2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar ben de normal doğumu bekliyorum her gün 5 km yürüyüş yapıyorum doğum kolay olmazsa isyan edeceğim zaten çatlak olmasın diye bir sürü krem yağ denedim bir işe yaramadı ((((

İnşallah kolay olur doğumlarımız canım gününün dolmasına az kalmış kasılmaların nasıl çıkıyor nstde?

Düzensiz ama sancı çıkıyor geçen doktorum çok güzel bir sancı çıkmış dedi ben hiç hissetmedim bir de sancının neresi güzelse:))) senin nasıl???

Benim daha 2 haftam var sancım çıkıyor nstde ama doktorum herşey yolunda diyor zaten çok yüksek değil sancılar. Gelsin istiyorum artık herkes gibi Normal doğum istiyorsan o sancılar elbette güzel Yoksa suni sancı veriyorlar

Senin yine tarih belli 16sına şuda ne kalmış kiii Ben de kucağıma almak istiyorum kuşumu artıkkkkk

Bendeeee istiyorum çok merak ediyorum ... Anne olmak nasıl bi duygu, nasıl bi bebek olcak , babasının halini merak ediyorum.. Doğum zaten apayrı bi merak ... Ayy çok heycanlı beklemek kızlar:))

canım çok teşekkür ederim cevabın için...bende aynı şeyi düşünüyorum, normal doğum istiyorum ama 31 Ağustosa kalırsak daha fazla beklemeyelim diyeceğim. salı günü kontrolümüz var, tekrar doktorla konuşmayı düşünüyorum bu karışıklık konusunu. bebiş 35+0 da 3.000gr ve 49 cm di. bugün 37+0 olduk, bilmiyorum ama Salı günkü kontrolde herhalde 3.5kg yu bulmuş olur diye düşünüyorum. bakalım doktorumuz ne diyecek?

Hahhhahah güldürdün beni cnm ya:) hakedene yapıcaksın gerçekten , ben de sinirlenince hiç tutamam. Ama Allah'tan kimseyle bi problemim yok, ne kv ne görümce.. Allah'ta nasip etmesin hiç istemem yüzgöz olmayı.. Hep bi mesafem var bu sebeple.. Bakalım bebiş gelince ne olur tabi.. Sinîrlerimiz zıplamaz inş herhangi bişeye...

41+0 da dogum yapabildm sonunda kizlar :) normal basladi dogumum ama sonra sezaryene dondu. Cok agrim, sancim var. sezaryen sonrasi bi gun aci cektim diyenlerden sanirim farkli dunyalarda yasiyoruz. Simdiye kadar kuzumun ne altini degistirebldm ne dogru duzgun kucagima alabldm. Sez. Her zaman son care olsun arkadaslar. Ne yazik ki smdilik sutum de yeterli diil, sarilik olmasin diye mama takviyesi aliyoruz telden girdgm icin foto ekleyemiyorm : daha sonra dogum hikayemi mutlaka yazicamm

Arkadaşlar bir şey merak ediyorum. Benim mi kafam basmıyor anlamıyorum yoksa başka bir sorunum mu var... Biberonun nesi bu kadar kötü kaka bu kadar stres sebebi??? Biri bana anlatsın lütfen. Ben kızıma doğduğundan beri biberonla içirdim sütümü hala da öyle şimdi ben anne değilmiyim??? Ben kötü bir anne miyim??? Kusurlu muyum??? Eksik miyim??? Neyim ben??? İnanın bu biberon muhabbeti benim psikolojimi bozuyor ki kızımı bir gram mama ile beslemezken hep anne sütü vermeme rağmen... Kaldı ki günde 5 6 kez sağıp yok ısısı yok saklanması yok osu yok busu uğraşırken ben kendimi kötü hissetmelimiyim??????? Anlamıyorum...
He ayrıca bunları yazarkenşuan süt sağıyorum sanırım ben çok kötü bir anneyim...

Son düzenleme:

Ayyyy tebrik ederim cnm .. Geçmiş olsun buarada , inş bütün ağrıların geçer bebeğinle istediğin gbi ilgilenirsin..şakır şakır sütün de gelir inş pes etme bak çoğu anne zor da olsa sütünü yettiriyor.. Doğum hikayeni sabırsızlıkla bekliyorum ...)

bütün anneleri ayrı ayrı tebrik ediyorum ve bebekleriyle uzun sağlıklı bir ömür diliyorum :)
bukadar çok anne oldum haberinden sonra bende sabırsızlanmaya başladım, umarım bende size yakında güzel haberler veririm

Canım tabiki hayır. Ben henüz kızımı kucağıma almadım ama şöyle tahmin ediyorum, anne bebeği ile arasında duygusal bi bağ olarak da görüyor, buna müdahale edilmesi ya da emzirmedeki başarısızlığı , bebeğime yetemiyorum , anneliği tam anlamıyla yapamadım duygusu sarıyor .. Lohusalık, tecrübesizlik , bebekle o bağı kurmak istemek .. Herkesin farklı tabi. Sütüm yetmezse ben mama da vericem neden vermiyim.. Ama tabiki emzirmek isterim.. Biberonu da hazır çantasında . Sen öyle düşünme zaten kendi sütünü verebilmek için uğraşıyorsun daha ne olsun.)

henüz doğum yapmış bir anne değilim ama araştırdığım kitaplardan ve kardeşim tecrübelerinden; sanırırm insanların asıl korkusu biberon değil anne sütünün kesilmesi. çünkü doktorların özellikle uyardığı, çoğu anne sağma konusunda başarısız oluyor ve zamanla sütü kesiliyor. yoksa önemli olan bebeğin anne sütü alması, biberonla almış yada memeden bunun önemi yok
ne güzel sen zor olanı becerebiliyorsun..kardeşimde gördüğüm makina çok daha fazla canını yakıyordu

Tatlim ilk gunlerde bndede sut problemi var idi.. kara uzum ve kayisi kopmostosu ic bolca ic faydasini goreceksin insallah.. bide zor olacak ama bebeginin aclik suresini uzat benimki max. 3 sa. Emmez mesela bu saati biraz uzat iyice aciksin bak nasil yapisacak memenw.. birde gogus ucun varmi iiyice yok ise sagma mk.ile g.ucunu cikar oyle ver memeni.
Ilk 2 gun ck aci cektim ck uzuldum bebegim emmeyyeck sarilik olacak die o sekilde bu rec. Edindim simdi dr. Sarilik testi bile yapmadi bebegime masallah )

Oncelikle herkese merhaba,

Sifremi bir turlu hatirlayamadigimdan bir suredir yazilanlari okuyabildigim halde mesaj gonderemedim. Tum dogum yapmis anneleri tebrik ediyorum. Allah anali babali ve saglikli buyutsun bebislerimizi.

Ben de henuz dogurmayanlardanim. SAT a gore 6 eylul ama doktorum erken dollenme oldugunu soyledi. Ona gore 31 agustos. Hangisini baz almam gerektigini ben de bilmiyorum. Hayirlisi ile gorecegiz.

Butun bu kadar ayi tek hapsuruksuz, burun akintisiz, oksuruksuz geciren ben 2 gundur salya sumuk seklindeyim. Doktorum ilaca baslatti. Zati sicak dayanamiyorum bir de bu soguk alginligi uzerine tuz biber oldu.

Buralar son zamanda cok sessiz. Eskiden sayfalara yetisemezdim. Herhalde kalan 3-5 kisi de dogurunca iyice ortalik bosalacak.

Kayinvalide sorunu yasayan arkadaslarin yazdiklarini agzim acik okuyorum. Inanilir gibi degil. Arkadaslar onceliginiz siz ve bebeginizsiniz. Saygi sevgi bir yere kadar. Kimsenin sizi ve bebeginizi uzmesine izin vermeyin derim. Isteyen istedigini dusunsun, gonul koysun. Hicbirsey kendinizden ve bebeginizden onemli degil.

Daha once bebegi olan deneyimli annelere bir sorum olacak. Biz bebegin 40'i ciktiginda tatile gitmek istiyoruz. Sizce imkansizi mi istiyoruz? Yoksa olabilitesi var mi dersiniz?

Valla ben de henuz dogurmayanlardanim. O yuzden ne hissedildigini tam anlayabilmis degilim ama sanirim soyle bir durum var bebegin emmesi ile makinadan sut sagilmasi ayni sey degil. Yani bebek emdikce sut sanirim daha fazla oluyor ve kesilme durumun daha gec oluyor. Bebek biberona alisirda meme emmez diye sanirim annelerin endisesi var.

Aslinda olaya yaklasimin cok farkli olmus biliyomusun sen surekli pompayla sagarak ve sütün saklanmasini isitmasini yaparak daha fedakar bir anne oluyosun cunki cook zahmetli birsey bu bende yasadim oglum uyanmadan gece uyanip süt sagardim esim acirdi bana inan...sen mecbur kaldigin icin sagip veriyorsun bizim anlatmak istedigimiz en azindan benim anlatmak istedigim kolayi varken bebek acikinca direk emzirmek varken biberona alistirmayi önlemek ben hata yaptim baskasi yapmasin cok zor bir süreç gecirdim hemde sütüm çogalmadi hep azaldi yani makinenin çekme gucu azdir belkide bilemicem...sonuc olarak biberon veya sagip vermek kötü degil ve bizi kotu anne yapmaz asla fakat bebek emiyorken süt varken biberona basvurmaktan söz ediliyor burda yanlis anlamis olabilirsin bizleri... Allah sana bol bol süt versin insallah fedakarlik, azim ve sabir gerektiren birsey cok iyi bilirim.

Canım ben de yarın sezeryan olacağım. Salı günüydü normalde dün doktoru yolda gördük yarın gel de yapalım dedi. Fazla düşünmemeye çalışıyorum ama heyecan var çok :)

Biberenonun bu kadar kotulenmesinin sebebi, bebegin dogrudan anneye degilde biberona baglanmasi. Bebek anasindan dogrudan sut emerek ten temasiyla ilk iletisimini kurmak yerine plastik parcasiyla bas basakaliyor. Ayrica emzirmenin anne ve bebege besleme&beslenme disinda da bircok faydasi var.
Her doguran emziremeyebilir, bence cok normal ve bu kadarda buyutulecek birsey degil. Sen bebegin icin en iyisini bilir ve yaparsin imkanlarin dogrultusunda, kimsenin gorusu ve oncelikleri seni ilgilendirmesin. Bebegin beslensin, afiyetle buyusun, sanada Allah kolaylik versin....

Yapmayin kizlar, kimse kimsenin ne analigini nede fedakarligini degerlendirebilir. Herkes kendince en dogrusunu yapiyor, bize dusmez kimin nasil ebeveynlik yaptigi, kimse kimsenin evinin icinde degil, ne sartlarda buyutuluyor o bebekler bilemeyiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…