2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim çok gecmis olsun. Kisa sürede iyileşir minik kuzun ins. Dua ediyorumelegin icin .

Hepimiz ayri ayri sinandik. Yenidoganlar böyle demekki. Ama bir gercek var ki onların bize ihtiyacı var güçlü olmaktan başka çaremiz yok onlar icin

sırt ve bel ağrlarım geçmedi hala

kuzum son günlerde çok ağlıyo birden bire çığlıklar atarak...o ağlayınca ben de ağlıyorum içim kıyılıyoo sanırım gazdanmış..gaz yapan yieceklere baktım netten amaan neler yok ki..onu yeme bunu yeme ne yiycez biz...son günlerde çikolata çok yedim ben meğer o da gaz yaparmış bebeğe..hem alerji de yaparmış..şekerim çok düşük çıktı doğum sonrası...sürekli çikolata yiyesim geliyo..ama yemiycem artık...onun yerine hurma yiycem hem süt de yaparmış hoş sütüm çok iyi ama olsun...

sizler nasılsınız umarım herkes iyidir...epidural sezeryan olup sırtı ve beli ağrıyan var mı?

Ne güzel epey kalabalıklaşmış buralar,ne üzücü ki Arda rahatsızlanmış.hepinizin iyilik haberlerinizle mutlu olduğum kadar Arda'ya da üzüldüm.Allah şifa versin minik kuzuya.inşallah basit bişeydir ve en kısa sürede yine evlerinde olurlar.Funda'cın Allah gayret kuvvet versin,iyilik versin size.Günebakan sen doğurmadın mı kız daha? Hayırlı olsun mesajını bile yayınladım ben.Allah yardımcın olsun canım.hastane yolundasınızdır heralde şu an.Gelelim bana,ben de yine TIK yok.hatta doktor bence eylül ayını bile bulabilir dedi.hatta içime 1 eylül gibi doğuyor dedi bizde kı.ımıza baka baka döndük.eve döndüğümüzde bebek kurabiyesi yapım ekibi bizi bekliyordu ama kahvemizi içip 3-4 gün daha öteleyip herkes evine döndü.geçen haftadan beri yalnızca 100 gr almış,artık pek kilo da almıyor.kaldım mı eylül analığına????

yok canım hiç uzatmadın. bilakis uzun uzun yaz lütfen. çok bocalıyorum. ikisine bakamıyacakmışım gibi geliyor. dışarı beraber çıkmaya çok korkuyorum. dikaktim dağılacak araba süremicekmişim gibi. büyük oğlum çok sıkılıyor. onun için su kaplumbağası almayı düşündüm. biraz oyalanır mı acaba. hayvanları çok seviyor. en kolay bakılanı diye düşündğm. hem de ömrü uzun oluyormuş galiba. ölürse bakamazsak çok üzülürüm. iki hafta sonra okula başlayacak inşallah. umarım sorunsuzca okuluna alışır..

Kızlar Funda'nın bebeği Arda'nın kusmuğundan kan pıhtısı gelmiş 2 gündür yoğun bakımdalarmış. Arda bebek için dua edelim biran önce iyileşsin ve annesinin kucağına kavuşsun.

funda arkadaşımızın allah yardımcısı olsun inş..

günebakan canım inş cok kolay bi doğum olur allah yardımcın olsun bizlerede dua et

Canım inşallah çok kolay bir doğumun olur sağ salim kucağına alırsın asu kızını tahminime göre sanada suni sancı yolları gözüküyor kendi sancım olmadığı için bilmiyorum normal doğum sancısı nasıl oluyor ama suni sancı daha kuvvetli olduğu için süreç kısalıyor gözün korkmasın o sancıyı çekeceğiz ki bebeğimize kavuşacağız öyle düşün ve mümkün olduğunca bağırmamaya çalış içinden Çek sancıyı ve yanında bir tesbih götür tesbih Çek. Suni sancıda pek Gül kollar gibi mum üfler gibi olmuyo aralıkları çok sık çünkü ama sessiz içinden çektiğinde hem daha kolay atlatıyorsun hemde çatalda güce ihtiyacın oluyor inşallah tabi senin kendi sancıların gelir benim suyum geldikten sora 12 saat bekledik sancım gelmeyince mecbur suni sancı verdiler. Ama dediğim gibi korkulacak bişi değil hayırlı haberlerini bekliyoruz

Canım ultrason ölçümlerine pek aldanma bana doktorum 2700-2800 doğar 40 haftayı doldurursa belki 3 kilo doğar diodu 38+6 da 3500 doğdu oğlum boyuda hep kısa çıkıodu ultrasonda 50 cm Doğdu ve benimde senin gibi nstde hiç sancım falan çıkmıyordu 20yi bile görmüyorduk bu çocuk gününü geçecek diyordum doğumdan iki gün önce sağlam bir depresyona girdim ağla ağla kösüldüm resmen acaba o mu tetikledi doğumu die düşünmüyor değilim.

Asiri yemedigin muddetce bence hicbir yiyecek cokta gaz yapmaz diye dusunuyorum.. agri konusuna gelince benimde 5gun oldu spinalle dogum yapali hala agrim var ilk kizimdada spinalle olmustum ve biliyorum bu agriyi maalesef birmuddet cekmeye mahkumuz.. devam eder daha hemen agri gitmiyor sirttan ama zamanla duzeleceksin..
Herkeze sutunun ywttigini soyleme kendine bile fazla soyleme insan kendisine bile nazari deger bilgin olsun canim

Kızlar bu arada batıl şeylere inanmayın benim akıllı annem doğumum kolay olsun die kimseye haber verdirmedi eşimin ailesine bile hatta ablama bile sonra kocanın ayaklarının altını öpersen kolay olurmuş dedi öptüm :)) sonuç doktorum şu cümleyi kurdu 20 senelik meslek hayatımda yaşadığım en zor ikinci doğum oldu dedi hastanede nam saldım plesentası yapışık kadın die yani bana girenin çıkanın haddi hesabı yoktu doktor beni bayılttı elini soktu Rahmime öyle çıkardı plesentayı oğlumu ben doğurdum ama eşini doktor aldı onun çıkışına şahit olamadım :)) sezeryan olup ikinci doğumdan korkan arkadaşlarım normal doğum yaptım ama inanın cesaret etmem çok zor ikinciye ayrıca anestezi den dolayı sütüm gelmedi çocuğum aç susuz kaldı neden çünkü mana vermiycem mama öcü..... Siz benim düştüğüm hataya düşmeyin sütümüzün gelmediğinden Yada az olduğundan şüphe ediyorsanız verin mamayı sonra onu hastane de ellerini ayaklarını iğnelerle delik deşik ettiklerinde daha çok kahroluyorsunuz fototerapi aldığında daha çok üzülüyorsunuz. Bir hafta hem mama hem meme ile besledik şimdi sadece meme emiyor mamayı bıraktık çok şükür

kızlarr bebeğini yüzüstü yatıran varmı benim kızım sırt üstü yatınca hemen ağlayıp uyanıo kafasını yan çevirip yüzüstü yatırıorum ama zararlı diolar kafam karıştı

cnmm Allah yardımcın olsun ii haberlerle gel inşallah

cnm ceviz gibi ama küçük bişe aktardan aldım kırıp içini bıçakla rendeleyip çay kaşığına çok az bi şekilde sütle verip üstüne emziriyorum 1 tanesi 1 yıl yeter herhalde..

Kızlar Funda'nın bebeği Arda'nın kusmuğundan kan pıhtısı gelmiş 2 gündür yoğun bakımdalarmış. Arda bebek için dua edelim biran önce iyileşsin ve annesinin kucağına kavuşsun.

dualrımız arda bebekle rabbim şifasını versin

merhaba herkese.

doğum yapan herkes ;geçmiş olsun allah analı babalı büyütmeyi nasip nasip etsin evlatlarımızı..

doğum için bekleyenler rabbim en hayırlı şekilde doğurmayı nasip etsin.

kendimi hep normal doğuma şartlandırmıştım..sorunsuz bir hamilelik geçirdim çok şükür..çatım normal doğum için uygundu..

ama bebeğim gittikçe kilo almaya başladı..40+4 de ne bebek aşağı inmişti ne sancım vardı ne de açılmam 1cm den öteye gidiyordu..hatta doktor son kontrole göre yukarı çıktı dedi:26:...sanırım oğlum çıkış kapısını şaşırmıştı

19 ağustos pzt günü kontrol gittim doktorum artık seni yatıralım dedi..bebek 3900 görünüyordu beklersen normal doğum şansını kaybedersin dedi..ben 4200 olana kadar beklerim diye düşünüyordum tam o günlerde bir arkadaşım doğum yaptı ve doğumda bebeğin omzu takıldı..ben ağlaya ağlaya o gün yatışımı yaptım..öğlen 11 de suni sancı vermeye başladılar..annem eşim kızkardeşim kuzenim yanımda..ben gayet gülüyorum..sancılar 80 90 ama bende tık yok..

akşam saat 6 da benim doktorum gitti nöbetçi doktor geldi..hastanenin en iyi doktoruydu..beni muayene etti açılma hala 1cm bebek yukarda..bana en sevmediğim hasta tipisin şuan dedi.."günün geçti, bebek kilolu, açılma yok ve bebek aşağı inmiyor".kolay kolay sezeryan yapmayacağnı biliyordum ama bana senin sonun sezeryan gibi dedi..

beni o gece dinlendirdiler..sabah altıda tekrar suni sancı başladı..kendi doktorum geldi saat 9:00 da..yanında bir doktor daha .ikisi birden muayene ettiler..açılma 2cm di..öğleye kadar bekleyelim gelişme olursa devam edelim yoksa sezeryana alalım dedi..ben artık tamamen teslim oldum..o an alalım deseler diretmeyecektim..

öğlen olduğunda sancıları daha kuvvetli hissetmeye başladım saat 15:00 de açılmam 5cm di..ama bebek oynamıyordu.ben pilates topuyla yapışık gezdim 7 saat.sonra eşim beni duşa soktu..rahatladım biraz.doktorum saat 18:00 de geldi suni sancıyı kesip beni kendi sancılarıma bıraktı..kanamam yoğun olabilirmiş..sonra nöbeti devretti saat 19:00 da gelen doktor baktı açılma hala 5cm ..ilerleme yok.."normal doğumu çok istediğini duydum şu an bir ilerleme yok senin için sezeryan uygun ama içim rahat etsin dersen iki saat daha suni sancı verelim gelişme var mı görelim dedi"..2 gün içinde gelen 4. doktor da aynı şeyi söyledi..iki gecedir nöbete kalan ebe arkadaşımdı..şansım varmış..onunla konuşmak istedim.."bu doktorlar kolay kolay sezeryana almaz ama senin durumun bunu gerektiriyor "dedi..

karar vermem gerekiyordu..sancı çekmeye razıydım..zaten o aşamaya kadar bayağı bir kısmını çekmiştim..ama bebek oynamıyordu..doğumun zor olacağını bütün doktorlar söyledi..ya bebeğe birşey olursa benim inadım yüzünden..eşim ve annemin desteğiyle ağlaya ağlaya sezeryana karar verdim

çok büyük konuşmuştum..ama yaşadığım daha çok hayalkırıklığıydı...o kadar çok pozitif doğum hikayesi okumuştum..doğumdan korkmuyordum..hamilelik boyunca normal doğumu engelleyecek hiçbir durum yoktu..

beni akşam saat 21:00 de sezeryana alacaklardı..iki tane acil hasta geldi..23:00 da sezeryana alındım..

burdan sonrası inanamasam da çok çok keyifliydi..

ameliyathaneye ilk girdiğim anda titremeye başladım..oradaki ekibe ben çok yorgunum.bedenim yorgun kafam yorgun..sezeryana hiç hazır değilim..korkuyorum dedim..

beni hazırlarken bir yandan konuşturuyorlar..anestezi uzmanı belime iğneyi batırıyor..uyuşmaya başlıyorum ayaklarımdan..herkes keyifli kolllarımdan birşeylere bağlıyorlar..önüme örtü çekiliyor..başımda 3 kişi ameliyatta 3 kişi..

ben o sıra garip birşey hissediyorum "ben şimd size başım dönüyor desem yattığın yerde başın başın dönmez diyeceksiniz..midem bulanıyor desem ilaç verdik bulanmaz diyeceksiniz..tansiyonum düştü desem biz buradan takip ediyoruz diyeceksiniz..ama bana bişeyler oluyor" dedim..ekipten biri hocam sen ne çok şey biliyorsun dedi..

biraz sonra başımda bir alet ötüyor o alet niye ötüyor diyorum aynı çocuk işine bak hocam diye takılıyor..kafamı çeviriyorum tansiyonumun 8-4 olduğunu görüyorum.."bana laf yetiştireceğine sen işine bak tansiyonum düşmüş" diyorum..gülüşüyoruz..

biraz sonra beni silkelemey başlıyorlar..allahım ne çabuk.oğlumun sesi yıkıyor ameliyathaneyi..bana veriyorlar öpüyorum..ne hissedeceğimi bilemez haldeyim..

ekip hemen yanımda kordonunu falan kesiyor..

ben yine ekiple şamata halindeyim..ameliyat bitiyor..doktorum bana teşekkür ediyor..şimdiye kadar girdiğim en keyifli ameliyattı diyor..

beni bir odaya alıyorlar..bekliyoruz..o sırada bana laf yetiştiren çocuk telefonunu uzatıyor..bak kim var diyor..alıyorum..eşim telefonda heyecanla nasılsın diyor..çok iyiym uradakiler benden şikayetçi çok konuşuyormuşum diyorum..

sonra 1-2 dk uyuduğumu sanıyorum meğer 20 dk mış..beni odama götürüyorlar eşim ameliyathanenin kapısında..gözleri dolu...

odada bebeğimle buluşuyoruz tekrar..

şimdi geriye sadece dikiş acılarım kaldı..oğlumla tamamen kendim ilgilenmek istiyorum..tek sorunumuz oğlum beni emmiyor..

rabbim kimseye evlat hasret çektirmesin..biraz uzun oldu kusura bakmayın..

Canım öncelikle güle güle büyüt bebeğini
Ben ağustos annesi değilim ama senin sezaryen konusundaki üzüntünü görünce dayanamadım yazdım normal doğumu beceremedim diye kendine haksızlık etme herşeyden önemlisi bebeğinin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesidir bence. ben de normal doğurmadım ama diretseymişim 7 yıl beklediğim hasretini çektiğim bebeğimi kaybedecekmişim bunu ameliyat masasında öğrendim ve şimdi bile aklıma geldikçe içim erir ya normal diye tuttursaydım... Her şeyde bir hayır vardır güzel düşünelim ki güzel şeyler bizi bulsun
inşallah dikişlerin falan da sızlamaz yağmuru nasıl önceden biliyorlarmış onu da anlamadım ben iki doğum yaptım ikisinde de hiç öyle şeyler yaşamadım hatta doğumdan 2 ay sonra oğlum sırtıma biniyordu kızım da kucağımda ikisini de taşıyabiliyordum toplamda 20 kiloya yakın oluyorlardı hiç öyle kötü şeyler düşünme

canım geçen hafta çocuk doktorumuz sakın gaz yapar diye hiç bir yiyeceği kesme dedi. Süt daha önemli...

yavrum benim yaaa rabbim beterinden korusun. inşallah tez zamanda iyileşir.. fundacımda yavrusuna kavuşur.. rabbim evlatlarımızla sınamasın bizleri çok zor

canm sanırım biz normal dogumdan sezeryana alınanlar hep böyle düşünüyoruz. bende senin gibiyim niyese sindirebilmiş değilim.. bana doktor sezeryana alıcam dediğinde bi başladım ağlamaya gerisi bitmedi.. çok şükür kızım sağlıklı ama genede neden olmadı diyor insan..

kızlarr bebeğini yüzüstü yatıran varmı benim kızım sırt üstü yatınca hemen ağlayıp uyanıo kafasını yan çevirip yüzüstü yatırıorum ama zararlı diolar kafam karıştı

canm ben hiç yatırmadım.. geçen mevlüdümüzde teyzem masalı öyle yatırdı daha rahat yatarmış die ama aklım çıktı. sankş nefesi rahat alamıyor gibi geldi. teyzeme on kere bak bakayım değip durdum..ama zararı varmıdır bilmiyorum canm bebeğin nasıl mutluysa öyle yatır.. sonra sgene çevirirsin

canım benim.. ne mutlu ki bebeğine kavuşmuşsun.. artık nasıl doğduğunun bir önemi yok.. sezeryan oldun diye sakın üzülme. tek duamız sağlıkla kucağımıza almaktı. Allah analı babalı büyütsün inş. gözünüz aydın

kızlar özel olacak kusurabakmayın.. sezeryan olup 40 ı çıkıp ilişkiye giren var mı? ben 38. günümde oramdan ameliyat olmam lazım. içerde bişeyler çıkmış doktorum almam lazım dedi. kesip dikiş atacak. anlayacağınız hem alttan hem üstten dikişliyim. ve korkuyorum ilişkiden açıkçası.. sizde ki etkileri ne oldu. beni neler bekliyor merak ediyorum

İda boğulma tehlikesi geçirdiğinden beri yani ilk günden beri yan yatırıyorum ben. O gün hemen yan yatırma yastığı almıştık çocuk doktoru yüz üstü yatırmayı önermiyoruz demişti.Sebebini sormadım ama önermiyoruz dediyse yüzüstü yatırmak doğru değil demek ki.

İlişki mi o da ne ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…