- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.261
kızlar size bişey sorcam,park yatağı kurduk..şimdi nevresim takımlarıyla yorganı yastağı falan karar vermek kaldı..bi uyku seti var işte küçük yastığı yorganı hafif..bi de annem bebek yorganı diktirmiş böle saten ortası bilirsiniz belki..onada nevresim takımı almış pembeli pembeli nasıl yapıyım hangisini kullanayım ne diyosnuz:26:
canım yorganı ilk etapta kullanmanı hiçbir doktor tavsiye etmiyor.. hava sıcaksa DELİKLİ bir pike, soğuksa da uyku tulumu
iç karartıcı konulara girmek istemem ama "ani bebek ölümü sendromunu" bir ara çok kafaya takmıştım, onu araştırken ulaştım bu bilgilere
zaten ilk 3 ay yastık kullanma kesinlikle
yani sonuç olarak hangi takımını kullanırsan kullan, bebek beşikte değilken görsellik için olacak. sadece çarşafını kullanıyor olacaksın
listeye benide ekle canım
bebişlerini bekleyen öz hakiki ağustos anneleri hiçde az değilmiş yahu
:))) benim oglan da saat gibi kurulu ilk yatis 3 saat sonrab2 sonra saat basi sonrasi bende karanlik sanirim hic uyumuyor 10 dakkada felan saatebile bakamiyorum
Ayrica hastanede sana kiyak gecmialer bizi yogun bakimin kapisindan bile baktirmadilar
Diger bebekler mikrop alabilir diye..
Arkadaşlar bir şey merak ediyorum. Benim mi kafam basmıyor anlamıyorum yoksa başka bir sorunum mu var... Biberonun nesi bu kadar kötü kaka bu kadar stres sebebi??? Biri bana anlatsın lütfen. Ben kızıma doğduğundan beri biberonla içirdim sütümü hala da öyle şimdi ben anne değilmiyim??? Ben kötü bir anne miyim??? Kusurlu muyum??? Eksik miyim??? Neyim ben??? İnanın bu biberon muhabbeti benim psikolojimi bozuyor ki kızımı bir gram mama ile beslemezken hep anne sütü vermeme rağmen... Kaldı ki günde 5 6 kez sağıp yok ısısı yok saklanması yok osu yok busu uğraşırken ben kendimi kötü hissetmelimiyim??????? Anlamıyorum...
He ayrıca bunları yazarkenşuan süt sağıyorum sanırım ben çok kötü bir anneyim...
2222222
Kizlar agustos sicagini iliklerinde hisseden hakiki agustos anneleri icmden bi ses agustos 20 de herkes dogurmus olucak diyohislerim kuvvetlidr ..ha gayret canlarm biraz dha sbir
Oncelikle herkese merhaba,
Sifremi bir turlu hatirlayamadigimdan bir suredir yazilanlari okuyabildigim halde mesaj gonderemedim. Tum dogum yapmis anneleri tebrik ediyorum. Allah anali babali ve saglikli buyutsun bebislerimizi.
Ben de henuz dogurmayanlardanim. SAT a gore 6 eylul ama doktorum erken dollenme oldugunu soyledi. Ona gore 31 agustos. Hangisini baz almam gerektigini ben de bilmiyorum. Hayirlisi ile gorecegiz.
Butun bu kadar ayi tek hapsuruksuz, burun akintisiz, oksuruksuz geciren ben 2 gundur salya sumuk seklindeyim. Doktorum ilaca baslatti. Zati sicak dayanamiyorum bir de bu soguk alginligi uzerine tuz biber oldu.
Buralar son zamanda cok sessiz. Eskiden sayfalara yetisemezdim. Herhalde kalan 3-5 kisi de dogurunca iyice ortalik bosalacak.
Kayinvalide sorunu yasayan arkadaslarin yazdiklarini agzim acik okuyorum. Inanilir gibi degil. Arkadaslar onceliginiz siz ve bebeginizsiniz. Saygi sevgi bir yere kadar. Kimsenin sizi ve bebeginizi uzmesine izin vermeyin derim. Isteyen istedigini dusunsun, gonul koysun. Hicbirsey kendinizden ve bebeginizden onemli degil.
Daha once bebegi olan deneyimli annelere bir sorum olacak. Biz bebegin 40'i ciktiginda tatile gitmek istiyoruz. Sizce imkansizi mi istiyoruz? Yoksa olabilitesi var mi dersiniz?
Sanırım şuan topikte online durumda hep öz Ağustos anaları varHeyecanınızı tahmin ediyorum ha geldi ha gelecek. Hey gidi günler daha geçen gün biz öz hakiki olmayan Ağustos anaları da öyleydik. 11 günlük olduk bile :)) Sonra 11 hafta olacak,11 ay, 11 yıl...
Ben zamanın çabuk geçmesini istemiyorum. Bol bol bebiş sevmek istiyorum. Büyüdüğünde bu denli samimi olamayacağımızı biliyorum. Dışarısı olacak, arkadaşları olacak, aşkları olacak. Ben her zaman olacağım ama o şimdiki gibi olmayacak.
Şimdiden bunları düşünmek boş di mi kızlar ne demişler Carpe Diem:))
cok haklısın canım sadece görsellik açısından kullanıcam ne olursa olsun...yastık kullanmak zararlıymış bende duymuştum ama tekrar bu konuda aydınlattığın içinde ayırca teşşekkür ederim..
Selam kızlar ben de normal doğumu bekliyorum her gün 5 km yürüyüş yapıyorum doğum kolay olmazsa isyan edeceğim zaten çatlak olmasın diye bir sürü krem yağ denedim bir işe yaramadı((((
Elsacım süpersin keşke bend yapabilsem az kaldı
Ama hiç bi şeye hâli yok sadecenefes egzersizi yapıyorum bu aralar bi de perine masajı
Her akşam da hurma yemeye başladım
canım sen tecrübelisin. bebek son haftalar daha çok mu daha az mı hareket eder? sürekli hareketlerini kontrol ediyorum da o yüzden sordum...
Desteğin için tşklerCanım tabiki hayır. Ben henüz kızımı kucağıma almadım ama şöyle tahmin ediyorum, anne bebeği ile arasında duygusal bi bağ olarak da görüyor, buna müdahale edilmesi ya da emzirmedeki başarısızlığı , bebeğime yetemiyorum , anneliği tam anlamıyla yapamadım duygusu sarıyor .. Lohusalık, tecrübesizlik , bebekle o bağı kurmak istemek .. Herkesin farklı tabi. Sütüm yetmezse ben mama da vericem neden vermiyim.. Ama tabiki emzirmek isterim.. Biberonu da hazır çantasında . Sen öyle düşünme zaten kendi sütünü verebilmek için uğraşıyorsun daha ne olsun.)
Süt sağıldıkça kesilir tezine inanmıyorum çünkü ben sağdıkça artmaya devam ediyorhenüz doğum yapmış bir anne değilim ama araştırdığım kitaplardan ve kardeşim tecrübelerinden; sanırırm insanların asıl korkusu biberon değil anne sütünün kesilmesi. çünkü doktorların özellikle uyardığı, çoğu anne sağma konusunda başarısız oluyor ve zamanla sütü kesiliyor. yoksa önemli olan bebeğin anne sütü alması, biberonla almış yada memeden bunun önemi yok
ne güzel sen zor olanı becerebiliyorsun..kardeşimde gördüğüm makina çok daha fazla canını yakıyordu
bence annelere yüklenmek ve böyle bir psikolojiye girmelerine neden olmak çok kötü keşke endişelenmesek..Valla ben de henuz dogurmayanlardanim. O yuzden ne hissedildigini tam anlayabilmis degilim ama sanirim soyle bir durum var bebegin emmesi ile makinadan sut sagilmasi ayni sey degil. Yani bebek emdikce sut sanirim daha fazla oluyor ve kesilme durumun daha gec oluyor. Bebek biberona alisirda meme emmez diye sanirim annelerin endisesi var.
Evet canım azim ve fedakarlık gerektiriyor çok güzel dile getirmişsin :)Aslinda olaya yaklasimin cok farkli olmus biliyomusun sen surekli pompayla sagarak ve sütün saklanmasini isitmasini yaparak daha fedakar bir anne oluyosun cunki cook zahmetli birsey bu bende yasadim oglum uyanmadan gece uyanip süt sagardim esim acirdi bana inan...sen mecbur kaldigin icin sagip veriyorsun bizim anlatmak istedigimiz en azindan benim anlatmak istedigim kolayi varken bebek acikinca direk emzirmek varken biberona alistirmayi önlemek ben hata yaptim baskasi yapmasin cok zor bir süreç gecirdim hemde sütüm çogalmadi hep azaldi yani makinenin çekme gucu azdir belkide bilemicem...sonuc olarak biberon veya sagip vermek kötü degil ve bizi kotu anne yapmaz asla fakat bebek emiyorken süt varken biberona basvurmaktan söz ediliyor burda yanlis anlamis olabilirsin bizleri... Allah sana bol bol süt versin insallah fedakarlik, azim ve sabir gerektiren birsey cok iyi bilirim.
beni aydınlattığın için teşekkürler..Biberenonun bu kadar kotulenmesinin sebebi, bebegin dogrudan anneye degilde biberona baglanmasi. Bebek anasindan dogrudan sut emerek ten temasiyla ilk iletisimini kurmak yerine plastik parcasiyla bas basakaliyor. Ayrica emzirmenin anne ve bebege besleme&beslenme disinda da bircok faydasi var.
Her doguran emziremeyebilir, bence cok normal ve bu kadarda buyutulecek birsey degil. Sen bebegin icin en iyisini bilir ve yaparsin imkanlarin dogrultusunda, kimsenin gorusu ve oncelikleri seni ilgilendirmesin. Bebegin beslensin, afiyetle buyusun, sanada Allah kolaylik versin....
Yapmayin kizlar, kimse kimsenin ne analigini nede fedakarligini degerlendirebilir. Herkes kendince en dogrusunu yapiyor, bize dusmez kimin nasil ebeveynlik yaptigi, kimse kimsenin evinin icinde degil, ne sartlarda buyutuluyor o bebekler bilemeyiz...
Teşekkürlercanım beni hastane yatağımda bile yalnız bırakmadın sen. Allah sana en hayırlısından bir doğum nasip eder inşallah çok öpüyorum seniCanım öle düşünüp kendini sakın üzme öncelikle senin durumun tamamen ekstrem erken doğdu bebeğin emme refleksi dahi gelişmemiştiki emerek hemen sütün gelmesini sağlasın ayrıca bi çok anne emmiyor diyerek mama veriyor uğraşmak istemiyor sağayım saklayım ısıtayım ne gerek var bunlarla uğraşmaya ben hep o annelere kızmışımdır bazı bebekler meme emmek istemeyebilir ama bu anne sütü ile beslenmelerine engel değil sen doğru olanı yapıyorsun gününden çok önce doğmuş bir bebeği aman kaşıkla aman şırınga ile besleyim diyemezsin ne kadar çok besleyebilirim die kendini parçalandığına eminim bu arada şırınga ce kaşık öneren arkadaşlarım beni yanlış anlamasın gününü dokdurmuş sağlıklı ve doğumdan sonraki besinsiz kalma durumu için depo yapmış bir bebekte elbette uygulanması doğru ancak prametüre bir bebeğin beslenmesi çok farklı boyutta sen çok iyi bir annesin medcim bunu hepîmiz biliyoruz kızınıda senide öpüyorum
evet tatlım sen hep bilgi verdin bu konuda çok minnettarım zaten bu şekilde pozitif hikayeler okudukça kendimde güç buluyorum yoksa ben de pes ederdimCnm.sen cok iyi bi annesn.prematurw bi bebege bakmann zorluklarini bn ablamdan cok iyi biliyorm..doruk 32 hftalik dgdu 1 gce kuvozde kaldi..ablamn sutu yoktu ertesi gun getrdilr emme refleksi gelismemisti ybiki memeden cekmeyi beceremedi bile snra minicik bi biberona sagiyodu sutun sau 30 cc mamayi 1 saatte iciyodu o bile zordu...premature bebege bakmak sabir ister 1700du kilosu 100 gram aldgnda dunyalar ablamn oluyodu..yikamasi tutmasi uyutmasi hersey sabir..sen minik kizini bugunlere getrdn sabrnla...sen cok iyi bi annesn cnm.sakin oyle dusunme
teşekkür ederim cnm size de sevgilerbence sen çoook fedakar bir annesin canımm. kimse istemz zorluklarla uğraşmayı. göğüsünden emmsini senden daha çook hiç kimse isteyemezz. ama başa gelen çekilirr... ve senn en zor ve meşakkatli olanıı yapıyrsunn. hiç moralinii bozmaa bncee. meleğine ve sana sevgiler.. :)
teşekkürler cnm ama sağmak İnan sütü azaltmıyor bunun hakkında yüzlerce yazı okudum önemli olan düzenli basiretli bir şekilde devam etmekBir zararı yoktur herhalde doktora dediğimde şaşkınlıktan gözleri açıldı:) ben hep öyle yürüdüğüm için zor gelmiyor hamile kalmadan önce 12 km yürürdüm koşardım çok seviyorum :)
Medvecezir bebeği biberonla beslemek ya da memeden emirmek bir annenin iyi mi kötü mü olduğunu göstermez ilgi sevgi şefkat bunlardır önemli olan sen prematüre bir bebeğe baktın azimle ki küçük bebeğe bakmak çok zordur bebeğin seni emecek kadar güçlü değildi doğal olarak biberonla besledin bence önemli olan anne sütünü vermek ve ne mutlu sana ki bunubaşarabiliyorsun
Eğer bebeği emzirmek konusunda bir sıkıntımız özel durumumuz yoksa biberonla beslememek gerekir bence çünkü memeden emzirmenin avantajları vardır bir kere süt sıcaktır hazırdır memeden emzirmek zahmetsizdir sağıp süt vermek anne sütünün azalmasına neden olabilir yakın zamanda doğum yapan iki arkadaşımın 2 aylıkken sütleri bitti şimdi ticari mama veriyorlar üzücü bir durum çünkü doğumdan sonra yanlarındaydım 150 cc ye kadar sütü geliyordu birinin. Arkadaşımın bana dediği anne sütünü sağacaksan da kaşıkla ver. Sonuç olarak ben hepimizin çok iyi anneler olacağına inanıyorum bir de hamile kaldıktan sonra şunu öğrendim söz konusu bebeklerimiz olunca her şey kontrolumuz altında olmuyor en iyisi sıkıntı stres yapmayalım ve onlar için en doğru yol yöntem neyse deneyip bulacağımıza emin olalım:)))
Keşke benim kızımda kucağıma sığıp beni emseydi canım teşekkürler mutluluklar dilerimAslında kıyak yapmadılar canım.Yoğun bakımdaki tek bebek benim kızımdı. Başka bebekler olsa izin koparamayabilirdik. Bu benim şansıma oldu yani.
Medcim hiç kötü anne olur musun sen hepimizden erken doğurdun ve henüz emme refleksleri gelişmemiş bir bebekle muhteşem bir fedakarlık yaparak uğraştın. Burada hepimiz seni takdir ettik. Çok güçlü olduğundan bahsettik. Sen lütfen biberon mevzusunu üzerine alınma tatlım senin durumun ayrı. Aslında burda biberondan kastedilen hazır mama. Ben akşam yazarken yanlış bir anlatım kullanmış olabilirim. Biberon bana direkt hazır mamayı çağrıştırıyor :) O yüzden hazır mama yerine biberon kullandım anlatırken. Gerçi dikkat edersen 2 kez mama verdiklerinden ve buna tepki gösterdiğimden de bahsettim :)
Yalnız tabi şöyle de bir gerçek var zaten arkadaşlar da bu konuya değinmiş anne ile bebeğin en iyi iletişim kurma şekli meme. Kaldığım odanın yan tarafındaki kocaman afişte de bu yazıyordu. Ekstra durumlar olmadığı müddetçe anneler kuzularını meme teması ile emzirirlerse çok daha iyi olur. Ben İda için sağmaya çalıştım 1-2 kez ama gelmedi doğru düzgün, oysa İda kucağıma gelip de emmeye başlayınca sanki içimden bişeyler çözündü ve ona akmaya başladı. Bir makinanın çekmesi ile bebeğimin çekmesi aynı olmadı yani. İda çekerken psikolojim düzeldi. Sanırım anlatılmak istenen bu canım.
geçenlerde mothercare de indirim vardı uyku tulumlarında, hala devam ediyor mu bilmiyorum...40tl ye aldım Ekimden sonra kullanmak için, kalın birşey çünkü...kışı rahat çıkartır onunla, öyle küçük bir uyku tulumu değil, bide ayarlı boyu...tavsiye ederim canım
kizlar nasilsiniz lohusa depresyonuna giriyo olabilirim sanki artik hic bir isimi tek basima halledemicem hic bisey eskisi kadar rahat guzel olmayacak gibi geliyor bakamamaktan korkuyorum. hala memleketteyim kendi evime gidemedim esim bugun gidip dogum izni alip gelecek ama aglama krizlerine girecek gibiyim. sutum yetiyor mu bilmiyoryz gelmeye basladi masallah. sezeryan yerim 4.gun hala aciyor tek kalkamiyorum yataktan.simdiden eve gidince nasil kendime bakicqm nasil esime bebege bakicam onun derdindeyim 40i cikana kadar kal diyor esim bir akil verin bana :-( siz nasil hallediyorsunuz islerinizi offff simdilik zaten is yaptigim falan yok bakiyor ailem ama sonrasi nasil olacak sacimi bile taramaya zamanim olmadi kendimi cok kotu hissediyorum.
bu arada bebeklerine uzun mu kisa kol mu giydiriyosunuz ben uzun kol tulum eldiven corap bere takip ince bez battaniye ortuyorum cok mu fazla anlamadim ki :-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?