- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.141
Allah kolaylık versin canım , insallah kolay bir dogum olur kolayca sagsalim bebeğini kucağına alırsın
Dengeyi sağlamak zor oluyor canım gercekten , sabırlı olmaya çalışıyorum ama herzaman başaramıyorum , oğlum 2011 agustos doğumlu, o doğduğunda kızım 4 yaşındaydı , dedigin gibi sevmeye çalışıyordu ,5 aylikken ben mutfaktayken kucağına almaya çalışmış , düşürdü 1 kere, cok sukur bisey olmadı .
kızıma zaman ayıramıyordum , oğlanda hic uyumuyordu cok yoruyordu beni, sonra kızım kreşe başladı hem o mutlu oldu arkadaşlarıyla , hem ben rahat ettim
Simdi kız 6 yasında , o alışkın , ondan yana sorunumuz yokta , oğlan 2 yasında , bebekle yalnız bırakmamaya çalışıyorum aklı ermiyor çünkü , kafasına filan vurmaya calisiyor , bebekten çok beni o yoruyor , bakıcımız var aksam esim gelene kadar kalıyor , yinede elimden geldigince oglumla ilgilenmeye calisiyorum bebegi kiskanmasin diye,
sagolsun kızım da cok yardımcı, bu yıl okula baslayacak , Ocak gibi ben ise başlayınca 2 numarayı kreşe vericem, bebise de bakıcı bakacak, boyle bi çözüm bulmaya çalıştık
Allah yardımcımız olsun , sabrımızı arttirsin . bebeklerin ilk zamanları geçip kendine yetmeye baslayincaya kadar büyükler biraz eziliyor galiba, insallah en iyi sekilde dengeyi kurabiliriz
Cok uzattım kafanizi sisirdim ama iste boyle uğraşıp duruyom bende
Kızlar Funda'nın bebeği Arda'nın kusmuğundan kan pıhtısı gelmiş 2 gündür yoğun bakımdalarmış. Arda bebek için dua edelim biran önce iyileşsin ve annesinin kucağına kavuşsun.
Kızlar selam 2 gündür hastanelerdeyim bi gelip özet geçeyim dedim. Dün gece nişanımın geldiğini ilan etmiştim burdan :) Geliş o geliş hafif hafif kanamam devam ediyor bugün hem radyoloji uzmanında hem de normal kadın doğumcuda ultrasona girdik. Suyum azalmış kanama var diye en geç yarın doğum olacak. Eve geldim toparlanıp gidicez saat 4te yatış olacak gece nst takibi ordan bişey çıkmazsa sabah suni sancıyla deniycez doğumu. İnşallah sağ salim Asumu kucağıma alırım. Benden haberler böyle kızlar hepinizi öpüyorum
Ne güzel epey kalabalıklaşmış buralar,ne üzücü ki Arda rahatsızlanmış.hepinizin iyilik haberlerinizle mutlu olduğum kadar Arda'ya da üzüldüm.Allah şifa versin minik kuzuya.inşallah basit bişeydir ve en kısa sürede yine evlerinde olurlar.Funda'cın Allah gayret kuvvet versin,iyilik versin size.Günebakan sen doğurmadın mı kız daha? Hayırlı olsun mesajını bile yayınladım ben.Allah yardımcın olsun canım.hastane yolundasınızdır heralde şu an.Gelelim bana,ben de yine TIK yok.hatta doktor bence eylül ayını bile bulabilir dedi.hatta içime 1 eylül gibi doğuyor dedi bizde kı.ımıza baka baka döndük.eve döndüğümüzde bebek kurabiyesi yapım ekibi bizi bekliyordu ama kahvemizi içip 3-4 gün daha öteleyip herkes evine döndü.geçen haftadan beri yalnızca 100 gr almış,artık pek kilo da almıyor.kaldım mı eylül analığına????
sırt ve bel ağrlarım geçmedi hala
kuzum son günlerde çok ağlıyo birden bire çığlıklar atarak...o ağlayınca ben de ağlıyorum içim kıyılıyoosanırım gazdanmış..gaz yapan yieceklere baktım netten amaan neler yok ki..onu yeme bunu yeme ne yiycez biz...son günlerde çikolata çok yedim ben meğer o da gaz yaparmış bebeğe..hem alerji de yaparmış..şekerim çok düşük çıktı doğum sonrası...sürekli çikolata yiyesim geliyo..ama yemiycem artık...onun yerine hurma yiycem hem süt de yaparmış hoş sütüm çok iyi ama olsun...
sizler nasılsınız umarım herkes iyidir...epidural sezeryan olup sırtı ve beli ağrıyan var mı?
cnmm Allah yardımcın olsun ii haberlerle gel inşallahKızlar selam 2 gündür hastanelerdeyim bi gelip özet geçeyim dedim. Dün gece nişanımın geldiğini ilan etmiştim burdan :) Geliş o geliş hafif hafif kanamam devam ediyor bugün hem radyoloji uzmanında hem de normal kadın doğumcuda ultrasona girdik. Suyum azalmış kanama var diye en geç yarın doğum olacak. Eve geldim toparlanıp gidicez saat 4te yatış olacak gece nst takibi ordan bişey çıkmazsa sabah suni sancıyla deniycez doğumu. İnşallah sağ salim Asumu kucağıma alırım. Benden haberler böyle kızlar hepinizi öpüyorum
Canım kendine haksızlık etme senin elinde olan bisey degilki
Mecbur kalmissin sezeryana, yapacağın bisey yoktu, önemli olan senin ve bebegin saglıgı
Allah hayırlısını nasip etsin
Canım bu yel cevizi nasıl bisey
Günde ne kadar yemek gerekiyor
Birde acı elma yağını deneyeyim diyorum, bizimkinden kaka yaparken gokgurultusu gibi sesler geliyor
Kızlar Funda'nın bebeği Arda'nın kusmuğundan kan pıhtısı gelmiş 2 gündür yoğun bakımdalarmış. Arda bebek için dua edelim biran önce iyileşsin ve annesinin kucağına kavuşsun.
yara izini geçtim, onu hiç takmıyorum...6 ay ağır kaldırma, 1 yıl dikişlerin sızlayacak yağmur yağacağını 2 gün önceden bileceksin, karnın kas yapmayacak hep sarkık kalacak...offfffff bu ne ya
doğumdan önce 47 kiloydum. ne göbek bilirdim ne sarkma, sanırım hepsini öğrenme zamanı gelmiş
tabi birde normal doğumu beceremedim üzüntüsü, bazen denese miydim acaba diyorum ama oğlumu okadar riske atamazdım. hem miyom hemde kalbimde ritim bozukluğuneyse yapacak birşey yok artık, bebişlerimiz sağlıkla kucağımızda ya daha ne olsun
sırt ve bel ağrlarım geçmedi hala
kuzum son günlerde çok ağlıyo birden bire çığlıklar atarak...o ağlayınca ben de ağlıyorum içim kıyılıyoosanırım gazdanmış..gaz yapan yieceklere baktım netten amaan neler yok ki..onu yeme bunu yeme ne yiycez biz...son günlerde çikolata çok yedim ben meğer o da gaz yaparmış bebeğe..hem alerji de yaparmış..şekerim çok düşük çıktı doğum sonrası...sürekli çikolata yiyesim geliyo..ama yemiycem artık...onun yerine hurma yiycem hem süt de yaparmış hoş sütüm çok iyi ama olsun...
sizler nasılsınız umarım herkes iyidir...epidural sezeryan olup sırtı ve beli ağrıyan var mı?
Amin... Sana da gecmis olsun canim
Ben "dogurdum" kelimesini bile kullanirken dusunuyorum hakediyor muyum diye. Oglumun ilk basarisini elinden almis gibi hissediyorum. Sukurler olsun ki tercih degildi mecburiyetti, ama hala sindiremedim. Benim oglum dogmadi, dunyaya "getirildi" diye honkure honkure aglamak geliyor icimden
kızlarr bebeğini yüzüstü yatıran varmı benim kızım sırt üstü yatınca hemen ağlayıp uyanıo kafasını yan çevirip yüzüstü yatırıorum ama zararlı diolar kafam karıştı
merhaba herkese.
doğum yapan herkes ;geçmiş olsun allah analı babalı büyütmeyi nasip nasip etsin evlatlarımızı..
doğum için bekleyenler rabbim en hayırlı şekilde doğurmayı nasip etsin.
kendimi hep normal doğuma şartlandırmıştım..sorunsuz bir hamilelik geçirdim çok şükür..çatım normal doğum için uygundu..
ama bebeğim gittikçe kilo almaya başladı..40+4 de ne bebek aşağı inmişti ne sancım vardı ne de açılmam 1cm den öteye gidiyordu..hatta doktor son kontrole göre yukarı çıktı dedi:26:...sanırım oğlum çıkış kapısını şaşırmıştı
19 ağustos pzt günü kontrol gittim doktorum artık seni yatıralım dedi..bebek 3900 görünüyordu beklersen normal doğum şansını kaybedersin dedi..ben 4200 olana kadar beklerim diye düşünüyordum tam o günlerde bir arkadaşım doğum yaptı ve doğumda bebeğin omzu takıldı..ben ağlaya ağlaya o gün yatışımı yaptım..öğlen 11 de suni sancı vermeye başladılar..annem eşim kızkardeşim kuzenim yanımda..ben gayet gülüyorum..sancılar 80 90 ama bende tık yok..
akşam saat 6 da benim doktorum gitti nöbetçi doktor geldi..hastanenin en iyi doktoruydu..beni muayene etti açılma hala 1cm bebek yukarda..bana en sevmediğim hasta tipisin şuan dedi.."günün geçti, bebek kilolu, açılma yok ve bebek aşağı inmiyor".kolay kolay sezeryan yapmayacağnı biliyordum ama bana senin sonun sezeryan gibi dedi..
beni o gece dinlendirdiler..sabah altıda tekrar suni sancı başladı..kendi doktorum geldi saat 9:00 da..yanında bir doktor daha .ikisi birden muayene ettiler..açılma 2cm di..öğleye kadar bekleyelim gelişme olursa devam edelim yoksa sezeryana alalım dedi..ben artık tamamen teslim oldum..o an alalım deseler diretmeyecektim..
öğlen olduğunda sancıları daha kuvvetli hissetmeye başladım saat 15:00 de açılmam 5cm di..ama bebek oynamıyordu.ben pilates topuyla yapışık gezdim 7 saat.sonra eşim beni duşa soktu..rahatladım biraz.doktorum saat 18:00 de geldi suni sancıyı kesip beni kendi sancılarıma bıraktı..kanamam yoğun olabilirmiş..sonra nöbeti devretti saat 19:00 da gelen doktor baktı açılma hala 5cm ..ilerleme yok.."normal doğumu çok istediğini duydum şu an bir ilerleme yok senin için sezeryan uygun ama içim rahat etsin dersen iki saat daha suni sancı verelim gelişme var mı görelim dedi"..2 gün içinde gelen 4. doktor da aynı şeyi söyledi..iki gecedir nöbete kalan ebe arkadaşımdı..şansım varmış..onunla konuşmak istedim.."bu doktorlar kolay kolay sezeryana almaz ama senin durumun bunu gerektiriyor "dedi..
karar vermem gerekiyordu..sancı çekmeye razıydım..zaten o aşamaya kadar bayağı bir kısmını çekmiştim..ama bebek oynamıyordu..doğumun zor olacağını bütün doktorlar söyledi..ya bebeğe birşey olursa benim inadım yüzünden..eşim ve annemin desteğiyle ağlaya ağlaya sezeryana karar verdim
çok büyük konuşmuştum..ama yaşadığım daha çok hayalkırıklığıydı...o kadar çok pozitif doğum hikayesi okumuştum..doğumdan korkmuyordum..hamilelik boyunca normal doğumu engelleyecek hiçbir durum yoktu..
beni akşam saat 21:00 de sezeryana alacaklardı..iki tane acil hasta geldi..23:00 da sezeryana alındım..
burdan sonrası inanamasam da çok çok keyifliydi..
ameliyathaneye ilk girdiğim anda titremeye başladım..oradaki ekibe ben çok yorgunum.bedenim yorgun kafam yorgun..sezeryana hiç hazır değilim..korkuyorum dedim..
beni hazırlarken bir yandan konuşturuyorlar..anestezi uzmanı belime iğneyi batırıyor..uyuşmaya başlıyorum ayaklarımdan..herkes keyifli kolllarımdan birşeylere bağlıyorlar..önüme örtü çekiliyor..başımda 3 kişi ameliyatta 3 kişi..
ben o sıra garip birşey hissediyorum "ben şimd size başım dönüyor desem yattığın yerde başın başın dönmez diyeceksiniz..midem bulanıyor desem ilaç verdik bulanmaz diyeceksiniz..tansiyonum düştü desem biz buradan takip ediyoruz diyeceksiniz..ama bana bişeyler oluyor" dedim..ekipten biri hocam sen ne çok şey biliyorsun dedi..
biraz sonra başımda bir alet ötüyor o alet niye ötüyor diyorum aynı çocuk işine bak hocam diye takılıyor..kafamı çeviriyorum tansiyonumun 8-4 olduğunu görüyorum.."bana laf yetiştireceğine sen işine bak tansiyonum düşmüş" diyorum..gülüşüyoruz..
biraz sonra beni silkelemey başlıyorlar..allahım ne çabuk.oğlumun sesi yıkıyor ameliyathaneyi..bana veriyorlar öpüyorum..ne hissedeceğimi bilemez haldeyim..
ekip hemen yanımda kordonunu falan kesiyor..
ben yine ekiple şamata halindeyim..ameliyat bitiyor..doktorum bana teşekkür ediyor..şimdiye kadar girdiğim en keyifli ameliyattı diyor..
beni bir odaya alıyorlar..bekliyoruz..o sırada bana laf yetiştiren çocuk telefonunu uzatıyor..bak kim var diyor..alıyorum..eşim telefonda heyecanla nasılsın diyor..çok iyiym uradakiler benden şikayetçi çok konuşuyormuşum diyorum..
sonra 1-2 dk uyuduğumu sanıyorum meğer 20 dk mış..beni odama götürüyorlar eşim ameliyathanenin kapısında..gözleri dolu...
odada bebeğimle buluşuyoruz tekrar..
şimdi geriye sadece dikiş acılarım kaldı..oğlumla tamamen kendim ilgilenmek istiyorum..tek sorunumuz oğlum beni emmiyor..
rabbim kimseye evlat hasret çektirmesin..biraz uzun oldu kusura bakmayın..
kızlarr bebeğini yüzüstü yatıran varmı benim kızım sırt üstü yatınca hemen ağlayıp uyanıo kafasını yan çevirip yüzüstü yatırıorum ama zararlı diolar kafam karıştı
kızlar özel olacak kusurabakmayın.. sezeryan olup 40 ı çıkıp ilişkiye giren var mı? ben 38. günümde oramdan ameliyat olmam lazım. içerde bişeyler çıkmış doktorum almam lazım dedi. kesip dikiş atacak. anlayacağınız hem alttan hem üstten dikişliyim. ve korkuyorum ilişkiden açıkçası.. sizde ki etkileri ne oldu. beni neler bekliyor merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?