yer bebiş dolu...

Kızlar , güzel anneler , heycanlı anneler herbirinizi göbüşlerden veya bebişlerinizden öpüyorum, İYİ BAYRAMLAR diliyorum şimdiden.,. Çoğumuz Bayram şekerini aldı kucağına heryer rengarenk şeker doldu:) inş biz bekleyenlerin de sağlıkla gelir..

evet canım aynen öyle,ben de eşim de ondan korkuyoruz aslında..özellikle eşim pat diye evde bişey oluverir sonra normal doğuma kalırsın falan diye...haklısın doktoru dinlemekte fayda var...13 ü de sevmem hiç uğursuz fln denir ya ne biliyim :)) biraz da o yüzden 14-15 i fln olsa en azından diyorum:))

ama hayırlısı tabi herşeyin...zorlamanın da anlamı yok..vakti ne zamansa o zaman oluyor işte...hesabın da doğru ben de öyle hesaplıyorum aynen ama doktordaki ultrason sanırım + ları saymıyor..yani 37 + da 37 diyo o...

iyi bayramlar canım... bizde bayram şekerlerimiz alırız inşallah sağlıkla.. herkese iyi bayramlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…