2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim bu gece sancim geldi geldi gelmezse yarin sezeryanla alinacak artik oglum

sevindim almasına :) İnşallah daha çok ister göğsünü :)

yatağına yatırdım uyudu zaten yatağındada mıkırdanınca sallıyorum :)

bugün işitme testimizin tekrarı vardı doğumdan sonraki testi geçememişti şimdi hamdolsun kızım geçti.. endişelerim yersiz çıktı

bende dönmek istemiyorum eski halime :)
herkese aynısı söylenmiş demekki bende öyle kullanayım..

Size sovup rahatlamalik bisiler getirdiiimmmm...

Dun esimin direktifiyle kayinvalideyle once asiya sonra pazara gidilcekti. Aradim. Gorumcenle teyze de bende. Pazara giderken size gelmek istiyolar dedi. Asiyi olduk eve geldik. Gorumcem ve esimin teyzesi bes dk sonra geldiler. Hemen bi dip not; gorumcemin kizi benim oglandan onbes gun buyuk. Meger sutu yetmiomus mama veriomus. Ben bi aydir senin oglan cok kucuk sutun yetmio mama ver nidalariyla ugrastim. Gorumcem ornek veriliodu surekli. Sutu cokmus ve yariomus. Kiz maşallah on kilo gibi. Ama mamanin verdigi sisliktenmis meger. Neyse kaynanam hadi teyzenle gorumcen cocuklarin yaninda dursun biz pazara gidelm dedi. Baska hic carem yok. Bana alisvers yapilcak. Mecbur gttim ama hic icime sinmedi.

Hic bu kadar cabuk alsvers yapmamistim. Bi geldimki ne goreyim. Koskoca bi biberon bnm oglanin agzinda emiyo. Gitmeden hemen once emzirdim. Meger durmamis. Cok aglamis. Pazar evimin yani. Yanimda tlfum var dedim giderken. Kiyafetini ve bezini degsmisler. Mamayi da dayamislar. Aglayacaktim. Oglum bana ihanet edio gibi geldi. Suratimi astim mutfaga gittim. Makinemi yerlestirdim.

Kaynana geldi acmis cocuk dedi demek sutun yetmio. Ne demek yetmio ya dedim. Cocuk bi aylik bi ayda binbesyuz gr almis yedi cm boy uzamis. ac olsa uyur mu ya dedim. Hemen carketti. Gorumceme seninki az ama bunun sutu yetio demeye basladi. Daha dun aksini soluodu. Surat astgm icin hemen kalkmaak istediler. Pismanlar ama yakalaandilar bikere. Erken gelecegimizi dusunmemislermismis. Tam gorumcenin kizini alcaz odadan bi baktikki bnm oglan boyunca kusmus. Ne ustu kalmis ne basi. Birer tokat yemis gbi oldular. Tek kelam etmedim. Onlar da hemen topukladilar.

Mamayi ictgi icin kizdgm ogluma kustugu icin tesekkur edip defalarca optum. Bu cumleyi yazin bi yere. Ne mal analar var mamayi icince kizio kusunca sevinio derken kullanirsiniz.

Hadi hadi bnm kayin aileme sovun. Cekinmeyin lutfen. Darilirim. :-D

Canim dogum hikaylerimiz benzer, yavrunu gule gule buyut oncelikle... Kac kg dogdu ufakli,?

Aminnnn. Sirani savmak diye bir laf vardir canim, gorup gorecegin bu olsun insallah Rabbim bir daha aci gostermesin.

Canim o kan pihtisi dusen parcadan kalan kan mi? Bebisin gobegi kanamissa doktoruna sormalisin bence, yoksa silinince cikan bir kan lekesi olmasi lazim.

iyi akşamlar herkese kızlar ben karnım dolu elim boş geri döndüm doktor bir cm açıklık var mudahale ile doğurmak istermisin suni sancı ile dedi uzun sürer ama dedi bende korktum yok dedim o zaman iki üç gün daha bekliyecez dedi geri döndüm :) beklemeye devam

Ayy soguyamadim halaaaa...

Insan cocugu mama yiyo die yegenini de alistrmaya calismaz ya. Insan olan bunu yapmaz. Cocuk gayet iyi, uyuyo uyanio. Masallah benim oglanin bu vakte kadar iki defa agladigini duydum. Biri asi olurkendi. Ne aglamasi ne durmamasi... yanmda tlf var dedm. Art niyet degl de ne bu. Herkes kendi basinda bulsun ins.

Cocugumu sevio sandim. Gidip soymus tum parmaklarina bakio. El ve ayak. Hangi amacla yaptgni bilmiom ama iyi niyet olmadgi belli. Ben hic bi bebegin eldiven ve coraplarini cikarmam cunku sewerken. Hayret. Pes.

ben mama vermeyi hiç istemedim sadece hastanede verildi bi ara sütüm gelmeyince...o da ilk gün geldi emzirdim ama ikinci gün gelmedi hiç o zaman mecbur kaldım...sonra evde eşim fln anne sütüne 1 kere geceleri az bişey karıştırıp veriyordu ben her ne kadar vermeyin desemde...nitekim çocuk dr.una kontrole götürünce kızımı dr hiç gerek yok mamaya dedi sütünüz çok güzel besliyor dedi ve tamamen kestik mamayı...

zaten anne sütü varsa mamaya ne hacet anlamıyorum...ha süt yoktur ya da yetmiyordur o zaman tabiki verilecek...bence senin de sütün iyiyse hiç mama verdirtme....

babalar biraz kolaycı oluyor sanırım..ben de hep emzirmek istiyorum ama emerken tabi biraz zorlanıyor emek sarfediyor bebek,ağlıyor bazen vs eşim hemen ver ver biberonla vereyim diyor alıyor çocuğu..bir de biberonla vermek hoşuna gidiyor onun da biraz da ondan...halbuki çocuk emsin bırakta...neyse şimdi emzirmeye daha ağırlık veriyoruz...biberondan lıkır lıkır içiyor tabi ohh...

bir de size bişey sorucam biberondan içis süresi ne kadar olmalı bi bebeğin...bizim ki 5 dk.da bitiryor...20 dk dan az olmamalı diye okudum acaba biberonu mu değiştirmeliyiz...avent in yeni doğanlar için olanını kullanıyoruz ama çok çabuk bitiriyor

Benim bu gece sancim geldi geldi gelmezse yarin sezeryanla alinacak artik oglum

umarım sancın gelir bu gece..mürvet hanım niye bir kaç gün daha beklemeyi tercih etmedi..herşey yolunda değil mi??? normal taraftarı olduğunu çok duydum da merak ettim o yüzden soruyorum... sende 41. haftadasın yanlış hatırlamıyorsam dimi...

kızlar bebeğinize ne giydiriyosunuz memleketteyken normal tulum vs giydiriyordum bura hem nemli hem sıcak 37-38 derece kısa kollu çıtçıtlıyla duruo üşürmü ki bide hergün yıkayan varmı 3 gündür hergün yıkıyorum sıcaktan bunalıo yapış yapış oluo yavrum ,40 dolunca benimde terlemelerim geçermi acaba geceleri su gibi oluyorum,dün gece kızıma gaz için yel cevizini vermemişim aman allahım yırttı ortalığı helak oldum ne zormuş hep hamile kalsaydık diyorum bazenD

Saglik personeliyim ben aslinda. Hastanelerde cok gordum. Hem yogun bakimda hem kuvozde. Bilemiyorum ki. En iyisi herkes kendi guvendigi birine sorcak ve o yolda ilerlicek.

2 gün önce bende kızımı anneme bırakıp çarşıya çıktım sütümü sağmıştım içmiş ama doymamış aç gözlü kızım ortalığı yıkmış annem aradı hemen döndük mama versemiydim çekindim kızım diyor ki benim annem yani versede kızmam ama annemin insanlığına bak senin dingillere bak insanlar ne hakla başkalarının çocuğuna müdahale hakkı görüyorlar kendilerinde yaa cin gibi üşüşmüşler bebeğinin başına,benimde kv ilk günler bebeğim emmezken alıyodu kucağına bi sallama ama çocuğun beyni dönüo kızdım dedim napıosun öle sallanırmı emzik sokuodu ağzına kızımın midesi bulanıodu emzikten şimdide gelim ben bakım sen çalış dio,haa bide emzircem geçen kızımı banyo yaptım gittim yeni aldım kucağı kızıma yıkamıomusun memeni dio yok ne yıkaması dedim sanki her seferde meme yıkanır,çocuk uyanıo alıyorum bi yelek giydir yada sırtına bez koy dio koymam alışmasın dedim olmaz dio yani anlayacağın insanlar karışmaya yer arıyor sizene kardeşim sizene çocuk benim benden ii mi düşüneceksiniz

Zorlu bir 5 günün ardından artk nefes alabildiğimi hissediyorum.24 ünde bebeğimi kucağıma alabildim. Epiduralle girdim ameliyata genel anestezi ile çıktım (rahat durmamışım).Ama ilk 3 gün gaz sancısından öldüm dedim.Sütüm 3. gün geldi ama damla damla ve göğüslerim taş gibi olmuştu dokunamadım bile doktorlara kalsa bebeğe memeden başka birşey vermicekmişim 3 günde bu sıcakta kendileri hayatta kalsın kalabiliyorsa bakalım.Malesef biberon ve şırınga ile mama vermeye başladık.Ama 3, 4 saatte 20 ml mama ,sağabildiğim 7,8 ml sütüm bu şekilde sarılığıda atlattık ,4. gün sütüm geldi bebeğim artık mememden ağzına akmasını bekliyordu sütün ve bir hemşire yardımıyla 2,3 saatte memeye alıştırdık ve artık çok mutluyuzzzz.. Hepinizi öpüyorum ..

cnm bende arada sallıorum ama çok hızlı deil uzunda sallamıyorum ki alışmasın die lüzumsuz insan çok cnm unutur kızında inşallah

sütün yettiğini nasıl anlıcaz ki acaba kakasını yapması yeterli deilmiki?

valla kendimi kadın gibi hissetmiyorum hiç dün eski resimlere baktık kocamla iice psikolojim bozuldu 1.69 boyum var şuan 66 kiloyum çökmüş gibiyim bide çocuk durmayınca uykusuzluk vs perişan oluyorum valla

Müjdeler olsun kızlar Arda'yı annesinin yanına vermişler. Durumu iyiymiş şükürler olsun :))

ohh ii maşallahh çok şükür:)

bende bide ikiz istiyodum şimdi eşime diorumki ikiz olsa delirir kafalarını çarpardım yumurta gibi diyorum kaza kurşunu korkutuo bizde bazen prezervatif bazen geri çekilme bende doğum kontrol kullanamam migrenden dolayı bide o haplar beni acaip agresif yapıo ağlıorum sinirden o denli yani

oyyyy çok sevindiiiim
gözün aydın canım :)

insanı en çok da senin sakındığın şeyi inadına yapmaları sinir edio di mi

Canim ben sata gore 42.haftayi bitirdim ultrasona gore 41 haftaligim ayricada bebegimin suyu biraz bulanik hic acilmamm yok bebegimde cok yukarda en son bekleyebilcegimiz zamana kadar bekledik aslinda yarin istesem suni sanciyla normal dogumda yaptirabilirim dedi ama uzun ve mesakatli olacaginda ben korkuyorum cunku hicbir dogum belirtisi yok bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…