- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.221
Olabilir canım bencede kötü bir güne denk gelmişsin. Nasıldı bu gidişinde ? Bende bugün gideceğim kontrole :) Bende Hakan Beyin Hastasıydım, doğumuma da o girdi. Hakan beyden de çok memnundum. Yine hamile olsam yine ona giderim
ben İzmir deyim canım, aslına bakarsan İzmir de değil Urla da oturuyorum ama burada sadece devlet hastanesi olduğu için doktora İzmir e gidiyorum. sen nerdesin?
Günaydin annişler
15.gündn snra devit-3 damlasını nasıl veriyorsunuz günde kac sefer
birde dogumdan sonra benim istahim pek kalmadi aciktgim icin zorla yiyorun biraz bisey elevite devam etsemmi acaba sizdede var mi boyle bi durum. Hamilelikte toplam 16 kilo aldiim 10 kilosu gitti dogumdan bugune 54ten daha asagiya dusmek istemiyorum
Kesinlkle canım harika bir doktor :) olabilir belki karşılaşmışızdır. Kaçta randevun belki bugun karşılaşırızbişey söyleyemiyorum çünkü gittiğimde yoktuDilek Hanıma yönlendirdiler...sarılığı tedaviye gerek kalmadan geçmiş, çok sevindim :)
benimde bugün öğleden sonra Hakan Beyle randevum var, şimdi düşünüyorumda belkide hamilelik sürecinde seninle karşılaştık farkında değiliz :) hatta bugün birbirimizi tanımadan yan yana da geçebilirizgerçekten Hakan Bey mükemmel bir doktor, sezeryanda o kafayla adama elli kere teşekkür etmişim, kocam nerdeyse yanlış anlayacaktım doktor hayranlığını diyor :))) şaka bir yana gerçekten hastasını çok iyi anlayabilen ve ona göre davranan bir doktor
yıkayabilirsin canım bişy olmaz. o küçük kalıntı bizdede olmustu. düşer o da birkaç güne. ben göbeği düşmeden yıkadım oğlumusize bir sorum olacak, yardımcı olabilir misiniz?
şu göbek bağı olayına kötü takmıştım, iltihap kapacak diye...şükür düştü 3 gün önce. ama göbek deliğinin üzerinde kan kurusu var. bu normal midir? banyo yaptırabilir miyim artık yoksa o kan kurusunun geçmesini de beklesem mi?
Kesinlkle canım harika bir doktor :) olabilir belki karşılaşmışızdır. Kaçta randevun belki bugun karşılaşırızbirde hakan beye neden gidiyorsu hala ? ben doğumdan sonra 1 kere gittim tekrar çağrmadı. Çağrı beyde nerelerde ki.. boşuna mı gideceğiz
16:00 da canım benim randevum. Hastane uzak değil ama dolmuşla gidicem çıkmada arayayım bari dediğin gibisaat vermedi, Urla da oturduğum için yol sürüyor biraz..14.30-15.00 gibi hastanede olurum sanırım...doğumdan sonra gitmedim ben daha, bu ilk randevu. geçen pazar doğum yaptım, o da doğumdan hemen sonra Almanya ya gitti. sanırım bugün 10. gün diye verdi randevu...senin kaçta ki randevun? istersen bir arayıp sor var mı diye, dün yoktu ama nerde nezaman gelir diye sormadım sadece sarılık kontrolümüz var ve Dilek hanım baktı diye
Günaydın Annişlerrrr
Gaz sorunu yaşayanlar Allah kolaylık versin..
Benimde sütüm az mı çok mu anlamıyorum kayınvalidem az diyor bir memeyi emerken diğerinden sütün taşması lazımmış diyor beni sinir ediyor halbuki bebek emiyor çok güzel.. sizin nasıl kızlar ? Birde görümcem bana Milupanın stil tea çayını aldı ama çok kötü tadı hiç alışık değilim bitki çaylarına içmedimmi bakıyorum k.v demleyip veriyor bana zorla
benimde doğumla birden iştah gitti, deli gibi yiyen ben artık dolabın önünden bile geçmiyorum...o yüzden elevite devam, ayrıca ferroyu ve omega 3 de alıyorum. özellikle ferro içmezsem inanılmaz halsiz oluyorum. bebek emerken en fazla demir eksikliği görülürmüş annede, sanırım o yüzden. bide hergün düzenli polen
hamilelikte bende 16 kilo aldım, bugün 10. gün 6 kilo gitmiş...daha önce çok zayıf olduğum için 53-54 de kalayım istiyorum...etrafımdakilerin yorumlarına bakılırsa zaten bundan sonra ancak çok uğraşırsam kilo verebilirmişim. ama en nihayetinde 4-5 kilo kalır diyorlar. o da benim için pek bir uygun
bende günde 1 defa 4 damla olarak kullanıyorum canım.. ben elevite de folikasitede devam ediyorum. hatta balıkyağımı da içiyorum.
Devit-3 ü günde 1 kere 4 damla veriyorum.. Ama damla ucu çok çirkin ağzına damlatamıyorum kaşığa 4 damla damlatıp o şekilde veriyorum.. Benim doktorum kendi vitaminime 40 gün daha kullanmamı söylemişti Eleviti ben doğumdan sonra bırakmadım içiyorum.. İştahsızlık bendede var ama sanırım sezeryan acısından yemek aklıma bile gelmedi uzun bi süre :/
16:00 da canım benim randevum. Hastane uzak değil ama dolmuşla gidicem çıkmada arayayım bari dediğin gibi
KiZlar nasil korunacaksınız? Ben aslında 3 aylık iğneler varmis onlardan düşünüyordum ama emzirirken olmaz dedi doktor.esin korunacak dedi. Ben prezrvatif delik falan olur diye korkuyorum.
2 katmı kullansak
Hoşbuldum tatlım :) İda da ben de çok iyiyiz çok şükür. Annem gideli 1 haftayı geçti yalnız başıma bakıyorum kızıma. Böyle misafir ağırlamak gerçekten zor ama napalım bugünler de geçecek :)
15 geleydi iyiydi 19 kişi geldiler kızlarVe bu akşam yine birileri gelecek. Sanırım ekime kadar bitmiycek misafir olayı
Canım kendine haksızlık etme senin elinde olan bisey degilki
Mecbur kalmissin sezeryana, yapacağın bisey yoktu, önemli olan senin ve bebegin saglıgı
Allah hayırlısını nasip etsin
Kızlar Funda'nın bebeği Arda'nın kusmuğundan kan pıhtısı gelmiş 2 gündür yoğun bakımdalarmış. Arda bebek için dua edelim biran önce iyileşsin ve annesinin kucağına kavuşsun.
Kızlar selam 2 gündür hastanelerdeyim bi gelip özet geçeyim dedim. Dün gece nişanımın geldiğini ilan etmiştim burdan :) Geliş o geliş hafif hafif kanamam devam ediyor bugün hem radyoloji uzmanında hem de normal kadın doğumcuda ultrasona girdik. Suyum azalmış kanama var diye en geç yarın doğum olacak. Eve geldim toparlanıp gidicez saat 4te yatış olacak gece nst takibi ordan bişey çıkmazsa sabah suni sancıyla deniycez doğumu. İnşallah sağ salim Asumu kucağıma alırım. Benden haberler böyle kızlar hepinizi öpüyorum
Cnm bn migren hastasiyim dogum kontrol haplari ataklari tetikliyo hc kullanmadm doktorumda kullanamzsn diyo..kocise guveniyorm o korunucak artk..gerci erkekler prezervatiften pek hoslanmz ama suanda isteyecgm en son sey bi kaza kursununa denk gelmek;-)
yok canım hiç uzatmadın. bilakis uzun uzun yaz lütfen. çok bocalıyorum. ikisine bakamıyacakmışım gibi geliyor. dışarı beraber çıkmaya çok korkuyorum. dikaktim dağılacak araba süremicekmişim gibi. büyük oğlum çok sıkılıyor. onun için su kaplumbağası almayı düşündüm. biraz oyalanır mı acaba. hayvanları çok seviyor. en kolay bakılanı diye düşündğm. hem de ömrü uzun oluyormuş galiba. ölürse bakamazsak çok üzülürüm. iki hafta sonra okula başlayacak inşallah. umarım sorunsuzca okuluna alışır..
merhaba herkese.
doğum yapan herkes ;geçmiş olsun allah analı babalı büyütmeyi nasip nasip etsin evlatlarımızı..
doğum için bekleyenler rabbim en hayırlı şekilde doğurmayı nasip etsin.
kendimi hep normal doğuma şartlandırmıştım..sorunsuz bir hamilelik geçirdim çok şükür..çatım normal doğum için uygundu..
ama bebeğim gittikçe kilo almaya başladı..40+4 de ne bebek aşağı inmişti ne sancım vardı ne de açılmam 1cm den öteye gidiyordu..hatta doktor son kontrole göre yukarı çıktı dedi:26:...sanırım oğlum çıkış kapısını şaşırmıştı
19 ağustos pzt günü kontrol gittim doktorum artık seni yatıralım dedi..bebek 3900 görünüyordu beklersen normal doğum şansını kaybedersin dedi..ben 4200 olana kadar beklerim diye düşünüyordum tam o günlerde bir arkadaşım doğum yaptı ve doğumda bebeğin omzu takıldı..ben ağlaya ağlaya o gün yatışımı yaptım..öğlen 11 de suni sancı vermeye başladılar..annem eşim kızkardeşim kuzenim yanımda..ben gayet gülüyorum..sancılar 80 90 ama bende tık yok..
akşam saat 6 da benim doktorum gitti nöbetçi doktor geldi..hastanenin en iyi doktoruydu..beni muayene etti açılma hala 1cm bebek yukarda..bana en sevmediğim hasta tipisin şuan dedi.."günün geçti, bebek kilolu, açılma yok ve bebek aşağı inmiyor".kolay kolay sezeryan yapmayacağnı biliyordum ama bana senin sonun sezeryan gibi dedi..
beni o gece dinlendirdiler..sabah altıda tekrar suni sancı başladı..kendi doktorum geldi saat 9:00 da..yanında bir doktor daha .ikisi birden muayene ettiler..açılma 2cm di..öğleye kadar bekleyelim gelişme olursa devam edelim yoksa sezeryana alalım dedi..ben artık tamamen teslim oldum..o an alalım deseler diretmeyecektim..
öğlen olduğunda sancıları daha kuvvetli hissetmeye başladım saat 15:00 de açılmam 5cm di..ama bebek oynamıyordu.ben pilates topuyla yapışık gezdim 7 saat.sonra eşim beni duşa soktu..rahatladım biraz.doktorum saat 18:00 de geldi suni sancıyı kesip beni kendi sancılarıma bıraktı..kanamam yoğun olabilirmiş..sonra nöbeti devretti saat 19:00 da gelen doktor baktı açılma hala 5cm ..ilerleme yok.."normal doğumu çok istediğini duydum şu an bir ilerleme yok senin için sezeryan uygun ama içim rahat etsin dersen iki saat daha suni sancı verelim gelişme var mı görelim dedi"..2 gün içinde gelen 4. doktor da aynı şeyi söyledi..iki gecedir nöbete kalan ebe arkadaşımdı..şansım varmış..onunla konuşmak istedim.."bu doktorlar kolay kolay sezeryana almaz ama senin durumun bunu gerektiriyor "dedi..
karar vermem gerekiyordu..sancı çekmeye razıydım..zaten o aşamaya kadar bayağı bir kısmını çekmiştim..ama bebek oynamıyordu..doğumun zor olacağını bütün doktorlar söyledi..ya bebeğe birşey olursa benim inadım yüzünden..eşim ve annemin desteğiyle ağlaya ağlaya sezeryana karar verdim
çok büyük konuşmuştum..ama yaşadığım daha çok hayalkırıklığıydı...o kadar çok pozitif doğum hikayesi okumuştum..doğumdan korkmuyordum..hamilelik boyunca normal doğumu engelleyecek hiçbir durum yoktu..
beni akşam saat 21:00 de sezeryana alacaklardı..iki tane acil hasta geldi..23:00 da sezeryana alındım..
burdan sonrası inanamasam da çok çok keyifliydi..
ameliyathaneye ilk girdiğim anda titremeye başladım..oradaki ekibe ben çok yorgunum.bedenim yorgun kafam yorgun..sezeryana hiç hazır değilim..korkuyorum dedim..
beni hazırlarken bir yandan konuşturuyorlar..anestezi uzmanı belime iğneyi batırıyor..uyuşmaya başlıyorum ayaklarımdan..herkes keyifli kolllarımdan birşeylere bağlıyorlar..önüme örtü çekiliyor..başımda 3 kişi ameliyatta 3 kişi..
ben o sıra garip birşey hissediyorum "ben şimd size başım dönüyor desem yattığın yerde başın başın dönmez diyeceksiniz..midem bulanıyor desem ilaç verdik bulanmaz diyeceksiniz..tansiyonum düştü desem biz buradan takip ediyoruz diyeceksiniz..ama bana bişeyler oluyor" dedim..ekipten biri hocam sen ne çok şey biliyorsun dedi..
biraz sonra başımda bir alet ötüyor o alet niye ötüyor diyorum aynı çocuk işine bak hocam diye takılıyor..kafamı çeviriyorum tansiyonumun 8-4 olduğunu görüyorum.."bana laf yetiştireceğine sen işine bak tansiyonum düşmüş" diyorum..gülüşüyoruz..
biraz sonra beni silkelemey başlıyorlar..allahım ne çabuk.oğlumun sesi yıkıyor ameliyathaneyi..bana veriyorlar öpüyorum..ne hissedeceğimi bilemez haldeyim..
ekip hemen yanımda kordonunu falan kesiyor..
ben yine ekiple şamata halindeyim..ameliyat bitiyor..doktorum bana teşekkür ediyor..şimdiye kadar girdiğim en keyifli ameliyattı diyor..
beni bir odaya alıyorlar..bekliyoruz..o sırada bana laf yetiştiren çocuk telefonunu uzatıyor..bak kim var diyor..alıyorum..eşim telefonda heyecanla nasılsın diyor..çok iyiym uradakiler benden şikayetçi çok konuşuyormuşum diyorum..
sonra 1-2 dk uyuduğumu sanıyorum meğer 20 dk mış..beni odama götürüyorlar eşim ameliyathanenin kapısında..gözleri dolu...
odada bebeğimle buluşuyoruz tekrar..
şimdi geriye sadece dikiş acılarım kaldı..oğlumla tamamen kendim ilgilenmek istiyorum..tek sorunumuz oğlum beni emmiyor..
rabbim kimseye evlat hasret çektirmesin..biraz uzun oldu kusura bakmayın..
canm sanırım biz normal dogumdan sezeryana alınanlar hep böyle düşünüyoruz. bende senin gibiyim niyese sindirebilmiş değilim.. bana doktor sezeryana alıcam dediğinde bi başladım ağlamaya gerisi bitmedi.. çok şükür kızım sağlıklı ama genede neden olmadı diyor insan..
kızlar özel olacak kusurabakmayın.. sezeryan olup 40 ı çıkıp ilişkiye giren var mı? ben 38. günümde oramdan ameliyat olmam lazım. içerde bişeyler çıkmış doktorum almam lazım dedi. kesip dikiş atacak. anlayacağınız hem alttan hem üstten dikişliyim. ve korkuyorum ilişkiden açıkçası.. sizde ki etkileri ne oldu. beni neler bekliyor merak ediyorum
Canim, benim oglum da sirtustu yatmayi pek sewmiyor hep yuzustu yatmak istiyor. Oglen sirtustu de yatiriyorum dinlensin die. Nie zararli oluomus ki? Kuvozdekileri hep yuzustu yatiriolar! Hem de kusarsa bi problem olmaz.
Al brnden de o kadar. Yarin kirkimiz cikiyor. Hic istemiyorum. Kendimi cok cirkin hissediyorum. Bingin bingil heryerim. Dikislerimi de hic begenmedim.
En iyisi ben yarin ogluma gaz ilacini icirmeyi unutayim:)) sabaha kadar bebek pislariz:))
bir dönem bu konuya kafayı çok takıp araştırdığım için biliyorumburada canınızı sıkacak şeylerden bahsetmek istemem ama "ani bebek ölümü sendromu"nun görülme riskini yükselttiği için doktorlar yüz üstü yatırmayın diyorlar. Türkiye de görülme yüzdesi çok düşük ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?