2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kendini hiç suçlama canım belki Türkiye ye gelseydin herşey daha kötü olabilirdi senin yada bebeğinin hayatı riske girebilirdi. Yani birde bunları düşün. Çok şükür herşey yolunda kesilmişiz kesilmemişiz çokda öenmli değil benim için. Ben sancımı çektim nişanım geldi suyum geldi bitti ama açılma yoktu ve bebeğim küçüktü ciğerleri gelişmemiş olabilir dedi doktor yoğun bakıma alınabilir dedi riske atamam dedi sezeryan olacaksın dedi tamam dedim suni sancı almadım ama kendi sancım nts de 80-90 lardaydı ama açılmam yoktu. yani normal doğum sürecinin birazınıda yaşadım.
2. bebeği istiyorum kızımın tek kalmasını istemiyorum. Sezeryan mı olurum normal mi doğururum bilmiyorum. Artık ilki sezeryan olup 2. yada 3. normal doğuran çok insan var :) belki biride ben biride sen olabilirsin :)

Çok şükür herşey yolunda gaz dışında :) birde benim bir tane basur memesi olmuştu 2 gündür kabızım oturamıyorum o derece acı var popomda :) yarın ağdaya gideceğim öbürgünde doktoruma kontrole ve basuru göstereceğim:)
Bebeğim şuan 35 günlük :) çıkmadı kırkımız ama biz çıkıp geziyoruz :)

Henüz kırkımız çıkmadı ama çıksın gireceğim :) çok özledim kocamı çok zor beklemek valla :)

İlişki mi o da ne ?
hahahaha güldürdün kız beni..

Henüz kırkımız çıkmadı ama çıksın gireceğim :) çok özledim kocamı çok zor beklemek valla :)

valla canım ben neredeyse 4 aydır unuttum.. ve korku başladı. kırkımız 13 eylüle geliyor fakat 10 unda altımdan kesilip biçilcem. ağustos sonu doğuran anneler halvete girerken biz kocayla gün sayacaz. deneyimlerini anlatırsın bize. acıdı acımadı şeklinde. 40 ın ne zaman çıkıyor acep?

Canım bende alttan dikişliyim oraya fitil bile sokamıyoum gerisini sen düşün :)) ama senin ki benim ki gibi olmaz tahminimce benimkinden çocuk çıktı doktorun koca eli girdi follofoş oldu anlıycağın

Pazar çıkıyor canım Olur söylerim ama öncesinde doktoruma gideceğim bakalım izin verecek mi çünkü mantar vardı bende :)

Canım bende alttan dikişliyim oraya fitil bile sokamıyoum gerisini sen düşün :)) ama senin ki benim ki gibi olmaz tahminimce benimkinden çocuk çıktı doktorun koca eli girdi follofoş oldu anlıycağın

desene senin durum benden daha vahim :)

Pazar çıkıyor canım Olur söylerim ama öncesinde doktoruma gideceğim bakalım izin verecek mi çünkü mantar vardı bende :)

inş izin verir canım

canım geçen hafta çocuk doktorumuz sakın gaz yapar diye hiç bir yiyeceği kesme dedi. Süt daha önemli...

belli başlı şeylere dikkat etmek lazım tabi...fasülye,lahana türleri ,mısır vs gibi...bunlar bariz gaz yapan şeyler veya acılı baharatlı,kafeinli şeyler sağlıklı değil bebek için...onun dışında ben de herşeyi kesme taraftarı değilim...

sanırım öyle...eğilip doğrulamıyorum ağrıdan..kızımın yatağına eğilsem doğrulana kadar ölüyorum...umarım kalıcı olmaz en azından

süt olayını bi ark.ım da aynısını söyledi kimseye söyleme diye :) ben de sürekli maşallah diyorum kendi kendime :)

yalnız şöyle bi sorunum var kızım sürekli süt istiyor...doymak bilmiyor...mesela saat 4 den 5 e kadar emzirdim demin tam 1 saat...üstüne bir de biberonla içti şimdi...açmış gibi...sizin bebeklerinizin iştah durumu nasıl? benimkinde mi bi tuhaflık var yoksa başlarda böyle mi oluyorlar...bugün 12 günlük oldu...emzirirken de çok yoruluyorum sırtımın kuyruk sokumumun ağrısından ölüyorum ama dayanıyorum 1 saat....

Canim, benim oglum da sirtustu yatmayi pek sewmiyor hep yuzustu yatmak istiyor. Oglen sirtustu de yatiriyorum dinlensin die. Nie zararli oluomus ki? Kuvozdekileri hep yuzustu yatiriolar! Hem de kusarsa bi problem olmaz.

Canım bocalamakta haklisin ama bakarsın ikisinede merak etme, sadece ilk zamanlar bebek kucukken biraz zorluyor , bebek ele avuca gelince , emeklemeye başladığında ona ayırdığın zaman azalıyor ,ozaman digerine daha cok vakit ayirabilirsin, zaten 1 yasından sonra bebeklerin cok ağırlıkları kalmıyor , ozaman cok rahat ilgilenilebilir diğer kardeşle. Ben hamileyken diger ikisini parka filan götürüyordum , tam düzenimizi oturtmuştuk 3. Geldi Allah kolaylığını verir insallah , sende sıkma canını , ilk zamanlar biraz zorlar ama sonra zamanla hersey düzene girer insallah
Kaplumbağa iyi olur , ilgisini ona yöneltir kendini daha iyi hisseder belki

Hazir konu acilmisken; ben de sezeryan olmama ragmen cinsellikten cok sogudugumu hissediyorum. Lohusaligim hic bitmesin istiyorum. Dr randevusunu erteliyorum hep. Serbest artik derse diye. Kocama hayir demekten imtina ediyorum cunku :'( neden bole oldum?

Al brnden de o kadar. Yarin kirkimiz cikiyor. Hic istemiyorum. Kendimi cok cirkin hissediyorum. Bingin bingil heryerim. Dikislerimi de hic begenmedim.
En iyisi ben yarin ogluma gaz ilacini icirmeyi unutayim:)) sabaha kadar bebek pislariz:))

Sagol canim,
Allah hepimize kolaylik versin..

canim, benim oglum da sirtustu yatmayi pek sewmiyor hep yuzustu yatmak istiyor. Oglen sirtustu de yatiriyorum dinlensin die. Nie zararli oluomus ki? Kuvozdekileri hep yuzustu yatiriolar! Hem de kusarsa bi problem olmaz.

eşim internette okumuş allah korusun bebek ölümleri olur die aklım çıktı kızım kafasını sağa sola çevirio ama ya çeviremezse die ama sırtüstüde yatmıo hemen uyanıo elleri akıllı durmuo ama bu gece her ne olursa olsun yan veya sırtüstü yatırcam allah korusun bişe olsa aklımı oynatırım eşimde çogu zaman başka odaya geçio geceleri yorgun olur uyurumda:18::18::18:

çok iddalıyım 31 ağustos da olsa Ağustos annesi olacaksın

bir dönem bu konuya kafayı çok takıp araştırdığım için biliyorum burada canınızı sıkacak şeylerden bahsetmek istemem ama "ani bebek ölümü sendromu"nun görülme riskini yükselttiği için doktorlar yüz üstü yatırmayın diyorlar. Türkiye de görülme yüzdesi çok düşük ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım

Kızlar Funda'nın bebeği Arda'nın kusmuğundan kan pıhtısı gelmiş 2 gündür yoğun bakımdalarmış. Arda bebek için dua edelim biran önce iyileşsin ve annesinin kucağına kavuşsun.

Allah acil şifalar versin...dualarımız ikisiyle

Arda kuzuya çok üzüldüm inşallah biran önce iyileşir. Neden olurmuş ki öyle bişey :26: Ben hastanedeyken inşallah hayırlı haberlerini alırız.

hay allah ya, inşaallah biran önce iyileşir kuzucuk..acil şifalar..

ayyy çok üzüldüm.. inş çok ciddi birşey değildir.. en yakın zaman da Arda kuzucuk, annesini fazla üzmeden sağlığına kavuşup annesinin kucağına gelir.. Allahtan acil şifalar diliyorum..

funda arkadaşımızın allah yardımcısı olsun inş..

günebakan canım inş cok kolay bi doğum olur allah yardımcın olsun bizlerede dua et

dualrımız arda bebekle rabbim şifasını versin

yavrum benim yaaa rabbim beterinden korusun. inşallah tez zamanda iyileşir.. fundacımda yavrusuna kavuşur.. rabbim evlatlarımızla sınamasın bizleri çok zor

hepinizden Allah razı olsun dualarınız için çok sağ olun arkadaşlar...

2 gündür ben bende değilim..ama yine de güçlü ve ayakta durmaya çalışıyorum..
çok korktum oğluma bişey olacak diye aklım çıktı.

dün sabah kakasını aldığımda çok şaşırdım çünkü simsiyahtı.. annem olabilir arada renk değişiklikleri dedi. ama yine de tedirgin oldum..
1 saat sonra emzirdim daha üstünden 5 dk geçmeden kustu. ağız mendili vardı oraya geldi.. temizlemek için aldığımda şoka girdim elim ayağım titremeye başladı.. 2 parça pıhtıyla beraber kanlıydı kusmuğu. hemen eşimi aradım çabuk gel diye..

10 dk.ya hastanedeydik..doktorumuz neyse ki acil olarak aldı bizi.. önce kendi muayene etti. mendili gördü..siyah kakalı bezine baktı. normal değil falan bişeyler diyor ama ben duramıyorum yerimde. kalbim çıkacak yerinden. hemen yukarı çıkarın..midesi yıkanacak önce dedi! ardından detaylı bir hemogram testi..sonra röntgen.... offff kafayı yicektim!

yavrum çok yoruldu bunlardan sonra.. bir de benim sütümle ilgili mi değil mi diye bakılacağından emziremedim.. nasıl aç..nasıl ağlıyor.. Allahım dedim yardım et..

göğüs uçlarım yara olduğundan oradan almış olabileceğinden şüphelenildi.. ama hemşire göğsümü sağdıktan sonra yok senin sütünde bişey dedi..

röntgendi..ultrasondu..kan tahlilleriydi..tomografiydi....baya bir hırpalandı kuzum.. testlerde kötü bişey çıkmadı dedi dr. ama tekrar etme riskini göz ardı edemeyiz. 2-3 gün yoğun bakımda gözetim altında tutcaz dedi....

yoğun bakım odasına girerken kokusunu içime çektim derin derin.. bu ne berbat bir duyguymuş! ilk ayrılığımızı yaşıyorduk ve benim içimden parçalar kopuyordu resmen.. sonra napıyosun kızım kendine gel dedim.. oğlunun sütüne ihtiyacı var! oğlunun sana ihtiyacı var! hemen sütümü sağdım hastanede.. ondan sonra da hep 2-3 saatte bir gittim geldim.. her seferinde 1 dk kadar da pencerenin arkasından baktım oğluma..

doktor bugün durumu iyi görünüyor yarın da böyle olursa belki odaya çıkarırım sizi dedi.. bugün artık bitsin diye dualar ediyorum.... sağ salim kucağıma gelsin artık diye dualar ediyorum.. bir daha böyle bir şeyi yaşamamak için dualar ediyorum.....

Allah kimseyi evladıyla sınamasın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…