2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bana sanki aylar sürmüş gibi gelen 3 günün ardından bugün nihayet evimizdeyiz canlarım

dün sabah erkenden gittik yine hastaneye.. önce sütümü sağdım.. çıktık yoğun bakımın kapısında beklemeye başladık.. doktor gelip kontrol edecek ve odaya çıkıp çıkamayacağımızı söyleyecekti.. voltalar atıp durdum koridorda.. doktorumuz geldi.. çıkışını beklemek sanki saatlerce sürdü :) 5 dk. sonra çıktı ve Arda bugün çok daha iyi artık yoğun bakımda tutmamıza gerek yok..sizi odaya alıcaz dedi.. adamın boynuna atlayıp sarılasım geldi o an şükürler olsun Allahım dedim..

beklemeye başladık bizim paşayı.. içerde yaygarayı koparıyordu resmen :) çıkardılar kuzumu sonunda.. hala ağlıyor.. al bakalım annesi dedi hemşire.. kuzumu kucağıma almamla gözlerini bana çevirmesi ve susması bir oldu offf o an dünyalara bedeldi! bu sefer o sustu ben mutluluktan ağladım.. uzun bir süre gözlerini ayırmadı benden..

dün geceyi de hastanede geçirdikten sonra bu sabah doktorumuz evimize gitmemize izin verdi.. şu 3 günde ikimiz de baya bir yorulduk hırpalandık.. ama hepsini unutcaz.. geçti gitti kaka günler :)) bir daha da inşallah hiç yaşamayız..

gelelim sizlere.. o kadar içten ve samimisiniz ki ne kadar teşekkür etsem az.. dualar eden,arayan (ama açamadığım için kusura bakmasını istemediğim), mesajlarıyla destek ve moral olan siz güzel arkadaşlarım.. iyi ki varsınız diyorum ve hepinizi çokk öpüyorummm

ne yalan maydanozun süt kestiğini daha önce duymadım, kardeşimin doktoru da o maydanoz önermişti...evet canım bahsettiğim sarı üzüm, aslına bakarsan yeşil sebze ve meyveler diye genelleyebilirsin. birde TAT ın yeşil sebze suyu var migroslarda satılıyor, meyve suyu olarak ben sadece onu içiyorum. beslenmede karbonhidrat ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş, gerçi kilo aldırıyor ama ne yapalım bebişler için bir süre göbeğe katlanıcaz

Fundacım çok geçmiş çok şükür geçti gitti rabbim tekrarını yaşatmasın inşallah. Evlatlarımızla sınamasın bizleri. Çok sevindim :)

bizimkinin babası 4 gün azimle başında bekleyip kendi eliyle tuttu...emziği atma sebeplerinden biri emme refleksinin gelişmemiş olmasıymış. bu arada başka bir emzik alıp dene canım. bizde iki tane vardı, NUK u ağzına bile sürmüyor, öyle bir kenarda duruyor..diğerinin markasını hatırlamıyorum, onu emiyor sadece...yalnız birşey önemli; şuan emsin böylelikle çene kasları ve emme refleksi gelişiyor ancak 3. aydan itibaren doktorlar önermiyor. bıraktırması çok zor olur diyorlar...diş çıkarma döneminde diş yapısını bozuyormuş

geçti gitti inş canım o kaka günler.. ve birda o günlerin kenarından bile geçmezsiniz.. evinize dönmenize çok sevindim.. Arda kuzuk hep sağlıklı ve mutlu olsun. tabi tüm bebişler.. Allah bebeklerimize sağlık versin canım.. Arda kuzuğu öp bizim için

canım çooook geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın...evinizde bol bol koklaşıp hasret giderin :)

mikrop kapar korkusuna ne sildim nede elimi sürebildim, bugün bir bakayım...ama kanamadığına eminim, düştüğünde orda kan kurusu vardı zaten. bugün bezinde ufak bir parça kan kurusu buldum, sanırım yavaş yavaş düşüyor o kalıntılarda. yarın ana sağlıkta kontrolümüz var, bir göstereyim bakalım. saol canım

Kızlar günlerdir gitmeyi düşündüğüm hastane ve doktora icimde kalmasın diye bugun gitme kararı verdik.. Hastanenin ve doktorun yoğunluğunu otopark problemi vs herseyi goze almıştık ama hijyen kosullari hiç aklımıza gelmemişti... Nst sıra bekleme doktor sırası falan derken hersey idare eder durumdaydı...ilk dikkatimi giden doktorun iki hastayı birden odaya alması oldu Allah Allah dedim girip görecektik içerideki durumu... Sıramız geldi girdik önce esimi dışarı çıkarttılar sonra beni usg ye alınca çağırdılar ama perdenin arkasında kaldı esim peki ama madem göstermeyeceksiniz niye çağırdınız diyemedim.. Sonra esimi tekrar dışarı çıkarttılar çünkü bı hasta daha alacaklardi sonra sıra geldi çatı muayenesine... Asıl fiyasko buydu... Çatalın alt tarafı kan revan!!!! kalıntılar kurumuşlar... Tiksindim hem de cok dehsete kapildim!!! ama bişey diyemedim bunu ilk giren ben değildim herhalde... Bu durum nasil kimseyi rahatsız etmezdi !!!Ama oturdum her neyse muayene oldum falan doğrultdum Doktorla konuşacağız ayaklarımı koymaya yer yok refleks olarak benim ayaklar o pis yere değmedi mı bende film koptu... Hemen lavaboda ellerimi yıkadım.. Tek düşüncem eve gelip duş almaktır ve o kanli çatalı unutmakti!!! Geldim ustumdeki herseyi attım terlik ve ayaklarımı çamaşır suyu ile yıkadım... Güneş gözlüklerim de dahil yıkandık... Hey gidi Medipol dedim yaa Sen neymissin... Kısacası medipolle yola devam allahım utandirmaz inşallah...

bende bilmiyorum cnm en iyisi doktora sormak..

yeşil sebze suyu muu ben büyük ihtimal içememkii

başka neler yemek gerekli canım az önce kayısı hoşafı içtim bende birde canım helva istiyor ya

canim bencede orda devam et insalllah karsina iyi bir dr cikar hersey gonlunce olur.. senin gunun bitti mi. ne durumdasin belgin hanim ne soyluyor peki ayrilinca tavsiye ettigi bir dr yokmu

canim bencede orda devam et insalllah karsina iyi bir dr cikar hersey gonlunce olur.. senin gunun bitti mi. ne durumdasin belgin hanim ne soyluyor peki ayrilinca tavsiye ettigi bir dr yokmu
İnşallah canım Sagolasin allahım iyi insanlarla karşılaştırsın.... Gunüm dün bitti beklemeye geçtik Belgin hanımın Cumartesi son gunu o gün son kez görecek beni ve birine emanet edecek bakalım kime?? Bende durumlar böyle sen nasılsın nasil gidiyo bebis nasil...

Kızlar sizin göbüşler ne durumda kaç günde iniyor beni 2 hafta oldu gördükçe sinirimi bozuo hamişken ne kadan tatlıydı bembeyaz süt gibi şimdi karardı göbek deliğim baykuş gagası gibi bide ortadan içeri göçtü hani futbol topu patlarda bi kenarı çöker ya aynen öle hamiş göbeeemi gururla sergiliyordum bunu utançla nasıl saklayacağım derdindeyim

Bahsettigin hastane kanuni mi??
Ben de oglanin sunneti icin baktim da cok fenaymis..
Medipol un cocuk bolumu nasik bilgin var mi?

Canım çooooook geçmiş olsun,bak çok şükür geçti gitti herşey.inşallah bu yaşadıklarınız ilk ve son olur.güzel günler şimdi başlıyor,acısını mutlulukla bol bol çıkartın inşallah.bak sen sıpaya annesinide tanıyormuş demek,bu dünyada onu senden daha iyi anlayacak kim var ki?ikinizide çooooook öpüyorum ve evinizde mutluluklar dilerim.

Bahsettigin hastane kanuni mi??
Ben de oglanin sunneti icin baktim da cok fenaymis..
Medipol un cocuk bolumu nasik bilgin var mi?
yok canım değil... İnsan o tablo ile devlet hastanesinde karşılaşsa normal karsilasabiliriz belki ama özel hastanede olmasi korkunctu..Medipol Cocuk bölümü hakkında bilgim yok inşallah oğlan dogunca düşecek yolumuz oraya:)

Ya sen gel bacım Yalova'ya ya da ben geleyim İstanbul'a göbek göbeğe verip birlikte bekleyelim doğumumuzu.nasılsa bir feribot yolculuğuna bakar,yakınmışızda ayrıca.hem benim doktorumda normal doğum taraftarı,hastanede oldukça temiz,gel yanyana çatallarda birlikte doğururuz.şurda zaten kim kaldı doğurmayan.belki birlikten kuvvet doğarda doğmaya teşebbüs eder bizim bızdıklar.

:))) sorma yalova yaa walla birlikten kuvvet doğacaksa hemen gelelim biraraya :)) dogurmayanlar deyince benim de aklima ilk sen geliyorsun:) bugünkü doktorda en gec 1 hafta bekleyebilirsin dedi haftaya bugünlere doğdu doğdu doğmadı müdahale gerekecek yani...kafamız da gitgide büyüyor ne olacak bilmiyorum Allah'tan çatı musait.. Hakkımızda hayırlısı...

aynen yaaa cok cirkin oldu tarifindeki baykus gagasi gibi anlattigin butun hal var bende gobegim indi ama

hmmm anladim canim bakalim kime emanet edecek.. sen nagihandan memnun kalmamistin sanirim ama ben keske belgine degilde ona devam etseymisim dedim dogumdan sonra 3 defa gittim dikislerde problem oldugu icin pazartesi yine gidecegim ilgisicok hosumagitti bilgilendirmesi anlatmasi
bebis iyi hamdolsun onda biproblemimiz yok malum gece uyku bolunmeleri haric

aynen canım yaa bizimkide çok obur maşallah...sizinkine de maşallah...biberondan çok hızlı çekiyor evt...bugün hiç biberondan vermedim ben...benim de mememi koparacak gibi emiyor artık...sol memem sızlıyor kaç saattir...

kızlar bebegnz nasıl yatıyor benm melegm yan yatıyor ama sırt ustude yatması lazım basının seklı için ama yatmıyor sizde durumlar nasıl

benimki de sırt üstü yatmıyor daha doğrusu sırt üstü yatıyor ama kafası düz durmuyor hep sağa sola devriliyor...kafasının arkası sivri o düzelsin biraz diye düz yatsın istiyorum ama yok..

yaaa aynenn ağzından aşağı şakır şakır akan sütleri görünce içim gidiyor benim de...ohh bol buldun diyorum ben de...ben de obez olacak diye korkuyorum valla bazen...

benim de 2 gündür eskisi kadar değil sütüm..ilk başlarda daha çoktu..göğüslerim taş gibi oluyordu bildiğin beton...makinayla bi sağıyorduk acayip çıkıyordu ama şimdi öyle değil..sütüm azalıyor mu kesilcek mi fln diye korkmaya başladım...emerken ben de görüyorum emdiğini gelen sütü vs..kakasını da yapıyor dediğin gibi...bi ark.ım söylemişti ilk zamanlara göre azalır süt,göğüslerin de rahatlar diye dediği doğru sanırım...

bende bilmiyorum cnm en iyisi doktora sormak..

yeşil sebze suyu muu ben büyük ihtimal içememkii

başka neler yemek gerekli canım az önce kayısı hoşafı içtim bende birde canım helva istiyor ya

yeşil sebze suyu kulağa biraz kötü geliyor ama emin ol tadı hiç fena değil ben hamileliğimde de içiyordum, artık tamamen alıştım. her akşam yemekte bir bardak

yumurta ve peyniri mutlaka tüket
hergün düzenli meyva (özellikle yeşil renkli olanlar) şeftali ve muza dikkat et, sağlam kabızlık yapıyor
makarna, bulgur, unlu yiyecekler (ben tatlı ve tuzlu kurabiye yapıyorum, aklıma geldikçe yiyiyorum)
zeytin, zeytinyağı, fındık, badem, ceviz
kesinlikle bol sebze
tahin pekmezde çok işe yarıyor
kayısı hoşafı çok yararlı ama benim sistemi fena bozdu, 3 gün tuvaletten çıkamadım
günde en az 3 lt su
bide çay kahve içme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…