2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım yorganı ilk etapta kullanmanı hiçbir doktor tavsiye etmiyor.. hava sıcaksa DELİKLİ bir pike, soğuksa da uyku tulumu
iç karartıcı konulara girmek istemem ama "ani bebek ölümü sendromunu" bir ara çok kafaya takmıştım, onu araştırken ulaştım bu bilgilere
zaten ilk 3 ay yastık kullanma kesinlikle
yani sonuç olarak hangi takımını kullanırsan kullan, bebek beşikte değilken görsellik için olacak. sadece çarşafını kullanıyor olacaksın

cok haklısın canım sadece görsellik açısından kullanıcam ne olursa olsun...yastık kullanmak zararlıymış bende duymuştum ama tekrar bu konuda aydınlattığın içinde ayırca teşşekkür ederim..

günaydınlarrrrr. ya benim bu kızım çok tembel çıktı. 41. haftayı bitiricez galiba. sanki hiç gelmeyecek hep orda duracak gibi. ağustosun sonuna doğumu olup normal düşünenler eylül annesi olabilirsiniz bence sizinkiler de tembel çıkarsa. Allah yardımcımız olsun hayırlı vakitte gelsinler inşaallah.

arkadaşlar dün 10 dk da bir sancılarım geldi ama öyle şiddetli değil hastaneye gittik açılma yok hafif sancılar çıktı geceden beridir düzenli ve biraz daha şiddetlendi bakalım bekliyorum evde

Aslında kıyak yapmadılar canım.Yoğun bakımdaki tek bebek benim kızımdı. Başka bebekler olsa izin koparamayabilirdik. Bu benim şansıma oldu yani.

Medcim hiç kötü anne olur musun sen hepimizden erken doğurdun ve henüz emme refleksleri gelişmemiş bir bebekle muhteşem bir fedakarlık yaparak uğraştın. Burada hepimiz seni takdir ettik. Çok güçlü olduğundan bahsettik. Sen lütfen biberon mevzusunu üzerine alınma tatlım senin durumun ayrı. Aslında burda biberondan kastedilen hazır mama. Ben akşam yazarken yanlış bir anlatım kullanmış olabilirim. Biberon bana direkt hazır mamayı çağrıştırıyor :) O yüzden hazır mama yerine biberon kullandım anlatırken. Gerçi dikkat edersen 2 kez mama verdiklerinden ve buna tepki gösterdiğimden de bahsettim :)

Yalnız tabi şöyle de bir gerçek var zaten arkadaşlar da bu konuya değinmiş anne ile bebeğin en iyi iletişim kurma şekli meme. Kaldığım odanın yan tarafındaki kocaman afişte de bu yazıyordu. Ekstra durumlar olmadığı müddetçe anneler kuzularını meme teması ile emzirirlerse çok daha iyi olur. Ben İda için sağmaya çalıştım 1-2 kez ama gelmedi doğru düzgün, oysa İda kucağıma gelip de emmeye başlayınca sanki içimden bişeyler çözündü ve ona akmaya başladı. Bir makinanın çekmesi ile bebeğimin çekmesi aynı olmadı yani. İda çekerken psikolojim düzeldi. Sanırım anlatılmak istenen bu canım.

Sanırım şuan topikte online durumda hep öz Ağustos anaları var Heyecanınızı tahmin ediyorum ha geldi ha gelecek. Hey gidi günler daha geçen gün biz öz hakiki olmayan Ağustos anaları da öyleydik. 11 günlük olduk bile :)) Sonra 11 hafta olacak,11 ay, 11 yıl...

Ben zamanın çabuk geçmesini istemiyorum. Bol bol bebiş sevmek istiyorum. Büyüdüğünde bu denli samimi olamayacağımızı biliyorum. Dışarısı olacak, arkadaşları olacak, aşkları olacak. Ben her zaman olacağım ama o şimdiki gibi olmayacak.

Şimdiden bunları düşünmek boş di mi kızlar ne demişler Carpe Diem:))

2222222

Kizlar agustos sicagini iliklerinde hisseden hakiki agustos anneleri icmden bi ses agustos 20 de herkes dogurmus olucak diyo hislerim kuvvetlidr ..ha gayret canlarm biraz dha sbir

umarım içindeki ses haklı çıkar... siz nerelerdesiniz bilmiyorum ama İzmir in sıcağı nefes aldırmıyor adama
geçen haftalarda denize gittim bide sitenin havuzuna, idrar yollarında iltahaplanma oldu şimdi denize girmekten de korkuyorum...bütün gün duşta geçiyor

ama bi yandanda bebiş beklesin diyorum, bu sıcakta ben dayanamıyorum minicik bebek nasıl yapacak. hiç olmazsa şuan keyfi yerinde sabit ısıda

Canım biz de muhtemelen bebeğin kırkı bile çıkmadan gidicez tatile mecburen
Çünkü eşim o vakte izin alabildi
Sorn olmaz diye düşünüyoruz ama bu biraz da bebeğe bağlı
İnşallah uslu uyumlu bebeklerimiz olur

canım sen tecrübelisin. bebek son haftalar daha çok mu daha az mı hareket eder? sürekli hareketlerini kontrol ediyorum da o yüzden sordum...

geçenlerde mothercare de indirim vardı uyku tulumlarında, hala devam ediyor mu bilmiyorum...40tl ye aldım Ekimden sonra kullanmak için, kalın birşey çünkü...kışı rahat çıkartır onunla, öyle küçük bir uyku tulumu değil, bide ayarlı boyu...tavsiye ederim canım

Selam kızlar ben de normal doğumu bekliyorum her gün 5 km yürüyüş yapıyorum doğum kolay olmazsa isyan edeceğim zaten çatlak olmasın diye bir sürü krem yağ denedim bir işe yaramadı ((((

Elsacım süpersin keşke bend yapabilsem az kaldı
Ama hiç bi şeye hâli yok sadecenefes egzersizi yapıyorum bu aralar bi de perine masajı
Her akşam da hurma yemeye başladım

Elsacım süpersin keşke bend yapabilsem az kaldı
Ama hiç bi şeye hâli yok sadecenefes egzersizi yapıyorum bu aralar bi de perine masajı
Her akşam da hurma yemeye başladım

Hurmayı ben de yiyorum her gün beş tane perine masajını yapamıyorum zor geliyor sen de sancı falan var mı ben hiç doğurmayacakmış gibiyim hiçbir belirti yok herhalde 41 i görürüm

kizlar nasilsiniz lohusa depresyonuna giriyo olabilirim sanki artik hic bir isimi tek basima halledemicem hic bisey eskisi kadar rahat guzel olmayacak gibi geliyor bakamamaktan korkuyorum. hala memleketteyim kendi evime gidemedim esim bugun gidip dogum izni alip gelecek ama aglama krizlerine girecek gibiyim. sutum yetiyor mu bilmiyoryz gelmeye basladi masallah. sezeryan yerim 4.gun hala aciyor tek kalkamiyorum yataktan.simdiden eve gidince nasil kendime bakicqm nasil esime bebege bakicam onun derdindeyim 40i cikana kadar kal diyor esim bir akil verin bana :-( siz nasil hallediyorsunuz islerinizi offff simdilik zaten is yaptigim falan yok bakiyor ailem ama sonrasi nasil olacak sacimi bile taramaya zamanim olmadi kendimi cok kotu hissediyorum.

bu arada bebeklerine uzun mu kisa kol mu giydiriyosunuz ben uzun kol tulum eldiven corap bere takip ince bez battaniye ortuyorum cok mu fazla anlamadim ki :-(

Canım doğum hikayene ve sonrasında yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm. Rabbim tez zamanda sıkıntılarını giderir inşallah. bebeğin seni iştahla ve hevesle emer. Masal çok şanslı bir bebek senin gibi bir annesi olduğu için. sadece biraz sabır her şey düzelecek emin ol.Allah yardımcın olsun canım..

canım sen tecrübelisin. bebek son haftalar daha çok mu daha az mı hareket eder? sürekli hareketlerini kontrol ediyorum da o yüzden sordum...

Tatlım sen kaç haftalıksın bilmiyorum ama ben 37+3 de doğurdum ve hareketleri çok da az değildi. Seni yanlış bilgilendirmek istemem ama sanırım 38 den sonra azalma oluyormuş. Günde 10 ve daha fazla hareket ediyorsa korkacak bişey yok diye biliyorum.

ya kızlar bende 39+3 oldum bende dogurmacek gibiyim hiç tık yok ya bide eger vaktınde dogmazsa ya suni sancıyla yada sezeryanla oluyo ya ama doktorum dediki suni sancı verincede acılmama ihtimali varmış o zaman direk sezeryan oluyon siz ne dusunuyısunz dogmzsa hangi yonteme basvurcenz ben dusun dusun sinirlem bozuldu

Desteğin için tşkler
Süt sağıldıkça kesilir tezine inanmıyorum çünkü ben sağdıkça artmaya devam ediyor
bence annelere yüklenmek ve böyle bir psikolojiye girmelerine neden olmak çok kötü keşke endişelenmesek..

Evet canım azim ve fedakarlık gerektiriyor çok güzel dile getirmişsin :)
beni aydınlattığın için teşekkürler..

Teşekkürlercanım beni hastane yatağımda bile yalnız bırakmadın sen. Allah sana en hayırlısından bir doğum nasip eder inşallah çok öpüyorum seni
evet tatlım sen hep bilgi verdin bu konuda çok minnettarım zaten bu şekilde pozitif hikayeler okudukça kendimde güç buluyorum yoksa ben de pes ederdim

teşekkür ederim cnm size de sevgiler

teşekkürler cnm ama sağmak İnan sütü azaltmıyor bunun hakkında yüzlerce yazı okudum önemli olan düzenli basiretli bir şekilde devam etmek

Keşke benim kızımda kucağıma sığıp beni emseydi canım teşekkürler mutluluklar dilerim

Bunca zamandır iyi kötü birbirimize destek olduk bugüne kadar yanımda olduğunuz için sizlere müteşekkirim. Hepinize hakkım helal olsun siz de edin. Ancak bu ortam beni son zamanlarda ziyadesiyle germekte. Dolayısıyla uzaklaşma kararı verdim bebekleriniz ve ailelerinizle mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum. Sizleri seviyor ve kocaman da öpüyorum HOŞÇAKALIN...

evet canım uyku tulumu daha hafif gelir şu çıtçıtlı battaniyler varya cocuğu içine koyuyosun kundak gibi oluyo o da sıcak tutar dye düşünüyorum bakalım nasıl olcak

1 hafta sonra iyice azalır dikiş ağrıların merak etme. Kendini çok zorlamadan gündelik hayatına dönersin. Zaten ilk etapta bi yemek yapsan yeter. Eşin işten gelince silip süpürsün o kadar. Sen lohusasın kimse ayıplamaz evin halini.

Bu arada ailen kutuplarda mı yaşıyo canım yaa okurken terledim Ben İda'ya kısa kollu çıtçıtlı badi altına da ayaklı pijama giydiriyorum, cam gün boyunca açık ve üzerini de örtmüyorum. Gece yatarken uzun kollu tulum giydiriyorum yine üstünü örtmüyorum. Şapka filan da takmıyorum. Kızım pamuk gibi tek bir kırmızılık, isilik yok :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…