- 15 Temmuz 2006
- 757
- 11
- 623
- 41
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.921
Petomcum
Ben de merak ettim sorularının cevaplarını ama bunları ancak yeni anneler bilir
Onlarda şu ara çok giremior
Lens konusu ben de merak ediyorum normal doğumda sorun olmaz da sezeryanda sorun olur
Solusyon ve kapları da alsan yanına doğumdan hemen sonra takarsın tekrar olmaz mı
Petomcum
Lens konusu ben de merak ediyorum normal doğumda sorun olmaz da sezeryanda sorun olur
Solusyon ve kapları da alsan yanına doğumdan hemen sonra takarsın tekrar olmaz mı
Selam kızlar doğuran annelerimizi tebrik edıyorum benım bebeğim bugün 20 günlük oldu bı güzel yıkadık dualar ettik sankı kendımı daha bı tecrübeli anne hissettim bugün hehe:))))
Lens konusunu gördüm arkadaşım bende numaralı lens kullanıyorum doğumum sezaryen oldu ve ameliyatta önce mutlaka çıkart dedi doktorum çıkarttım öyle girdim daha güvenli ama normal doğumu bilmem:)
arkadaşlar dün kontrolümüz vardı ve nst de bişi çıkmadı bakalım bekliyoruz ama sanki benim ufaktan alt taraflarda sancım var gibi
günaydın kızlar gecmısı okuyamadım hızlı hızlı yazmam lazaım her an oglum uyanabılır.3 agustos da bebegımı normal dogumla kucagıma aldım hızalı hızlı dogum hıkayemı yazmak ıstıyorum normal dogum dusunenler için cesaret olur.
öncelıkle 2 agustosa da buraya yazmıstım suyum gelıyor dıye yavas yavas suyum gelıyormus nısanda gelmıstı annlerı cagırdık ewe eşım geldı ısten bıraza beklemek ıstedım sancım gelır dıye cunku hıc sancım yoktu ama suyum yavas yavas gelmeye dewam edınce bebegımı rıske atmak ıstemedım gece 11 de acıle gıttık alttan muane ettıle acılmam hıc yok altıma ped koydular ewt bu gelen suyummus sızaıntı seklınde gelıyomus hemen yatısım yapıldı cok korkuyodum aglamaya basladım esım annem zor sakınlestırdı benı sankı bıdaha hiç birini göremicek gibi korkuyodm aılemle wedalastım benı yukarıya aldılar yukarda dogum yapan kadınların bagrısları ole cok korkuyodum kı resmen kedi gibi büzüldüm bı kenara tekrar maune oldum hıc acılam yok lavman yapıldı sabah kadar sancımın gelmesı beklendı ama yok bende ne sancı ne acılma yanımdakı hastayı acılması yok dıye acıl sezaaryana aldılar yalvarıyodum benıde alın dıye sancım yok doguramıcam dıye ole cok korktum kı sabah ebeler degıstı ebe geldı muane ettı senı sezaryana alamm acılman 2 cm olmus bebek cok güzel baskı yapıo aslında snn sımdıye kadar dogurman lazımdı bebk nerdeyse acılmadan cıkıcak sana sunı sancı verelım hızlandıralım dogumu dedı sunı sancıdan korkmama ragmen kabul ettım artık ne olacaksa olsun sklmıstım beklemekten ben yukarda bır doguruyom aılem asagıda 9 onlarda uzun surunce korkmuslar tabı suni sancı verıldı yataga baglandm kalkmama izin verılmıyodu artık sancılar yavastan gelmeye basladı bu arada saat sabah 9 olmustu epıdural ıstedım yapmadılar ıkınma zorlanıyomusum resmen yalvardım ama yapmadı ebe bana guven cok kolay dogurcaksın dedı mecbur guvenıyosun kımsen yok sunı sancı verıldıkten sonra bı saat gectı 4 cm oldu acılmam dedım ben artık bugunde doguramıcam sancılarım sıddetlı deıldı sadece korkuyordm doguramamktan ebeye sordum 4 cm den sonra hızlanırmı acılma dıye bana dedıkı belkıde 5 dk sonra dogum yapabılırsın bebek cok güzel basıyo ama snn rahmın acılmıyo dedı bı tane seruma bı tane kalcama ıgne yapıldı aradan bı saat gecmedı 4 cm denıldıgınde ebe yenıden geldı oooo kalk senı hemen doguma alıyoruza cok güzel acılmıssın dedı benı hemen catala aldılar sancı geldıgınde ıkınacaksın dedı ıkınıyorum olmadı bıda ıkınıyorum en sonunda bagırdm ben doguramıcam dıye ebe sana yardım edeyım dedı dırsegını karnıma dayadı 3. ıkınmamda bebegım cıktı o an sankı yenıden dogdum ne sancı ne bısey gevsemesıtım oglumu gördüm dünyalar bnm oldu normal dogumdan skın korkmayın suan unuttum bıle kısaca özetlersek suyum erken geldıgı için hastanede uzun kaldım ama dogum surecım sadece 3 saat surdu oncesınde ne sancı ne bısey 9 da sunı sancı verıldı 12 de dogurdum sunı sancıdan kormayın ben cok agladım ama daha doguma cok var dıye cunku hep daha sıddetlı bı sancı beklıyodum suan oglumda bende cok ıyıyız hastanede 2 gece yatmak zorunda kaldık oglumda enfeksıyon rıskı vardı suyum erken geldıgı için cok sukur bısey cıkmadı tek sıkıntım gogus catlaklarıdogum sancısını unutturdu garmastan gogus kremını tavsıye edıyorum eger o krem olmasa emzırmem mumkun deıldı sancı sırasında gul koklar gibi nefes al mum üfler gibi ver bunuda tavsıye edıyorum cok karısık yazdım bılıyorum k.bakmayın dogum yapan herkesı tebrık edıyorum yapacaklarada hıc korkmayın hemen unutuyosunuz herkese ıyı gunler
Eki Görüntüle 774476
Kizlar herkes bebislerini resimlerini koyuyor ama bizde daha bebis felan olmadigi icin bende gorumcemle yaptigimiz kurabiyeleri koyayim dedim iste bunlarda oglumuzun kurabiyeleriiiiiiii
Eki Görüntüle 774479
Doğum tarihi: 27 Temmuz Cumartesi
Doğum kilosu Boyu: 3600 -51 cm
Doğum şekli Sezeryan
Cinsiyeti Kız
Haftası:37+3
Sözde 2 ağustos olarak beklenen meleğim dünyaya gelmek için 1 hafta acele etti. Anneme gelmiştim 1 hafta öncesinden kalayım ne olur ne olmaz diye ki öyle de oldu. İyi ki evde tek başıma değilmişim. Minik sancılarım vardı, o gün hatta doğursam keşke bugün diye içimden defalarca geçirdim cuma günün hürmetine dualarım duyuldu sanırım.
Akşam 12 de karnımda toplanma ve sertleşme başladı, ve bebeğim 1 saat boyunca hiç durmadan hareket etti. Bunda ters giden birşeyler olduğunu hemen anladım. Annem ve ablam beni sakinleştirmeye çalışıyor, annem sancım olmadığı için telaş yapmama mı söylüyor. Ama ablam da aynen benim gibi sancısız şekilde çocuk hareketinin artmasıyla doğuma gitti. Saat 1′i geçtiğinde doktorumu aradım hastaneye geçmemi söyledi. Gittiğimiz de 3 cm açılmam vardı, hemen yatışım yapıldı. Ve sabah 8:24 de doğuma alındım. Çok büyük korkuyla ve ağlayarak girdim. ilk defa lama, sonda vede çatı muaniyesi beni germişti. Girdiğimde soğuk oluşu ve bayılmadan kesileceğim düşüncesi sardı. Ve konuşa konuşa, bayılmadım ben diye diye doğum yapılmış.
Odama getirdiklerinde şöyle bir hayal gibi anımsıyorum, canım çok yanıyordu. Ve hemşire geldi evet kızını getirdik diye. Ondan sonrası hayal meyal. Hemen emzirmeye başlamışlar meleğimi, çok şükür korktuğum olmadı. doğum zamanına kadar sütüm yoktu ve sezeryan olanlarda hemen gelmez diyorlardı yalanmış. Kendime geldiğimde emerken başını okşadım. Çok tuhaftı, bu güzellik benimmiydi. Ben anne mi olmuştum. O kadar güzel kokuyordu ki tüm bildiğim güzel parfüm ve çiçekler yanında kokusuz kalmıştı.
Bir ayılıp bir bayıldığım günün akşamında yürütmek istediler, ama kansız kaldığım için 1 ünite kan verilince bedenim sersemleşti ayağa kalkamadım. Ablamın ve eşimin cesaretiyle kalkmam gerektiğini anladım. İlk kalktığımda ki acının tarifi yok, eşime sarıla kaldım, beni öptü kokladı sardı bütün yüküm ondaydı. 3. gün çıktık hastaneden ve bu 3 gün boyunca eşim her konuda yanımda destek ve yardımcım oldu. İyi ki böyle bir eşe ve sağlıklı güzel bir yavruya sahip olduğum için her gün şükür ediyorum.
Şimdi 12. günümüzdeyiz ve ben 8. günde iyi olmaya ayaklanmaya ve kendim giyindirip kendim geceleri uyanmaya başladım. Bu 8 gün boyunca hep annem yanımda oldu o bebeğime baktı. Sezeryan olmak bir taraftan iyidir belki ama kötü yanları da yok değil. Yinede onun ilk doğduğu anı göremesem de şimdi her gördüğüm de sanki o acılar ağrılar birer rüyamış gibi geliyor.
Rabbim hiç bir anne ve babaya evlat acısı yaşatmasın. Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın..
Petomcum
çok teşekkür ederim canım. darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. bebeğimin son iki haftadır suyunda azalma vardı. kritik seviyeye gelince doktorumuz beklemeyelim riske atmayalım dedi. ben de normal istediğim için suni sancı ile denedik. sabah 7 buçukta yatışım yapıldı.saat 3 te de doğum gerçekleşti. başlangıçta 2 cm kadar açılmam vardı yalnız. endişelenmeyin canım.doğum gerçekleşince muhteşem bir rahatlama geliyor onu kucağına alınca da o çekilenlerin hepsi unutuluyor :)
Canlarım size bişey sorucam hastanede bebeğe banyo havlusu lazım oluyor mu? :26:
Merhaba kızlar,ben 35+4 teyim. Bebeğimde malesef gelişme yavaşlamış,plasenta yaşlanmaya başlamış. Bebeğim 2200 hala ve büyümüyor. doktor yakın takibe alıyor beni.Böyle giderse daha erken alabilirlermiş. Doktora sadece küçük mü doğar başka bişey olmaz demi dedim,herşey olabiliri dedi ya dua edin korkuyorum.
sabahtan beri ağlatıosunuz beni o resimler doğum hikayeleri allahım nasıl bir mucizedir allah hepimizin bebişlerini sağlıklı bi şekilde büyütmemizi nasip eder inş.
bebeklerini kucaklarına alan anneler size bi sürü bi sürü maşallahlarımı yolluyorum
şu göğüs ucu kremi konusunda her seferinde muallakta kalıyorum ne alıcağımı bilemedim.
evde aventin numunesi var ama minik bişey, bepanthen diyen olmuş lansinoh diyen var önceleri de madecassol önerenler olmuştu hangisini alsam acaba:26:
aslında bepanthen her şey için çok kullanışlı bi ilaç, yanıklara pişiklere çok ii gelio ondan alıp çok amaçlı mı kullansam diyorum
bayramdan sonra sağlık ocağını gidicem son izlmemim için, kan ilacım da bitecek ikisni beraber doktora yazdırsam mı:26:
Merhaba kızlar,ben 35+4 teyim. Bebeğimde malesef gelişme yavaşlamış,plasenta yaşlanmaya başlamış. Bebeğim 2200 hala ve büyümüyor. doktor yakın takibe alıyor beni.Böyle giderse daha erken alabilirlermiş. Doktora sadece küçük mü doğar başka bişey olmaz demi dedim,herşey olabiliri dedi ya dua edin korkuyorum.
Selam kızlar doğuran annelerimizi tebrik edıyorum benım bebeğim bugün 20 günlük oldu bı güzel yıkadık dualar ettik sankı kendımı daha bı tecrübeli anne hissettim bugün hehe:))))
Lens konusunu gördüm arkadaşım bende numaralı lens kullanıyorum doğumum sezaryen oldu ve ameliyatta önce mutlaka çıkart dedi doktorum çıkarttım öyle girdim daha güvenli ama normal doğumu bilmem:)
evet canım sezeryan olacak kesin ama kilo alması için az daha dursun istiyorum yani ne biliyim...ama şöyle bişey var normal sezeryan tarihi 19-20 si fln diyoduk zaten şimdi bu tarihten de 1 hafta önce olmuş olacak..o yüzden az daha durabilir mi diyorum yani en azından 15-16 sına kadar falan ama tabi yok durmaz beklemez derse o zaman yapacak bişey yok 13 ünde giricem...
hayırlısı olsun ya inşallah...Allah yardımcımız olsun....
bir de şunu anlamadım burdaki takvim şu an 38 haftayı gösteriyo mesela,ama ultrasonda daha 38 olmamış görünüyoruz...bu takvime göre 12-13 ünde 39 a girmiş olucaz ki çok iyi...hangisi doğru anlamadım...takvime göre 26sında 40 hafta dolmuş olacak yani ki benim hesabıma göre de bu takvim doğru ama dr.un ultrasonu beni yanıltıyor
wee bis geldik oğluşumla....biras geç haber werdik ama ancak işte...doğum hikayemizzz...
05.08.2013 te sabah 7.30ta gittik hastaneye...odamıza yerleştik...aklımda hep sondanın nasıl takılacağı wardı.sezeryandan çok ondan korkuyodum ki gel cnm die beni bi odaya aldılar we ameliyat önlüğü werip sonda artı lavman yaptılar.çokta zor olmadı.sonra odada ameliyat sıramızı bekledik.serum takıldı.testler yapıldı.heyecan dorukta..wee hastabakıcı geldi seni alalım die..ben direk ağlamaya başladım..konuşamadm bile..bide wedalaşın hadi dedi...annem öptü eşim öptü seni sewiyorum falan dio ben hıçkıra hıçkıra ağlıyorumm...bebeğine kawuşcaksın bişi yok ağlama die teselliler..mendil werenler iice kötü oldum derken ameliyathana....buzz gibi...
hemen anestesizt epidural yapalım bebeğini gör dedi..yok kesinlikle olmaz zaten çok kötüyüm dayanamam dedimm..ii tmm dedi genel anestizi oldum iğneyi yaptı 10a kadar say dedi...5te gittim ben amaaa bi an karnıma bastırdıklarını hisseetim resmen bebeği çıkardıklarını hissettimm durunnn hissediyorum bastırmayın diyesim war ağzım açılmıo gözüm açılmıo bi milim ses çıkmıo tüm gücümle bi aa diyim anlarlar diyorum ses yok sonra hissedio daha falan die bi ses wee gitmişimm...odadaydım ayıldığımda geceliğimi çorabımı giydirip yatağa geçirdiler..annem we eşimm bak bebeğinn çook tatlıı sana benzio çok güsel diyerek uyandım...
ameliyatı saymazsak bebeğimi görünce herşei unutuosun diolardı ya bende öyle oldumm..böylee minicikk ,sana sokulan ,,sıcacık senin sewgine, ilgine muhtaç..melek gibi bebeğimmme sarıldımm öptümmm kokladımmm...
Allahım olmayan isteyen herkese bu zewki tattırsınnn...tarif edilmez bişi...oğlum Berkay Efe sağlıklı doğdu.38+2 de 4kilo doğdu.53cm
maşallahh...
bu arada ameliyatta başıma gelen ağzın küçük dedi dr tüpmü borumu bişi sokuolar onda sorun olmş zaten boğazım 2 gün ağrıdı daha geçmedi..tam uyuşmamış sonra beklemişler...drumun değil anestezistin hatası...
sezeryan olcaklar korkmasın..sonda lavman we ameliyat sonrası (ayağa kalkma, yürüme,gaz çıkarana kadar su dahil bişi wermediler baya aç susuz kaldım sadece serum werdiler) sıkıntılar sezeryanda war..o an millet nasıl doğurmuş diosun çok zor bidaha asla diosun ama 2 güne iyileşince bebeğine bakıp değer yaa diosunn..şuan 2.günümüz bebeğim we ben ewe geldik..
biraz sarılık oldu ama emziriyorum bolbol umarım iyileşir...benmde az ağrım war iyimm..wakit buldukça geçmişi okuyacağımm..doğum yapan herkesin gözüaydın..we hepinize iyibayramlaar...
Canım buradaki takvime göre 38 sin yani 37 + ..... Haftandasın
Evet 12-13 de 38+..... Haftanda oacaksın yani 39. Haftan ve pek çok bebeğin zaten kendiliğinden doğduğu hafta
Zaten nidalat falanda içiyorsun bebek hemen gelmesin diye nrormal domdan da korkuyorsun
O nedenle doktorun ne derse onu yap
Sen şimdi az daha beklesin derken senin minnoş doğmaya kalkarsa normal doğum olacak diye iyice paniklersin
Ben ce doktorunu dinle
Hayırlısı olsun hakkında
Kızlar , güzel anneler , heycanlı anneler herbirinizi göbüşlerden veya bebişlerinizden öpüyorum, İYİ BAYRAMLAR diliyorum şimdiden.,. Çoğumuz Bayram şekerini aldı kucağına heryer rengarenk şeker doldu:) inş biz bekleyenlerin de sağlıkla gelir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?