2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Cnm bzde cnsellik eylulu ypmamZla btti hamileligmde sorunlar oldugundan..smdi bnde kndmi cok ilgisz hssediyrm..bz cnku kocamla hep dip dibeyizdr evdede..smdi boyle olunca agrima gdiyo.yine ilgili ama bna farkki gliyo..kuruntulaniyrm sanirm ama cnm skliyo

Canım ben askılı çıtçıtlı ve çorap giydiriyorum. Her gece yıkıyorum ve gece üstünü örtmüyorum çok sıcak oluyor çünkü. Örtersem terliyor gece, terleyip ıslak yatması daha tehlikeli.

bu acemilik kötü oldu bizim için anlayamıyorum yaa emiyor çok güzel ama.. uyuyor memede 1 saat sonra tekrar acıkıyor. aslında kv.akşamları gelip bizde kalıyor yardımcı olmak için ama artık alıştım ben baya ama artık gelmene gerek yokta diyemiyorum kadına
allah allah maydonozun sütü kestiğini söyledi ablam dere otu süt yapıyormuş eee ? şu sarı üzüm diyorsun dimi her gün yerim ben zaten :)

Gözün Aydın canım saglıkla kavusmussun yavruna
Allah anali babali saglıkla büyütmeyi nasip etsin, hayırlı evlat olsun insallah

Gözün Aydın canım saglıkla kavusmussun yavruna
Allah anali babali saglıkla büyütmeyi nasip etsin, hayırlı evlat olsun insallah
Kızlar bebeklerinize emzik verdiniz mi? emiyorlar mı ? ben bir türlü tutturamıyorum. dogdugundan beri inatlaşıyoruz. o atıyor ben veriyorum. emmesini çok istiyorum ama kazanan o olacak galiba.. beni emzik gibi kullanmaya başladı. canı sıkılınca meme istiyor emzirmeye kalkıyorum iki çekip uyuyo memede. mememide emmeden ağzında tutuyor. yok mu bu mereti tutturmanın bir yolu?

kızım çok kusuyor yaa yediğini 5 dk. içinde yarısını çıkarıyor.. bu sefer hemen acıkıyor gene mama istiyor..

anne sütünden yararlanmadığı için zaten çıldırıyorummm

Son düzenleme:
Bebeğiniz kendini sakinleştirmek için reflekslerini nasıl kullanır

Yatıştırıcı İçgüdüler Emme refleksi bebeğinize yalnızca beslenirken yardım etmez, bu aynı zamanda çok rahatlatıcı bir içgüdüdür. Anne karnında bile bebeğinizin ellerini ağzına götürme eğilimi vardı.
BEBEĞİNİZİN KENDİNİ SAKİNLEŞTİRMEYİ ÖĞRENMESİ Bebekler bazı son derece faydalı reflekslerle donatılmış olarak dünyaya gelirler. Bunların en güçlülerinden biri emme refleksidir. Bu refleksin beslenme açısından önemi aşikar. Ama bebeğiniz kendisini yorgun ya da üzgün hissettiğinde de emme refleksi son derece rahatlatıcıdır. Bu yaşta, zaten ellerini ağzına götürmek için güçlü doğal bir eğilimleri vardır, dolayısıyla ilk haftalarında bebekler rahatlamak için parmaklarını ya da ufak yumruklarını emerler. Aynı zamanda, bebeğinizin sizin küçük parmağınızı emdiği zaman da sakinleştiğini görebilirsiniz ve bebeğinizi sakinleştirmek için acil bir çözüme ihtiyaç duyarsanız bu yönteme başvurabilirsiniz. FAYDALI ÖNERİLER Bebeğinizin faydalı emme yeteneklerinden mümkün olduğunca faydalanmasına yardımcı olmak için ellerini çıplak (eldiven takmayın) ve kollarını da serbest bırakın, ya da bebeğinizi kundaklarken ellerini yüzüne yakın duracak şekilde yukarıda bırakın. Bebeğinizi emzik yerine kendi parmaklarını emmeye teşvik etmenin birçok avantajı vardır. Emzikler ağızdan kolaylıkla düşebilirler, erişilemeyecek yerlere düşebilirler ya da yere düşüp sürekli temizlenmeleri gerekebilir; buna karşın, parmaklar her zaman mevcut ve müsaittir. Aslında uzmanlar bebeğin annesini emme yeteneklerini etkilediği durumlarda ilk ayı süresince bebeğe emzik verilmemesini tavsiye etmektedir. Eğer bebeğinize emzik vermeyi planlıyorsanız, bebeğinizin sizi emmek konusunda bir uzman kesildiğinden emin oluncaya kadar bekleyin ve daha sonra emzik vermenin avantajlarını ve dezavantajlarını dikkatli bir şekilde değerlendirin. Parmaklar ve başparmaklar emmek için son derece uygundur, fakat uzun vadede emzik emmeyi bırakmak parmak emmeyi bırakmaktan daha kolay olabilir. Ayrıca, bütün bebeklerin birbirinden farklı olduğunu unutmayın ve sizin bebeğinizin de kendisini rahatlatmak için kendi fikirleri olacaktır. Mesela, sizin bebeğiniz parmaklarını ya da emzik emmekle ilgilenmeyebilir; belki de sizin bebeğinizin tek emmek istediği şey lezzetli ve sıcak süt üreten göğsünüz olacaktır!

Demekki bebekler açlıktan degil emme reflexi yüzünden sürekli aranıyorlar , bu yazıyı "bu cocuk ac doymuyor " diyen akrabalara göstermek gerek

Bnde cok ugrastim. Bi ara vazgeçtim. Son iki gundur yılmadan uğraşıyorum. O atıyor ben veriyorum. Arkami donmeden atıyor hemde soytari. Dun düşürdükçe agladi gidip verdimve kendiliginden uyudu. Sevindim. Ama bugün gene ayni.bilmiyorum galiba alisti ama memeden hemen sonra reddediyor. Ben de emzirdikten sonra vermek istiyorum hem hazmi kolaylassin hemde uyusun diye. Bakalim bizde galip kim olcak

Canım tutmayan bebek tutmuyor , gerci biraz büyüdüğünde tutabilir daha küçükler

Kızım emzik tutmuştu cok rahat etmiştim , geceleri uyumaya başlamıştı
Oğlum ne emzik tuttu ne biberon , yapışık ikiz gibiydik , ek gıdalara tamamen geçince rahat ettim
Bu bebeğimde daha denemedim , ise başlayana kadar emzireyim sonra biberona filan alıştırırlar diye düşünüyorum , emzik şaşkınlığı diye bisey varmis, emzigin yapisina alisip memeyi tutamayabiliyorlarmis

kızım çok kusuyor yaa yediğini 5 dk. içinde yarısını çıkarıyor.. bu sefer hemen acıkıyor gene mama istiyor..

Belki de oburluk edip cok alıyordur , fazlasını çıkarıyordur sıkma canını

Benim kızımda hem mama hem anne sütü veriyordum , sürekli kusuyordu, aman kustu bu cocuk ac diye tekrar emzir diyorlardı annemler , ne kadar bunaltmislardi beni, ama ayda 1 kilo almaya başlayınca anladım haksız olduklarını
6 aylikken tosun olmuştu , iyi degilki o da

selam kızlar nihayet evimize döndük çok güzel bir ay bir hafta geçirdim annemin yanında mis gibi ayvalıkta. kızım maşallah kendine geldi :) yazılanları sürekli takip ediyordum ama telefondan alıntı yapıp cvp yazmak ölüm gibiydi artık daha sık aranızda olacağım inşallah.

doğum yapanları tebrik ederim, rahatsızlıklarla boğuşanlara da dua ediyorum umarım kimse minişleri için üzülmez hep mutlu ve sağlıklı olsunlar inşallah. bende sanırım hala psikolijik arazlar kaldı. ki çok sağlam karakterli biri olduğumu düşünürdüm. bazen kendimi hala kızımın nefesini kontrol ederken buluyorum. sanırım takıntıya dönüştü bunu aşmam lazım artık. puff.

bu arada fundacım minişine çok geçmiş olsun canım. mesajını bulamadım zamansızlıktan alıntı yapamadım.

Günebakan dan haberi olan var mı doğum yaptı mı acaba çok merak ediyorum onu da.

sağlıcakla.

yok bana kalsa hiç vermicem mama artık...ilk beş gün doktor hem sezeryandan sütüm az hemde bebek sarılık diye mama takviyesi dedi. babası gece beni uyandırmadan veriyor mamayı, yada ben doktor için falan dışarı çıktığımda..sanırım canım asıl sebep senin dediğin gibi babaların bebekle vakit geçirmesi hoşuna gittiğinden. bizim oburcukta sağ olsun annem beni yeni emzirdi demiyor. dün doktora giderken emzirdim, hemde çocuk çatlayana kadar. evden çıktım, 15 dk sonra eşim arıyor; bu çocuk açmış bir biberon mamayı bitirdi diye...

bende avent in yenidoğanını kullanıyorum. ilk günler 30cc yi 15dk falan bitiriyordu, şimdi 5dk da bitiyor. dün kendi doktoruma sordum, olay biberon değil çene kasları gelişiyor dedi. zaten emerken artık mememi de koparacak gibi çekiyor :) sanırsın benim memeyi alacaklar ağzından kaçıracaklar. aman maaşallah diyeyim nazar değdirmeyeyim, herkes süt sorunu yaşarken benim derdim oğlumun oburluğu ve kopan memeler olsun

cnm ben emziriyorum ama aynısı oluo bu ara..emio emio sonra kusuo hepsini nerdeyse....sonra tekrar emmek istio...anlamadm gitti..neden bukadar çıkarıo...emzirdikten sonra yatsın biraz dediler hemen gazı için kaldırma dediler ama çok gazlı ağzından gaz çıkarırken yine kusuo....

aynen benide emzik gibi yaptı..memede uyuyoo...çıkaramıyorumda uyuyoo çekiyorum wermio 2-3kere daha emio uyuyo..naapcas bilmiyorum emziği hiç sewmio atıo...

burdan okudukça bakıyorumm hep aynı sorunlar..bütün bebişler aynı demekki...

benm bebeiş yeşil kaka yaptı 2-3 gün..aşırı gazlıydı akşamları 2 saat ağlıodu...araştırdım birazz..ilk süt son süt durumu warmş..tek memeyle emzirin sonuna kadar bitirsin yazıo...bidahaki 2 saat sonra emdiğinde diğer memeye geçin dio..denedim we çok şükürr sarıya döndü kakası...ilk süt gaz yaparmşş doyurmazmşş sonraki süt yağlıymş...aklınızda olsunn

emmesi bişey değilde o çıkardığı sütü gördükçe ağlayasım geliyor, ne zorluklarla yapıyorum ben o sütü sen aç gözlülük yap emip çıkart çok merak ediyorum bukadar oburcukluğa nekadar kilo aldı acaba...bu seferde bebişleri obez yapmayalım

canım benim ki de sürekli kusuyor.. doyduklarını anlamadan yiyolar oburluk yapıp. sindirmeye başladıklarında miğde fazlalığını atıyor.

kızlar bebegnz nasıl yatıyor benm melegm yan yatıyor ama sırt ustude yatması lazım basının seklı için ama yatmıyor sizde durumlar nasıl

kızlar benim kızda sürekli memeyi tükürüyordu. o yüzden emziğine çok az reçel sürüyorum. onun tatlılığı ile emiyor. çok rahat ettim. emerken kendi kendine uyuyor. deneyin. ama çok değil ucunu değdirin. tatlılık versin yeter

ben parmağımla alt dudağını açıp mememi çekiyorum, başka türlü bırakmıyor koparacak diye korkuyorum :))

Günaydın kızlar :)
Nasılsınız biz geceleri pek uyumuyoruz size birşey soracağım uyumadığım için sütüm azalır mı göğüslerim eskisi gibi sızlamıyor bir göğsümden veriyorum 10 dk filan sonra uyuyor bende diğer göğsümü sağıyorum 75 cc çıkıyor. kaka yapmamız normal yani günde 5 -6 bezimiz kakalı. ama önceden bir kaç saat uyuyunca göğüslerim sızlardı şimdi çok uyumuyorum çünkü bebeğim uyanıyor ve emmek istiyor emerken uzun emmiyor en fazla 10 dk ama hızlı emiyor emerken sesini duyuyorum cuk cuk diye

Canım memeyi kayısı yada üzüm hoşafına batır ver tutuyor :)

Canım birde değişik modelleri varya emziklerin, damakli damaksız filan
Belki rahat edeceği farklı bir model bulabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…