- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.281
evet az kaldı pazar 40ımız :) yok olmadı bu sefer çok şükür çünkü olsaydı şimdi acısından duramazdım :)
Hımm tamam canım Sagolasin.. Bu arada 41. Hafta ile tanışanlar kervanına bende katıldım... Açılmam 1 cm den öte gitmemiş sancıda 120 yi gördüm sevinçten oynayacaktım nerdeyse ama doktor hiç önemsemedi o sancıyı... Hakkımızda hayırlısı...
canım ya daha 23 günlüğüz.. ozaman 17 günlüktük aldı salladı ağlıcaktım sinirden. şimdi ayak istiyor sanki kızım uyumuyor yatagında.. alışıyor yanii dikkatli ol.. kalkıp bi iş yapamıyorsun kitlendim kaldım böyle..
ehh canım buna şükürrr uyancak gibi oldugunda yakalarsam hemen mememi verince alıyor. gözlerini tam acarsa aglayarak kalktıgı için redediyor.. memem ara öğün kızım için..
Aynen ben de iştahsızım ve hep öğün kaçırıyorum. Hatta bazen akşamüstüne kadar sadece 1 dilim ekmek yemiş oluyorumgene eski sıska günlerime dönmek istemiyorum
Damlayi da 1er damla,4 kere şeklinde verin dedi bize doktor
merhaba herkese.
doğum yapan herkes ;geçmiş olsun allah analı babalı büyütmeyi nasip nasip etsin evlatlarımızı..
doğum için bekleyenler rabbim en hayırlı şekilde doğurmayı nasip etsin.
kendimi hep normal doğuma şartlandırmıştım..sorunsuz bir hamilelik geçirdim çok şükür..çatım normal doğum için uygundu..
ama bebeğim gittikçe kilo almaya başladı..40+4 de ne bebek aşağı inmişti ne sancım vardı ne de açılmam 1cm den öteye gidiyordu..hatta doktor son kontrole göre yukarı çıktı dedi:26:...sanırım oğlum çıkış kapısını şaşırmıştı
19 ağustos pzt günü kontrol gittim doktorum artık seni yatıralım dedi..bebek 3900 görünüyordu beklersen normal doğum şansını kaybedersin dedi..ben 4200 olana kadar beklerim diye düşünüyordum tam o günlerde bir arkadaşım doğum yaptı ve doğumda bebeğin omzu takıldı..ben ağlaya ağlaya o gün yatışımı yaptım..öğlen 11 de suni sancı vermeye başladılar..annem eşim kızkardeşim kuzenim yanımda..ben gayet gülüyorum..sancılar 80 90 ama bende tık yok..
akşam saat 6 da benim doktorum gitti nöbetçi doktor geldi..hastanenin en iyi doktoruydu..beni muayene etti açılma hala 1cm bebek yukarda..bana en sevmediğim hasta tipisin şuan dedi.."günün geçti, bebek kilolu, açılma yok ve bebek aşağı inmiyor".kolay kolay sezeryan yapmayacağnı biliyordum ama bana senin sonun sezeryan gibi dedi..
beni o gece dinlendirdiler..sabah altıda tekrar suni sancı başladı..kendi doktorum geldi saat 9:00 da..yanında bir doktor daha .ikisi birden muayene ettiler..açılma 2cm di..öğleye kadar bekleyelim gelişme olursa devam edelim yoksa sezeryana alalım dedi..ben artık tamamen teslim oldum..o an alalım deseler diretmeyecektim..
öğlen olduğunda sancıları daha kuvvetli hissetmeye başladım saat 15:00 de açılmam 5cm di..ama bebek oynamıyordu.ben pilates topuyla yapışık gezdim 7 saat.sonra eşim beni duşa soktu..rahatladım biraz.doktorum saat 18:00 de geldi suni sancıyı kesip beni kendi sancılarıma bıraktı..kanamam yoğun olabilirmiş..sonra nöbeti devretti saat 19:00 da gelen doktor baktı açılma hala 5cm ..ilerleme yok.."normal doğumu çok istediğini duydum şu an bir ilerleme yok senin için sezeryan uygun ama içim rahat etsin dersen iki saat daha suni sancı verelim gelişme var mı görelim dedi"..2 gün içinde gelen 4. doktor da aynı şeyi söyledi..iki gecedir nöbete kalan ebe arkadaşımdı..şansım varmış..onunla konuşmak istedim.."bu doktorlar kolay kolay sezeryana almaz ama senin durumun bunu gerektiriyor "dedi..
karar vermem gerekiyordu..sancı çekmeye razıydım..zaten o aşamaya kadar bayağı bir kısmını çekmiştim..ama bebek oynamıyordu..doğumun zor olacağını bütün doktorlar söyledi..ya bebeğe birşey olursa benim inadım yüzünden..eşim ve annemin desteğiyle ağlaya ağlaya sezeryana karar verdim
çok büyük konuşmuştum..ama yaşadığım daha çok hayalkırıklığıydı...o kadar çok pozitif doğum hikayesi okumuştum..doğumdan korkmuyordum..hamilelik boyunca normal doğumu engelleyecek hiçbir durum yoktu..
beni akşam saat 21:00 de sezeryana alacaklardı..iki tane acil hasta geldi..23:00 da sezeryana alındım..
burdan sonrası inanamasam da çok çok keyifliydi..
ameliyathaneye ilk girdiğim anda titremeye başladım..oradaki ekibe ben çok yorgunum.bedenim yorgun kafam yorgun..sezeryana hiç hazır değilim..korkuyorum dedim..
beni hazırlarken bir yandan konuşturuyorlar..anestezi uzmanı belime iğneyi batırıyor..uyuşmaya başlıyorum ayaklarımdan..herkes keyifli kolllarımdan birşeylere bağlıyorlar..önüme örtü çekiliyor..başımda 3 kişi ameliyatta 3 kişi..
ben o sıra garip birşey hissediyorum "ben şimd size başım dönüyor desem yattığın yerde başın başın dönmez diyeceksiniz..midem bulanıyor desem ilaç verdik bulanmaz diyeceksiniz..tansiyonum düştü desem biz buradan takip ediyoruz diyeceksiniz..ama bana bişeyler oluyor" dedim..ekipten biri hocam sen ne çok şey biliyorsun dedi..
biraz sonra başımda bir alet ötüyor o alet niye ötüyor diyorum aynı çocuk işine bak hocam diye takılıyor..kafamı çeviriyorum tansiyonumun 8-4 olduğunu görüyorum.."bana laf yetiştireceğine sen işine bak tansiyonum düşmüş" diyorum..gülüşüyoruz..
biraz sonra beni silkelemey başlıyorlar..allahım ne çabuk.oğlumun sesi yıkıyor ameliyathaneyi..bana veriyorlar öpüyorum..ne hissedeceğimi bilemez haldeyim..
ekip hemen yanımda kordonunu falan kesiyor..
ben yine ekiple şamata halindeyim..ameliyat bitiyor..doktorum bana teşekkür ediyor..şimdiye kadar girdiğim en keyifli ameliyattı diyor..
beni bir odaya alıyorlar..bekliyoruz..o sırada bana laf yetiştiren çocuk telefonunu uzatıyor..bak kim var diyor..alıyorum..eşim telefonda heyecanla nasılsın diyor..çok iyiym uradakiler benden şikayetçi çok konuşuyormuşum diyorum..
sonra 1-2 dk uyuduğumu sanıyorum meğer 20 dk mış..beni odama götürüyorlar eşim ameliyathanenin kapısında..gözleri dolu...
odada bebeğimle buluşuyoruz tekrar..
şimdi geriye sadece dikiş acılarım kaldı..oğlumla tamamen kendim ilgilenmek istiyorum..tek sorunumuz oğlum beni emmiyor..
rabbim kimseye evlat hasret çektirmesin..biraz uzun oldu kusura bakmayın..
hepinizden Allah razı olsun dualarınız için çok sağ olun arkadaşlar...
2 gündür ben bende değilim..ama yine de güçlü ve ayakta durmaya çalışıyorum..
çok korktum oğluma bişey olacak diye aklım çıktı.
dün sabah kakasını aldığımda çok şaşırdım çünkü simsiyahtı.. annem olabilir arada renk değişiklikleri dedi. ama yine de tedirgin oldum..
1 saat sonra emzirdim daha üstünden 5 dk geçmeden kustu. ağız mendili vardı oraya geldi.. temizlemek için aldığımda şoka girdim elim ayağım titremeye başladı.. 2 parça pıhtıyla beraber kanlıydı kusmuğu. hemen eşimi aradım çabuk gel diye..
10 dk.ya hastanedeydik..doktorumuz neyse ki acil olarak aldı bizi.. önce kendi muayene etti. mendili gördü..siyah kakalı bezine baktı. normal değil falan bişeyler diyor ama ben duramıyorum yerimde. kalbim çıkacak yerinden. hemen yukarı çıkarın..midesi yıkanacak önce dedi! ardından detaylı bir hemogram testi..sonra röntgen.... offff kafayı yicektim!
yavrum çok yoruldu bunlardan sonra.. bir de benim sütümle ilgili mi değil mi diye bakılacağından emziremedim.. nasıl aç..nasıl ağlıyor.. Allahım dedim yardım et..
göğüs uçlarım yara olduğundan oradan almış olabileceğinden şüphelenildi.. ama hemşire göğsümü sağdıktan sonra yok senin sütünde bişey dedi..
röntgendi..ultrasondu..kan tahlilleriydi..tomografiydi....baya bir hırpalandı kuzum.. testlerde kötü bişey çıkmadı dedi dr. ama tekrar etme riskini göz ardı edemeyiz. 2-3 gün yoğun bakımda gözetim altında tutcaz dedi....
yoğun bakım odasına girerken kokusunu içime çektim derin derin.. bu ne berbat bir duyguymuş! ilk ayrılığımızı yaşıyorduk ve benim içimden parçalar kopuyordu resmen.. sonra napıyosun kızım kendine gel dedim.. oğlunun sütüne ihtiyacı var! oğlunun sana ihtiyacı var! hemen sütümü sağdım hastanede.. ondan sonra da hep 2-3 saatte bir gittim geldim.. her seferinde 1 dk kadar da pencerenin arkasından baktım oğluma..
doktor bugün durumu iyi görünüyor yarın da böyle olursa belki odaya çıkarırım sizi dedi.. bugün artık bitsin diye dualar ediyorum.... sağ salim kucağıma gelsin artık diye dualar ediyorum.. bir daha böyle bir şeyi yaşamamak için dualar ediyorum.....
Allah kimseyi evladıyla sınamasın....
size bir sorum olacak, yardımcı olabilir misiniz?
şu göbek bağı olayına kötü takmıştım, iltihap kapacak diye...şükür düştü 3 gün önce. ama göbek deliğinin üzerinde kan kurusu var. bu normal midir? banyo yaptırabilir miyim artık yoksa o kan kurusunun geçmesini de beklesem mi?
canım o ağrı bana ameliyattan hemen sonra hastanede girdi...belimden sağ omzuma kadar çıkan kas ağrısı, ama öyle böyle değil...hareket ettirmedi iki gün, mesela sağ tarafıma hiç yatamadım, sağ kolumu kullandığımda belime bıçak saplanıyor sanki...ebe epidural yüzünden kas sertleşmesi dedi, hergün düzenli masaj yapacakmışım yoksa yer edermiş
iştah konusunda seninle aynıyız, hatta ben sütüm mü yetmiyor dedim ama emiyor, üstüne mama istiyor, yarım saat geçiyor yine emiyor...mama konusunda da limiti yok, dün babası çocuk aç istiyor diyip dayamış mamayı. tamamını yemiş fazlasını çıkartmış
Benim bu gece sancim geldi geldi gelmezse yarin sezeryanla alinacak artik oglum
canım yazmak istemiyorum ama ani bebek ölümü sendromunun sebeplerinden birisi yüzüstü yatırmak
allah korusun ben her zaman sırt üstü veya yan yatıriyorum
bizim hastanede de sırtüstü yatıriyorlardı hiç yüzüstü yatan bebek görmedim orda.
Ayy soguyamadim halaaaa...
Insan cocugu mama yiyo die yegenini de alistrmaya calismaz ya. Insan olan bunu yapmaz. Cocuk gayet iyi, uyuyo uyanio. Masallah benim oglanin bu vakte kadar iki defa agladigini duydum. Biri asi olurkendi. Ne aglamasi ne durmamasi... yanmda tlf var dedm. Art niyet degl de ne bu. Herkes kendi basinda bulsun ins.
Cocugumu sevio sandim. Gidip soymus tum parmaklarina bakio. El ve ayak. Hangi amacla yaptgni bilmiom ama iyi niyet olmadgi belli. Ben hic bi bebegin eldiven ve coraplarini cikarmam cunku sewerken. Hayret. Pes.
yardım lutfen gaz için cozum bulan arkDASLR BANA OZELDEN MESAJ ATABİLİRMİSİNZ SUAN BİLE AGLIYO DAHA YAZAMICAM
kızlar bebeğini ayakta sallayarak uyutan varmı?? kendime arkadaş arıyorum galiba yoksaa 2. şahıslara hepten kin güdücem
geçen akşam görümcemler geldi kızımda durmuyordu aldı kucagına ayagınada bi yastık başladı sallamaya kitlendim kaldım.. ya anası benim sen kafana göre nasıl alır sallarsın insan bi sorar. ben sallamaya alıstırmak istemiyordum.. beşiğinde zaten mıkırdanınca hafif sallanıyor.. kızım şimdi alıştı ayakta sallanmakta istiyor. ayaklarımdan aldım yatagına yatırdım hemen açtı gözlerini... çıldırıcam yaaaa anneye sorulmadan kafalarına göre niye böyle şeyler yapar şu şahıslarrr
Canım dün durusel yel cevizi ( muskat ) önermişti gaz icin, rendeleyip cok az bebeğe veriliyormuş cok rahat ettim diyor, ben de aldım dün , ama henüz denemedim
Yok canım öyle öbüründen süt gelmesi filan gerekmiyor , bebeğin iyi kilo alıyorsa , acmış gibi huzursuzluk ağlaması yoksa yetiyodur sütün
yok canım bizim iş 40. gün değil 70. gün anca olur. boşuna demedim ağustos sonu anneleri bile halvete girerken biz gün sayarız diyekızlar vallahi yapmayın kocalara da yazık.. annelik ayrı kadınlık ayrı.. gerçi bu sıralar libidolar arıza veriyor ama yapcak bişi yok :)
Müjdeler olsun kızlar Arda'yı annesinin yanına vermişler. Durumu iyiymiş şükürler olsun :))
Cnm bn migren hastasiyim dogum kontrol haplari ataklari tetikliyo hc kullanmadm doktorumda kullanamzsn diyo..kocise guveniyorm o korunucak artk..gerci erkekler prezervatiften pek hoslanmz ama suanda isteyecgm en son sey bi kaza kursununa denk gelmek;-)
bugün işitme testimizin tekrarı vardı doğumdan sonraki testi geçememişti şimdi hamdolsun kızım geçti.. endişelerim yersiz çıktı
bende dönmek istemiyorum eski halime :)
herkese aynısı söylenmiş demekki bende öyle kullanayım..
Ayy soguyamadim halaaaa...
Insan cocugu mama yiyo die yegenini de alistrmaya calismaz ya. Insan olan bunu yapmaz. Cocuk gayet iyi, uyuyo uyanio. Masallah benim oglanin bu vakte kadar iki defa agladigini duydum. Biri asi olurkendi. Ne aglamasi ne durmamasi... yanmda tlf var dedm. Art niyet degl de ne bu. Herkes kendi basinda bulsun ins.
Cocugumu sevio sandim. Gidip soymus tum parmaklarina bakio. El ve ayak. Hangi amacla yaptgni bilmiom ama iyi niyet olmadgi belli. Ben hic bi bebegin eldiven ve coraplarini cikarmam cunku sewerken. Hayret. Pes.
kelin ilacı olsa başına sürermiş canım yayardım lutfen gaz için cozum bulan arkDASLR BANA OZELDEN MESAJ ATABİLİRMİSİNZ SUAN BİLE AGLIYO DAHA YAZAMICAM
umarım sancın gelir bu gece..mürvet hanım niye bir kaç gün daha beklemeyi tercih etmedi..herşey yolunda değil mi??? normal taraftarı olduğunu çok duydum da merak ettim o yüzden soruyorum... sende 41. haftadasın yanlış hatırlamıyorsam dimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?