- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.101
iyi akşamlar kızlar bu gün doktora gittik oğlum 3500 gr olmuşartık çarşamba mudahale eder alırız dedi doktor alttan muayene etti biraz çamurumsu akıntım geldi şimdide az az geliyo bu akıntının peşinden sancım başlarmı acaba ne dersiniz
Sen de bnm gbi durmuyosun dimi yerinde temzlik yemek cocuk derken?? Su saat oldu daha yeni totomu yere koydum.
Kizlar siz siz olun biriken utulerin hepsini mertlik yapip bitirmeye kalkmayin. Temizlik ve yemek bu denli zorlamamisti beni. Utu mahvetti. Cok fena belim agriyo ve daha utu henuz bitmisken muthis bi kan kaybi yasadim hala da dewam edio. Acaba adet mi oldum.
Sakinmiyorum hic kendimi yav. Bagdas kurup alt aciyom o pozisyonda egilip cocugu opuyom falan. Dun de hamur yogurdum.bide utanmadan sancim var diom.
Kedicik korkuttun beni. Iyice tedrginoldum suan. Ins bisey yoktur allahim. Yorgunluktan olsun lutfen.
Sutum baslarda gayet iyiydi. Son iki gundur yetmedigine karar verdm. Emin de olamiom. Nasil anlarim yardm edin nolur.
Aramizda cocugu uyurken inleyen yada tuhaf sesler cikaran var mi? Sirtustu yatarken resmen inlio ve kisa sure sonra uyaniyo. Inlemelerin arasina da bi iki ikinma sikistirio. Yuzustu yatarken yok ses. Ve daha uzun uyuyo. Ben iice cildrdim cocuk nie inler ki ya? Bilen yasayan nolur fikir versin.
Bide atesini olctum. 37, 3 cikti. Galiba normal.
Canim benim seni gordugume sevindim...ne cok zaman oldu
)
Hakkaten durmuyoruz ama napimmm bize yardim etcek hatun akrabalarimiz yok ama bunada cok sukur.dr um da ne kdar hareket etsen o kadar iyi dedi taburcu ederken ama 10 gun sonra nerden ciktiysa bu kuyruk sokumu agrisi nefesimi kesiyo( zaten o sebepten totomu koymam yere imkansizz
Yrn ilk is dr u aricam hemen sabah olsa diyormmm
herkes 40. günde çağırdı diyor, benim doktorda bir gariplik mi var acaba? geçen hafta sezeryan oldum, yarın 10. günüm kontrole çağırdı...gerçi doktorumu çok seviyorum ve güveniyorum, vardır elbet bir sebebi
bu arada senin bahsettiğin regl ağrıları gibi ağrı benim ilk 5 günde çok oldu canım . doktorum yürümemi tavsiye etmişti, ameliyattan sonra nerdeyse hiç yatmadım. ağrılar rahim toparlanması yüzünden oluyor dedi. şimdi ağrı falan kalmadı ama dikişlerim sızlıyor ufak ufak. bide o bölgede hala hissizlik var
25 agustos sabaha karşı normal doğumla dünyaya geldi kızlar...nu süreçte bilmeden de olsa beni yalnız bırakmadığınız ve destek olduğunuz için teşekkür ederim doğmuş veya doğacak olan tüm anne ve bebeklerine sonsuz mutluluk ve sağlık dilerim gönülden
başlayabilir canım inşallah kendi sancılarında dünyaya getirsin meleğini
hey allahım sanki gidip dişini çektirmiş :) yahu kızlar doğum yaptınız doğum azıcık dinlenin dinlenmeye ihtiyacımız yoksa da nazlanin. :) varsın ev işi beklesin ne olacak sanki bittigi mi var allahaşkına
ateşi biraz yükselmiş olabilir emin misin kulaktan ölçer istersen daha sağlıklı sonuç veriyormuş yenidoğanda 37 üzeri yüksek diyorlarama sen genede bir sor
heh işte belli oldu sebebi
hiç kimse yoksa kocanıza yaptırıverin üzülmeyin yeniden siz yapmak zorunda kalacaksınız zaten
o hissizliği ben sormuştum 2 ay kadar devam eder demişti
Sanırım hissizlik geçiyor yavaş yavaş o yüzden ağrı hissetmeye başlamış olabilirim
hayırlı uğurlu olsun neylini güle güle büyüt nazar degmesin
Canım günaydın,takvim bile dayanamayıp bitti demek,insanın canı sıkılır ama haklısın.Allahtan ben göremiyorum takvimimi de bunalıma girmiycem 3 gün sonra.benimde 3 günüm kalmış şaka maka.psikolojik olarak fenayım,dünden beri uyuyorum hayatımda hiç bu kadar uyumamışımdır heralde.akşam 9'da bir başladım uyumaya 3 saatte bir gözümü açıp saate bakıp devam ettim uyumaya.sinirler iyice dağılıp gitti,sürekli kızacak bişeyler arıyorum.1-2 saatede doktora gidicez,randevu bile almadım düşün yani,zaten elime kaşeli nst kağıdı verip parayı ödemek için üst kata gönderecekler eşimi,o sırada zaten açmak zorundalar randevu kaydımı.eşimin işten gelmesini bekliyorum, kahvaltımızı yapıp çıkarız.zaten hastane arabayla 5 dakika sürüyor.gelince boş mesaj gönderirim bu da kayda değer bişey olmadığı anlamına gelir zaten.
canım selam bizimde bugün11.günümüz bitti bende bugün farkettim ayaklarında vardı derisi soyulmuştu birde bugün banyo yaptı heralde ondan.. kayınvalideme sordum o normalmiş atıcamış o deriyi dedi.
bende hastanedeki doktoru pek beğenmedim bende yeni doktor arayışındayım .. sen nerdesin ?
canım bizede çağrı bey geldi odaya kontrole. ben özellikle çağrı beye randevu aldım kontrol için. bence gayet ilgili, liste halinde hazırlayıp götürdüğüm her soruma da gayet güler yüzle cevap veriyor. ben memnunum. Nasıl bir ilgisizlik yaptı ki ?
Kızlar unutmadım sizide merak etmeyin,yalnızca o an cevaplaya basıvermişim.hatta kendim içinde 31 Ağustos'ta bile olsa doğurup Ağustos anası olucam yazdım ama inşallah o kadar uzamazı eklemedende pat diye gönderivermişim.Zerre'cim yani kaldı 2 gün.cebren ve hile ile geliyor artık yani senin velet.eee zahmet olacak ama artık buyursun gelsin.tohuma kaçacaklar yakında zaten.Katre'cim süper sancılarmış 40-50'ler,biz daha göremedik o sayıları.son derece stabil ve tümseksiz tertemiz bir nst ile dönüyorum.göbek bile daha memelerle birleşik gibi daha ne diyim size de durumumun vehametini anlayın.doktorum yarın beni görünce kusacak artık valla,bu kız çocukları erken gelir lafını duyarsam bi daha naparım bilmiyorum.yarın doktor dönüşü bomboş mesaj gönderirsem bilin ki utancımızdan yazamadık bişey :)))))
12 saatlik sanci ve acilmalar sonrasi normal dogum ile saat 22 civari Kayra'yi kucagimiza aldik.
Biliyorsunuz pazartesi icin sezeryan randevumuz vardi AMA sanci ve nisan geldi Sabah ve normal dogum surecini baslattik.
Eminimm herkesin degisken bir dogum hiyakesi var. Ben bence anlatmayayim:)
bnde bnzer durumlardayım doğum yapalı 5gün oldu feci durumdayım ağrı kesicisiz duramıyorumidrarımı klozette ayakta yapıyorum çünkü dikişlere çiş deyince yanıyo cayır cayır:18:,yatak odasında yaşıyorum 7/24 yemeğimi bile tepside getiriyolar,oturmam imkansız hemoroit fırlamış 3 yerden bide tam karşısında dikişler iğne istedim dr. bebeği etkiler acıya dayan sadece parolplus iç dedi..ymk az yiyorum kabızım dert çk bnde oysa doğum çk kolay olmuştu.sonrası mahvetti bni.emzirirken de zorlanıyorum.Tek ii şey annem görümcem yanımda çk ii bakıyolar bana bide paşanın keyfi çk yerinde uykusu çk ii göbek bağıda bgn düşt
ne zmn geçer bu dikiş acısı ne zmn oturacağım popomun üzerine :26:
Canım günaydın,takvim bile dayanamayıp bitti demek,insanın canı sıkılır ama haklısın.Allahtan ben göremiyorum takvimimi de bunalıma girmiycem 3 gün sonra.benimde 3 günüm kalmış şaka maka.psikolojik olarak fenayım,dünden beri uyuyorum hayatımda hiç bu kadar uyumamışımdır heralde.akşam 9'da bir başladım uyumaya 3 saatte bir gözümü açıp saate bakıp devam ettim uyumaya.sinirler iyice dağılıp gitti,sürekli kızacak bişeyler arıyorum.1-2 saatede doktora gidicez,randevu bile almadım düşün yani,zaten elime kaşeli nst kağıdı verip parayı ödemek için üst kata gönderecekler eşimi,o sırada zaten açmak zorundalar randevu kaydımı.eşimin işten gelmesini bekliyorum, kahvaltımızı yapıp çıkarız.zaten hastane arabayla 5 dakika sürüyor.gelince boş mesaj gönderirim bu da kayda değer bişey olmadığı anlamına gelir zaten.
moralim bozuldu şimdiiki ay sonra yine ağrı mı başlayacak
Allahım ben neden çatır çatır doğuramadım bu çocuğu da sezeryan oldum...beni hiçbirşey değil bu sezeryan olmuş olmak depresyona sokacak. eski vücudumu ve sağlımı istiyorummmmmm
Günaydın kızlar
Sezeryan ile doğum yapan arkadaşlarım bu kadar üzmeyin kendinizi herşeyde vardır bi hayır hepimiz bir bebek dünyaya getirdik ve bunun şekli ne olursa olsun mutlaka zorlukları var benim bugün 12. Günüm hala tam olarak oturamıyorum iş yapmaktan bahsediyorsunuz bu süreçte yaptığım tek şey bir kere oğlumun kıyafetlerini katlamak oldu çok kan kaybettim kan serumu takıyorlar oğlum ve kocamla dışarı çıkıp gezeceğimiz günleri iple çekiyorum bunaldım ama sabrediyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun
Günaydın kızlar
Sezeryan ile doğum yapan arkadaşlarım bu kadar üzmeyin kendinizi herşeyde vardır bi hayır hepimiz bir bebek dünyaya getirdik ve bunun şekli ne olursa olsun mutlaka zorlukları var benim bugün 12. Günüm hala tam olarak oturamıyorum iş yapmaktan bahsediyorsunuz bu süreçte yaptığım tek şey bir kere oğlumun kıyafetlerini katlamak oldu çok kan kaybettim kan serumu takıyorlar oğlum ve kocamla dışarı çıkıp gezeceğimiz günleri iple çekiyorum bunaldım ama sabrediyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun
Korkma canim ya.. Buraz kendimi yormustum, biraz da esime falan kizgindim ondan oldu saniyorum. Gecti artik simdi.
Sezaryen konusunda ayni hisleri paylasiyorum seninle...
Ben de geri istiyorum
Bu yara izi depresyona sokuyor beni
hoşgeldin arasta, nasılsın, ida nasıl oldu??
seni merak ediyordum. iyiki geldin...
annen yanında mı?. tek başına misafir ağırlamak çok zor oluyor. çok yorma kendini boşver.
benim de cumartesi günü misafirim vardı. akşam yemeğine geldiler. baya bi yoruldum. zaten geceleri uykusuzuz..
Neyyyyyy 15 miiiiiiiii
Tatile çıkın bence uzun bir süre
Allah kolaylık versin canım ya, 15 kişi de çokmus gözüm korktu vallazaten yorgunsundur Allah kolaylık versin gercekten
yara izini geçtim, onu hiç takmıyorum...6 ay ağır kaldırma, 1 yıl dikişlerin sızlayacak yağmur yağacağını 2 gün önceden bileceksin, karnın kas yapmayacak hep sarkık kalacak...offfffff bu ne ya
doğumdan önce 47 kiloydum. ne göbek bilirdim ne sarkma, sanırım hepsini öğrenme zamanı gelmiş
tabi birde normal doğumu beceremedim üzüntüsü, bazen denese miydim acaba diyorum ama oğlumu okadar riske atamazdım. hem miyom hemde kalbimde ritim bozukluğuneyse yapacak birşey yok artık, bebişlerimiz sağlıkla kucağımızda ya daha ne olsun
Canım kendine haksızlık etme senin elinde olan bisey degilkiAmin... Sana da gecmis olsun canim
Ben "dogurdum" kelimesini bile kullanirken dusunuyorum hakediyor muyum diye. Oglumun ilk basarisini elinden almis gibi hissediyorum. Sukurler olsun ki tercih degildi mecburiyetti, ama hala sindiremedim. Benim oglum dogmadi, dunyaya "getirildi" diye honkure honkure aglamak geliyor icimden
günaydın kızlar benim gibi terleyen var mı yaa geceleri bitiyorm eriyorum terden çok sıcakta yok evde bu peddende sıkıldım artık bu ne yaa 40 gün sürecek mi buu,kendimi kadın gibi hissedemiyorum bi garip bişeyim lohusa depresyonuna mı girdim acaba doğurdum 10 gün evdeydim sonra memlekete gittim annemle beraber 15 gün kaldık pazar döndük artık tekiz evde düzen kurmaya çalışıoz.gece yat kalk dikiş yerim çok ağrıo bugün bide terden galiba vücudum bitkin eşim öğretmen allahtanda bu süre zarfında evdeydi şimdi dışarda bi gelsede kızım uyanmadan banyoya girsem die bekliorum. bu arada sizdede varmı lüzumsuz kaynanalar kızımın gözleri bildiğiniz koyu renkli benimde öle kendinin gözü güzel bi mavi deil illa mavi dio,yüzüstü yatırıorum çocuğu kendimi döndü dio yok diorum ben aynen öle yatarım bana benzio dio bende anneside öle yatar ben dururken sana benzemez diorum,bebek suratını asıo halaya benzetio en son dedim ki anne babası dururken kimseye benzemez dedim,torun meraklısı oldu geldi burda 4 gün zor kaldı annem hastanede falan hep yanımdaydı bide gelioz eve hanım yemek bile yapmamış annem yaptı sonrada gitti zaten,memlekettede hep annemde kaldım eşimin zoruyla 2 defa gittik dedesi görsün die,ha bu arada memlketede kayınbaba buraya gelecekti gelmesin die gittim daha neler neler bunalttılar beni,gelip torun sevecekmiş o zaman kızım tam ememio meme bağır açık geziorum eşim gelmeyin dedi gelecektin nie gittin pis kadın desem ne suçum var.
bu arada gaz problemi için şiddetle YEL CEVİZİ(MUSKAT) ı tavsiye ediyorum kızlaaarr lütfen dikkate alın etrafımda herkes çocuğunu bunla büyütmüş uykuda düzene girio,bende kullanıorum ve memnunum mutlaka deneyin, RÜZGARALDIM benimde kızım inlame gibi ötme gibi sesler çıkarıo ve genelde yüzüstü yatırıyorum öbğr türlü elleriyle kaldırıyor
Canım bunları kim söylemişse abartmış biraz
ben önceki 2 sezeryandan sonra ağır kaldirmamaya filan hic dikkat etmedim gerci ağır bi işim yok ama,
dikiş yerlerim de sızlamadı sorunsuz geçirdim , agdacı kız da sormuştu ağrı varmi diye ama olmadı cok sukur,
Simdi ağrım sızım var ama 3. Oldugu icin diye düşünüyorum , yoksa şimdiye kadar bi sorunum yoktu, hamilelikte de dikiş yeri konusunda bi sorun yasamadım ama belki benim şansıma boyle olmuştur
Sıkma canını , insallah tez vakitte iyilesirsin
Bu arada cok dar olmayan korse göbeği sıkı tutup dikiş yerlerinin sızlamasını önler belki, deneyeceğim bugün :)
Kızlar Funda'nın bebeği Arda'nın kusmuğundan kan pıhtısı gelmiş 2 gündür yoğun bakımdalarmış. Arda bebek için dua edelim biran önce iyileşsin ve annesinin kucağına kavuşsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?