- 13 Nisan 2013
- 470
- 146
- 123
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.001
:)) olabilir valla aynı güne denk gelebilirzz...benim sürekli oluyo kasılmalar..ama ilacı sıklaştırınca sanki arası uzadı biraz...off Allahım dursa şöyle 15 ine kadar.....
bizim de cumartesi 2900dü o zamn bizimkide olmuştur 3000 sanırım..evet eksik çıkabiliyo ultrasonlar..3 diyolar 2800 doğuyo veya tam tersi..aman sağlıklı olsunlarda kilosu önemli değil
herkese hayırla dolu bayramlar....
bugün doğurmuş olmama lazımdı :) pazartesi tekrar kontrol ve işyeri için rapor almam gerek,,, gebelik haftası uzayınca yani doğum gerçekleşmeyince beklenen tarihte nasıl oluyo doğum izni mevzusu bilen varmı... yani bir rapor almam lazım hal doğurmadığımı yazan diye düşündüm...
ah be kızım gelseydin de uğraştırmayaydın ananı rapor almakla müdürle şunla bunla:))))
iyi bayramlar arkadaşlar, bu sıcaklarda terlememk için neler yapıyosunuz ben duramıyorum yerimde sular boşalıyor sanki ateş çıkıyo vücudumdan Allahım yardım etsin bu günlerde bizlere
Beklenen doğum tarihim 01 Ağustos. Sancım yok, doktorum hastanede değil, bugüne kadar suni sancıyı reddettim. Kendi sancım gelsin ilkin dedim ama doktorum cumaya kadar beklememi istemiyor. Arkadaşı bugün nöbetçi ve sanırım doğumumu bugün arkadaşı başlatacak. Bugün 41. hafta doldu. 2. doğum için bu kadar bekleyeceğimi ciddi ciddi düşünmemiştim. Benim için dua eder misiniz?
Ben ilk doğumuma direkt bele vuran ve nisbeten düzenli sancılarla başlamıştım. Akşam 6'da başladı. 4-5 dk.da düzenli gelmeye de gece 3te. Hastaneye 3.30 a doğru vardık sonra bende sabaha kadar 15-20 dk.ya yükseldi sancı aralıkları. Öğleden sonra 2.40da doğdu oğlum.
İkinci doğumumda da öğlen gibi senin anlattığın türden karnımda düzensiz kasılmalar başlamıştı. Ağrı sızı hissim yoktu, metroyla dr. kontrolüne gitmiştim. 2 cm açıklık var ama düzenli sancın olmadığı için gidebilirsin dedi. İlkindeki belden vuran sancılar gece 12 gibi başladı. Sabah 8.30 gibi dayanma gücüm azalınca gittim dr.a ve 4 cm açılman var deyip hastaneye yolladı, o da yola çıktı. Doğumum öğlen oldu.
Bunları anlatmamın sebebi eğer suyun gelmemişse, kanaman yoksa, düzenli sancın yoksa, gebeliğinde riskli bir duruma rastlanmamışsa, bebek hareketlerinde önemli bir değişiklik görmüyorsan panik yapmana gerek yok. Hele ilk doğumsa sancıların başlamasıyla doğum arasında fark oluyor genelde. Tabi içinin rahat etmesi önemli. Annelik içgüdüleri yanılmaz genelde. Bir de eğer evde bir süre sancı çekmeyi tercih edersen bu sırada yatmaya çalışma, özellikle ağrı hissi varsa ayakta veya oturarak dayanabildiğin kasılmalara yatarak dayanamıyorsun. Hem de yürümek, ayakta olmak açılma sürecini hızlandırıyor.
Doğum yapmayıp miadı dolanlara bir avazda, hayırlı, kolay doğumlar diliyorum.
benim kız da gelemedi bugün günümüzdü takvimimiz de silinmiş ama hala doğuramadık
Cnm bna doktor hep diyo 200 gram eksik olqbilir diye...gnelde eksik oluyomus dogunca..aman hc dert degil cnm bn 2200 dogumusm 40 gunum bittignde 4 kiloymusm..sqglikli olsunlarda..senn hberlerini bkliyorm cnm cok merak ediyrm.gunler ayni ve ayni seyleri yasiyrz
evet eksik oluyormuş genelde...aynen cnm ben de öyle düşünüyorum da çevrede tam tersini düşünenler var :) kilosu az olunca laf edeceğini bildiğim insanlar....yoksa ben de bilincindeyim bunun ama herkes herşeyi anlamıyor işte..eşim de etkileniyor bu konuşmalardan insanlardan farkındayım....kendi 4 buçuk kilo mu ne doğmuş annesi babası da kilolu çocuk iyi gibi düşünüyor zannediyor...sürekli aynı şey söyleniyor 4-4 buçuk olsun tosun olsun vs...eşim de çok etkisinde kalan biri ailesinin...neyse sağlıklı sıhhatli doğsun da kızım insanların ne dediğini takmıycam hiç yoksa onu tak bunu tak hep ben üzülüyorum kimseye bişey olduğu yok valla...
ben de merak ediyorum seni :)) çok uykum geldi demin uzandım biraz uyurum belki diye ama yok kasılmalardan yatamadım...çok zorlanıyorum yatarken
İyi Bayramlar kızlar:))
Biz hastaneden bugün çıktık. İdoş sarılık olmuştu. Oldukça yorucu 2 gün geçirdik. Başında nöbetleşe bekledik. Gözüne takılan bir zımbırtı
var onu çıkarmaması gerekiyordu. Neyse ki bugün değerlerimiz düştü ve evimizdeyiz. Hani şu çok hayal ettiğim bayram sabahı kahvaltısı
vardı ya o yalan oldu :)) Olsun minik aşkımın canı sağolsun. O her şeye değer :))
arastacım çoook geçmiş olsun...
herkese iyi bayramlar.. :)
ben size bayram şekeri getirdim... Allah ım yavrularımızı bizden ayırmasın.. ben onsuz nefes alamam.. o uyurken bile içim sızlıyor sevip koklayamıyorum diye... o benim canımın taaa kendisi..Allah ım herkese yaşatsın anne olmayı.. Eki Görüntüle 775014 Eki Görüntüle 775013 Eki Görüntüle 775012
Maşallah bebişine canım Amin :)
Merhaba kzlar.. kizimla bz geldik. Fundacigima haber vermistim dogumumu.. dogum hikayemle dun aksam geri donucekti ama kizim aglayinca biraktim. Suan hastanedeyim enn yakn zamanda aranzdaym ins.. suan k.v. bogasim var sabr cekmekten dislermi skmaktan bayilcam.. umarim sizlerde iisinizdr.. opuyoruz sizi mis kokulu melegmle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?